Rezervacija za : Sultanat OMAN

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Sultanat OMAN

Podrobnosti potovanja

 • 2.075 Eur / nad 26 oseb
 • 2.160 Eur / nad 20 oseb
 • 2.240 Eur / nad 15 oseb
 • 2.290 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 26 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana – Muškat - Ljubljana
 • letališko takso v višini 245 Eur* / *točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • avtobusni prevoz Vv Omanu po programu potovanja
 • prevoz s terenskimi avtomobili 4x4 po programu
 • namestitve z zajtrkom 2x Hotel 5*, 2x hotel 4*, 2x hotel 3*
 • 1x namestitev z zajtrkom v puščavskem kampu
 • 6 x hotelske ali restavracijske večerje
 • 3x piknik kosilo v puščavskem delu Potovanja
 • plastenke vode na avtobusu med potovanjem
 • lokalni turni vodnik v ang. jeziku
 • slovensko vodenje z licence GZS
 • vse vstopnine po programu ogledov
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 •  organizacijska storitev agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba skupaj za 7 noči : 385 Eur
 • napitnine voznikom in lokalnim vodnikom
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 115 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 128 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 09.09.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 600 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.160 Eur / nad 20 oseb
2.240 Eur / nad 15 oseb
2.290 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je izračunana na dan 15.11.2021/ 1 OMR = 2,30 EUR V primeru večje spremembe v valuti EUR:OMR, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju

VIZA OMANA je trenutno ukinjena kot vladna podpora oživljanju omanskega turizma.

TRENUTNO VELJAVNA POTOVALNA POGOJA: trenutno ni zahtevanih vstopnih omejevalnih pogojev

LETALSKI POLET  je zapisani po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa. Čim bolj zgodnja prijava in potrditev skupine je jamstvo za izvedbo objavljenega programa.

VREMENSKA situacija v oktobru je potovalno idealna, prijetno stabilno vreme z dnevnimi temperaturami 22°-26°C in nočnimi okoli 18°C, deževen dan je velika redkost. Dolžina dneva v znaša blizu 12 ur, od tega je 10 ur sončnih, temperature morja okoli 25°C.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
Tel.: 04 50 62 500, e-naslov: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • trdnjavska mesta Muškat, Nizwa, Nahkl in Bahla
 • namakalni sistemi falaj in terase gorovja Jabal Akdhar
 • pikniki sredi puščave ter kopanje v oazah
 • avantura s terenci čez sipine puščave Wahiba
 • rdeči sončni zahodi ter spanje v kampu sredi puščave
 • doživetje suhih rečnih dolin ali vadijev
 • nočno opazovanje želv na rtu Ras al Hadd
 • kulturna drugačnost arabskega sveta

01.dan: petek, 21.10.2022:
LJUBLJANA - MUŠKAT

Zbor skupine v avli letališča Ljubljana, dopoldanski polet v Istanbul ter nadaljevalni polet v Muškat, kjer bomo pristali okoli polnoči po lokalnem času. Prevoz v hotel in nočitev.

02.dan: sobota, 22.10.2022 :
MUŠKAT

Zbudili se bomo v Omanu, ki leži na jugu Arabskega polotoka in je ena najstarejših držav arabskega sveta, Muškat pa zgodovinska luka Perzijskega zaliva. Površinsko meri 15 Slovenij, prebivalcev pa je blizu 5 mio. Večina ozemlja so puščave s peščenimi sipinami in oazami, kjer izvira kristalno čista voda ter do tri tisoč metrov visoko gorovje Hadžar in seveda obalni pas s plažami. Predvsem pa je važno, da je Oman varna in mirna arabska država z veliko medsebojne strpnosti ljudi različnih religij. Po zajtrku si bomo vzeli čas za celodnevne oglede znamenitosti Muškata, med katere sodijo Velika mošeja, najnovejši arhitekturni dosežek sultanata s petimi minareti, kjer se marmor dopolnjuje s puščavskim peščenjakom, notranjost pa nas prevzame z barvnimi vitraži, glazirano keramiko, s čudovitimi lestenci in ogromno perzijsko preprogo ter izjemnim mirabom. Nato se bomo podali v stari Muškat in vstopili v muzej Bait al Zubair, si od zunaj ogledali sultanovo palačo ter staro portugalsko trdnjavo. Naslednji ogled bo namenjen staremu trgovskemu središču Mutrah in muzeju Bait al Baranda. Nato bomo med sprehodom po Mutrahu občudovali stare bahave hiše bogatih meščanskih družin, videli številne džamije in se na tržnici Mutrah Suq preizkusili v barantanju in ogledovanju starih obrtnih mojstrovin kot so zlasti filigransko bogati noži khanjar, statusni simbol vsakega moškega v arabskem svetu, pa kovane mojstrovine iz srebra in barviti šali iz kašmirske volne. Tržnica Mutrah bo tudi pravi kraj za počitek, čaj in večerni prigrizek, odhod v hotel ter nočitevMUŠKAT – NAKHL - WADI BANI AUF – BILAD SAYT – AL HAMRA – MISFAT AL ABRIYJEEN - JABAL SHAMS

03.dan: nedelja, 23.10.2022:
MUŠKAT – NAKHL - WADI BANI AUF – BILAD SAYT – AL HAMRA – MISFAT AL ABRIYJEEN - JABAL SHAMS

Po zajtrku bomo odpotovali z džipi do vasi Nakhl, znani po okoliških izvirih tople vode, predvsem pa po najmogočnejši trdnjavi z lego na pečini visoko nad strateško pomembno sotesko. Trdnjava Nakhl je bila večkrat rušena v številnih bojih, sedanjo podobo je dobila pred 350. leti pod vladavino Ya'arubi imamov in je pred kratkim doživela popolno prenovo. Nadaljevali bomo v vadi Bani Auf, kjer so hiše slikovito nanizane na strmem pobočju nad sotesko, sam vadi, po katerem so bile nekoč speljane karavanske poti, pa je dobil vzdevek »kačja soteska«, zaradi številnih kač, ki že stoletja gnezdijo v tej suhi strugi. Nadaljevali bomo v oazo z naselbino Bilad Sayt, tradicionalno grajeno z na soncu žgano glino, ter si sredi puščave privoščili piknik kosilo. Nato bomo dosegli 400 let staro mesto Al Hamra in se podali naprej do ene najbolj značilnih gorskih vasi Misfat Al Abriyeen, dan pa bomo zaključili sredi zahodne verige gorstva Hajar, namestitev v puščavskem resortu Jabal Shams in večerja.

04.dan: ponedeljek, 24.10.2022:
JABAL SHAMS – BAHLA – JABREEN – NIZWA

Po zajtrku se bomo napotili v Bahlo, skoraj 500 let staro prestolnico Omana v času Nabahine dinastije, ki leži v eni največjih puščavskih oaz s polji in nasadi dateljnih palm. Mogočna trdnjava z obzidjem in petimi opazovalnimi stolpi je mojstrovina njihovega ljudskega stavbarstva in zato zapisana v Unescovem seznamu kulturne dediščine. Malo naprej se bomo ustavili še pri naslednji trdnjavi Imam Sultana Bin Saif Al Ya'ruba, ki je svojo rodbino dvignil na oblastni vrh Omana. Nato si bomo v Falaj Darisu ogledali delovanje falaja, namakalnega sistema na osnovi vodnih izvirov globoko v gorovju, ki jih nato na izviren način speljejo v namakalne kanale. Glavni dogodek dneva bo srečanje z enkratno Nizwo, nekoč stoletno prestolnico razdeljenega notranjega gorskega Omana proti primorskemu Omanu z Muškatom. Največji znamenitosti Nizwe sta seveda mogočna trdnjava in mošeja s slikovito modro-zlato kupolo, verjetno pa bo najlepše doživetje tega mesta potepanje po prenovljeni stari tržnici, polni rokodelskih delavnic in trgovin, saj je bila tržnica v Nizwi na križišču štirih trgovskih karavanskih poti, največja v času starega Omana. Hotelska namestitev in večerja.

05.dan: torek, 25.10.2022:
NIZWA – WADI MAYADEN – BIRKAT AL MAVZ – JABAL AKHDAR - NIZWA

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet in se proti večeru vrnili v naš hotel. Najprej si bomo ogledali vas Birkat Al Mauz, ki je še ena od tistih starih značilnih vasi glinena barve, že močno načeta zaradi zunanjih zemeljski sil a še vseeno delno naseljena s prebivalci, ki so nekoč sloveli po svojih vrtovih datljevih palm ter celo bananovcev. Zanimivo bo spoznati, kako so znali preprosti ljudje urediti namakalni sistem, brez katerega se ne bi dalo preživeti v oazi. Cilj današnjega izleta bo odkrivanje naravnih lepot in prelivanja puščavskih barv vadija Mayden. Podali se bomo po vijugasti poti v odmaknjen svet gore Jabal Akdher, kjer vrhovi segajo preko 2000 m visoko. Sinonim te gore je Zelena gora, ker so nekdanji stari naseljenci na njej ustvarili sistem kultiviranih teras in na teh gorskih vrtovih gojili zelenjavo ter celo sadje. Po doživetju čudovitih prizorov puščavskega sveta, se bomo vrnili v naš hotel na večerjo in nočitev.

06.dan: sreda, 26.10.2022:
NIZWA – WADI BANI KHALID – WAHIBA SANDS

Po zajtrku nas bo čakal čisto poseben svet in enkratno doživetje kopanja v hladni in kristalno čisti vodi vadija Bani Khalid. Takšnih naravnih vodnih bazenov je na tem področju kar veliko in nas v senci gostih palm kar vabijo k osvežitvi. Sredi vadija bomo postregli piknik kosilo, potem pa nadaljevali do Al Wasil Petrol Station in se izgubili v brezčasnem svetu zlatega peska Wahiba sipin, ki kot morje vzvalovijo na površini preko 15.000 km² ter že 5000 let predstavljajo domovino Beduinov. Nekje v tej puščavi bomo vstopili v njihov dom, da bomo poskusili njihovo hrano ter popili čaj ali kavo in se posladkali z dateljni. Na sipinah Wahibija bomo dočakali vedno očarljivi puščavski sončni zahod, po želji bomo lahko celo zajezdili kamele in se nato odpravili na nočitev in večerjo v puščavski kamp

07.dan: četrtek, 27.10.2022:
WAHIBA – RAS AL HADD

Po zajtrku se bomo odpravili na dolgo potovanje preko puščave Wahiba. S številnimi postanki te vožnje in daljšim odmorom za piknik kosilo, bomo premagali 160 km puščave in tako doseli Rt Ras Al Hadd na skrajnem vzhodnem delu Arabskega polotoka. Namestili se bomo v hotelu, se osvežili in počivali do večerje, nato pa nas bo zvabila želja po nočnem opazovanju želv, ki se v pesku vsako noč izležejo in hitijo proti valovom Arabskega morja, ki jim pomeni življenje.

08.dan: petek, 28.10.2022:
RAS AL HADD – SUR – WADI TIWI – FINNS – BIMAH SINKHOLE – QUIRIYAT - MUŠKAT

Po zajtrku nas bo pot vodila na severno obalo Arabskega polotoka, ki ga obliva morje Omanskega zaliva. Največje mesto te obale je Sur, kjer bomo obiskali ladjedelnico tradicionalnih omanskih ribiških čolnov, imenovanih dhows. Naslednji postanek bo namenjen slikovitemu vadiju Tiwi, ki se kot globoka soteska odpira direktno v morje. Nato bomo videli bele plaže pri Finnsu, kjer bomo imeli še zadnje piknik kosilo. Spotoma bomo pogledali še naravne jame Sinkhole, ki so nastale kot kolaps gore, ki se je pogreznila sama vase. Nazadnje bomo vozili skozi Quiriyat, ki je v preteklosti s svojo trdnjavo igral vlogo stražarja Omanskega zaliva in ponovno dosegli Muškat, ter tako sklenili krog naravnih lepot ter zgodovinskih znamenitosti sultanata Oman. V Muškatu se bomo lahko še malo prosto potepali in si nabirali poslednje spominke, nato bomo vsi skupaj odšli v restavracijo na poslovilno večerjo omanske ture, nato sledi prevoz na letališče.

09.dan:sobota, 29.10.2022:
MUŠKAT - LJUBLJANA

Polet z letališča Muškat malo po polnoči, pristanek v Istanbulu ter takoj nadaljevanje v Ljubljano, kjer bomo pristali dopoldne okoli 9.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

testJaponska

Zagotovljeno potovanje

11 dni že od 3.290€

  11 dni že od 3.290€
20.10.2022 - 30.10.2022
Rok prijave: 17.08.2022

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Maroko

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.170€

  8 dni že od 1.170€
02.10.2022 - 09.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

testBernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj