Rezervacija za : Norveški fjordi

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Norveški fjordi

Podrobnosti potovanja

Norveška je doživetje narave posebne vrste predvsem zaradi obale, ki se v zračni črti razteza 2650 km od najbolj južnega rta Lindesnesa do sanjskega polarnega Nordkappa, to je približno toliko, kolikor znaša dolžina Donave od izvira v Schwarzwaldu do izliva v Črno morje. Ker pa je norveška obala izredno razčlenjena z vsemi zalivi in globokimi fjordi, se njena neskončnost podeseteri. In ker so ravno fjordi z idiličnimi zaselki, zasanjanimi vasmi, očarljivimi mesti in šumečimi slapovi nekaj najlepšega, si lahko predstavljamo, koliko naravne lepote je v tej deželi Vikingov, ki jih je v 9.stoletju združil Harold Lepolasi v prvo norveško kraljestvo. Ta obala je bila vedno obala hrabrih pomorščakov, ki so pisali zgodovino, ko so v najbolj divjih morskih razmerah odkrivali pot proti Islandiji, Grenlandiji in vse tja do ameriških obal. Če tej obali s fjordi dodamo še črede jelenov na visokih notranjih fjelih, lesene cerkvice in belino ledenikov, potem doživimo in občutimo vse tisto, kar nam je s svojo glasbo povedal Edvard Grieg.

 • 1.360 Eur / nad 40 oseb
 • 1.410 Eur / nad 35 oseb
 • 1.410 Eur / nad 30 oseb
 • 1.480 Eur / nad 25 oseb
 • 1.530 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Ljubljana - Trondheim / Oslo - Ljubljana
 • letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 75 Eur*
  *točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek na dan priprave
  programa
 •  avtobusni prevoz na Norveškem po programu potovanja,
 • stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • slovensko vodenje, vodnik z licenca GZS
 • lokalno vodenje /Nidaros/Bergen/Troldhaugnu/
 • 5 x trajekti preko fjordov
 • predor Ryfast na Atlantski cesti
 • cestna taksa Jostedal
 • ladja v ledeniški laguni Jostedal
 • 1x ladijski izlet po Geiranger fjordu
 •  visokogorska gorska cesta Dalsniba
 • 1x 3 urni ladijski izlet po Lysefjordu
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave:  18 Eur
 • 6 x hotelske večerje / buffet ali 3 hodni menu/ : 110 Eur
 • enoposteljna soba:  240 Eur
 • vstopnine:  cca. 75 Eur
  predvideni vstopi: Nidaros katedrala, Holmenkollen skakalnica, Hollmenkoln muzej, stavkirka, Lom, stavkirka Heddal, vila Edvarda Griega, muzej splava Kon Tiki, muzej ladje Fram
 • napitnina vozniku
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 99 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 30.06.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.410 Eur / nad 35 oseb
1.440 Eur / nad 30 oseb
1.480 Eur / nad 25 oseb
1.530 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključku potovanja.

POTOVALNI EPIDEMIOLOŠKI POGOJ
cepljenje / prebolelost Covida-19 / PCR test

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

 

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Norveška krona)

Videli boste:

 • Olimpijski Lillehammer v dolini Gudbrandsdal
 • Trollstigvei, spektakularno cesta trolov
 • Križarjenje po fjordu Geiranger
 • Visokogorsko razgledišče Dalsniba
 • Ledenik Jostedalen
 • Doživetje najdaljšega fjorda Sogne
 • Ladijska vožnja po Lysefjordu
 • Stavkirke Lom, Heddal in katedrala Stavanger

1.dan: nedelja, 15.08.2021 :
LJUBLJANA – TRONDHEIM - OPPDAL

Jutranji zbor potnikov v avli letališča Ljubljana, od koder bomo s posebnim direktnim letalom odleteli v Trondheim, staro kraljevo prestolnico Norveške, ki se je začela razvijati, ko je kralj Olaf v 11. stoletju zgradil mogočno romansko katedralo na grobu prvega norveškega svetnika sv. Olafa. Katedrala je skozi dolga stoletja bila svetišče kraljeve družine za vse poroke, krstitve, kronanja in pogrebne svečanosti. Z ogledi bomo nadaljevali v Stiftgarden, ki je ena največjih lesenih zgradb Skndinavije. Bila je v lasti bogate meščanke Kristine Schøller, ki je svojih 100 preprostih soban ponudila v bivanje kraljevi družini, ki je pripotovala iz Osla v staro prestolnico na svečanosti kronanja novega kralja in kraljice. Najlepši pogled na mesto bomo doživeli s trdnjave Kristiansten, ki je več stoletij varovala Trndheim pred morebitnimi napadalci, najbolj prijetni del mesta pa dosežemo s sprehodom čez stari most na reki Nidelva v barvito leseno sosesko Bryggen, kjer se lahko potepamo po malih galerijah, trgovinicah s spominki, kavarnah ali restavracijah. Pozno popoldne se bomo poslovili od Trondheima in se po kraljevi cesti ali »kongsvei« popeljali v čudovito okolje gorskega prelaza Dovre fjell, kjer se v prostranstvu te gorske planote pase na tisoče ovc in domujejo celo črede muškatnega goveda. Dan bomo zaključilo v vaškem okolju Oppdala, ki je središče največjih norveških zimsko športnih resortov. Hotelska namestitev ter večerja.

2.dan : ponedeljek, 16.08.2021:
OPPDAL - DOMBAS - ROMSDALEDN - TROLLSTIGVEI - GEIRANGER

Po zajtrku bomo iz Oppdala nadaljevali na sedlo Dombas in dalje v lepo dolino Romsdalen, ki jo spremljajo slikoviti gorski vrhovi, nakar se bo pričelo potovanje proti najlepšim norveškim fjordom, saj bomo zavili na pokrajinsko spektakularno cesto Trollstigvei, znano kot pravljično »cesto trolov«. Med vožnjo bomo deležni nepozabnih pogledov na gore in slapove, ter se po vijugasti cesti spuščali skozi kanjon Gudbrandsjuvet do kraja Valldal, kjer bomo med krajema Linge in Eidsdal s trajektom prečkali fjord Norddals. Nadaljevala se bo zanimiva »cesta orlov« ali Ørnevegen s krasnimi panoramskimi pogledi na prelazu Korrsmyra, od koder se bomo spustili do Geirangerfjorda in doživeli pravo podobo norveškega severa. Zapeljali se bomo do male vasi Geiranger in si privoščili krasno doživetje vožnje z ladjo po Gerangerfjordu do veličastnih slapov, ki padajo s fjellov v fjord, med katerimi sta najlepša slapova »sedem sester« ali Syv Søstre ter »poročni pajčolan« ali Brudesløret. Po vrnitvi z ladjo v Geiranger, hotelska namestitev in večerja.

3.dan: torek, 17.08.2021:
GEIRANGER - DALSNIBBA - LOM - JOSTEDALEN - SOGNDAL

Po zajtrku se bomo zapeljali po spektakularni panoramski cesti na goro Dalsnibba, kjer bomo na višini okrog 1500 m uživali v veličastnem razgledu po norveških gorskih vrhovih. Potem se bomo vozili po slikoviti dolini Ottadalen do kraja Lom, ki se ponaša z eno izmed zelo lepih norveških lesenih cerkva ali stavkirke. Pri Lomu bomo zamenjali smer proti narodnem parku Jotunheimen in prečkali gorsko planoto Sognefjell ter se približali ledeniku Jostedal, ki je s površino 500 km² največji ledenik kontinentalne Evrope. Ogromen ledeni pokrov se spušča v različne doline s številnimi ledeniškimi jeziki, zato se bomo tudi mi dotaknili enega izmed njih in se mogoče z ladjico popeljali po ledeniški laguni Nigardsbreen. Nazadnje se bomo spustili do kraj Sogndal, ki leži na obrobju ledeniškega jezika Nigards, kjer bo hotelska namestitev in večerja.

4.dan: sreda, 18.08.2021:
SOGNDAL - SOGNEFJORD - HORDALAND - BERGEN

Po zajtrku bomo nadaljevali lepo panoramsko potovanje ob Sognefjordu, ki ni le najdaljši fjord ampak z globino 1245 metrov tudi najgloblji fjord Norveške. Nekaj časa bomo uživali v slikoviti vožnji ob Sognefjordu ter nato zavili preko pokrajine Hordaland in izginjali pod gorami v številne predore, da bomo na kraju dosegli najlepše norveško mesto Bergen, ki ni le ribiško in pristaniško pomembno, ampak je tudi stara norveška kulturna prestolnica. Po skupnem ogledu vseh mestnih zanimivosti, se bomo še malo samostojno potepali po četrti Bryggen, kjer so slikovite lesene hiše iz časov stare hanze, ko se je v mestu trlo nemških, angleških, danskih in norveških trgovcev. Obiskali bomo tudi muzejsko domačijo Troldhaugen, ki je bila kar 22 let domovanje Edvarda Griega, največjega norveškega pianista ter skladatelja, ki je zaslovel po svojih samospevih, po uglasbitvi številnih pesmi Heineja in Goetheja in predvsem po prelepi glasbi za Ibsenovo dramo Peer Gynt. Proti večeru odhod v hotel, namestitev in večerja.

5.dan: četrtek, 19.08.2021:
BERGEN – ATLANTSKA CESTA - STAVANGER - LYSEFJORD - SAND

Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu po panoramski in dih jemajoči Atlantski cesti, ki je sama po sebi doživetje, saj preskakuje številne otoke in otočke fjorda Hardanger in Boknfjord, izginja v atraktivni predor Sunnhordland ter nadaljuje s trajekti med kraji Halhjem - Sandvikvag in Arsvagen –Mortavik in nas tako pripelje v prijazno mesto Stavanger, ki je bil pred kratkim kulturna prestolnica Evrope. Po osrednjem dnevnem postanku za oddih in ogledu znamenitosti, med katerimi je galavna škofijska katedrala iz leta 1100, bogato opremljena z leseno rezbarijo ter barvnimi vitraži, bo sledil triurni ladijski izlet v Lysefjord, kar bo eden od vrhuncev našega potovanja, zlasti, če nam bodo troli namenili sončen dan. Križarili bomo vzdolž fjorda, vse do skrajnega naselja Lysebotn in se tako med vožnjo navduševali nad spektakularnimi in romantičnimi prizori norveških fjordov, zlasti s pogledom na prelomno pečino Preikestolen, ki se z višino preko 600 metrov navpično dviguje nad fjordom, kot mogočna naravna »kamnita prižnica«. Po vrnitvi z ladijskega izleta po fjordu, bomo ta večer še malo s trajekti preskakovali fjorde in se verjetno zapeljali po novem podmorskem predoru Ryfast v pokrajino Ryfylke do kraja Sand, hotelska namestitev in večerja.

6.dan: petek, 20.08.2021:
SAND - RYFYLKE - TELEMARK - NOTODDALEN - HEDDAL - OSLO

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje po popularni pokrajini Ryfylke, ki je turistično zelo privlačna tudi med samimi Norvežani, ki radi uživajo v lepoti svoje skandinavske narave ter tako prispeli v znano deželo Telemark, katere glavno mesto je Nottodden. V bližini tega mesta se bomo ustavili v Heddalu, pri resnično izjemni največji leseni cerkvi na svetu. Stavkirka Heddal je zelo priljubljena med norveškimi mladoporočenci, zato se zlasti ob sobotah v Heddalu vrstijo poroka za poroko. Vožnjo bomo nadaljevali proti mestu Kongsberg, ki ga je kot rudarsko naselbino ob rudnikih srebra ustanovil kralj Kristjan IV. nakar je preko 200 let slovelo kot kovnica ne le norveških srebrnikov, pač pa tudi kovancev po naročilu drugih evropskih kraljevin. Proti večeru bomo prispeli na obrobje Osla, namestitev v hotelu in večerja.

7.dan: sobota, 21.08.2021:
OSLO - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo dan posvetili ogledom Osla, zelo lepe in zelene norveške prestolnice z znamenitostmi, med katere sodijo mestna hiša Rådhus, kraljeva palača Slottet, parlament Stortinget, nova Opera v arhitekturni podobi ledenih gora pa tudi palača podeljevanja Nobelove nagrade za mir. Zapeljali se bomo tudi v zaliv Bygdøy in tam obiskali pomorski muzej s Heyrdalovim splavom Kon-Tiki in z zgodovinsko ladjo Fram, s katero je Fridjof Nansen osvajal severni pol. Nazadnje bomo vijugali še na Holmenkollen in si ogledali skakalnico ter muzej. Med obvezna doživetja Osla bo sodi tudi obisk parka Vigelandovih skulptur, v katerem si ogledamo blizu 200 izjemnih človeških podob iz brona, železa in granita. Norveški kipar je ustvaril svoj park skulptur pred 100 leti z namenom, da nas med sprehodom nagovarja k razmišljanju o človekovem življenjskem krogu. Nato se bomo zapeljali na letališče, od koder bomo pozno popoldne poleteli proti ljubljanskemu letališču.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj