Rezervacija za : Božiček na Laponskem

Božiček na Laponskem

Podrobnosti potovanja

Lepo je, ko lepa pravljica postane resnično doživetje, tako za majhne kot »velike otroke«. Vsi smo že kdaj sanjali zasneženo polarno deželo na daljnem Laponskem, ko smo zaviti v topla oblačila in nas vozijo jeleni v saneh, kako na zaledenelem jezeru zvrtamo luknjo in lovimo ribe ali si privoščimo fantastično vožnjo s pasjo vprego čez neskončno opojno belino finske tajge, ko v polarni tišini slišimo le melodije prvinske narave. Prav posebno doživetje pa je seveda obisk pri Božičku in to kar na njegovem domu! Vse to je sedaj lahko resničnost, če se boste z nami odpravili na sever, čez prag polarnega sveta. Vzemite s seboj tudi svoje otroke ali vnuke in za letošnje nepozabno darilo vam bodo hvaležni vse življenje, saj takšnega potovanja in dogodivščine nihče nikakor ne bo mogel pozabiti.

 • 1.129 Eur*/ osebo

POPUSTI ZA OTROKE do 12 let :
1. otrok do 12 let: popust 170 Eur
2. otrok do 12 let: popust 100 Eur
*popust za otroka velja v spremstvu dveh odraslih oseb, otrok leži na zofi oz. dodatnem ležišču. Otroci mlajši od 2 let spijo v skupni postelji s starši.

 •  Letalski prevoz ter letališke takse: Ljubljana –Rovaniemi – Ljubljana*
  /*točen izračun vseh letaliških pristojbin in dodatka na gorivo bo znan najmanj 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa/
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* lokalne kategorizacije v centru mesta, dvoposteljne sobe, tuš, WC, tel, TV
 • prevoz letališče – hotel – letališče ter ogled Božičkove vasice
 • spremstvo vodnika z GZS licenco
 • nezgodno zavarovanje
 • DDV in organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave: 23 Eur
 • soba 1/1 v hotelu: 270 Eur
 • 2 x hotelska večerja : 98 Eur odrasli / 65 Eur otroci do 12 let/
 • vstopnina v Artikum: 18 Eur odrasli / 5 Eur otroci 7-15 let / družinska vstopnica 40 Eur/
 • prevoz in vstopnina v Santa park: 45 Eur odrasli / 35 Eur otroci od 3 do 12 let in otroci do 3 leta brezplačno/
 • izlet v živalski vrt Ranua z vstopnino: 64 Eur odrasli / otroci do 12 let 49 Eur/ (min. 15 udeležencev)
 • poračun letaliških taks in dodatka na gorivoAKTIVNOSTI:
  - večerno iskanje polarnega sija s krpljami: 92 Eur
  - večerno iskanje polarnega sija z motornimi sanmi: 141 Eur (vključuje BBQ)/otroci 3-12 let: 85 Eur
  - večerna vožnja z jelenjo vprego 40-60 min : 139 Eur (otroci 4-14 let: 95 Eur)
  - dnevna vožnja z jelenjo vprego 30-40 min: 119 Eur (otroci 4-14 let :78 Eur)
  - krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km husky safari:  198 Eur (otroci do 12 let: 168 Eur)
  - 7-10 km husky safari:  182 Eur (otroci 4-12 let :117 Eur, otroci od 13-16 let: 146 Eur)
  - 12-18 km husky safari: 210 Eur (otroci 4-12 let: 127 Eur, otroci od 13-16 let: 168 Eur)
  - Dnevna vožnja z motornimi sanmi :105 Eur (otroci 3 do 12 let : 65 Eur)
  - Ribolov v zaledeneli reki oz. jezeru: 120 Eur (otroci do 12 leta : 70 Eur)

Cene za aktivnosti so ob hkratni prijavi 2 oseb. V primeru prijave 1 osebe je doplačilo. Večerni izleti za najmlajše otroke niso primerni. Otroci, ki plačajo otroško ceno za motorne sani sedijo v saneh, ki so priklopljene na motorne sani, otroci višji od 140 cm lahko sedijo na motornih saneh, a plačajo ceno za odrasle.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  74 Eur*
  /*če želite zavarovati tudi naročene aktivnosti, se cena zavarovanja prilagodi na končno vrednost aranžmaja
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 86 Eur*
  /*če želite zavarovati tudi naročene aktivnosti, se cena zavarovanja prilagodi na končno vrednost aranžmaja/

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE do zasedenosti prostih mest oziroma do 20.07.2024. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov ter po takratni aktualni ceni ponudnika prevoza.
PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in plačilom akontacije ter s podpisom pogodbe. Ob prijavi se je potrebno že odločiti za aktivnosti, saj je število prostih mest omejeno.
ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.
Potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.
ORGANIZATOR POTOVANJA: PALMA d.o.o.
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.
Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Evro)

Videli boste:

 • Posebno letalo direktno iz Ljubljane!
 • Obisk Božička na njegovem domu na severem tečajniku
 • Husky safari
 • Večerno iskanje polarnega sija s krpljami ali motornimi sanmi
 • Ribolov v zaledeneli reki
 • Safari s severnimi jeleni
Slika

1.dan: petek, 13.12.2024:
LJUBLJANA - ROVANIEMI

Zbor vseh potnikov na letališču Brnik v jutranjih urah. S posebnim letalom bomo poleteli direktno v polarni svet severne Finske, v mesto Rovaniemi. Ker bodo otroci že zelo nestrpni, da spoznajo Božička, se bomo najprej odpeljali do Božičkove vasice, da osebno spoznamo tega dobrotnika z belo brado in mu zaupamo svoje želje. Vzeli si bomo dovolj časa, da obiščemo tudi Božičkovo pošto, kjer hrani preko 700.000 pisem otrok, iz skoraj vseh držav sveta. Tam bomo tudi mi napisali zimske pozdrave iz čarobne Laponske, saj se bomo nahajali že v polarnem pasu, ki teče ravno sredi Božičkove vasi. V Božičkovi vasi je tudi veliko trgovinic s spominki in nekaj restavracij, kjer si lahko privoščite tipične finske jedi. Sledil bo odhod v hotel, ki se nahaja v strogem centru Rovaniemija. Prosto za večerjo oz. doplačilo za hotelsko večerjo. Za nepozaben začetek odkrivanja polarnega sveta vam priporočamo večerno dogodivščino (primerno za odrasle in starejše otroke), saj je takrat največja možnost opazovanja čarobnega polarnega sija. S krpljami na nogah in v spremstvu lokalnega vodnika se odpravite na pohod po zasneženi tajgi do predela, kjer se lahko lepo vidi polarni sij. Tam se boste pogreli s toplim napitkom ter uživali v vaši prvi polarni noči. Vračanje v hotel v nočnih urah. Na željo vam lahko namesto pohoda organiziramo večerno iskanje polarnega sija z motornimi sanmi ali z jelenjo vprego.
Slika

2.dan: sobota, 14.12.2024:
ROVANIEMI

Po zajtrku se bodo začela nepozabna doživetja iz naše polarne zimske pravljice, saj se boste lahko odločili za prave polarne aktivnosti (vse so za doplačilo). Med vsemi našimi potniki so najbolj priljubljene vožnje s huskiji (tudi pri otrocih), zato vam ponujamo možnost res pravega doživetja, kjer boste uživali na 6-10 km ali kar 12-18 km vožnji s pasjo vprego. Odpeljali se boste do kmetije haskijev, kjer vas bodo le-ti pričakali z navdušenim laježem, saj bodo komaj čakali, da vas popeljejo na vožnjo po čudoviti finski tajgi. Po zaključku tega nepozabnega doživetja se boste zbrali v tipični finski Koti, kjer se boste pogreli ob topli pijači, se posladkali s piškoti in med tem poslušali zanimivosti o življenju haskijev ter njihovi dresuri. Vrnitev v hotel in možnost popoldanskega izleta z motornimi sanmi, kjer se boste najprej naučili voziti motorne sani in se nato v dvojicah zapodili po zasneženih širjavah finske tajge in spoznavali divjino čarobnega severa. Namesto vožnje z motornimi sanmi pa se lahko preizkusite v tradicionalnem finskem ribolovu v zaledenelem jezeru oz. reki, kar bo zelo zanimiva izkušnja. Vrnitev v hotel, prosto za večerjo ali doplačilo za hotelsko večerjo. V večernih urah pa vam predlagamo nepozabno vožnjo z jelenjo vprego. Zapeljali se boste k rejcu severnih jelenov, kjer boste izvedeli veliko zanimivosti o teh živalih. Nato se boste z jelenjo vprego na saneh popeljali na krajšo vožnjo in poslušali tišino finske tajge ter opazovali nebo z željo, da doživite čarobni ples na nebu, polarni sij oz. auroro borealis. V kolikor si boste izbrali le eno aktivnost, vam v prostem času predlagamo obisk resnično odličnega muzeja Artikum, do katerega se lahko sprehodite kar peš, saj je blizu našega hotela. Muzej prikazuje naravne lepote Laponske in ostale zanimivosti tega polarnega predela Skandinavije. Spoznali boste življenje in navade Laponcev ter si pogledali kratek film o čarobnem pojavu polarnega sija oz. aurore borealis. V muzeju so predstavljene tudi vse polarne živali od majhnih rovk do ptic ter losov, severnih jelenov in medvedov, zato je muzej zanimiv tudi za otroke.
Slika

3.dan: nedelja, 14.12.2024 :
ROVANIEMI – LJUBLJANA

Po zajtrku bomo imeli prost dopoldan, da se bomo lahko odločili še za kakšno dodatno aktivnost na snegu, ki so opisane že zgoraj ali pa boste namesto tega raje obiskali najsevernejši živalski vrt na svetu (doplačilo), kjer vidimo živali arktičnega sveta, kot so snežne sove, polarne lisice, volkovi in rosomahi ter muškatno govedo, losi, rjavi in polarni medvedi. Tam si lahko privoščite tudi topel obrok, preden se bomo začeli vračati proti Rovaniemiju. Popoldan vam predlagamo obisk obsežnega Santa Parka (doplačilo), ki ponuja za vaše otroke in vnuke številne tematske igralnice ter delavnice in kjer vam bodo škratje predstavili čarobni svet dežele, v kateri živi Božiček. Videli boste tudi šolo za palčke, se z vlakcem popeljali skozi tovarno igrač in doživeli še kakšno presenečenje. Proti večeru bomo tridnevno nepozabno potovanje zaključili na letališču Rovaniemi in poleteli nazaj proti Ljubljani. Za vse daljše fakultativne aktivnosti na prostem, boste dobili topla oblačila in obutev, da vam mraz res ne bo prišel do živega.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Portugalska

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.395€

  8 dni že od 1.395€
16.10.2024 - 23.10.2024
Rok prijave: 19.07.2024

Rezerviraj

Uzbekistan-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.850€

  10 dni že od 1.850€
15.10.2024 - 24.10.2024
Rok prijave: 15.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 16.07.2024

Rezerviraj

Azorski otoki

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.750€

  8 dni že od 1.750€
01.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 08.05.2024

Rezerviraj