Rezervacija za : Polarni krog

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Polarni krog

Podrobnosti potovanja

 • 1.620 Eur / nad 40 oseb
 • 1.670 Eur / nad 35 oseb
 • 1.730 Eur / nad 30 oseb
 • 1.790 Eur / nad 25 oseb
 • 1.850 Eur / nad 20 oseb
 • 1.920 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratne polete Ljubljana - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine: 48 Eur*
  *točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa
 • kvaliteten avtobusni prevoz v Skandinaviji
 • 7 x nočitev z zajtrkom, hoteli 3*/4* lokalne kategorije, dvoposteljna soba
 • 6 x večerja
 • trajekti po programu
 • vstopnina Nordkapp
 • dodatni voznik na Nordkappu
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • 7 vstopnin: cca 120 Eur
  (Siida, Alta, Polaria, Lofotr, Nusfjord s kosilom, Arktična katedrala, Tankavaara)
 •  enoposteljna soba:  370 Eur
 • urejanje zahtevanih vstopnih dokumentov
 • prevooz na dunajsko letališče (cena je odvisna od št.prijavljenih potnikov)
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja(odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 99 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 27.05.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in plačilom akontacije ter s podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 350 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.670 Eur / nad 35 oseb
1.730 Eur / nad 30 oseb
1.790 Eur / nad 25 oseb
1.850 Eur / nad 20 oseb
1.920 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, veljaven še 90 dni po zaključku potovanja.

POGOJI ZA POTOVANJE PO SKANDINAVIJI:
Dokazilo o polni cepljenosti ali dokazilo o prebolelosti Covid-19 v preteklih 6 mesecih od začetka potovanja oz. Digitalno zeleno potrdilo. Potrdila morajo biti v angleščini. Podrobnejše informacije o vseh potrebnih dokazilih bomo poslali prijavljenim potnikom.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • prelepe Lofotske otoke
 • Nordkapp
 • Božičkovo vas v Rovaniemiju
 • Severne jelene
 • Mogočne brzice Malselvfossen
 • Enkraten muzej o Laponcih
 • prostrano tajgo, tundro in več fjorde
 • Arktično katedralo

1.dan: ponedeljek, 13.06.2022:
LJUBLJANA – DUNAJ – HELSINKI - ROVANIEMI

Jutranji zbor potnikov in prevoz na dunajsko letališče, od koder bomo ob 11.15 uri poleteli proti Helsinkom. Sledil bo polet v Rovaniemi, kjer je predviden pristanek ob 17.35 uri in vožnja v naš hotel. V Rovaniemiju je precej restavracij, med katerimi lahko izbirate in si privoščite okusno večerjo pa lastni izbiri.

2.dan: torek, 14.06.2022:
HELSINKI - ROVANIEMI - SAARISLEKA

Po zgodnjem zajtrku se bomo vrnili na letališče ter poleteli proti Rovaniemiju. Po pristanku si bomo ogledali glavno mesto Laponske province, ki je bil močno uničen v finsko-ruski vojni 1944 leta, zato so ga na novo zgradili po načrtih slavnega finskega arhitekta Alvara Alte. Izmed vseh njegovih stavb obiskovalce najbolj navdušujejo kongresni center, gledališče in knjižnica, do katerih se bomo zapeljali tudi mi. Obiskali bomo bližnjo luteransko cerkev z zanimivo oltarno fresko, ki govori o spopadu dobrega in slabega v človeškem srcu, nato pa se bomo zapeljali do slavnega vzporednika 66°33' geografske širine, kjer se začne polarni krog in se nahaja domovanje najbolj slavnega moža z belo brado. V Božičkovi vasici bomo imeli odlično priložnost za nakupe darilc in spominkov, na pošti pri Božičku pa bomo lahko oddali razglednice s pozdravi za male in velike otroke tega sveta. Sledila bo vožnja proti severu Finske, skozi tajgo laponskih brezovih in borovih gozdov, kjer se pretakajo tudi zlatonosne reke, zato bomo obiskali zanimiv muzej, ki govori predvsem o nekdanjih časih Finske, ko so doživljali pravo Zlato mrzlico. Sledila bo le še vožnja do kraja Saariselka, kjer se bomo namestili v hotelu in po večerji prenočili.

3.dan: sreda, 15.06.2022:
INARI - KARASJOK - HONNINGSVÅG - NORDKAP

Po zajtrku se bomo odpeljali proti kraju Inari, kjer si bomo ogledali etnografski muzej o Laponcih, kjer se predstavijo s svojim delom in življenjem na skrajnem severu Laponske skozi štiri letne čase. Nato se bo začelo naše sanjsko potovanje proti najsevernejšim obzorjem Skandinavije. Na Norveško bomo vstopili pri Karigasniemiju in se zapeljali v Karasjok, kjer deluje laponski parlament in kulturne ustanove norveških Samov. Nadaljevali bomo vožnjo po pokrajini, kjer bodo počasi izginila poslednja drevesa in se bo razraščala le še polarna tundra grmičkov, mahov in lišajev ter posamezni šopi trave in cvetja. Pot nam bodo verjetno prečkali jeleni, saj se bomo ob Porsanger fjordu vozili po »cesti severnih jelenov«, ko bomo nadaljevali po očarljivo lepi pokrajini proti skrajnemu severu. Zapeljali se bomo skozi podmorski tunel ter prispeli na otok Magerøja, kjer bomo dosegli ribiško mesto Honningsvåg, najsevernejše mesto celinske Norveške. Po hotelski namestitvi in večerji, se bomo odpravili k prvemu višku naše velike skandinavske ture, saj bomo »ponoči« obiskali Nordkapp na 71°10'21" severne geografske širine in s 307m visoke pečine nad Severnim ledenim morjem občudovali polarno polnočno sonce, ki bo lebdelo nizko nad obzorjem in ustvarjalo magično polarno svetlobo. Po polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

4.dan: četrtek, 16.06.2022:
HONNINGSVÅG - ALTA - TROMSØ

Po zajtrku bomo zapustili otok Magerøya ter se nekaj časa vračali ob Porsangerfjordu do Olderfjordna, kjer se bo začela vožnja ob divjih rekah čez planote ali fjelle vse do Alte, kjer si bomo na skalnatih obalah fjorda ogledali prazgodovinske podobe, vklesane v skalo. Potovanje bomo nadaljevali ob fjordih Alta, Langfjorden in Kvaennangen, kjer bomo doživeli veličasten razgled po zasneženih vrhovih in modrini morskih zalivov. Nadaljevali bomo pot do kraja Olderdalen in Breivikeidet ter kar dvakrat prečkali fjorde s trajekti, da bomo prispeli v očarljivo mesto Tromsø. Širše zaledje mesta je bilo naseljeno že po zadnji ledeni dobi in je nato dolgo časa nudilo bivališče nomadskim Laponcem, ki so živeli na obalnem pasu, preden so jih začeli Norvežani potiskati višje v notranjost Skandinavije. Danes pa je najsevernejše študentsko univerzitetno mesto na svetu in se ponaša z elegantno Arktično katedralo severnega ledenega morja ter vrsto zanimivih muzejev. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5.dan: petek, 17.06.2022:
TROMSØ - LOFOTSKI OTOKI

Po zajtrku se bomo sprehodili po centru mesta, ki ga pogosto imenujejo »vrata Arktike«, zaradi izhodišča plovnih poti proti severnim morskim obzorjem. Vstopili bomo v muzej Polaria, ki je že od zunaj arhitekturno zanimiv, saj ima podobo ledenih plošč, ki so se narinile ena na drugo. Muzej nas bo popeljal v slikovita doživetja čarobnega sveta Severnega ledenega morja in zlasti otočja Svalbard ter nam predstavil presenetljivo pester živalski svet hladnih morskih globin. Nato bomo obiskali Arktično katedralo, ki je največja mestna znamenitost. Moderno cerkev so zgradili 1964. leta po načrtih domačega arhitekta v podobi laponskega šotora z vitraži, ki lovijo polarno svetlobo. Cerkev je istočasno odlična glasbena dvorana s poletnimi polnočnimi koncerti. Preostanek dneva bomo posvetili spoznavanju pokrajinskih lepot Norveške, ko se bomo vozili ob velikem fjordu Ofoten in naprej po novi cesti, ki skozi številne tunele vodi do prelepih Lofotskih otokov, kjer se bomo namestili v hotelu in po hotelski večerji prenočili.

6.dan: sobota, 18.06.2022:
SVOLVAER - HENNINGSVAER - NUSFJORD - Å

Po zajtrku bomo začeli spoznavati sanjsko lepe Lofotske otoke, ki so zaradi svojega vulkanskega porekla polni atraktivnih reliefnih oblik in nudijo nepozabni pokrajinski vtis. Otočje slovi kot največje ribolovno področje trsk na svetu. Prevozili bomo vse štiri otoke Austvagøjya, Vestvagøya, Flakstadøya ter Moskensøya in tako doživeli izjemno lepe prizore narave ter slikovitost odmaknjenih ribiških vasic, kjer domačini kljubujejo divji naravi polarnih razmer. Najprej si bomo ogledali v morje pomaknjeno ribolovno mestece Henningsvaer. Vstopili bomo tudi v Lofoter muzej in spoznali nekdanje bivališče Vikingov. Sledil bo postanek v prav filmsko slikovitem Nusfjordu, kjer nam bodo domačini prikazali zbirko svojih fotografij, ki nam bodo pričarale podobe življenja na Lofotih v zimski polovici leta. Tam nam bodo tudi postregli s kosilom. Nadaljnje nas bo prevzela izjemna slikovitost narave okrog vasi Reine, Moskenes in Å, ki je kraj z najkrajšim zemljepisnim imenom in poslednji kraj otočja na meji atlantskega prostranstva. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7.dan: nedelja, 19.06.2022:
SVOLVAER - NARVIK - TORNETRÅSK - KIRUNA

Po zajtrku se bomo vračali ob Ofoten fjordu in prispeli do kraja Narvik, ki je znan kot izvozna luka švedske železove rude iz Kirune, zgodovinsko pa ima mesto boleče spomine na nemško okupacijo in britansko bombandiranje. Potem bomo zapeljali na slikovit Bjørnfjell, kjer bomo vstopili na Švedsko in odkrivali očarljive pokrajinske prizore prostranega Skandinavskega gorovja. Velik del poti bomo vozili vzdolž švedskega jezera Tornetråsk in tako prispeli v Kiruno, najsevernejše švedsko mesto in tudi najmlajše, saj je nastalo šele po odkritju železove rude koncem 19.stoletja. Velikih znamenitosti zato Kiruna nima, največja atrakcija so terasasti griči dnevnih kopov, zanimiva pa je tudi mestna cerkev, kjer je oltarne podobe narisal umetniško navdahnjen princ Evgen, brat kralja Gustava Švedskega. Hotelska namestitev in večerja.

8.dan: ponedeljek, 20.06.2022:
KIRUNA – ROVANIEMI – DUNAJ - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo potovali po lepi ŠVEDSKI notranjosti in po dolini Torniojoki mimo mest Pajalo in Pello, kjer bomo prestopili nazaj na Finsko. Vrnili se bomo na letališče Rovaniemi ter preko Helsinkov poleteli nazaj proti dunajskemu letališču, kjer je predviden pristanek ob 18.30 uri. Sledila bo vožnja nazaj proti Ljubljani.

Opomba:

Program je nastal v jeseni 2021, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2021, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 20.07.2022

Rezerviraj

testMesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

testKraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 09.05.2022

Rezerviraj

Hokkaido

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.250€

  12 dni že od 3.250€
21.07.2022 - 01.08.2022
Rok prijave: 05.05.2022

Rezerviraj