Rezervacija za : Norveški fjordi

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Norveški fjordi

Podrobnosti potovanja

Norveška je doživetje narave posebne vrste predvsem zaradi obale, ki se v zračni črti razteza 2650 km od najbolj južnega rta Lindesnesa do sanjskega polarnega Nordkappa, to je približno toliko, kolikor znaša dolžina Donave od izvira v Schwarzwaldu do izliva v Črno morje. Ker pa je norveška obala izredno razčlenjena z vsemi zalivi in globokimi fjordi, se njena neskončnost podeseteri. In ker so ravno fjordi z idiličnimi zaselki, zasanjanimi vasmi, očarljivimi mesti in šumečimi slapovi nekaj najlepšega, si lahko predstavljamo, koliko naravne lepote je v tej deželi Vikingov, ki jih je v 9.stoletju združil Harold Lepolasi v prvo norveško kraljestvo. Ta obala je bila vedno obala hrabrih pomorščakov, ki so pisali zgodovino, ko so v najbolj divjih morskih razmerah odkrivali pot proti Islandiji, Grenlandiji in vse tja do ameriških obal. Če tej obali s fjordi dodamo še črede jelenov na visokih notranjih fjelih, lesene cerkvice in belino ledenikov, potem doživimo in občutimo vse tisto, kar nam je s svojo glasbo povedal Edvard Grieg.

 • 1.390 Eur / nad 40 oseb
 • 1.420 Eur / nad 35 oseb
 • 1.450 Eur / nad 30 oseb
 • 1.480 Eur / nad 25 oseb
 • 1.495 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Dunaj-Oslo-Dunaj
 • letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 86 Eur* / točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek na dan priprave programa v oktobru '21/
 • avtobusni prevoz na norveškem po programu potovanja,
 • stroški voznika, cestne takse
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, dvoposteljne sobe
 •  6 x večerje v hotelih bivanja
 • 5 x trajektni prevozi preko fjordov
 • Ryfast predor pod morjem
 • 1x ladijski izlet po Geirangerfjordu (1h 30 min)
 • 1x ladijski izlet po Lysefjordu 3h
 • lokalno vodenje v Bergnu
 •  slovensko vodenje, licenca GZS
 • cestna taksa Jostedal
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba: 250 Eur
 • 10 vstopnin* : cca. 95 Eur
  predvideni vstopi:, muzej in skakalnica Holmenkollen, Maihaugen Skansen, Lom stavkirka, Heddal stavkirka, Stavanger katedrala, Jostedal ladjica v lagunai, Vila Edvarda Griega, cesta Dalsnibba, Kon Tiki, ladja Fram (*navedene vstopnine po ceniku nov. 2021)
 • urejanje zahtevanih vstopnih dokumentov
 • napitnina vozniku
 • transfer na dunajsko letališče in nazaj* /cena bo znana naknadno glede na število potnikov/Opomba*: v kolikor organiziranega povratnega transferja na letališče ne boste koristili, to sporočite že ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 09.05.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.420 Eur / nad 35 oseb
1.450 Eur / nad 30 oseb
1.480 Eur / nad 25 oseb
1.495 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključku potovanja.

POTOVALNI POGOJ po trenutno zahtevanem dokazilu PCT.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Norveška krona)

Videli boste:

 • Olimpijski Lillehammer v dolini Gudbrandsdal
 • Trollstigvei, spektakularno cesta trolov
 • Križarjenje po fjordu Geiranger
 • Visokogorsko razgledišče Dalsniba
 • Ledenik Jostedalen
 • Doživetje najdaljšega fjorda Sogne
 • Ladijska vožnja po Lysefjordu
 • Stavkirke Lom, Heddal in katedrala Stavanger

01.dan: četrtek, 30.06.2022 245 km:
LJUBLJANA - LILLEHAMMER - RINGEBU - GUDBRANDSDALEN – OPPLAND - OTTA

Jutranji zbor potnikov v Ljubljani ter prevoz na dunajsko letališče, od koder bomo sredi dopoldneva poleteli direktno v Oslo/Gardermoen. Sledila bo vožnja proti severnim obzorjem do največjega norveškega jezera Mjøsa ter dalje do Lillehammerja, prizorišča zimskih olimpijskih iger leta 1994, na katerih so blesteli tudi slovenski smučarji od Koširja, Kunca in Megliča do vražjih deklet Katje, Alenke, Urške in Špele. Ogledali si bomo največjo atrakcijo Olimpijskega parka, kar je nedvomno slavna olimpijska skakalnica, druga velika zanimivost Lillehammerja pa je Maihaugen, največji norveški »skansen« ali etnografski park na prostem. Zaokrožili bomo med hiškami, ki govorijo zgodbo življenja na norveškem podeželju v zadnjih treh stoletjih. Po ogledu in krajšem odmoru v Lillehammerju, se bomo odpeljali v Ringebu in si ogledali zunanjost »stavkirke«, prve izmed številnih značilnih skandinavskih lesenih cerkva. Nadaljevali bomo v smeri turistično priljubljenega kraja Vinstra ter dalje po granitni dolini Gudbrandsdalen z zgodovinsko kraljevo cesto »kongsvei«, koder so se nekoč vozili norveški kralji na tradicionalno kronanje v Trondheim. Dan bomo zaključili v pokrajini Oppland, Norvežanom zelo priljubljeni deželi divjih rek ter jezer in granitnih masivov z zimskimi smučišči, hotelska namestitev in večerja v Otti, središču Opplanda.

02.dan: petek, 01.07.2022 230 km:
OTTA - ROMSDALEDN - TROLLSTIGVEI - GEIRANGER

Po zajtrku bomo nadaljevali po dolini Gudbrandsdalen na sedlo Dombas in dalje v lepo dolino Romsdalen, ki jo spremljajo slikoviti gorski vrhovi, nakar se bo pričelo potovanje proti najlepšim norveškim fjordom, saj bomo zavili na pokrajinsko spektakularno cesto Trollstigvei, znano kot pravljično »cesto trolov«. Med vožnjo bomo deležni nepozabnih pogledov na gore in slapove, ter se po vijugasti cesti spuščali skozi kanjon Gudbrandsjuvet do kraja Valldal, kjer bomo med krajema Linge in Eidsdal s trajektom prečkali fjord Norddals. Nadaljevala se bo zanimiva »cesta orlov« ali Ørnevegen s krasnimi panoramskimi pogledi na prelazu Korrsmyra, od koder se bomo spustili do Geirangerfjorda in doživeli pravo podobo norveškega severa. Zapeljali se bomo do male vasi Geiranger in si privoščili krasno doživetje vožnje z ladjo po Gerangerfjordu do veličastnih slapov, ki padajo s fjellov v fjord, med katerimi sta najlepša slapova »sedem sester« ali Syv Søstre ter »poročni pajčolan« ali Brudesløret. Po vrnitvi z ladjo v Geiranger, hotelska namestitev in večerja.

03.dan: sobota, 02.07.2022 190 km:
GEIRANGER - DALSNIBBA - LOM - JOSTEDALEN - SOGNDAL

Po zajtrku se bomo zapeljali po spektakularni panoramski cesti na goro Dalsnibba, kjer bomo na višini okrog 1500 m uživali v veličastnem razgledu po norveških gorskih vrhovih ter globokih fjordih. Potem se bomo vozili po slikoviti dolini Ottadalen do kraja Lom, ki se ponaša z eno izmed zelo lepih norveških lesenih cerkva ali stavkirke. Pri Lomu bomo zamenjali smer proti narodnem parku Jotunheimen in prečkali gorsko planoto Sognefjell ter se približali ledeniku Jostedal, ki je s površino 500 km² največji ledenik kontinentalne Evrope. Ogromen ledeni pokrov se spušča v različne doline s številnimi ledeniškimi jeziki, zato se bomo tudi mi dotaknili enega izmed njih in se z ladjico popeljali po ledeniški laguni Nigardsbreen. Nazadnje se bomo spustili do kraj Sogndal, ki leži na obrobju ledeniškega jezika Nigards, kjer bo hotelska namestitev in večerja.

04.dan: nedelja, 03.07.2022 210 km:
SOGNDAL - SOGNEFJORD - HORDALAND - BERGEN

Po zajtrku bomo nadaljevali lepo panoramsko potovanje ob Sognefjordu, ki ni le najdaljši fjord ampak z globino 1245 metrov tudi najgloblji fjord Norveške. Nekaj časa bomo uživali v slikoviti vožnji ob Sognefjordu ter nato zavili preko pokrajine Hordaland in izginjali pod gorami v številne predore, da bomo na kraju dosegli najlepše norveško mesto Bergen, ki ni le ribiško in pristaniško pomembno, ampak je tudi stara norveška kulturna prestolnica. Po skupnem ogledu vseh mestnih zanimivosti, se bomo še malo samostojno potepali po četrti Bryggen, kjer so slikovite lesene hiše iz časov stare hanze, ko se je v mestu trlo nemških, angleških, danskih in norveških trgovcev. Obiskali bomo tudi muzejsko domačijo Troldhaugen, ki je bila kar 22 let domovanje Edvarda Griega, največjega norveškega pianista ter skladatelja, ki je zaslovel po svojih samospevih, po uglasbitvi številnih pesmi Heineja in Goetheja in predvsem po prelepi glasbi za Ibsenovo dramo Peer Gynt. Proti večeru odhod v hotel, namestitev in večerja.

05.dan: ponedeljek, 04.07.2022 180 km:
BERGEN – ATLANTSKA CESTA - STAVANGER - LYSEFJORD - SAND

Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu po panoramski in dih jemajoči Atlantski cesti, ki je sama po sebi doživetje, saj preskakuje številne otoke in otočke fjorda Hardanger in Boknfjord, izginja v atraktivni predor Sunnhordland ter nadaljuje s trajekti med kraji Halhjem - Sandvikvag in Arsvagen –Mortavik in nas tako pripelje v prijazno mesto Stavanger, ki je bil pred kratkim kulturna prestolnica Evrope. Po osrednjem dnevnem postanku za oddih in ogledu znamenitosti, med katerimi je glavna škofijska katedrala iz leta 1100, bogato opremljena z leseno rezbarijo ter barvnimi vitraži, bo sledil triurni ladijski izlet v Lysefjord, kar bo eden od vrhuncev našega potovanja, zlasti, če nam bodo troli namenili sončen dan. Križarili bomo vzdolž fjorda, vse do skrajnega naselja Lysebotn in se tako med vožnjo navduševali nad spektakularnimi in romantičnimi prizori norveških fjordov, zlasti s pogledom na prelomno pečino Preikestolen, ki se z višino preko 600 metrov navpično dviguje nad fjordom, kot mogočna naravna »kamnita prižnica«. Po vrnitvi z ladijskega izleta po fjordu, bomo ta večer še malo s trajekti preskakovali fjorde in se verjetno zapeljali po novem podmorskem predoru Ryfast v pokrajino Ryfylke do kraja Sand, hotelska namestitev in večerja.

06.dan: torek, 05.07.2022 395 km:
SAND - RYFYLKE - TELEMARK - NOTODDALEN - HEDDAL - OSLO

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje po popularni pokrajini Ryfylke, ki je turistično zelo privlačna tudi med samimi Norvežani, ki radi uživajo v lepoti svoje skandinavske narave ter tako prispeli v deželo Telemark, katere glavno mesto je Nottodden. V bližini tega mesta se bomo ustavili pri cerkvi Heddal, ki je resnično izjemna, zelo stara in lepa pa tudi največja lesena cerkev na svetu. Stavkirka v Heddalu je zelo priljubljena med norveškimi mladoporočenci, saj se jih veliko želi poročiti ravno v njej, zato se ob sobotah v Heddalu običajno vrstijo poroka za poroko. Vožnjo bomo nadaljevali mimo mesta Kongsberg v nabrežju reke Numedalslågen. Mesto je ustanovil v 17.stoletju danski kralj Kristjan IV. kot rudarsko naselbino ob bogatih rudnikih srebra in je potem preko 200 let slovelo kot kovnica ne le norveških srebrnikov, pač pa tudi kovancev po naročilu drugih evropskih kraljevin. Proti večeru bomo dosegli Oslu, glavnem mestu Norveške, namestitev v hotelu za dve noči in večerja.

07.dan: sreda, 06.07.2022 35 km:
OSLO - BYGDØY - HOLMENKOLLEN – OSLO

Po zajtrku bomo ta dan namenili celodnevnemu ogledu Osla, lepi in zelo zeleni norveški prestolnici. Pričeli bomo z ogledi znamenitosti, med katere sodijo palača podeljevanja Nobelove nagrade za mir na svetu, nova Opera v arhitekturni podobi ledenih gora, mestna hiša Rådhus, kraljeva palača Slottet, parlament Stortinget, Univerza in katedrala, spoznali pa bomo tudi glavno ulico Karl Johans Gate, ki je srce Osla. Zapeljali se bomo v Bygdøy in tam obiskali pomorski muzej s Heyrdalovim splavom Kon-Tiki in z zgodovinsko ladjo Fram, s katero je Fridjof Nansen osvajal severni pol. Krasno doživetje bo srečanje s parkom Vigelandovih skulptur in njegovim razmišljanjem o večnem krogu človeškega življenja. Nazadnje bomo zapeljali še na Holmenkollen, si ogledali skakalnico in muzej ter za slovo zajeli enkraten panoramski pogled na mesto in zaliv Oslo. Po vrnitvi v center mesta, si bomo vzeli prosti čas za samostojno ogledovanje, nakupovanje spominkov in oddih ob priložnostni večerji. Odhod v hotel in nočitev.

8.dan, četrtek, 07.07.2022:
OSLO - LJUBLJANA

Po bolj poznem hotelskem zajtrku in nekoliko prostega časa, se bomo odpeljali na letališče Gardermoen ter popoldne poleteli na dunajsko letališč, sledil bo transfer s prihodom v Ljubljano okoli 21.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Apulija in Basilicata

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 935€

  6 dni že od 935€
29.09.2022 - 04.10.2022
Rok prijave: 20.08.2022

Rezerviraj

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.045€

  5 dni že od 1.045€
22.09.2022 - 26.09.2022
Rok prijave: 12.07.2022

Rezerviraj