Rezervacija za : Poljska, Krakov, Zakopane

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Poljska, Krakov, Zakopane

Podrobnosti potovanja

Malopoljska je zgodovinska pokrajina na jugu Poljske, kjer je skozi stoletja obstajala kot samostojno vojvodstvo s svojo kulturo, arhitekturo, s svojimi običaji, glasbo, nošo in ljudskimi plesi, s svojo okusno domačo kuhinjo in celo s svojstvenim malopoljskim narečjem. Dežela je bogata zgodovinskih mest in starih gradov ter naravnih lepot, ki sodijo v prvovrstni zapis Unescove dediščine. Doživetje lepot Visokih Tater je nepozabno in enako so nepozabni športni užitki pod skakalnico Wielki Krokiw, kjer nabirajo kolajne vseh barv tudi naši slovenski orli. Edinstven Krakov na nabrežju reke Visłi je kronsko mesto Malopoljske iz slavnih časov vojvode Kazimirja Velikega, ki je z Wawelskega gradu vladal vsej Poljski. Jagelonska Univerza v Krakovu ima sloves najstarejše v državi, moč katoliške cerkve se zrcali v množici samostanov in cerkva, med katerimi je najbolj veličastna cerkev Mariacka z največjim lesenim oltarjem v vsej Evropi, husitski časi so prinesli mestu razcvet humanizma in z rojstvom Karla Woytile, je ta dežela dala prvega slovanskega papeža. Malopoljska je vedno bila tudi gospodarsko razvita dežela ob izkopih soli v sloviti Wieliczki ter z bogastvom lesa v Tatrah. Ni čudno, da so se ljudje Malopoljske vedno imeli za ponosne sinove poljske domovine. In ne nazadnje, Poljski je vladala kraljica Ana Celjska, poročena s kraljem Vladislavom Jagielom.

 • 855 Eur/ nad 40 oseb
 • 880 Eur/ nad 35 oseb
 • 910 Eur / nad 30 oseb
 • 945 Eur / nad 25 oseb
 • 985 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalske vozovnice Trst - Krakov -Trst
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo 133 Eur*
  /*točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek,veljaven na dan priprave programa februarja '24/
 • 2 x nočitev z zajtrkom v Krakovu, hotel 4*,dvoposteljne sobe, lokacija hotela v centru mesta
 • 1 x večerja v Krakovu v zunanji restavraciji, prvi dan
 • 1 x kosilo v Wieliczki, drugi dan
 • 1x nočitev z zajtrkom v Zakopanah, hotel 4*,dvoposteljne sobe, lokacija hotela v smučarskem okolju
 • 1x večerja v narodni krčmi v Zakopanah, tretji dan
 • avtobusni prevoz letališče - Krakov / Krakov – letališče
 • poldnevni avtobusni izlet v Wieliczko
 • celodnevni avtobusni turi 3. in 4. dan potovanja na Tatre
 • cestne takse, parkiranja, stroški voznika
 • 1x popoldansko kosilo v krčmi, 4. dan
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • obvezno lokalno vodenje v Krakovu
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 23 Eur
 • enoposteljna soba: 135 Eur
 • vstopnine za predvidene oglede: cca 75 Eur
  /katedrala Wawel, cerkev Mariacka,rudnik Wieliczka, grad Niedzica, splavarjenje na reki Dunajec – Slovaška, vstop v NP Koscielisko/
 • fakultativna vožnja s kočijo in konji cca 25 Eur
 • transfer na letališče Trst, cena naknadno glede na število udeležencev
  ** transfer iz Šk. Loke v primeru najmanj 10 potnikov iz Loke, sicer transfer iz odhodnega mesta v Ljubljani
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 49 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 69Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 10.07.2024 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov. Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega datuma prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
880 Eur / nad 35 oseb
910 Eur / nad 30 oseb
945 Eur / nad 25 oseb
985 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(PLN)

 

Videli boste:

 • Krakov, stara kraljeva prestolnica Unescovih zakladov
 • Wawelska katedrala, grobnice kraljev in svetnikov
 • Wieliczka, najstarejši evropski rudnik kamene soli
 • vožnja z lesenimi splavi skozi kanjon reke Dunajec
 • Zakopane, zimsko središče Visokih Tater s skakalnico
 • stare gorniške lesene vasi Wittow in Chochołow
 • uživanje lahkotnih pohodniških gorskih poti
 • vožnja s kočijo in konjsko vprego v Koscielisko dolino

1. dan: petek, 20.09.2024:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - TRST - KRAKOV

Odhod skupine iz Škofje Loke** v jutranjih urah, vstop potnikov v Ljubljani in prevoz na tržaško letališče ter direkten polet v Krakov, kjer bomo pristali že ob 07.45. Prevoz v hotel v centru mesta, kjer bomo odložili prtljago in imeli krajši oddih ob hotelskem zajtrku. Nato se bomo kar peš podali na celodnevno ogledovanje znamenitosti stare poljske kraljeve prestolnice, zavili bomo v Collegium Maius znamenite Jagiellonske univerze, ki jo je 1364 ustanovila kraljica Jadwiga Jagiellonska. Vstopili bomo v Kosciaol Mariacki, v znamenito Marijino cerkev z dvema različnima zvonikoma, s krasnim barvnim vitražem in z mojstrovino gotskega krilnega oltarja, ki je največja tovrstna umetnina v Evropi. Osrednji del dneva bo namenjen samostojnemu potepanju po Krakovu od srednjeveških mestnih vrat Barbacan, po ulicah Florianska in Grodska, pa vse do trga Rinek Glowni, ki je velik srednjeveški mestni trg s staro trgovsko hišo Sukiennice in s številnimi restavracijami, bistroji ter kavarnami. Popoldne se bomo na nabrežju reke Visłe povzpeli na grad Wawel in si ogledali wawelsko katedralo, grobnico najpomembnejših poljskih kraljev in kraljic, pa tudi drugih velikanov poljske preteklosti, kot so prvi poljski svetnik sv. Stanislav, oba največja poljska poeta Adam Mickiewicz in Julius Slowaczki, pa tudi narodna heroja Tadeus Kosciuszko in Jozef Pilsudski. Večerja v eni od mestnih restavracij ter nato vrnitev v hotel na nočitev.

2. dan: sobota, 21.09.2024 :
KRAKOV - WIELICZKA - KRAKOV

Po zajtrku se bomo odpeljali izven Krakova v znameniti rudnik Wieliczka kjer se bomo spustili v globoke rudniške rove najstarejšega evropskega rudnika kamene soli, ki je sedaj muzejsko urejen in nas preseneti s številnimi dvoranami, skulpturami in celo s podzemsko katedralo, ki jemlje dih, saj je vsa vklesana v sklade zelenkaste kamene soli in jo krasijo bleščeči kristalni lestenci. Po končanem ogledu rudnika in nakupu čudežno zdravilne kamene soli za kopeli in masaže, bomo naredili osrednji dnevni oddih ob kosilu v eni od restavracij rudarskega mesta. Popoldne vrnitev v Krakov, kjer bomo samostojno raziskovali zelo prijetno mesto do večera oziroma do vrnitve v svoj hotel na nočitev. Ljubiteljem umetnosti bi svetovali v prostem času obisk Muzeja Czartoryski, imenitne galerije, ki jo je ustvarila princesa Izabela z namenom, da je tja prenesla številna umetniška dela z gradu Wawel ter umetnine, ki jih je darovalo galeriji poljsko plemstvo ali »žlahta«, višek zbirke so izjemne renesančne tapiserije, dela Rubensa in seveda znamenita slika Dama s hermelinom slikarja Leonarda da Vincija.

3. dan: nedelja, 22.09.2024:
KRAKOV - PODHALE - ŁOPUSZNA - DEBNO - NIEDZICA - NP PIENINY - DUNAJEC - ZAB - ZAKOPANE

Po zajtrku bomo zapustili Krakov in se zapeljali v Podhale, v svet slikovitega podgorja in visokih planot, kjer je našla svojo pot reka Dunajec, ob kateri bomo naredili kar nekaj postankov za ogled. Najprej nas bo v Łopuszni zanimal Dworek Tetmajerow kot primer doma uspešne gorske kmetije, kakršne so bile nekoč, nato bomo v Debnu vstopili v majhno gotsko leseno cerkvico, bogato poslikano koncem 15.stpletja s cvetličnimi in geometrijskimi liki, zato se je znašla v Unescovem zapisu, glavni obisk pa bo posvečen srednjeveškemu gradu Dunajec v Niedzici, ki ga je iz strateških razlogov zgradilo madžarsko plemstvo na meji s Poljsko. Nadaljevali bomo v Pieninski narodni park, kjer je mejna reka Dunajec vrezala kanjonsko strugo, ki se je znašla na spisku Unescovih naravnih znamenitosti. Mi se bomo zapeljali na slovaško stran reke, ki se vije 20 km daleč, samo reko pa so domačini vedno uporabljali za splavarjenje hlodovine in za prevažanje ljudi. Vožnja s splavom po zelo mirni in plitvi kanjonski reki, je zelo atraktivna, zato dnevno splavari po Dunajcu na stotine turistov. Tudi mi bomo splavarili uro in pol mimo Sromowic in Červeniga klaštora do koče Chata Pienniny. Popoldne se bomo vrnili nazaj na Poljsko, ter prevozili visoko planoto do vasi Zab, ki je z lego na 1013 metrih najvišje ležeča vas na Poljskem. Zanimivosti vasi je rojstna hiša skakalca Kamila Stocha, saj je grajena v tipičnem stilu gorskega ljudskega stavbarstva, predvsem pa je to vas z najlepšim možnim panoramskim razgledom na poljsko-slovaško verigo Visokih Tater, ki imajo povsem alpski videz fantastičnih vrhov z višinami preko 2.500 metrov, da o očarljivih ledeniških dolinah in jezerih niti ne govorimo. Proti večeru prihod v Zakopane, največje poljsko zimsko športno središče, večerja v tipični poljski »karczmi« in nato odhod v hotel na nočitev.

4.dan: ponedeljek, 23.09.2024:
ZAKOPANE – GUBALOWKA - KOSCIELISKA DOLINA – WITOW - CHOCHOŁOW - CZARNI DUNAJEC - LUDZMIERZ - TRST - LJUBLANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku si bomo ogledali Zakopane s slikovito lego pod vrhovi Rysy, Giewont in Kasprovy Verh. Ker Zakopane ležijo na višini blizu tisoč metrov, jim pozimi ne primanjkuje obilne snežne odeje za prirejanje smučarskih skokov. Po postanku pri veliki skakalnici Krokiew se bomo podali na promenado ulice Krupowki, ki je srce največjega poljskega zimskošportnega središča s kavarnami, restavracijami in trgovinicami gorniških spominkov, med katerimi so zlasti pletenine, lesene rezbarije, ovčje kože in seveda znamenita sira oscypek in bryndza. Ljubitelji panoramskih razgledov se bomo lahko v prostem času po želji samo v slabih štirih minutah iz Zakopanav povzpeli z vzpenjačo na vrh Gubalowke 1123 m in še enkrat s pogledom objeli spektakularne vrhove Visokih Teter. Potem bomo zapustili Zakopane in se spotoma ustavili še v cerkvi, ki so jo Poljaki posvetili Fatimski Mariji in jo podarili svojemu papežu Karolu Wojtyli ali Janezu Pavlu II. Pot nas bo nato peljala v Koscielisko dolino, ki je ena najlepših v vznožju Visokih Tater, zato si bomo tam vzeli kar 2 uri časa za lahkotno pohodništvo ob žuboreči reki, pod krošnjami smrek in preko cvetočih travnatih planjav ali pa si bomo fakultativno privoščili romantično vožnjo po dolini v kočijah s konjsko vprego do Pisane Poljane. Po doživetju naravnih lepot doline, bomo nadaljevali z vožnjo skozi filmsko slikovite vasi kot sta zlasti Witow in Chochołow, kjer se bomo srečali s tradicionalno arhitekturno dediščino kraja, ki je bil čez stoletja središče tesarstva ter ljudskega stavbarstva lesenih gorniških vasi. Sledil bo glavni postanek v kraju Czarny Dunajec, ki je tudi izhodišče pohodniških poti ampak nas bo privabila »karczma«, kjer nam bodo pripravili bolj pozno popoldansko kosilo. Nadaljevali bomo v kraj Ludzmierz, ki je največji romarski kraj regije Podhale s priljubljenim svetiščem Svete družine. Nato bomo zapustili kraje visokih vrhov, šumečih gozdov, cvetočih gorskih travnikov, lesenih vasi in kulturnih zakladov Malopoljske, ter se zapeljali na letališče Krakov, kjer bomo sklenili potovanje polnih štirih dni bogatih ogledov. Polet ob 21.30 uri ter pristanek v Trstu ob 23.00 uri, sledil bo prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.129€

  3 dni že od 1.129€
13.12.2024 - 15.12.2024
Rok prijave: 20.07.2024

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Portugalska

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.395€

  8 dni že od 1.395€
16.10.2024 - 23.10.2024
Rok prijave: 19.07.2024

Rezerviraj

Uzbekistan-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.850€

  10 dni že od 1.850€
15.10.2024 - 24.10.2024
Rok prijave: 15.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 16.07.2024

Rezerviraj