Rezervacija za : Apulija in Basilicata

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Apulija in Basilicata

Podrobnosti potovanja

Apulija leži na »peti italijanskega škornja«, ima velikost naše Slovenije in štiri milijone prebivalcev. Obalni svet oblivajo valovi Jadranskega in Jonskega morja, v notranjosti meji na sosednji deželi Basilicata in Kampanija. Dežela je povsem drugačna, kot smo vajeni Italije, je lepo urejena, ima skrbno obdelana polja ter neskončne oljčne nasade, seveda ima tudi dobro vino in okusno domačo hrano. Deželi in ljudem se še pozna, da se je razvila iz nekdanje naselitvene kolonije starih Grkov, kulturna dediščina je še posebej izrazita v ljudskem stavbarstvu, ki ga predstavljajo »trulliji«, očarljive bele kamnite hiške s stožčastimi strehami, prekrite s skrilavcem, okrog hišk pa eno samo cvetje. Tudi apulijska mesta na robu klifov ob obali ali akropolsko pozidana mesta na vrhu hribov v notranjosti, nas prevzamejo s svojo lepoto in umetniškimi zakladi, izjemna je kulturna dediščina ljudstva, ki je živelo v kamnitih jamah, kjer so zidali tudi podzemne cerkve. Apulija je resnično prijazna dežela, ki nas preseneča in očara na vsakem koraku.

 • 935 Eur / nad 40 oseb
 • 945 Eur / nad 35 oseb
 • 970 Eur / nad 30 oseb
 • 995 Eur / nad 25 oseb
 • 1.030 Eur/nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 •  letalska vozovnica Trst- Bari - Trst, vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 40 Eur*
  /*točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
 •  avtobusni prevoz po programu potovanja v Apuliji,
 • stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 4 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 1x kosilo na kmečkem turizmu
 • vodenje z licenco GZS
 • lokalno vodenje
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave : 20 Eur
 • enoposteljna soba za 5 noči: 120 Eur
 • mestna taksa:  7 Eur
 •  morebiten najem slušalk v cerkvah:cca 7 Eur
 • vstopnine skupaj : cca 45 Eur
  (Trullo, Matera, Casa Grotta, Chiesa Grotta, San Giovani Rotondo, Castel del Monte, Lecce Duomo, mini bus)
 •  fakultativna vožnja s čolni v Polignanu: cca 12 Eur
 • prevoz iz Škofje Loke/ Ljubljane na letališče in nazaj
  ( cena naknadno glede na število potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  46 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 57 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 20.08.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov in podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
945 Eur / nad 35 oseb
970 Eur / nad 30 oseb
995 Eur / nad 25 oseb
1.030 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list.

POTOVALNI POGOJ trenutno ni omejevalnih vstopnih pogojev

LETALSKI POLET je zapisani po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka
Tel: 04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Castel del Monte
 • Otranto, Lecce, Ostuni
 • Matera podzemno mesto
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Bari, bazilika sv. Miklavža
 • Polignano, Domenico Modugno1111

1.dan: četrtek, 29.09.2022 15 km:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - TRST - BARI - CASTEL DEL MONTE - GARGANO - SAN GIOVANNI ROTONDO

Jutranji odhod skupine iz Škofje Loke, vstop potnikov v Ljubljani in vožnja čez Fernetiče na letališče Trst, polet v Bari, kjer bomo pristali sredi dopoldneva ter pričeli z ogledi kulturno zgodovinskih znamenitosti Apulije. Zapeljali se bomo do atraktivnega gradu Castel del Monte, zapisanega v seznamu Unescovih čudes. Trdnjavo je dal pozidati cesar Friderik II. kot kopijo svetišča v Jeruzalemu z namenom, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je grad postal eden najbolj temačnih srednjeveških zaporov in kraj, kamor so izolirali kužne bolnike. Potem bomo nadaljevali z vožnjo na slikoviti polotok Gargano, ki sega globoko v Jadransko morje in obiskali romarsko svetišče San Giovanni Rotondo, kjer je deloval sveti pater Pij iz Pietrelcine, ki je še sedaj, po svoji smrti, upanje za vse bolne in trpeče. Po obisku groba in spominske sobe svetega patra, bomo zavili tudi v novo cerkev, ki jo je s svojimi mozaiki umetniško okrasil slovenski umetnik Marko Rupnik. V mestu San Giovanni Rotondo bomo zaključili dan, hotelska namestitev in večerja.

2.dan: petek, 30.09.2022 :
S.G.ROTONDO - MONTE SAN ANGELO - BARLETTA - TRANI - POLIGNANO A MARE - SIERRA SILVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali do drugega svetišča na polotoku Gargano, v Monte San Angelo, ki ima enako ozadje nastanka, kakor francoski Le Mont Saint Michel, saj se je tudi tukaj škofu prikazoval nadangel Mihael in mu naročal, naj zgradi krščansko kapelo v votlini, kar je škof tudi storil. Nato se bomo spustili z Gargana na morje v Manfredonio in nadaljevali vzdolž obale mimo nekoč obsežnih solin do Barletta, kjer bomo videli nenavadno velik bronasti kip Colloso, ki velja za največjo antično skulpturo in je posvečen bizantinskemu cesarju. Naslednji postanek bomo naredili v mestu Trani, ki je bil dolga stoletja svobodna pomorska republika in pomemben škofijski sedež z veliko katedralo, zgrajeno prav na robu morske obale. Potem se bomo mimo Barija zapeljali v slikovito obalno mestece Polignano a Mare, rojstni kraj Domenica Modugna, velikega zvezdnika sanremskih festivalov in slovitega pevca »canzone italiana«. V primeru ugodnega vremena in mirnega morja, se bomo v Polignano alternativno pripeljali v čolnih po morju, kar bo še posebej lepo doživetje. V tem prijetnem apulijskem mestecu, se bomo fotografirali ob pevčevem spomeniku in skupaj zapeli kašno njegovo, večno zeleno popevko. Sledila bo vožnja na Selvo di Fasano, hribovito oazo zelenja in oljčnih nasadov doline Itira, kjer se bomo za tri dni namestili v hotelu sredi bujnega mediteranskega vrta. Večerja in nočitev v Sierri Silvani.

3.dan: sobota, 01.10.2022 220 km:
SIERRA SILVANA - OTRANTO - LECCE - SIERRA SILVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet na jug Apulije, saj nas bo pot vodila v Otranto, ki se je razvil kot pristaniško mesto na prelivu Jadranskega in Jonskega morja oziroma na točki, kjer se najbolj približata Apeninski in Balkanski polotok. Sprehodili se bomo po potki do svetilnika na rtu in krožili po Otrantu, ki je predvsem prijetno mesto za potep, največja zanimivost poleg katedrale in drugih cerkva, pa je predvsem Castello Aragonesse, mogočna grajska utrdba peterokotnega tlorisa, obdana z vodnim jarkom. Velik zgodovinski dogodek tega mesta je bila bitka pri Otrantu v 15.stoletju, ki je bila zelo krvav spopad med papeževimi križarji in otomanskimi Turki. Potem se bomo podali v mestu Lecce, ki ga lahko imenujejo »baročne Firence« italijanskega juga, saj je mesto resnično izjemno v bahavosti visokega baroka, kot ga ne vidimo drugje in ponuja dih jemajoče razkošje baročnih cerkva. Posebno barvno noto daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter drobne kamnoseške mojstrovine vrhunskih detajlov. Imajo pa v mestu še drugačno in uporabno znamenitost, ki si ji reče »puccia di Lece«, nekakšen hamburger domačih apulijskih dobrot, ki jim ne uide noben turist. Proti večeru vrnitev v Sierro Silvano, večerja, nočitev.

4.dan: nedelja, 02.10.2022:
SIERRA SILVANA - MATERA - ALBEROBELLO - LOCOROTONDO - SIERRA SILVANA

Po zajtrku bo glavni cilj ogledov tega dne izjemna Matera, ki že leži v sosednji pokrajini Basilicata. Podali se bomo po starodavni »via dei sassi« in kmalu odkrili, zakaj je Unesco uvrstil Matero v seznam izjemne kulturne dediščine. V starem delu mesta bomo spoznali presenetljive podzemne rove in bivališča v naravnih votlinah ali v izklesanih jamah »sassi«, ki so bile naseljene še do sredine prejšnjega stoletja. Vstopili bomo v eno izmed »casa grotta« ter tudi v podzemno cerkev in odkrivali zgodbo o ljudeh, ki so skozi stoletja gradili to nenavadno urbano celoto, ki je postala tudi avtentična filmska scena v Gibsonovem filmu Kristusov pasijon. Nato se bomo vrnili v osrčje Apulije, kjer se bomo srečali s »trulliji«, z ljudskim izročilom gradnje kamnitih in belih apulijskih hiš, ki so dejansko dediščina starodavnih grških kolonij. Ustavili se bomo v Alberobellu, ki je najlepši primer tradicionalne gradnje »trullijev«, okroglih belih hišk s stožčastimi strehami. Enak gradbeni stil bomo občudovali v izjemno prijetnem in s cvetjem obdanim mestecu Locorotondo in pokukali tudi v notranjost kakšne od teh edinstvenih hišk, sicer pa nas bo očarala okoliška pokrajina neskončnih oljčnih nasadov in vinogradov, ki dajejo odlična lokalna vina. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5.dan: ponedeljek, 03.10.2022 225 km:
SIERRA SILVANA – OSTUNI – LOCANDA VENTURA – BARI - PALESE

Po zajtrku nas bo čakal še en nepozaben apulijski dan. Zapeljali se bomo v Ostuni in se posvetili »belemu mestu«, ki velja za enega najlepših in tudi najbolj prijetnih mest Apulije. V svoji akropolski legi na treh vzpetinah, sredi večno zelenih oljčnih nasadov, deluje s snežno belimi hišami in z nenavadno gotsko katedralo, resnično izjemno. Najlepši so sprehodi po zavitih ulicah in skozi pasaže hiš, mino živopisno pobarvanih vhodnih hišnih vrat, po uličnih stopniščih, kjer posedajo potepuške mačke in kjer vas male trgovinice zapeljujejo k nakupu spominkov. Sredi dneva se bomo posvetili kulinaričnemu spoznavanju Apulije, saj nas bodo navdušili gostitelji na kmečkem turizmu Locanda Ventura, kjer ne bo manjkalo dobrega vina in okusov pristne domače kuhinje. Po kosilu se bomo odpeljali v Bari, v glavno mesto Apulije, ki so ga ustanovili že Iliri in mu kasneje gospodarili stari Grki, Bizantinci, Normani in nazadnje Španci. Stari Bari je prijetno mediteransko mesto z obzidjem, gradom in stolnico, največja zanimivost pa je vendarle bazilika sv. Nikolaja, po vsem svetu znanega dobrotljivega Miklavža, ki je tukaj pokopan. Miklavž je bil škof v Miri v Mali Aziji, znan po dobroti do otrok. Mornarji iz Barija so davnega leta 1087 vdrli v grobnico v Miri in Miklavževe posmrtne ostanke pripeljali v domačo baziliko. Po zaključenem ogledu Barija, se bomo odpeljali v Bari-Palese, mesto blizu barijskega letališča, hotelska namestitev in nočitev.

6.dan: torek, 04.10.2022:
BARI – PALESE – TRST – LJUBLJANA – ŠKOFJA LOKA

Zjutraj transfer na letališče in polet v Trst, kjer bomo pristali sredi dopoldneva, prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Opomba:

LETALSKI POLET je zapisani po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.045€

  5 dni že od 1.045€
22.09.2022 - 26.09.2022
Rok prijave: 12.07.2022

Rezerviraj

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.075€

  5 dni že od 1.075€
20.09.2022 - 24.09.2022
Rok prijave: 16.08.2022

Rezerviraj