Rezervacija za : Uzbekistan

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Uzbekistan

Podrobnosti potovanja

 • 1.510 Eur / nad 30 oseb
 • 1.560 Eur / nad 25 oseb
 • 1.610 Eur / nad 20 oseb
 • 1.660 Eur / nad 15 oseb
 • 1.695 Eur/ nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana - Taškent - Ljubljana
 • letališke takse na dan priprave programa znašajo 280 Eur*
  /*točen znesek vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
 • notranji letalski polet s takso Taškent - Urgenč
 • 1 x hitri vlak Samarkand -Taškent
 • avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški cestnin, strošek voznika, transferji z/na letališče v Tbilisiju / Urgenču
 • 6 x hotelski polpenzion, hoteli 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x dodatni zajtrk v Taškentu
 • 1x folklorno glasbenim program v Buhari
 •  1x učna ura lastne priprave tradicionalnega kosila pilaf
 • 1x poslovilna večerja s folklornim programom v Taškentu
 • 1x nočna panoramska tura Taškenta
 • vse vstopnine po programu ogledov
 • voda med potovanjem
 • slovensko turno vodenje z licenco GZS
 •  lokalno turno vodenje
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijska storitev agencije in DDV
 • strošek prijave:  20 Eur
 • enoposteljna soba: 150 Eur
 • napitnina lokalnim vodnikom in voznikom:  cca 40 Eur
 • urejanje morebitnih vstopnih dokumentov
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  92Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 107 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 10.03.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne samo na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.560 Eur / nad 25 oseb
1.610 Eur / nad 20 oseb
1.660 Eur / nad 15 oseb
1.695 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

VIZA je trenutno ukinjena za državljane EU v smislu oživljanja uzbeškega turizma.

POTOVALNI POGOJ trenutno zahtevano potrdilo PCT / QR koda.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • skrivnosti tisočletne svilne poti
 • Unescov zaklad - svetopismsko mesto Hiva
 • rdeča puščava Kizilkum in namakalna reka Sir Darja
 • dih jemajoča arhitekturna lepota Buhare in Samarkanda
 • uzbeški bazarji in učna ura priprave tradicionlnega kosila pilaf
 • 350 km s hitrim vlakom od Samarkanda v Taškent

01.dan: četrtek, 21.04.2022:
LJUBLJANA - ISTANBUL - TAŠKENT

Večerni zbor potnikov v avli letališča Ljubljana, polet preko Istanbula v Uzbekistan / 4h15min poleta/, kjer bomo po lokalnem času pristali v jutranjih urah naslednjega dne.

02.dan: petek, 22.04.2022:
TAŠKENT - HIVA

Z letališča se bomo odpeljali v center Taškenta, kjer si bomo najprej v bistroju privoščili zajtrk in jutranjo osvežitev. Sledilo bo spoznavali glavnega mesta Uzbekistana, ki uradno šteje 2,5 mio prebivalcev, zaradi nenadzorovanega priseljevanja pa je bolj realna številka okoli 4 mio. Taškent je vedno imel strateško pomembno lego v osrednji Aziji na prepihu interesov velikih sosedov, zato je že zgodaj v zgodovini po izgubi uzbeške samostojnosti pripadal Mongoliji, Perziji in Arabcem, ki so prinesli islam. Kjerkoli je že bil, je vedno igral vlogo pomembnega tranzitnega mesta na Svilni poti med Kitajsko in Evropo. Velik preobrat v zgodovini mesta se je zgodil v času zasedbe carske Rusije 1865, ko je Uzbekistan postal le gubernija pod rusko krono. V času oktobrske revolucije je Taškent dvignil vstajo proti sovjetom in bil kaznovan z velikim rušenjem, še bolj pa je bil katastrofalen potres 1966, ki je sesul Taškent. V dopoldanskem času si bomo ogledali, kar je ostalo od starega mestnega jedra, kot so Hasti Imam mošeja z najstarejšim izvodom korana na svetu, petkova mošeja, minareti in medrese, vsekakor pa bo zanimivo prekrižariti Čor Su, tradicionalni bazar rokodelskih mojstrovin, kjer že stoletja prehajajo rokodelska znanja s starejših na mlajši rod. Po prostem času za opoldanski počitek, bomo zaokrožili še po modernem delu Taškenta, kjer bomo prepoznali značilno sovjetsko arhitekturo popotresne prenove širnih mestnih trgov, razkošnih metrojskih postaj, opere, gledališč in drugih palač. Po bolj zgodnji večerji v restavraciji, se bomo zapeljali na letališče ter poleteli v Urgenč /2h poleta/ ter dan zaključili v izjemnem zgodovinskem mestu Hiva, hotelska namestitev in nočitev.

03.dan: sobota, 23.04.2022:
HIVA

Po zajtrku, se bomo za ves dan posvetili prvovrstnemu Unescovemu zakladu, zgodovinskemu mestu Hiva v provinci Horzem. Po legendi je mesto pred več kot dva tisoč leti ustanovil svetopisemski prerok Noe, ko je sredi puščave odkril izvir sladke vode, sicer pa mesto leži blizu reke Amu-Darje, ki je skozi tisočletja omogočila namakalno poljedelstvo. Vseskozi pa je mesto cvetelo od obrti zlatarstva, kovaštva, usnjarstva, krojaštva in tkanja preprog, v trgovskih poslih pa seveda najbolj s kupčijami sužnjev in zlasti svile, saj je ležalo ob večstoletni Svilni poti osrednje Azije. Mestu so vladale generacije šahov, ki so skrbele za obrambo pred Džingiskanom in drugimi hordami, zato je še sedaj ena največjih atrakcija mesta preko dveh kilometrov dolgo in nepremagljivo visoko dvojno obzidje. Mnogi vladarji so bili razsipni meceni izobraževanja in umetnosti, zato bomo lahko med potepanjem po starem mestnem jedru Ičan Kale videli marsikaj izjemnega kot so mošeja Džuma z stebriščno dvorano, dvorišča palače Kunya Ark, minaret Kalta Minar zelenih in rumenih keramičnih ploščic, najvišji Hodža stožčasti minaret, islamska kompleksa Palvan Kari ter Abd Al Bobo z vrsto medres in še veliko tega. Seveda bomo sredi dneva naredili predah za pijačo in prvo priložnost pokušine uzbeške hrane ter nato obiskali tržnico, saj so v vsakem mestu zelo pomembne in so obraz dežele. Dan bomo zaključili z večerjo v restavraciji, vrnitev v hotel ter nočitev.

04.dan: nedelja, 24.04.2022 450 km:
HIVA – KIZILKUM – BUHARA

Po zajtrku lahko pričakujemo povsem drugačen dan, saj nas bo čakala vožnja po karavanski poti svile čez polpuščavo Kizilkum, kar pomeni svet rdečega peska. Ta polpuščava zavzema skoraj polovico Uzbekistana in se širi še na področje Kazahstana in Turkmenistana. Planota variira na višinah okoli 900 metrov, ponekod se spušča v suhe depresije in ponekod v visoke grebene, ki so polni mineralov, zlata, srebra, urana, bakra, tudi nafte in zemeljskega plina. Po drugi strani pa je fenomen, da Kizilkum puščavo prečka vodnata reki Sir Darja, ki se napaja v visokogorju Pamirja ter se po 2.540 km izliva v Aralsko jezero, ki je za Uzbekistan njihovo «notranje morje«, saj obala jezera meri 420 kilometrov. Naše prečkanje te kamnite polpuščave s peščenimi sipinami nam bo vzelo okoli 7 ur potovanja, vmes se bomo ustavljali v oazah, na nabrežju Amu Darje, ob zanimivih fotografskih motivih, pri kljubovalnih osamljenih drevesih in kserofilnih grmovnicah, na skromni stepi, kjer se pasejo ovce, koze, ponekod konji in celo kamele. Naleteli bom tudi na redka naselja, kjer bomo naredili osrednji počitek ob pijači ter kosilu. Pozno popoldne bomo dosegli naš cilj, imenitno mesto Buhara, se hotelsko namestili in se malo odpočili do odhoda na večerjo v restavracijo. Nočitev v Buhari.

05.dan: ponedeljek, 25.04.2022:
BUHARA

Po zajtrku bomo dan posvetili Buhari, mestu z več kot dva tisočletno preteklostjo, z izjemnimi svetišči, z bazarji, ki pomenijo nakupovalno meko Uzbekistancev, zato ni čudno, da v vseh ozirih visoko kotira na seznamu Unescove kulturne dediščine. Buhara se že od 5.stoletja dalje počuti zelo varna za mogočnim obzidjem trdnjave Ark. V staro mesto bomo vstopili skozi ena od mestnih vrat in si začeli ogledovati neverjetne zgradbe, ki so vse na kupu, zato bomo zgodovinsko Buharo prehodili kar peš in spoznali mošeje Kalan, Boio Hanuz, Magoki Attar, mavzoleja Samanid in Čašma Yyub, minaret Klayan, ter celo vrsto medres, med katerimi sta najlepši Mir i Arab ter Lyab i Hauz ter še posebej zanimiva medresa Nadir Devanbegi vključno z namestitvenim prostorom za številne romarje. Seveda bomo kulturno zgodovinski program popestrili z opazovanjem vsakodnevnega življenja domačinov, kar lahko najlepše doživimo na bazarju, ko barantamo s trgovci, ko gledamo pod prste mojstrom tradicionalnih obrti in ugotavljamo kaj vse se prodaja na živilski tržnici za vsakodnevno prehranjevanje domačinov. Zvečer si bomo šli ogledat predstavo plesov ob tradicionalni uzbeški glasbi, nato večerja v restavraciji, odhod v hotel in nočitev.

06.dan: torek, 26.04.2022 260 km:
BUHARA – GIJDUVAN - SAMARKAND

Po zajtrku se bomo še malo posvetili ogledom starodavne Buhare in njene okolice, kjer bomo obiskali palačo Sitora i Mohi Khoša, letno rezidenco poslednjega buharskega emirja Alima Kana ter največje uzbeško romarsko središče Bakhauddin Nakšbandi, posvečen šahu in svetniku, ustanovitelju uzbeškega sunitskega reda. Nazadnje se bomo ustavili še pri nekropoli Čor Minor z vrsto družinskih grobnic in nenavadnih ter slikovitih štirih minaretov, posvečenih Abu Bakr Saidu, četrtemu potomcu Mohamedovega roda. Po prostem času za opoldanski počitek, se bomo podali na pot proti svetemu mestu Samarkandu in spotoma imeli v popoldanskem programu zanimive postanke in drugačne oglede. Prvi postanek bo v Gijduvanu, v živahnem mestu ob Svilni poti, kjer so vedno cvetele domače obrti in donosni trgovski posli, ponos mesta pa je njihova šola keramike Ibodula Narzullayeva, zato bomo obiskali delavnico, kjer sedaj že šesta generacija po izročilu roda v rod izdeluje res lepo polihromatsko glazirano keramiko, okrašena z geometrijskimi ali rastlinskimi liki. Drugi ponos mesta je njihova kulinarika, saj prisegajo, da šašlik šiš kebaba ni nikjer boljšega ob Svilni cesti. Sledil bo ogled starodavnega vodnega zbiralnika, imenovanega sardoba, kakršne so gradili v pol puščavskem svetu za namakanje bombaževih polj in za žejne popotnike ter živino ob Svilni cesti. Sardoba je bila vodni rezervoar s pokrito kupolo in stopnicami, ki so vodile globoko pod zemljo do hladne talne vode. Ustavili se bomo tudi pri ohranjenem originalnem portalu Rabati Malik Karavanseraja, kakršne so gradili koncem 11. stoletja ob Svilni poti po ukazu šaha Karakanida, da so kot ogromna gostišča s prenočišči poskrbeli za karavane trgovcev in njihovo živino. Po prihodu v Samarkand se nam bo prilegla namestitev v hotelu, nekaj počitka ter odhod na večerjo v restavracijo.

07.dan: sreda, 27.04.2022:
SAMARKAND

Po zajtrku se bomo prepričali, če je res, kar pravijo Uzbeki, da je namreč Samarkand največji biser na Svilni poti in je z vsemi svojimi kulturno zgodovinskimi znamenitostmi ter z razkošjem zelenja raj na zemlji, saj namreč mesto leži v velikem vadiju reke Zerafšan. Zaradi bogastva in pomembnosti mesta na Svilni poti, so ga mnogi osvajali, od Aleksandra Velikega do Džingiskana, na svoj način pa ga je osvojil tudi ˝naš˝ popotnik Marco Polo. Samarkand je ravno na pol poti od Kitajske do Evrope, zato je zahodnega sveta. Že v srednjem veku jih je v Samarkandu zanimalo vesolje, zato si bomo ogledali astronomski observatorij velikega matematika in fizika Mirzo Ulug Bega. Samarkand je bil tudi sedež neustrašnega osvajalca Timurlenka, zato bomo tudi vstopili v njegov Gur Emir mavzolej z grobnico iz zelenega žada in belega marmorja. Očarala nas bo arhitekturna lepota glavnega trga Registan s tremi medresami v barvitih keramičnih ploščicah ter orjaška mošeja Bibi Hanum, najveličastnejša med vsemi mošejami islamskega sveta. Tudi v Samarkandu ne bomo spregledali živahnih trgovskih poslov na orientalskem bazarju Siab. Zvečer odhod na večerjo in hotelska nočitev.

08.dan: četrtek, 28.04.2022 hitri vlak : 310 km:
SAMARKAND – TAŠKENT

Po zajtrku bomo zapustili Samarkand in se zapeljali na obrobje proti arheološkemu parku Afrasiab, kjer si bomo ogledali kompleks mavzoleja Šaha Zinda, bratranca preroka Mohameda. Kompleksu so kasneje dodali še 11 grobnic članov vladarske rodbine, da je nastalo nekakšno ulično pokopališče zaradi ozkih prehodov med grobnicami. Ta sveti kraj že od daleč opozarja na izjemnost prostora zaradi prelepih modrih kupol in pomeni vernikom obvezen kraj romanja podobno kot hadž v Meki. Malo naprej se bomo ustavili še pri nenavadnem 18 metrov dolgem mavzoleju svetega Daniela, ki je nekaj posebnega v smislu, da sem prihajajo na molitev v miru in sožitju tako muslimani, kristjani in Židje. Potem se bomo malo oddaljili od vseh medres in mavzolejev ter se posvetili zanimivostim iz sedanjega življena. Na obrobju Samarkanda bomo v vasi Konigl ob reki Siab vstopili v tradicionalno delavnico izdelovanja svilenega papirja, potem pa se bomo poučili še v pripravi značilne uzbeške jedi pilaf, ki po tradicionalnem receptu vključuje vse od riža preko obilice zelenjave ter palete začimb in tudi nekaj govedine. Kar bomo skuhali, bomo za kosilo tudi pojedli. Oba dogodka bosta prijetni popestritvi ter oddiha, preden se bomo popoldne odpravili na železniško postajo in vstopili na hitri vlak Afrosiyob, ki bo razdaljo 344 km do Taškenta prevozil v dveh urah, saj se hitrost vožnje tega sodobnega vlaka giblje med 160 – 250 km/h. Tako bomo ponovno v Taškentu in sklenili naše uzbeško potovanje po Svilni poti s poslovilno večerjo v eni izmed restavracij. Nazadnje bomo zaokrožili z nokturno avtobusno vožnjo po nočnem Taškentu in jo zaključili na mednarodnem letališču.

09. dan: petek, 29.04.2022:
TAŠKENT – ISTANBUL - LJUBLJANA

Nekaj po polnoči bomo poleteli proti Istanbulu ter s povezovalnim letom v Ljubljano, kjer bomo pristali v zgodnjem dopoldnevu.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj