Rezervacija za : Škotska

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Škotska

Podrobnosti potovanja


To je slavna dežela naravnih lepot na severu britanskega otoka, dežela gradov in hrabrih bojevnikov ter nekoliko samosvojih ljudi. Spoznavali bomo zanimivosti Glasgowa, skrivnosti jezera Loch Ness in Isle of Sky, mistični otok večnih meglic. Navdušilo nas bo mesto Edinburgh s številnimi znamenitostmi in ker se reče, da nismo bili na Škotskem, če nismo bili vsaj v enem od številnih gradov, bomo gotovo potrkali na kakšna grajska vrata in tudi obvezno zavili v kakšno znano whisky destilarno. Pika na i temu potovanju pa bo odkrivanje obširnega Škotskega višavja, ki nam nudi prizore iz številnih filmov in nam prestavi Škotsko takšno, kot si jo največkrat predstavljamo.

 • 1.390 Eur / nad 40 oseb
 • 1.460 Eur / nad 35 oseb
 • 1.520 Eur / nad 30 oseb
 • 1.590 Eur / nad 25 oseb
 • 1.670 Eur / nad 20 oseb
 • 1.740 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski prevozi: Benetke - Amsterdam - Edinburgh
 • letališka taksa in varnostne pristojbine: v višini 97 Eur, točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa
 • avtobusni prevoz po programu potovanja na Škotskem
 • 6 x polpenzion, hoteli 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 390 Eur
 • vstopnine: cca 75 GBP
  (predvideni ogledi: etnografski muzej, grad Stirling, grad Blair, grad Dunvegan z vrtovi, grad Edinburgh, predstava psov ovčarjev)
 • ogled destilacije viskija: cca. 15 GBP
 • avtobusni prevoz Slo - Benetke – Slo, (cena bo znana naknadno, glede na število potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 99 Eur

ROK PRIJAVE: do 10.04.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti hotelov in letala.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Skupaj s plačilom prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav oziroma po razporedu organizatorja skupine.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.460 Eur / nad 35 oseb
 • 1.520 Eur / nad 30 oseb
 • 1.590 Eur / nad 25 oseb
 • 1.670 Eur / nad 20 oseb
 • 1.740 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

V primeru večje spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 03.12.2019 znaša 1 GBP = 1,17 EUR), si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC d.o.o.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Britanski funt)

Videli boste:

 • Glasgow in fascinantni Edinburgh
 • Prostrano lepoto neokrnjenega Škotskega višavja
 • Številne slikovite gradove škotskih klanov
 • Mistični otok meglic in naravnih lepot Isle of Skye
 • Loch Ness in Inverness
 • Škotsko govedo in Škote v kiltih
Slika

1.dan: sreda, 24.06.2020:
LJUBLJANA - BENETKE - EDINBURGH - GLASGOW

V jutranjih urah se bomo odpeljali iz Ljubljane proti Sežani in beneškemu letališču, od koder bomo imeli dopoldanski polet proti Amsterdamu. Polet bomo nadaljevali v Edinburgh ter se po pristanku usmerili proti Glasgowu in se v njegovi bližini namestili v hotelu. Večerja in prenočevanje.
Slika

2.dan: četrtek, 25.06.2020:
GLASGOW - FORT WILLIAM - ISLE OF SKYE

Po zajtrku se bomo zapeljali v Glasgow in se najprej podali na krožno vožnjo ter tako spoznali nekaj njegovih največjih mestnih znamenitosti, kot so stara, impozantna gotska katedrala, najstarejša kamnita hiša, rotovž, Jurijev trg in nakupovalni center arhitekta Mackintosha. Seveda se bomo sprehodili tudi po očarljivem starem središču ter v prostem času prav gotovo zavili tudi v kakšen pub na škotski viski ali pinto piva. Nato se bomo usmerili proti severu in prispeli na območje narodnega parka Trossachs, kjer je nekoč živel Rob Roy MacGregor, za ene pogumni ljudski junak, za druge pa le zloglasni živinski tat. Nadaljevali bomo proti slikoviti soteski Glen Coe, ki je zgodovinsko znana po strahovitem pokolu klana MacDonald. Prispeli bomo do vznožja Ben Nevisa, najvišje gore Velike Britanije, ki se dviga nad mestom Fort William, znanem po eni najstarejših škotskih destilarn viskija. Sledila bo le še vožnja v hotel, od koder bomo naslednje jutro začeli osvajali lepote otoka Isle of Skye. Večerja in prenočevanje.
Slika

3.dan: petek, 26.06.2020:
ISLE OF SKYE

Po zajtrku bomo ves dan posvetili temu največjemu otoku notranjih Hebridov in se zaradi lepih razglednih točk večkrat ustavljali ter se navduševali nad prizori, ki se nam bodo odpirali eden za drugim. Spoznali bomo polotok Trotternish s tako čudovito obalo klifov, da se bo vredno do tja peljati po vijugastih cestah. V etnografskem muzeju se bomo časovno vrnili v vsakdanje življenje konca 19. stoletja, saj bomo pokukali v preproste, s slamo krite hiše in si ogledali pestro zbirko zapuščine njihovih prednikov. Sredi dneva si bomo vzeli nekaj prostega časa za priložnostno kosilo, nato pa si bomo ogledali manjši, vendar zelo slikoviti grad Dunvegan, ki je še vedno v lasti slavnega klana MacLoed. Popoldne bomo nadaljevali vožnjo po prelepi pokrajini, ki je zagotovo največji adut otoka, če je ne zameglijo pogosti sivi oblaki in droben škotski dež. Polni lepih vtisov bomo dan zaključili v hotelu, kjer bomo po večerji prenočili.
Slika

4.dan: sobota, 27.06.2020:
ELIEAN DONAN CASTLE - GLEN COE - LOCH NESS - INVERNESS

Po zajtrku saj se bomo peljali vzdolž zaliva Loch Alsh in naredili kratek foto postanek ob gradu Eliean Donan, ki je zaradi slikovite lege in tudi slavne preteklosti, najbolj fotografirana grajska ruševina na Škotskem. Grad je postal še bolj prepoznaven po snemanju filma Highlander. Sledila bo vožnja po slikoviti dolini Glen Shiel, obdani z visokimi hribi, kjer so se velikokrat bili boji za prevlado med klani. Lepih motivov za slikanje ne bo manjkalo, zato se bomo na poti do jezera Loch Ness večkrat ustavili. Nadaljevali bomo globlje v notranjost severozahodnega višavja in končno prispeli do skrivnostnega jezera Loch Ness, ki je le eden iz niza globokih jezer v geološko zanimivi kaledonski prelomnici. Čeprav je to največje sladkovodno jezero v Veliki Britaniji, je znano in obiskano predvsem zaradi domnevne legendarne pošasti Nessie, katero bomo z budnim očesom iskali tudi mi. Prispeli bomo do mesta Inverness, ki je še zadnje večje mesto na severu, preden se začenja redko poseljena pokrajina škotskega višavja. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti, nato pa se namestili v hotelu ter po večerji prenočili.
Slika

5.dan: nedelja, 28.06.2020:
ŠKOTSKO VIŠAVJE

Po zajtrku se bomo peljali proti najsevernejšemu delu naše poti. Zapeljali se bomo v prelepo pokrajino Škotskega višavja, polno potokov, slikovitih jezerc in manjših slapov. Odkrili bomo Škotsko, kot jo poznamo iz legend, filmov in najlepših razglednic. Takoj, ko se bomo oddaljili od glavne prometne ceste, bomo zapeljali v redko poseljeno pokrajino, kjer bomo verjetno dobili občutek, da tu nihče ne živi in da na celotnemu predelu kraljuje le mati narava, ki je bila zelo radodarna z naravnimi lepotami. Pot bomo nadaljevali po zahodni obali, kjer bomo videli že nekaj manjših naselij in tudi lepe peščene plaže, ki ob sončnem vremenu kar vabijo na predajanje soncu in celo kopanju ali pa priljubljeni obalni ježi. To bo dan, namenjen občudovanju neokrnjene narave in bo zagotovo eden od vrhuncev našega potovanja. Proti večeru se bomo vrnili v naš hotel, večerja in prenočevanje.
Slika

6.dan: ponedeljek, 29.06.2020:
INVERNESS - STIRLING- EDINBURGH

Po zajtrku bomo zapustili mesto in se zapeljali nazaj proti jugu na področje Grampianskega gorovja, znanega po škotskih smučarskih središčih. Na tej poti bomo obiskali slikoviti grad Blair slavnega klana Murry, nato pa se bomo usmerili proti sosednjemu mestu Stirling, znanemu po zgodovinsko odločilni bitki med Angleži in Škoti na bližnjem bojnem polju Bannockburn, kjer se bomo ustavili. Največja znamenitost Stirlinga je mogočen grad, ki je bil od 14. do 16. stoletja uradna rezidenca družine Stuart. Najbolj znana vladarica te družine je bila škotska kraljica Marija, ki je bivala v tem gradu, preden jo je njena sestrična kraljica Elizabeta zaprla kot izdajalko in jo po nekaj letih dala obglaviti. Sledila bo vožnja proti najlepšemu Škotskemu mestu Edinburgh. V kolikor nam bo čas dopuščal, bomo že ta dan naredili krajšo panoramsko krožno vožnjo ter tako spoznali eno najlepših in najbolj ohranjenih zgodovinskih mest v Evropi. Edinburgh se je namreč ugnezdil med vulkanske hribe Calton Hilla, Arthur's Seata in Castle Rocka, zato je mesto zanimivo razvejano in nudi prekrasne razglede. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj