04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Azorski otoki - razprodano

 
  • od 1.890,00 €
  • 25.05.-01.06.2018 (8 dni) / Letalo
  • Prijava do 22.04.2018
 
Datum odhoda NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
25/05/2018 1.890,00 € 1.990,00 € 2.090,00 € 2.190,00 €

1.dan: petek, 25.05.2018
MARIBOR - LJUBLJANA - BENETKE - LIZBONA - TERCEIRA
Jutranji prevoz iz Maribora in Ljubljane do letališča Marco Polo v Benetkah, od koder bomo poleteli proti Lizboni in dalje proti Azorom. Po pristanku na otoku Terceira, prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2.dan: sobota, 26.05.2018
TERCEIRA
Po zajtrku nas čaka edinstven dopoldan, saj ga bomo preživeli aktivno. Podali se bomo na lahkoten treking. Stoletja so domačini po Azorih pešačili, saj pravih cest skorajda ni bilo. Obstajale so le poti, po katerih so hodili peš ali v spremstvu konjev, oslov ali mul, večje tovore pa so prevažali po morju. Ta mreža nekdanjih pešpoti je bila obnovljena in jo danes z veseljem koristijo turisti, ki želijo uživati v prelepi naravi Azorskih otokov. Izbrali bomo enega izmed treh ponujenih itinerarjev, glede na fizično kondicijo prijavljenih gostov. Po končanem dopoldanskem trekingu se bomo okrepčali v domači gostilni v središču mesta. Popoldne bomo imeli prosto oziroma se bomo lahko udeležili izleta z ladjo in poskusili srečo v opazovanju kitov. Azori so namreč idealni za to in prav opazovanje kitov je za mnoge glavni razlog obiska teh otokov. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: nedelja, 27.05.2018
TERCEIRA
Po zajtrku se bomo ustavili na razgledni točki polotoka Monte Brasil, od koder je prelep razgled na glavno mesto Angra do Heroísmo. Tod so Španci postavili eno največjih obrambnih utrdb na Atlantiku. Zraven je cerkev Janeza Krstnika. Naše raziskovanje otoka bomo nadaljevali proti južnemu in vzhodnemu delu otoka. Sprehodili se bomo skozi kraj Sao Sebastiao, ki velja za enega najstarejših na otoku in si ogledali cerkev Svetega duha iz poznega 15. stoletja. Sledil bo postanek za kosilo v primorskem kraju Praia da Vitoria, ki se lahko pohvali s prekrasno plažo. Po kosilu bomo nadaljevali z ogledi v notranjosti otoka, ki je izjemno zelena, zlasti planoti Serra do Facho in Serra do Cume. Krajši postanek bo v kraju Algar do Carvao, kjer se je ohranila bogata tradicija iz preteklosti. Obiskali bomo geološko izjemno zanimiv naravni rezervat in pa fumarole Furnas do Enxofre. Ponovno se bomo vrnili na obalo na severnem delu otoka, znanem po vinogradih in odličnem vinu »Verdelho«. V kraju Biscoitos bomo obiskali manjši muzej vina in poskusili lokalna vina. Pozno popoldne vrnitev v Angro in nočitev.

4.dan: ponedeljek, 28.05.2018
TERCEIRA - FAIAL
Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu Angra, ki je v preteklosti in v časih portugalskih osvajanj odigrala zelo pomembno vlogo, predvsem v 15. in 16. stoletju, ko se je najbolj obogatila in razvila ter prevzela stari portugalski kolonialni izgled. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po vijugastih ulicah do cerkva, najpomembnejših palač in dvorcev, spomenikov ter vse do majhnih trgov in parkov. Po ogledu bomo imeli prosto za kosilo, nato bo sledil prevoz na letališče in kratek let do otoka Faial. Po pristanku se bomo odpeljali do hotela, kjer se bomo namestili v sobah, nato pa se odpravili na večerjo v zanimivo restavracijo v pristaniškem delu mesta.

5.dan: torek, 29.05.2018
FAIAL - PICO - FAIAL
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na sosednji otok Pico. Otok je dobil ime po impresivnem vulkanu, ki se kot ostra konica dviga preko 2300 m nad morjem in dominira otoku. Do Pica se bomo zapeljali z ladjo in bomo pristali v pristanišču Madalena. Od tam se bomo podali na izlet v Arcos do Cachorro, kjer se vidijo ostanki lave, ki se strmo spušča proti morju. Ogledali si bomo vinograde, ki so zaradi izjemne lepote uvrščeni na Unescov seznam od leta 2004. Pot bomo nadaljevali do kraja Misterios, kjer so lepo vidni sledovi zadnjih erupcij. Naš naslednji postanek bo v kraju San Roque, ki je bil včasih pomembno ribiško središče. V 18. stoletju se je večina prebivalstva ukvarjala s kitolovom, ki je bil tedaj izjemno dobičkonosen posel, zato si bomo ogledali zanimiv muzej o kitolovu. Pri kraju Lajes bomo zavili proti južni obali, kjer bomo imeli kosilo. Popoldne se bomo vrnili v kraj Madalena, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se popeljali nazaj na Faial, v naš hotel ter prenočili.

6.dan: sreda, 30.05.2018
FAIAL - SAO MIGUEL
Po zajtrku se bomo podali na poldnevni izlet do širokega kraterja ugaslega vulkana, iz katerega je otok pravzaprav nastal. Del kraterja, imenovan »Caldeira do Faial«, je naravni rezervat z zaščiteno floro in favno. Najprej se bomo ustavili na razgledni točki Espalamaca Belvedere, kjer so postavljeni tradicionalni mlini na veter in od koder je prekrasen razgled na mesto Horta. Pot nas bo dalje vodila do »Ponta dos Capelinhos«, pustega konca otoka, ki pozira v vseh turističnih prospektih in privablja turiste. Tukaj je prišlo leta 1957/58 do zadnjega vulkanskega izbruha na Azorih, ki je z domov pregnal preko 2000 domačinov. Sledovi erupcije so vidni še danes. Sledil bo ogled interpretacijskega centra »Capelinhos«, po katerem se bomo vrnili v mesto Horta, kjer bomo imeli nekaj prostega časa do prevoza na letališče. Sledil bo kratek polet do sosednjega otoka Sao Miguel in vožnja do mesta Ponta Delgada. Po pristanku se bomo odpeljali v hotel in po večerji prenočili.

7.dan: četrtek, 31.05.2018
SAO MIGUEL
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po otoku. Peljali se bomo mimo Ribeire Grande in dalje proti severu, kjer se bomo  ustavili na razgledni točki, od koder se vidi Lagoa do Fogo. Nadaljevali bomo pot do Santa Irie, od koder je prekrasen razgled na severno obalo otoka. Peljali se bomo mimo plantaž, kjer gojijo znani črni in zeleni čaj. Naslednji postanek bo na panoramski točki Pico do Ferro, s prekrasnim razgledom na dolino Furnas. Zapeljali se bomo do jezera Furnas in se ustavili na obali, polni cvetočih rastlin pri tako imenovanih »caldeiras«, vročih vulkanskih vrelcih, ki služijo kot naravne »pečice« za pripravljanje hrane. Na tak edinstven način bodo tudi pripravili naše današnje kosilo. Popoldne bomo obiskali park Terra Nostra iz 18. stoletja, ki velja za najlepšega na otoku. V parku so številne sprehajalne poti in bazen s toplo mineralno vodo. Popoldne se bomo preko Vila Franca do Campo vrnili v Ponta Delgado. Nočitev v hotelu.

8.dan: petek, 01.06.2018
SAO MIGUEL - LIZBONA - BENETKE - LJUBLJANA - MARIBOR
Po zajtrku se bomo podali na poldnevni izlet v Sete Cidades, ugasli vulkanski krater, v katerem sta dve jezeri, zeleno in modro. Znotraj kraterja leži slikovita vasica Sete Cidades z zanimivimi, čisto posebnimi hiškami. Po podeželskih poteh bomo nadaljevali pot do plantaž ananasa v kraju Faja de Baixo. Tukaj na poseben način gojijo ananas, ki je izjemne kvalitete. Vrnitev do mesta Ponta Delgada in prevoz na letališče od koder bomo poleteli proti Lizboni in dalje do Benetk. Sledi avtobusni prevoz do Ljubljane in Maribora, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

CENA: 1.890 Eur                                         najmanj 25 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalske polete: Benetke - Lizborna - Terceira; Terceira - Faial; Faial - Sao Miguel; Sao Miguel - Lizbona - Benetke
- letališke takse in varnostne pristojbine *165 Eur
*Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- transfer na letališče Benetke in nazaj
- avtobusni prevozi po programu ture na Azorih
- 7x polpenzion, hotel 3*+ in večinoma 4* (3 večerje in 4 kosila), dvoposteljna soba
- ogledi in vstopnine po programu ter degustacija vin
- lokalni vodniki v angleščini
- slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
- nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                        15 Eur
- soba 1/1                                                                               280 Eur
- morebitne napitnine za voznike in vodnike

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                    103Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 22.04.2018. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED: na avtobusu po zaporedju prijav

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 450 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnici.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.990 Eur / nad 20 oseb
2.090 Eur / nad 15 oseb
2.190 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 90 dni po potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
AGENCIJA VAN GOGH
*Agenciji Potovanja Pisanec d.o.o. in Van Gogh sodelujeta v tej skupni ponudbi z namenom, da obe agenciji pridobita zadostno število gostov za realizacijo skupnega potovanja po najugodnejši ceni za potnike.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.


 

 
 
 

Cena: od 1.890,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.