04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Škotska - zagotovljeno

 
  • od 1.250,00 €
  • 20.06.- 26.06.2018 (7 dni) / Letalo
  • Prijava do 31.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 12 OSEB
20/06/2018 1.250,00 € 1.290,00 € 1.330,00 € 1.370,00 € 1.420,00 € 1.470,00 € 1.520,00 €

1. dan: sreda, 20.06.2018
ŠKOFJA LOKA -  LJUBLJANA -  BENETKE - EDINBURGH - STIRLING - GLASGOW
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpeljali proti Sežani in beneškemu letališču, od koder bomo poleteli ob 07.10 uri proti Frankfurtu. Polet bomo nadaljevali v Edinburgh, kjer bomo pristali ob 11.55 uri, nakar se bomo takoj usmerili proti sosednjemu mestu Stirling, znanem po zgodovinsko odločilni bitka med Angleži in Škoti na bližnjem bojnem polju Bannockburn, kjer se bomo ustavili tudi mi. Največja znamenitost Stirlinga je mogočen grad, ki je bil od 14. do 16. stoletja uradna rezidenca družine Stuart. Najbolj znana vladarica te družine je bila škotska kraljica Marija, ki je bivala v tem gradu, preden jo je njena sestrična kraljica Elizabeta zaprla kot izdajalko in jo po nekaj letih dala obglaviti. Nato se bomo usmerili proti mestu Glasgowu in se v njegovi bližini hotelsko namestili. Večerja in nočitev.+

2.dan:  četrtek, 21.06.2018
GLASGOW - FORT WILLIAM – ISLE OF SKYE
Po zajtrku se bomo najprej podali na krožno vožnjo po Glasgowu in tako spoznali nekaj njegovih največjih mestnih znamenitosti, kot so stara, impozantna gotska katedrala, najstarejša kamnita hiša, rotovž, Jurijev trg in nakupovalni center arhitekta Mackintosha. Seveda se bomo sprehodili tudi po očarljivem starem središču ter v prostem času prav gotovo zavili tudi v kakšen pub na škotski whisky ali pinto piva. Nato se bomo usmerili proti severu in tako najprej  prispeli na območje narodnega parka Trossachs, kjer je nekoč živel Rob Roy MacGregor, za ene pogumni ljudski junak, za druge pa le zloglasni živinski tat. Nadaljevali bomo proti slikoviti soteski Glen Coe, ki je zgodovinsko znana po strahovitem pokolu klana MacDonald. Prispeli bomo do vznožja Ben Nevisa, najvišje gore Velike Britanije, ki se dviga nad mestom Fort William, znanem po eni najstarejših škotskih destilarn viskija. Sledila bo le še vožnja v hotel, od koder bomo naslednje jutro začeli osvajali lepote otoka Isle of Skye. Večerja in prenočevanje.

3. dan: petek, 22.06.2018
ISLE OF SKYE
Po zajtrku bomo ves dan posvetili temu največjemu otoku notranjih Hebridov in se zaradi lepih razglednih točk večkrat ustavljali ter se navduševali nad prizori, ki se nam bodo odpirali eden za drugim. Spoznali bomo polotok Trotternish s tako čudovito obalo klifov, da se bo vredno do tja peljati po vijugastih cestah. V etnografskem muzeju se bomo časovno vrnili v vsakdanje življenje konca 19. stoletja, saj bomo pokukali v preproste, s slamo krite hiše in si ogledali pestro zbirko zapuščine njihovih prednikov. Sredi dneva si bomo vzeli nekaj prostega časa za priložnostno kosilo, nato pa si bomo ogledali manjši, vendar zelo slikoviti grad Dunvegan, ki je še vedno v lasti  slavnega klana MacLoed. Popoldne bomo nadaljevali vožnjo po prelepi pokrajini, ki je zagotovo največji adut otoka, če je ne zameglijo pogosti sivi oblaki in droben škotski dež. Polni lepih vtisov bomo dan zaključili v hotelu, kjer bomo po večerji prenočili.

4. dan: sobota, 23.06.2018
ELIEAN DONAN CASTLE - GLEN COE - LOCH NESS - INVERNESS
Po zajtrku saj se bomo peljali vzdolž zaliva Loch Alsh in naredili kratek foto postanek ob gradu Eliean Donan, ki je zaradi slikovite lege in tudi slavne preteklosti, najbolj fotografirana grajska ruševina na Škotskem. Grad je postal še bolj prepoznaven po snemanju filma Highlander. Sledila bo vožnja po slikoviti dolini Glen Shiel, obdani z visokimi hribi, kjer so se velikokrat bili boji za prevlado med klani. Lepih motivov za slikanje ne bo manjkalo, zato se bomo na poti do jezera Loch Ness večkrat ustavili. Nadaljevali bomo globlje v notranjost severozahodnega višavja in končno prispeli do skrivnostnega jezera Loch Ness, ki je le eden iz niza globokih jezer v geološko zanimivi kaledonski prelomnici. Čeprav je to največje sladkovodno jezero v Veliki Britaniji, je znano in obiskano predvsem zaradi domnevne legendarne pošasti Nessie, katero bomo z budnim očesom iskali tudi mi. Prispeli bomo do mesta Inverness, ki je še zadnje večje mesto na severu, preden se začenja redko poseljena pokrajina škotskega višavja. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti, nato pa se namestili v hotelu ter po večerji prenočili.

5. dan: nedelja, 24.06.2018
ŠKOTSKO VIŠAVJE
Po zajtrku se bomo peljali proti najsevernejšemu delu naše poti. Zapeljali se bomo v prelepo pokrajino Škotskega višavja, polno potokov, slikovitih jezerc in manjših slapov. Odkrili bomo Škotsko, kot jo poznamo iz legend, filmov in najlepših razglednic. Takoj, ko se bomo oddaljili od glavne prometne ceste, bomo zapeljali v redko poseljeno pokrajino, kjer bomo verjetno dobili občutek, da tu nihče ne živi in da na celotnemu predelu kraljuje le mati narava, ki je bila zelo radodarna z naravnimi lepotami. Pot bomo nadaljevali po zahodni obali, kjer bomo videli že nekaj manjših naselij in tudi lepe peščene plaže, ki ob sončnem vremenu kar vabijo na predajanje soncu in celo kopanju ali pa priljubljeni obalni ježi. To bo dan, namenjen občudovanju neokrnjene narave in bo zagotovo  eden od vrhuncev našega potovanja. Proti večeru se bomo odpeljali v naš hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan: ponedeljek, 25.06.2018
INVERNESS – PITLORCHRY - EDINBURGH – GLASGOW
Po zajtrku bomo zapustili mesto in se zapeljali nazaj proti jugu na področje Grampianskega gorovja, znanega po škotskih smučarskih središčih. Na tej poti bomo obiskali slikoviti grad Blair slavnega klana Murry, nato pa nadaljevali proti najlepšemu Škotskemu mestu Edinburgh. Najprej bomo naredili panoramsko krožno vožnjo ter tako spoznali eno najlepših in najbolj ohranjenih zgodovinskih mest v Evropi. Edinburgh se je ugnezdil med vulkanske hribe Calton Hilla, Arthur's Seata in Castle Rocka, zato je mesto zanimivo razvejano in nudi prekrasne razglede. Sprehodili se bomo tudi po Kraljevi milji, vmes pokukali v stolnico St. Giles ter nadaljevali proti glavni trgovski ulici Princess street, kjer stoji spomenik pisatelja Walter Scotta. Dan bomo verjetno zaključili v kakšnem tipičnem škotskem pubu, potem pa se bomo odpeljali v hotel na obrobju in po večerji prenočili.

7. dan: torek, 26.06.2018
EDINBURGH - BENETKE - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo vrnili v Edinburgh z namenom, da na mogočni skalni vzpetini obiščemo osemstoletno rezidenco škotskih kraljev. V gradu hranijo tudi najstarejše kronske dragulje v Evropi ter Kamen usode, na katerem so štiristo let dolgo kronali škotske kralje. Osrednji grajski prostor je Velika dvorana,  kjer je nekdaj zasedal škotski parlament, sedaj pa jo uporablja škotski premier za sprejeme in državniške svečanosti. Spustili se bomo še do podzemnih prostorov, ki so služili kot kuhinjski prostori, pekarna, skladišča in tudi jetniške celice. Sledila bo vožnja na letališče in ob 12.45 uri polet proti Frankfurtu in nadaljevanje do Benetk. Po pristanku ob 18.25 uri, se bomo odpeljali nazaj proti Sloveniji.

Opomba: vrstni red ogledov se lahko spremeni, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa, ki bo ostala enaka.

 CENA:   1.250 Eur                              najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- povratni letalski prevozi: Benetke – Frankfurt – Edinburgh
- letališka taksa in varnostne pristojbine: *97Eur
* Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- avtobusni prevoz po programu potovanja na Škotskem
- 6 x polpenzion, hoteli 3*/3* sup., dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje, licenca GZS
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje
- strošek prijave                                                                 15 Eur
- avtobusni prevoz Slo - Benetke - Slo;/cena bo znana kasneje, glede na število potnikov/
- enoposteljna soba                                                         190 Eur
- vstopnine                                                                  cca 75 GBP
* predvideni ogledi: vrtovi Inverewe, etnografski muzej, grad Stirling, grad Blair, grad Dunvegan z vrtovi, grad Edinburgh
- ogled destilacije viskija cca.                                            10 GBP

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                 69 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 78€

ROK PRIJAVE: do 31.05.2018.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti hotelov in letala.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Skupaj s plačilom prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav oziroma po razporedu organizatorja skupine.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.
V primeru skupinske prijave, organizator skupine posreduje naročilnico in zahtevane osebne podatke potnikov, za ureditev veljavne rezervacije.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.290 Eur / nad 35 oseb
1.330 Eur / nad 30 oseb
1.370 Eur / nad 25 oseb
1.420 Eur / nad 20 oseb
1.470 Eur / nad 15 oseb
1.520 Eur / nad 12 oseb
Potniku oziroma skupini izstavimo ob prijavi predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden pri najvišji udeležbi. Potnik oziroma skupina nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.
V primeru večje spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 20.12.2017 znaša 1 EUR = 0,88 GBP), si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel : 04 50 62 500
fax: 04 50 52 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.250,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.