04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Norveški fjordi - zagotovljeno

 
  • letalo Zagreb-Oslo-Zagreb
  • od 1.395,00 €
  • 12.07.-19.07.2018 (8 dni) / Letalo
  • Prijava do 25.04.2018
 
Datum odhoda NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
12/07/2018 1.395,00 € 1.415,00 € 1.450,00 € 1.485,00 €

1.dan: četrtek, 12.07.2018                      80 km
LJUBLJANA - ZAGREB - HAMAR
Zbor potnikov v Ljubljani sredi dopoldneva, prevoz na letališče Zagreb/Pleso, ob 15.30 uri polet letala direktno v Oslo/Gardermoen s pristankom ob 17.45 uri. Sledila bo vožnja proti severnim obzorjem do največjega norveškega jezera Mjøsa z mestom Hamar, hotelska namestitev in večerja.  

2.dan: petek, 13.07.2018                                        160 km
HAMAR - LILLEHAMMER - PEER GYNT- GUDBRANDSDAL
Po zajtrku si bomo v Hamarju ogledali Hedmark muzej s stekleno katedralo Domkirkeodden in Vikingskipet, olimpijsko dvorano, zgrajeno v podobi obrnjene vikinške ladje. Sledila bo vožnja do Lillehammerja, prizorišča zimskih olimpijskih iger leta 1994, na katerih so blesteli tudi slovenski smučarji od Koširja, Kunca in Megliča do vražjih deklet Katje, Alenke, Urške in Špele. Ogledali si bomo največjo atrakcijo Olimpijskega parka, kar je nedvomno slavna olimpijska skakalnica, druga velika zanimivost Lillehammerja pa je Maihaugen, največji norveški »skansen« ali etnografski park na prostem, ki ga je koncem 19.stoletja začel postavljati domačin Anders Sandvig. Zaokrožili bomo med hiškami, ki govorijo zgodbo življenja na norveškem podeželju v zadnjih treh stoletjih. Po ogledu in počitku v Lillehammerju, se bomo odpeljali na popoldanski izlet v pokrajino Peer Gynt, katere lepoto je prelil v glasbo sloviti Edvard Grieg. V primeru lepega vremena bomo naredili dobro uro lahkotnega planinskega pohoda in uživali razglede po okoliških planotah ali fjellih, se ustavili v pohodniški koči na malem prigrizku in zaključili dan v enem izmed krajev granitne doline Gudbrandsdal, hotelska namestitev in večerja.

3.dan: sobota, 14.07.2018                                    340 km
GUDBRANDSDAL - DOMBAS - TROLLSTIGVEI - VALLDAL - GEIRANGER
Po zajtrku bomo nadaljevali po dolini Gudbrandsdal na prelaza Dovre in Dombas, kar je dejansko zgodovinska kraljeva cesta »kongsvei«, koder so se nekoč vozili norveški kralji čez prelaze na tradicionalno kronanje v Trondheim. Pot nas bo naprej vodila v lepo dolino Romsdalen, ki jo spremljajo slikoviti gorski vrhovi, nakar se bo pričelo potovanje proti najlepšim norveškim fjordom, saj bomo zavili na pokrajinsko spektakularno cesto Trollstigvei, znano kot pravljično »cesto trollov«. Med vožnjo bomo deležni nepozabnih pogledov na gore in slapove, ter se po  vijugasti cesti spuščali skozi kanjon Gudbrandsjuvet do kraja Valldal, kjer bomo med krajema Linge in Eidsdal s trajektom prečkali fjord Norddals. Nadaljevala se bo zanimiva »cesta orlov« ali Ørnevegen s krasnimi panoramskimi pogledi na prelazu Korrsmyra, od koder se bomo spustili do Geirangerfjorda in doživeli pravo podobo norveškega severa. Zapeljali se bomo do male vasi  Geiranger in si privoščili krasno doživetje vožnje  z ladjo po Gerangerfjordu do veličastnih slapov, ki padajo s fjellov v fjord, med katerimi sta najlepša slapova »sedem sester« ali Syv Søstre ter »poročni pajčolan« ali Brudesløret. Po vrnitvi z ladjo v Geiranger,  hotelska namestitev in večerja.  

4.dan: nedelja, 15.07.2018                                     190 km
GEIRANGER - DALSNIBBA - LOM - JOSTEDALEN - SOGNDAL
Po zajtrku se bomo zapeljali po spektakularni panoramski cesti na goro Dalsnibba, kjer bomo na višini okrog 1500 m uživali v veličastnem razgledu po norveških gorskih vrhovih. Potem se bomo vozili po slikoviti dolini  Ottadalen do kraja Lom, ki se ponaša z eno izmed zelo lepih norveških lesenih cerkva ali stavkirke. Pri Lomu bomo zamenjali smer proti narodnem parku Jotunheimen in prečkali gorsko planoto Sognefjell ter se približali ledeniku Jostedal, ki je s površino 500 km² največji ledenik kontinentalne Evrope. Ogromen ledeni pokrov se spušča v različne doline s številnimi ledeniškimi jeziki, zato se bomo tudi mi dotaknili enega izmed njih in se mogoče z ladjico popeljali po ledeniški laguni Nigardsbreen. Nazadnje se bomo spustili do kraj Sogndal, ki leži na obrobju ledeniškega jezika Nigards, kjer bo hotelska namestitev in večerja.  

5.dan: ponedeljek, 16.07.201                                 210 km
SOGNEFJORD - HORDALAND - BERGEN
Po zajtrku bomo nadaljevali lepo panoramsko potovanje ob Sognefjordu, ki ni le najdaljši fjord ampak z globino 1245 metrov tudi najgloblji fjord Norveške. Nekaj časa bomo uživali v slikoviti vožnji ob Sognefjordu ter nato zavili preko pokrajine Hordaland in izginjali pod gorami v številne predore, da bomo na kraju dosegli najlepše norveško mesto Bergen, ki ni le ribiško in pristaniško pomembno, ampak je tudi stara norveška kulturna prestolnica. Po skupnem ogledu vseh mestnih zanimivosti, se bomo še malo samostojno potepali po četrti Bryggen, kjer so slikovite lesene hiše iz časov stare hanze, ko se je v mestu trlo nemških, angleških, danskih in norveških trgovcev. Obiskali bomo tudi muzejsko domačijo Troldhaugen, ki je bila kar 22 let domovanje Edvarda Griega, največjega norveškega pianista ter skladatelja, ki je zaslovel po svojih samospevih, po uglasbitvi številnih pesmi Heineja in Goetheja in predvsem po prelepi glasbi za Ibsenovo dramo Peer Gynt. Proti večeru odhod v hotel, namestitev in večerja.

6.dan: torek, 17.07.2018                                       180 km
BERGEN - STAVANGER - LYSEFJORD 
Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu in prečkali številne otoke fjorda Hardanger in Boknfjord, ter si pomagali z novim predorom Sunnhordland in s trajekti med kraji Halhjem - Sandvikvag in Arsvagen - Mortavik, ter tako prispeli do mesta Stavanger, ki je bil pred kratkim kulturna prestolnica Evrope. Po osrednjem dnevnem postanku za oddih in ogledu glavne mestne znamenitosti, kar je nedvomno škofijska katedrala, pozidana okoli leta 1100 v stilu zgodnje  normanske gotike in bogato opremljena z leseno rezbarijo ter barvnimi vitraži, bo sledil triurni ladijski izlet v Lysefjord, kar bo eden od vrhuncev našega potovanja, če nam bodo trolli namenili sončen dan. Križarili bomo vzdolž fjorda, vse do skrajnega naselja Lysebotn in se tako med vožnjo navduševali nad spektakularnimi in romantičnimi prizori norveških fjordov, zlasti s pogledom na prelomno pečino Prekestolen, ki se z višino preko 600 metrov navpično dviguje nad fjordom, kot mogočna naravna »kamnita prižnica«. Po vrnitvi z ladijskega izleta po fjordu, odhod v hotel v Stavangerju, namestitev in večerja.

7.dan: sreda, 18.07.2018      410 km
STAVANGER -  RYFYLKE - TELEMARK - NOTODDALEN - HEDDAL - KONGSBERG
Po zajtrku bomo še malo preskakovali fjorde ter nadaljevali potovanje po popularni pokrajini Ryfylke, ki je turistično zelo privlačna tudi med samimi Norvežani, ki radi uživajo v lepoti svoje skandinavske narave ter tako prispeli v znano deželo Telemark, katere glavno mesto je Nottodden. V bližini tega mesta se bomo ustavili pri cerkvi Heddal, ki je resnično izjemna, zelo stara in lepa pa tudi največja lesena cerkev na svetu. Stavkirka v Heddalu je zelo priljubljena med norveškimi mladoporočenci, saj se jih veliko želi poročiti ravno v tej cerkvi, zato se ob sobotah v Heddalu običajno vrstijo poroka za poroko. Ta dan bomo zaključili potovanje v mestu Kongsberg, ki ima lepo lego ob reki Numedalslågen. Mesto je ustanovil v 17.stoletju danski kralj Kristjan IV. kot rudarsko naselbino ob bogatih rudnikih srebra in je potem preko 200 let slovelo kot kovnica ne le norveških srebrnikov, pač pa tudi kovancev po naročilu drugih evropskih kraljevin. Namestitev v hotelu in večerja.

8.dan, četrtek,  19.07.2018                    190 km
KONGSBERG - OSLO - BYGDØY - HOLMENKOLLEN - ZAGREB - LJUBLJANA          
Ta dan nam bo po zajtrku preostala le še vožnja proti Oslu. Po prihodu v lepo in zelo zeleno norveško prestolnico, bomo pričeli z ogledi znamenitosti, med katere sodijo palača podeljevanja Nobelove nagrade za mir na svetu, nova Opera v arhitekturni podobi ledenih gora, mestna hiša Rådhus, kraljeva palača Slottet, parlament Stortinget, Univerza in katedrala, spoznali pa bomo tudi glavno ulico Karl Johans Gate, ki je srce Osla. Zapeljali se bomo v Bygdøy in tam obiskali pomorski muzej s Heyrdalovim splavom Kon-Tiki in z zgodovinsko ladjo Fram, s katero je Fridjof Nansen osvajal severni pol. Krasno doživetje bo srečanje s parkom Vigelandovih skulptur in njegovim razmišljanjem o večnem krogu človeškega življenja. Nazadnje bomo zapeljali še na Holmenkollen, si ogledali  skakalnico in muzej ter za slovo zajeli enkraten panoramski pogled na mesto in zaliv Oslo. Po oddihu v centru mesta, se bomo pozno popoldne zapeljali na letališče Oslo/Gardermoen ter tako zaključili čarobni krog potovanja norveški  fjordi. Direkten polet letala ob 18.45 uri s pristankom  na zagrebškem letališču ob 21.30 uri, nato prevoz v Ljubljano.

CENA : 1.395 Eur                                 najmanj 35 oseb

Cena vključuje:
- letalska vozovnica Zagreb - Oslo - Zagreb
- letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 80* Eur
* točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek na dan priprave programa v novembru '17
- avtobusni prevoz na Norveškem po programu potovanja
- 7 x polpenzioni v hotelih 3*, dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje, licenca GZS
- prigrizek v pohodniški koči
- lokalno vodenje v Bergnu
- trajektni prevozi preko fjordov
- cestna taksa Jostedal - predor Sunnhordland
- 1x ladijski izlet po Geirangerfjordu
- 1x ladijski izlet po Lysefjordu
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški in DDV

 Cena  ne vključuje:
- strošek prijave                                                           15 Eur
- transfer na zagrebško letališče in nazaj   (cena bo znana naknadno glede na število potnikov)
- enoposteljna soba                                                  245 Eur
- vstopnine                                                                *90 Eur  
predvideni vstopi : Domkirkeodden,  Holmenkollen,     Maihaugen, Lom, Heddal, Stavanger katedrala, ledeniška  laguna, muzej Edvarda Griega, Dalsnibba,  Kon Tiki, Fram
*Opomba: navajamo cene vstopnin 2017                                                           

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                       69 Eur
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno / družinsko): 78 Eur

ROK PRIJAVE: rezervacija možna le še na vprašanje

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.415 Eur / nad 30 oseb
1.450 Eur / nad 25 oseb
1.485 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.395,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.