04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Ukrajina -september

 
  • letalo Ljubljana-Kijev-Ljubljana
  • od 1.095,00 €
  • 28.09.-06.10.2018 (9 dni) / Letalo
  • Prijava do 03.08.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
28/09/2018 1.095,00 € 1.125,00 € 1.165,00 € 1.225,00 €

01.dan: petek, 28.09.2018
LJUBLJANA - KIJEV
Zbor potnikov na letališču Ljubljana, polet letala Adria Airways ob 22.35 uri, nočni polet s pristankom v Kijevu ob 01.40 uri, avtobusni prevoz v hotel na nočitev.

02.dan: sobota, 29.09.2018
KIJEV
Po zajtrku bomo pričeli s panoramsko vožnjo po ukrajinski prestolnici, ki se razteza kakor Rim med sedmimi griči in šteje skoraj 3 mio prebivalcev, po zanimivosti pa se uvršča v skupino sedmih najbolj atraktivnih mest Evrope. Med vožnjo bomo spoznali Zlata vrata in Vladimirjev hrib, kjer so bili položeni zgodovinski temelji Kijeva, monument ustanoviteljem mesta v podobi štirih hrabrih mož na ladji sredi Dnjepra, veličasten spomenik materi domovini,  trg neodvisnosti, kraljičin park Sofijivka in Sofijin trg s spomenikom Bogdanu Hmelnitskemu,  ter opero in baletni teater, kar je center Kijeva. Ogledali si bomo katedralo sv. Sofije, ki je Unescova znamenitost iz 11. stoletja, bogata s freskami in bizantinskimi mozaiki ter katedralo sv. Vladimirja in modro obarvan samostan sv. Mihaela z zlatimi kupolami. Vsekakor bomo preživeli nekaj časa na glavni in najlepši promenadni aveniji Hrešatik ter obiskali Andrijivski uzviz z boemskim vzdušjem in artističnim pouličnem dogajanju v stilu pariškega Montmartra. Obiskali bomo tudi Narodno galerijo z bogato zbirko ukrajinskega slikarstva in kiparstva. Hotelska namestitev in večerja.

03.dan: nedelja, 30.09.2018
KIJEV - BERDJČIV - KAMIANEC PODILSKJI
Po zajtrku se bomo odpeljali iz Kijeva na celodnevni izlet po zahodni Ukrajini. Prvi postanek bomo naredili v Berdjčivu, ki je nekoč bilo mesto bogate židovske skupnosti, ki je v glavnem izginila v času Stalinovih čistk. Največja  kulturna dediščina tega mesta je karmeličanski samostan ter katedrala Device Marije. Glavni popotniški cilj tega dne bo zgodovinsko in trdnjavsko mesto Kamianec Podiljski z eno največjih srednjeveških utrdb v Evropi, ki  je vpisana v seznam »čudes Ukrajine«. Kronane glave Rusije, Poljske, Ogrske in otomanskega sultanata, so si kar podajali kljuke, sama trdnjava pa je bila prizorišče nešteto velikih in dramatičnih bitk. Strateška lega utrdbe nad kanjonom reke Smotrič  je res izjemna, enako zanimivo pa je samo mesto, ki je uživalo privilegije kraljevega mesta in zato nas lahko sprehod po starih predelih res navduši s svojim srednjeveškim vzdušjem. Zanimivost mesta so ostanki mestnih vrata v obzidju in množica sakralnih zgradb od pravoslavnih hramov z ikonostasi,  do rimo-katoliške cerkve sv. Petra in sv. Pavla, do turške mošeje s 36 metrov visokim minaretom. Po končanih ogledih čudes mesta Kamianec Podilskji, odhod v hotel, namestitev in večerja.

04.dan: ponedeljek, 01.10.2018
KAMIANEC PODILSKJI - HOTIN - ČERNIVCI - LVIV
Po zajtrku nas bo pot vodila v Kotin, mesto na križišču pomembnih trgovskih poti med Črnim morjem in vzhodno Evropo, zato so ravno trgovski posli dajali kruh temu mestu. Važna je bila tudi strateška funkcija kraja, saj je ravno tukaj bil glavni prehod čez reko Dnjester z  atraktivno trdnjavo Hotin, ki se skriva za 60 metrov visokim obzidjem in je s svojo lego na vrhu klifa s številnimi obrambnimi stolpiči res filmsko slikovita. Potem se bomo odpeljali v čudovito mesto Černivci, ki leži ob reki Prut v vznožji Karpatov. Mesto je nekoč imelo zelo močan kulturni vpliv na sosednjo Bukovino in Moldavijo, pomembna pa je bila tudi izobraževalna funkcijo tega mesta, saj so zelo zgodaj ustanovili svojo univerzo. Naše potepanje po Černivcih bo prav prijetno, saj je mesto pravi labirint ulic, ki se odpirajo v številne manjše trge. Sledila bo vožnja v Lviv, hotelska namestitev in večerja.

05.dan: torek, 02.10.2018
LVIV - ODESA
Po zajtrku si bomo ogledali najlepše ukrajinsko mesto, ki je zelo slikovito v svoji avtentični srednjeveški arhitekturni podobi s številnimi detajli različnih gradbenih stilov. Sredi 13. stoletja je gradnjo mesta zakoličil princ Danilo Halistky in skozi naslednja stoletja je nastajal Lviv, kakršnega  bomo spoznali  v panoramski vožnji in v razgledu s starega gradu, ki dominira nad Lvivom. Vstopili bomo v katedralo sv.Jurija, kjer vse kipi v baročno-rokokojskem okrasju in zavili tudi na pokopališče, saj je  prestižna nekropola pravi muzej na prostem z umetniško oblikovanimi  nagrobniki in z negovano parkovno ureditvijo. Sredi dneva si bomo vzeli čas za oddih, za samostojno potepanje po mestu in nabiranju spominkov, popoldne pa bomo nadaljevali z ogledom starega  mesnega jedra, ki velja za Unescovo znamenitost. Spoznali bomo zgodbe najlepših meščanskih hiš na glavnem trgu Rynok, opero, številne cerkve, eno najstarejših farmacij na svetu, armensko četrt in židovski kvartir s sinagogo zlate vrtnice. Odhod  na železniško postajo in ob 22.15 uri nočna vožnja v spalnikih v Odeso.

06.dan: sreda, 03.10.2018
ODESA
Prihod z vlakom v Odeso ob 08.43 uri. Po zajtrku bomo pričeli z ogledom Odese ob Črnem morju, ki je največja ukrajinska luka ter okno v svet vse vzhodne Evrope. Odesa je mlado mesto, saj so ji šele pred dobrimi 200 leti postavili urbanistično zasnovo, arhitekturno pa se je Odesa spogledovala s francoskimi in italijanskimi mesti, kar bomo opazili ob panoramski krožni vožnji po mestu. Ta dan si bomo ogledali dve znamenitosti in sicer katakombe pod Odeso, ki so labirint podzemnih rovov v skupni dolžini 2.5 km. Prvi rovi so nastali v 19. stoletju kot kamnolomi apnenca za gradnjo, kasneje so služili tihotapcem kot skrivališče, v II. svetovi vojni pa zatočišče sovjetskih partizanov. Po ogledu urejenega dela katakomb so bomo odpravili v svet lepih umetnosti, saj bomo obiskali galerijo, ki jo je iz svoje privatne rezidence preuredil grof Pototski. Svojih 26 soban je dal preurediti v galerijske dvorane, da je na njih predstavil slikarstvo od neznanih avtorjev ikon do največjih imen ukrajinskega slikarstva in slovitih ruskih umetnikov kot so Ilija Jefimović Rupin, Ivan Šiškin ter Ivan Ajvazovski. Hotelska namestitev in večerja.

07.dan: četrtek, 04.10.2018
ODESA - KIJEV
Po zajtrku bomo nadaljevali  z ogledom Odese, saj bomo najprej spoznali oba glavna bulevarja Primorsky in Ševčenko, poimenovan po največjem ukrajinskem pesniku Tarasu Grigojeviću Ševčenku. Nato se bomo podali na veličastno stopnišče Potemkin, ki predstavlja veličasten vstop v Odeso z morske strani. Nekoč se je stopnišče imenovalo po pribeglem francoskem kardinalu Richelierju, ki je ustanovil Odeso, ko pa je Sergej Einstein 1925. leta na stopnicah posnel zaključni kader zgodovinskega  filma Oklepnica Potemkin, se je stopnišča prijelo novo ime. Obiskali bomo še druge pomembne točke in spomenike mesta, kot so Puškinov spomenik, Vorontsova palača in katedrala Dormiton. Sredi dneva bomo prosti na najbolj prijetni ulici Deribasivska, ki je srce vedno živahne Odese z vrsto restavracij, barov in kavarn ter butičnih trgovin. Popoldne odhod na letališče ter ob 17.00 uri polet v Kijev, prevoz v hotel in večerja.

08.dan: petek, 05.10.2018
KIJEV - PEČERSKA LAVRA - PIROGOVO - KIJEV
Po zajtrku se bomo ponovno posvetili Kijevu in obiskali obsežen ortodoksen samostanski kompleks Pečerska lavra, ki je v arhitekturnem smislu mojstrovina svetovne ravni.  Samostan so zgradili 1051. leta na temelju starega moškega samostana v kamnitih podzemnih celicah in je tako najstarejši samostan vzhodnih Slovanov. Kompleks je zelo obsežen z vrsto cerkva in drugih zgradb. Ker bomo obiskali še zlato zakladnico, bo ta obisk na nas pustil močan vtis posvečenega mesta. Sledil bo prosti čas za oddih in male nakupe, potem pa bomo naredili še izlet v Pirogovo, ki je eden največjih etnografskim muzejev na prostem, saj je tam razstavljenih okoli 300 zgradb iz obdobja med 16.-20. stoletjem. Skansen predstavlja vse ukrajinske regije in poleg hiš tudi gospodarska poslopja, hleve, mline, cerkve, župnišča, šole, trgovinice, vinske kleti in podeželske gostilne. Vrnitev v Kijev in poslovilna večerja v narodni restavraciji, kjer nam bodo postregli tradicionalne ukrajinske jedi okusne domače kuhinje. Nočitev v hotelu.

09.dan: sobota, 06.10.2018
KIJEV - LJUBLJANA
V zgodnjih jutranjih urah prevoz s hotela na letališče, polet letala Adria Airways ob 05.00 uri, pristanek na letališču Ljubljana ob 06.10 uri.

CENA: 1.095 Eur                                                                               najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
 - letalski prevozi Ljubljana - Kijev- Ljubljana
- vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 92 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa  januar '18
- avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
- 7x hotel 4*, nočitev z zajtrkom, dvoposteljne sobe
- 1 x dodatni zajtrk - 6x hotelske večerje
- 1x večerja v narodni restavraciji
- 1x nočni vlak Lviv - Odesa, kabina 2 razred za 4 osebe
- vse vstopnine za planirane oglede po programu
- lokalni vodnik / angleški jezik
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave 15 Eur
- enoposteljna soba v hotelih skupaj 224 Eur
- notranji letalski polet s taksami Odesa- Kijev 98 Eur
  *navedena cena je trenutno veljavna, možno je, da bo na dan nakupa nekoliko višja
- možno dodatno naročilo in plačilo nočnega vlaka Lviv-Odesa:
  * kabina 2 razred / 2 osebi: doplačilo 25 € / osebo
  * kabina 2 razred / 1 oseba: doplačilo 74 €
  * kabina 1 razred / 2 osebi: doplačilo 37 € / osebo
  * kabina 1 razred / 1 oseba: doplačilo 88 €

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile *69 Eur
  *Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpov. riziko + zavar.  z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 03.08.2018. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.125 Eur / nad 35 oseb
1.165  Eur / nad 30 oseb
1.225  Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: POTNI LIST, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel  04 / 50 62 500
fax 04 / 50 62 515
e-m: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.095,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.