04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Kraljevina Danska - zagotovljeno

 
  • Švedska/Malmö in Nemčija/Hamburg
  • od 1.250,00 €
  • 02.07.-08.07.2018 (7 dni) / Letalo
  • Prijava do 28.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
02/07/2018 1.250,00 € 1.290,00 € 1.325,00 € 1.345,00 €

1.dan: ponedeljek, 02.07.2018                                                       40 km
LJUBLJANA - KØBENHAVN - MALMÖ / Švedska
Popoldne zbor potnikov na letališču Ljubljana, polet letala ob 16.30 uri ter pristanek v Københavnu ob 18.40 uri. Z letališča se bomo takoj zapeljali na fascinanten most Øresund, ki je s 16 km dolžine najdaljši v Evropi in preko morja povezuje Dansko s Švedsko, ki bo dežela našega domovanja za eno noč. V prijetnem mestu Malmö, kjer biva tudi veliko slovenskih zdomcev, se bomo zapeljali v center na Stortorget, na vedno živahen stari mestni trg s kavarnami, bistroji ter restavracijami. Odhod v hotel, namestitev in nočitev.

2.dan: torek, 03.07.2018                                                                60 km
MALMÖ - KØBENHAVN                      
Po zajtrku si bomo s krožno vožnjo ogledali še nekaj zanimivosti Malmöja, od starega srednjeveškega gradu do znamenitega nebotičnika Turning Torso, ki je leta 2005 postal s svojimi 190 m višine ter s 54 nadstropji, najvjšji nebotičnik vse Skandinavije. Nato se bomo ponovno zapeljali preko Øresundskega mostu  nazaj v dansko prestolnico København in si do večera ogledali vse glavne znamenitosti mesta, kamor sodita tudi Mala morska deklica in fontana Gefion kot simbol danske kraljevine. Potem se bomo odpravili v Rosenborg, si ogledali enkratno kronsko zakladnico in najljubše sobana kralja Christiana, sledil bo postanek pred kraljičino uradno rezidenco Amalienborg, kjer se večkrat na dan odvija ceremonial menjave častne straže. Nato bomo imeli osrednji dnevni počitek v  živahnem starem pristanišču Nyhavn, od koder se bomo popeljali z ladjo po slikovitih mestnih kanalih  in s te perspektive spoznali imenitne stavbe Christianborg, borzo, staro in novo kraljevo knjižnico, opero in zanimivo četrt Christianio. Nato se bomo sprehodili po vedno živahni  trgovski ulici Strøget, se po želji povzpeli na razgledni  stolp Rundetårn, ki nam bo nudil celovito panoramo Københavna, ter zaključili sprehod pred mogočnim Rotovžem in parkom Tivoli, kjer bo dovolj prilike za počitek in večerni prigrizek pred odhodom v hotel, namestitev in nočitev.

3.dan: sreda, 04.07.2018                                                              245 km
KØBENHAVN - HELSINGØR - KRONBORG - FREDENSBORG - HILLEROD - FREDERIKSBORG - ROSKILDE - ODENSE
Po zajtrku bomo najprej naredili izlet po otoku Sjælland, ki je od vseh danskih pokrajin najgosteje naseljen, zato je srce danske kraljevine. Iz prestolnice se bomo odpeljali proti severu in si pri Helsingørju ogledali mogočno zunanjost gradu Kronborg, kjer se je Shakesperov Hamlet svoje dni spraševal, kaj vse je gnilega v deželi Danski. Nadaljevali bomo do gradu Fredensborg, v katerem dejansko živi s svojo družino sedanja kraljica Margareta II. Danska in kjer se preko vsega leta po protokolu odvijajo vsi visoki državniški sprejemi. Sledila bo vožnja v bližnji Hillerød, kjer bomo uživali v enkratnih vrtovih in v sijaju gradu Frederiksborga, ki ga je dal pozidati v baročnem stilu kralj  Frederik IV. v  čast in slavo uspešno zaključenih »severnih vojn«. Popoldne se bomo zapeljali v Roskilde, kjer so prva znamenitost z morskega dna dvignjene starodavne vikinške ladje, še večja atrakcija pa je bogata Domkirka, verjetno najpomembnejša danska katedrala z grobnicami kraljev in kraljic od 13.stoletja dalje. Sledila bo vožnja preko mostu Storebælt v Nyborg na otok Fyn v mesto Odense, kjer se bomo sprehodili do hiše slovitega pravljičarja Hans Christian Andersena. Hotelska namestitev in večerja.

4.dan: četrtek, 05.07.2018                                                           210 km
ODENSE - FAABORG - ÅSTRUP - EGESKOV - JYLLAND - ÅRHUS
Po zajtrku bomo pričeli krožno vožnjo po otok Fyn, ki je najbolj priljubljen med samimi Danci, saj ima očarljivo valovito pokrajino z okrasom starih kmetij in malih mestec, ki so zadržala šarm nekdanjega danskega podeželja. Tako bomo spoznavali najbolj tipično dansko pokrajino s hišami slamnatih streh na področju vasi Millinge, Faldsted in zlasti mesteca Faaborg, ki je priljubljeno turistično letovišče na jugu otoka in nas kar vabi na potepanje po njegovih ozkih ulicah in iskanju lepih fotografskih motivov. Po počitku v tem priljubljenem letoviškem mestecu s starim pristaniščem, bomo nadaljevali ob južni obali otoka, ki je bila  vedno izpostavljena močnim vetrovom, zato so v preteklosti  tam nastajali številni mlini na veter, kakršnega si bomo ogledali v Aastrup Mølle. Malo naprej si bomo ogledali grad Egeskov, ki ponuja poleg svoje romantične podobe, ki se zrcali v jezeru, še odličen grajski park in celo vrsto dodatnih zanimivih muzejev. Popoldne bomo zapustili otok Fyn is se odpeljali na polotok Jylland, ki predstavlja največji del danske kopnine. V mestu Århus si bomo ogledali njegov najstarejši del, ki ga predstavlja Den Gamle By. Namestitev v hotelu in večerja.  

5.dan: petek, 06.07.2018                                                               280 km
ÅRHUS - JELLING - LEGOLAND - HVIDE SANDE - ESBJERG
Po zajtrku se bo pričelo raziskovanje zanimivosti Jyllanda. Najprej se bomo ustavili v Unescovem mestecu Jellingu,   ki je kraj najstarejše vikinške naselitve in rojstva prve danske kraljevine s skrivnostno zapuščino kamnoseških sporočil na monolitih. Nato se bomo odpeljali v Billund, rojstno mesto »lego kock« in vstopili v svet Legolanda, ki s svojimi sestavljivimi domislicami navduši tako male kakor »velike otroke«. Popoldne nas bo čakalo doživetje obalnih peščenih sipin Holmsland Klit, ki so tipična posebnost obmorskega reliefa. Prevozili bomo slikovito sipino med Rinkøbing fjordom in bučnimi valovi Vesterhavet z glavnim naseljem Hvide Sande. K slikovitosti tega sveta prispevajo kmetije in črede konj in peščene vzpetine, ki so posledica spopada morskih valov in divjega vetra. Dan bomo zaključili v pristaniškem mestu Esbjergu, hotelska namestitev in večerja.

6.dan: sobota, 07.07.2018                                                              200 km
ESBJERG - FANØ - RIBE - SCHLESWIG / Nemčija
Po zajtrku se bomo s trajektom zapeljali na bližnji otok Fanø, kjer se je že davno ustavil čas v smislu ohranjene prvobitne narave in originalnega izgleda vaških naselij ter malih mest, v katerih še živijo delavnice tradicionalnih obrti s spominki. Vse skupaj je resnično severnjaško očarljivo. Po potepanju po glavnem otoškem mestecu Nordby, se bomo zapeljali do nizkih obmorskih sipin, ki so pravi raj za deskanje na pesku in vetru, nakar si bomo ogledali naselje Sønderhoe, ki velja za najlepšo dansko vas. Po končanem obisku bomo zapustili otok in se vrnili na obalo v Esbjerg, kjer bomo obiskali še »štiri morske može«, potem pa se bomo zapeljali v mesto RIBE, ki je že v preteklosti bilo nekaj posebnega in tako je še danes. Danski kralji so mesto ustanovili kot center trgovanja s prekomorsko Anglijo, zato so mu dodeljevali privilegije in omogočali gospodarsko in duhovno rast. V mestu so poleg pomorščakov, ribičev in trgovcev živeli tudi številni filozofi, škofje, reformatorji, umetniki in znanstveniki, kar lahko razberemo s spominskih plošč na mnogih hišah. Ker pa je Ribe bilo škofijsko mesto, je razumljivo, da je ravno katedrala največja in najbogatejša stavba mesta. Postanek in prosti čas v mestu Ribe bo naše poslovilno dansko dejanje, sledila bo le še vožnja proti nemški meji, hotelska namestitev in večerja v nemškem mestu Schleswig.

7.dan: nedelja, 08.07.2018                                                             190 km
SCHLESWIG - HAMBURG - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali v Hamburg in se posvetili ogledovanju starega nemškega hanzeatskega mesta, ki leži ob izlivu Elbe v 100 km globokem morskem estuariju. Ogledali si bomo baročno katedralo sv. Mihaela, najstarejšo ulico Deichstrasse in Krameramtsstuben, mestni rotovž in ubožno hišo za vdove hamburških trgovcev, ter tako prišli v pristanišče Hafen, ki se sedaj spreminja v četrt najbolj moderne arhitekture, vključno s koncertno dvorano Elbphilharmonic Hall, ki so jo gradili 10 let in je z letošnjim januarjem zablestela v svojem kulturnem poslanstvu. Sloviti arhitekt Jacques Herzog jo je spremenil iz navadne pristaniške hale v prestižno stavbo višine 110 m, ter za to arhitekturno preobrazbo porabil 800 mio evrov, da so jo meščani Hamburga že prevzeli za svoj novi mestni simbol z ljubkovalnim imenom Elbi. Naše najlepše doživetje stare luke Hafen, bo zanimiva ladijska vožnja po kanalih in med doki tega največjega nemškega pristanišča. Hamburg velja po eni strani za luko hladnega severa, zato tem bolj preseneča z živahnim pouličnim utripom mediteranskega tipa in z naklonjenostjo domačinov zabavi. V Hamburgu se je začel glasbeni vzpon neznanih Beatlesov, v mestu deluje preko 20 teatrov z repertoarjem od klasike do najbolj norih kabarejskih komedij in rokovskih muzikalov ter dvoje razvpitih zabaviščnih četrti Reeperbahn in St. Pauli. V tem razgibanem mestu severne Nemčije, si bomo vzeli dovolj prostega časa, da se bomo lahko tudi samostojno potepali in si nabirali vtise. Proti večeru odhod na letališče, polet  ob 19.55 uri ter pristanek na ljubljanskem letališču ob 22.05 uri.

CENA: 1.250 Eur                                                             najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalo Ljubljana - Købnhavn  in Hamburg – Ljubljana
- letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 79 Eur / točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. v programu je naveden znesek na dan priprave programa v decembru '17/
- avtobusni prevoz po programu potovanja na relaciji Købnhavn - Malmö - Hamburg, stroški voznika
- vse cestne takse in parkiranja - 2x mostnina Øresunda Danska-Švedska-Danska
- 1x mostnina Storebaelt Sjaelland- Fyn
- trajekt Esbjerg - Nordby/Fanø - Esbjerg
- 6 x hotel 3*/4*,  nočitev, zajtrk, dvoposteljne sobe
- 4 x hotelske večerje
- 3 x vstopnine:  gradove Rosenborg, Frederiksborg, Egeskov
- 3 vstopnine: katedrala Roskild, Viking muzej Roskild, Arhus Dem Gamle By
- ladijski ogled Københavna - ladijski ogled Hamburga
- slovensko vodenje potovanja, licenca GZS
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                   15 Eur
- enoposteljna soba                                                           215 Eur
- fakultativne vstopnine po želji: Jelling, Rundetarn, Legoland 35 Eur, ogled Elbphilharmonic palače 12 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                 69 Eur
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 28.05.2018.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.290 Eur / nad 35 oseb
1.325 Eur / nad 30 oseb
1.345 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključku potovanja.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2,
4220 Škofja Loka
tel:04/ 50 62 500
fax: 04/ 50 6 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si splet: www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.250,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.