04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Bernina express - zagotovljeno

 
  • JUŽNA TIROLSKA in GARDSKO JEZERO
  • od 325,00 €
  • 08.06.-10.06.2018 (3 dni)/ Avtobus
  • Prijava do 18.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
08/06/2018 325,00 € 330,00 € 349,00 € 369,00 €

01.dan: petek, 08.06.2018
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - CAMONICA - APRICA/TIRANO
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera  Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v nabrežno mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka najlepših petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili na področju mesta Aprica/Tirano, ki je izhodiščna postaja Bernine Express, hotelska namestitev in večerja.

02.dan: sobota, 09.06.2018
APRICA/TIRANO - TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - MERANO - BOLZANO
Po zajtrku si bomo pred odhodom na železniško postajo, ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in odmoru v svetovljanskem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v  resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Naenkrat nas bodo objeli blagi mediteranski podnebni vplivi, zato se bodo po dolini Val Venosta širili neskončni sadovnjaki ter obsežni vinogradi vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim  mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po ogledu Bolzana hotelska namestitev in večerja.

3.dan: nedelja, 10.06.2018
BOLZANO - RIVA DEL GARDA - GARDA - SIRMIONE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku nas bo pot vodila po dolini Adiže mimo Trenta in Rovereta do Gardskega jezera, ki je z dolžino 52 km največje italijansko jezero. Blaga klima v vznožju Alp in naravne lepote so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Prvi postanek in ogled bomo namenili turistično živahnemu mestecu Riva del Garda na najbolj severni točki jezera, nato bomo nadaljevali vzdolž vzhodnega nabrežja mimo Torbol, kjer je pogosto počitnikoval Wolfgang Goethe in dalje do Garde, ki je dala ime jezeru in je prijetno mestece za popotniški oddih, pijačo in priložnostni prigrizek. Nazadnje bomo obiskali najbolj južno jezersko mesto Sirmione, ki leži na koncu ozkega polotoka in kot glavno znamenitost ponuja trdnjavo z obzidjem Castelo Scaligero ter rimsko vilo Grotta di Catullo. Sprehodili se bomo po starem mestecu, ki je sedaj zelo turistično priljubljen kraj. Pozno popoldan se bomo le še vračati proti Ljubljani in Škofji Loki, kamor se bomo vrnili do 22.00 ure.

CENA: 325 Eur                                 najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
- 2x hotelska nočitev z zajtrkom 3*, dvoposteljne sobe
- 2x večerja - vodenje, licenca GZS
- rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express
- vozovnica Berina Expess Tirano - St. Moritz
- osnovno nezgodno zavarovanje
- agencijska storitev in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                         15 Eur
- enoposteljna soba                                                   30 Eur
- ladjica Iseo in petroglifi Camonica                   cca 18 Eur

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                       20 Eur*
 *premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. z asistenco  v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do18.05.2018 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- ob prijavi 100  Eur
- drugi obrok do odhoda

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
330 Eur / nad 35 oseb
349 Eur / nad 30 oseb
369 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

Avtor programa in izvajalec potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2 , 4221 ŠKOFJA LOKA
tel  04 / 50 62 500
e-p : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

 
 
 

Cena: od 325,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.