04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Kanjon Drine - zagotovljeno

 
  • SARAJEVO - VIŠEGRAD - TARA – ŠARGANSKA OSMICA - ZLATIBOR
  • od 410,00 €
  • 17.05.-20.05.2018 (4 dni)/Avtobus
  • Prijava do 11.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB
17/05/2018 410,00 € 420,00 € 430,00 €

Kanjon reke Drine je gotovo najveličastnejši prizor narave na Balkanu, do sedaj nedostopen človeku, odslej odprt za spektakularno križarjenja skozi 50 km dolg kanjon. Enako doživetje je vožnja z vlakom po ozkotirni progi čez Šargansko osmico.

1.dan: četrtek, 17.05.2018                                           550 km 
ŠKOFJA LOKA -  LJUBLJANA -  SARAJEVO
Odhod iz ŠKOFJE LOKE ob 04.30 uri, vstop v LJUBLJANI ob 05.00 uri in nadaljevanje mimo Zagreba do Slavonskega Broda, kjer bomo prestopili Savo in vstopili v Republiko Srbsko, v vzhodno področje BiH. Pot nas bo vodila mimo Doboja in Maglaja ter Zenice v SARAJEVO, kjer se bomo podali na sprehod po mestu ob reki Miljacki in doživljali vzdušje orientalskega mesta na pragu srednje Evrope.  Odkrivali bomo kulturne usedline avstro-ogrske monarhije in večstoletnega osmanskega cesarstva, ki je v mestu zapustilo, poleg islamskih značilnosti življenja, zlasti arhitekturne spomenike, kot so medresa, sahat kula, brusa bezistan, hamam, Moriča han, Skenderpašin karavan saraj in seveda Gazi-Husrev-begova džamija. Potem se bomo samostojno potepali po Baščaršiji z labirintom ozkih ulic in malih obrtnih delavnic, zlasti kujundžilukov z bakrenimi in srebrnimi mojstrovinami ter prav gotovo zavili na dišečo kavo iz bakrene »džezve« in na »čevape« v eno izmed številnih čevabdžinic. Po doživetju sarajevske Baščaršije, se bomo na večer odpeljali v hotel, prenočevanje.

2.dan: petek, 18.05.2018                                             140 km
SARAJEVO - VIŠEGRAD - KANJON DRINE – PERUČAC - TARA - MITROVAC - ZAOVINE - BANJSKA STENA - KALUDŽERSKE BARE
Po zajtrku nas bo pot vodila iz Sarajeva čez slikovite planjave planine ROMANIJE do Rogatice in Ustiprače, kjer bomo vstopili v dolino reke Drine in njenega črnogorskega pritoka Lim.  Prispeli bomo v VIŠEGRAD in si ogledali  sloviti kamniti most Mehmed Paše Sokolovića, ki ga je literarno spoznal ves svet kot »čuprijo na Drini« v romanu Ive Andrića, nagrajenega z Nobelovo nagrado. Sprehodili se bomo tudi po mestu KAMENGRAD, zgrajenem po ideji filmskega režiserja Emira Kusturice ter se nato vkrcali na ladjo za križarjenje skozi kanjon. Reka Drina se rodi na Ščepan polju z združitvijo črnogorskih rek Pive in Tare, nato teče 346 km do izliva v Savo in z višinskim padcem 358 metrov sprošča veliko hidroenergijo. Najlepši del je preko 50 km rečene struge, ki se kanjonsko stisne med planine Bokšanica, Zvijezda in Tara, kjer doživimo posebno intimo divje in prvobitne narave, saj je nad nami le ozek pas neba, ki ga preletavajo orli, z ladje se skoraj dotikamo preko 1000 metrov strmih gorskih pobočij in k rečni strugi pogosto prilomastijo medvedi. Kar 30 kilometrov tega kanjona je povsem nedotaknjena narava brez naseljenega človeka. Kar dobre 3 ure bomo drseli po Drini skozi kanjon, vmes bodo za prijetno vzdušje poskrbeli glasbeniki, postregli pa nam bodo tudi z odličnim ribjim kosilom, ki ga bodo pripravili med vožnjo na ladji. Po izkrcanju v PERUČCU bomo nadaljevali z avtobusom do izvira reke VRELO, imenovane tudi »godina reka«, saj je od izvira do izliva dolga le 365 metrov, s svojimi bučnimi slapovi pa izgleda zelo atraktivno. Potem se bomo dvignili na planino TARO, zaščiteno kot NP Tara in se zapeljali po planoti MITROVAC do jezera ZAOVINE, ki ga obdajajo krasni gozdovi z rastiščem Pančičeve omorike, avtohtone smreke rodopskega gorstva. Nazadnje si bomo v primeru lepega vremena privoščili še krajši pohod skozi gozd do previsne BANJSKE STENE, ki nam bo odprla čudovit pogled na jezero Peručac in kanjonsko strugo Drine. Odhod na KALUDŽERSKE BARE, hotelska namestitev in večerja.

3.dan: sobota, 19.05.2018     160 km
KALUDŽERSKE BARE - ZLATIBOR - MOKRA GORA - ŠARGAN - DRVENGRAD - BELE VODE - KALUDŽERSKE BARE
Po zajtrku se bomo s planine Tare zapeljali na planino ZLATIBOR, kjer nas bodo prevzele naravne lepote tega gorskega masiva, kjer bomo spoznali priljubljeno in mondeno srbsko zimsko športno središče in se podali na tržnico domačih rokodelskih in kmečkih pridelkov. Nato  nas bo čakal izlet na čudovito MOKRO GORO. Prvo doživetje bo vožnja s »čirom«, z vlakom ozkotirne železnice po progi ŠARGANSKE OSMICE, ki so jo zgradili že v času kraljevine SHS, da so povezali Beograd z Jadranskim morjem. Čiro nas bo popeljal iz Mokre Gore preko hriba Šargan, skozi številne predore in preko viaduktov, da se bomo počutili kot v časovnem stroju. Vmes bomo izstopili na postaji Jatare, kjer nam bodo pripravili malo »marendo« z lepinjo, kajmakom in pršutom Ko bomo zaključili doživljajsko vožnjo s Šargansko osmico, se bomo odpeljali na hrib Mečavnik in si tam ogledali DRVENGRAD, slikovito leseno vas srbskega etno stila, ki jo je dal zgraditi Kusturica, v času snemanja filma Život je čudo. V Drvengradu si bomo lahko ogledali enega od kratkih Kusturičevih filmov ali pa si naredili odmor v  kafani. Nazadnje bomo odšli do izvira BELE VODE, ki mu pripisujejo zdravilno moč za obolenja oči. nakar se bomo zapeljali mimo vasi Kremna, ki je sredi 19.stoletja zaslovela po bratih Tarabić, ki sta kot nepismena pastirja in jasnovidca napovedala usodne zgodovinske dogodke in izume, ki so se potem tudi res uresničili. Dan bomo zaključili z vrnitvijo v naš hotel sredi lepe gozdne jase na  Kaludžerskih barah, kjer nam bodo ta večer pripravili posebno »srpsko veče« z bogato kulinariko narodnih jedi ob živi glasbi in folklornem programu. 

4.dan: nedelja, 20.05.2018                                    595 km
KALUDJERSKE BARE -  RAČA - BAJINA BAŠTA - BIJELJINA - STANIŠIČI - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku se bomo spustili s planine Tare do samostana RAČA, ki je bil zgrajen v 13. stoletju kot zadužbina kralja Dragutina Nemanjića. Sledil bo postanek v mestu BAJINA BAŠTA, ki ga je zasnoval nekdanji turški veljak Baja ter zasadil okrasne vrtove ali »bašte«, mi pa bomo tukaj zavili v kletne in proizvodne prostore najbolj znane srbske rakije »klekovače«, narejene iz prvovrstnih sliv z dodatkom brinovih jagod. Nato nas bo čakala slikovita dolina reke DRINE, saj se bomo vozili po desnem srbskem bregu Drine do Ljubovije, Zvornika in Banje Koviljače  ter občudovali mogočno in mejno reko med Srbijo in Bosno, ki je že v rimskih časih delila obe cesarstvi ter še sedaj bolj ločuje kakor povezuje ljudi z obeh bregov. Po prečkanju reke, se bomo po levem bosanskem nabrežju zapeljali do BIJELJINE v Semberiji, kjer bomo naredili še zadnji večji postanek za ogled srbske etnografske vasi STANIŠIĆI, kamor so prenesli stare in lepo obnovljene lesene kmečke hiše, hleve, gospodarska poslopja in vaške cerkvice. Kompleksu »etno sela« so dodali tudi bogato gostinsko ponudbo, zato bomo ob zaključku potovanja tukaj imeli popoldansko kosilo, nato se bomo samo še vračali po avtocestah proti Sloveniji, s prihodom domov v bolj poznih večernih urah.

CENA:  410 Eur                           najmanj 40 oseb    

Cena vključuje:
- prevoz z avtobusom,avtocestne takse, parkiranja
- strošek voznika
- 1x nočitev z zajtrkom v Sarajevu, hotel 3*,   dvoposteljne sobe
- 1x polpenzion na Tari, hotel 3*, dvoposteljne sobe
- 1 x nočitev/zajtrk na Tari, hotel 3*,  dvoposteljne sobe
- 1x večerja in »srbski večer« s folkloro in glasbo na Tari
- 1x čiro vozovnica za Šargansko osmico
- 1x malica na postaji Jatare
- 1x vstop v etnografski kompleks Drvengrad
- 1x križarjenje 3½ ure z ladjo skozi kanjon Drine
- 1x kosilo in živa glasba med križarjenjem po Drini
- 1x vstop v etno selo Stanišiči1
- 1 x kosilo v restavraciji Stanišiči
- lokalno vodenje Sarajevo
- 3 dni lokalno vodenje Drina-Tara-Zlatibor
- slovensko vodenje z licenca GZS
- nezgodno zavarovanje potnikov 
- organizacijski stroški  in DDV    

Cena ne vključuje:  
- strošek prijave                                           15 Eur
 - enoposteljna soba                                     40 Eur
 - fakultativna večerja v Sarajevu          cca 17 Eur

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile        24 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko) -
celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.  

ROK PRIJAVE:  do zasedenosti prostih mest oziroma do 03.05.2018.
Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po razporedu do odhoda

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 100 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
420 Eur / nad 35 oseb
430 Eur / nad 30 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 Škofja Loka
tel 04/50 62 500, Fax 04/50 62 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
splet: www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo kot posebna priloga v poslovalnici, natisnjeni so v katalogu in objavljeni na naši spletni strani.

 
 
 

Cena: od 410,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.