04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Madagaskar - skoraj zagotovljeno

 
  • od 3.090,00 €
  • 26.10.-07.11.2018 (13 dni) / Letalo
  • Prijava do 15.07.2018
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 11 OSEB
26/10/2018 3.090,00 € 3.150,00 € 3.210,00 € 3.280,00 € 3.390,00 €

Potovanje po otoku Madagaskar je potovanje v pozabljeni svet. Tu ne najdemo veličastnih palač in zlatih templjev, tu svojo veličino kaže narava, ki jo tu še vedno lahko doživimo prvobitno in neokrnjeno, tako kot je bila nekoč. Tu se nam čas ustavi med igrivimi lemurji, pisanimi kameleoni, nežnimi metulji in čredami zebujev, terasastimi riževimi polji, travnatimi osamelci, bujnim tropskim gozdom in veličastnimi baobabi. Četrti največji otok na svetu, nekdaj piratsko gnezdece, je ostal v primežu nedotaknjene narave in očarljive malgaške kulture, ki je enkratna mešanica indonezijskih, afriških, arabskih in evropskih prvin. To bo enkratno potovanje po prvobitni naravi in v turistično nepokvarjen svet prijaznih domačinov, kjer si bomo na koncu privoščili še dva sproščujoča dneva ob obali.

1.dan: petek, 26.10.2018
LJUBLJANA - ISTANBUL - ANTANANARIVO 
Zbor vseh potnikov na brniškem letališču ob 18.15 uri in polet letala ob 20.00 uri proti Istanbulu. Počakali bomo na nadaljevanje poleta proti Mauritiusu in Madagaskarju, kjer bomo pristali naslednji dan. Obroki na letalu.

2.dan: sobota, 27.10.2018
ANTANANARIVO
Pristanek na letališču Antananarivo ob 14.15 uri in po opravljenih mejnih formalnostih, začetek spoznavanja večmilijonskega glavnega mesta, ki ima slikovito lego med griči. Začeli bomo pri Kraljičini palači na hribu, s katerega se razprostira prekrasen razgled nad mestom in okolico. Ogledali si bomo tudi živahno tržnico ter ostale upravne zgradbe in se zapeljali skozi četrti z lepo ohranjenimi kolonialnimi palačami ter tiste, kjer so hiše grajene iz opeke in v celoti iz lesa. Odpeljali se bomo le še do hotela na večerjo in prenočevanje.

3.dan: nedelja, 28.10.2018
ANTANNARIVO – AMBOHIMANGA – PARK PERINET
Po zajtrku se bomo odpeljali le 20 km  severno od glavnega mesta, do prve prestolnice merinskih vladarjev, AMBOHIMANGE. Ogledali si bomo, pred nedavnim obnovljeno, kraljevo poletno palačo Rova iz 18. stol., ki je obdana z mogočnim obrambnim obzidjem.  Gre za pomembno duhovno in sveto točko, ki je močno povezana z narodno identiteto. Od tu bomo pot nadaljevali v srce enega najpomembnejših otoških rezervatov, ki je bil leta 2007 vpisan tudi na Unescov seznam. Madagaskar je četrti največji otok na svetu ter 30-krat večji od Slovenije, a življenje na tem otoku je našlo svojo pot. Otok je dom tisočim živalskim in rastlinskim vrstam med katerimi jih kar 80% ne najdete nikjer drugje na našem planetu kot le tu. Med 800 in 1265 metri NV se nahaja 150 km² zaščitenega deževnega gozda. Najprej se bomo nastanili in okrepčali z večerjo potem pa bo sledila prva nepozabna otoška dogodivščina (doplačilo). Z naglavnimi in ročnimi svetilkami se bomo sprehodili po deževnem gozdu. Mogoče za nekatere zveni malo strašljivo, a ne boste verjeli koliko stvari lahko vidite in odkrijete pod zvezdnim nebom in šele takrat lahko dobro slišite kako »se živali pogovarjajo« in je veliko bolj zanimiv kot podnevi. Čaka vas resnično nepozabni sprehod pred spanjem.

4.dan: ponedeljek, 29.10.2018
PERINET - AMBATOLAMPY - ANTSIRABE
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega rezervata Analamazaotra, kjer bomo začeli spoznavati deževni gozd. Lemurji so prvaki, ki živijo v gozdovih Madagaskarja in na tem področju so doma največji med njimi, znameniti Indri Indri ali babakote. Indri spominja na sivega in črnega plišastega medvedka z okroglimi ušesi. Je tudi najglasnejši madagaskarski primat, oglaša se z nenavadnim klicem, ki ga je mogoče slišati več kot 2 km daleč. Malo pred poldnevom bomo zapustili Andasibe in se mimo prestolnice zapeljali južneje. Na poti do Ambatolampyja nas bodo spremljale riževe terase, gore, pisane vasi in neštete stojnice s sadjem ter zelenjavo. Kratek postanek nam bo dal priložnost, da se spoznamo z lokalno obrtjo, izdelavo velikih aluminijastih loncev, v katerih se kuhajo obroki večine otoških družin. Prispeli bomo do mesta Antsirabe, tretjega največjega na otoku, ki leži 1500 m nadmorske višine. Pozimi se lahko temperatura spusti do 0°C, kar je bilo zadosten razlog, da je norveški misijonar 1912. leta položil temeljni kamen prvega termalnega kopališča. Zanimiv bo tudi sprehod do bližnjih vulkanskih kraterjev, ki so zapolnjeni z vodo. Danes je to mesto eno glavnih industrijskih središč otoka z dobro razvito bombažno, tobačno in mlečno industrijo. Tu polnijo tudi najbolj znano otoško pivo, kot nekakšen emblem mesta, pa so njegove pisane »rikše«, ki jih domačini imenujejo »pousse pousse«. Prevoz do hotela, nastanitev in večerja.

5.dan: torek, 30.10.2018
ANTSIRABE - AMBOSITRA - RANOMAFANA
Po zajtrku bomo spoznali nekaj otoških lokalnih skupnosti in njihove obrti. Prebivalce otoka imenujemo Malgaši (med številnimi etničnimi skupinami pa so najštevilnejši Merini), potomci mongolidnih  Malajcev in bantujskih ljudstev. Skozi zgodovino se je družba razvijala pod vplivom Arabske, Afriške in Indijske kulture, še danes pa so zaradi velikih razdalj in slabih prometnih povezav razlike med ljudstvi velike. Prispeli bomo v Ambositro, ki je center lesarstva, zlasti rezbarstva in to mojstrstvo etnične skupine Zafimaniry je 2008.leta na svoj seznam uvrstil celo Unesco. Obdelan les tukaj ni le spominek temveč iz njega nastajajo vsakdanji predmeti, kot so pohištvo, okenski okvirji, stoli, kuhalnice, na katerih ne manjka geometrijskih vzorcev ter ornamentov, ki simbolično izražajo njihove vrednote. Naše potovanje bomo nadaljevali proti parku Ranomafana, ki je bil ustanovljen 1991. leta. Tudi tu je dolg seznam posebnih živalskih vrst: 12 vrst lemurjev, 7 tenrekov (med katerimi je najbolj zanimiv mali madagaskarski tenrek, ježu podobna žival, ki zraste do 15 cm in živi le tu na tem otoku), 8 vrst netopirjev, 30 vrst endemičnih ptic, kar nekaj pisanih kameleonov, več kot 120 vrst žab in celo mala puma ima tu svoje domovanje. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: sreda, 31.10.2018
RANOMAFANO - FINARTOROSA
Po zgodnjemu zajtrku bomo odšli na spoznavanje narodnega parka Ranomafana. Zgodnji sprehod po gozdu nam bo prijal, saj bomo ujeli še prijetno in ne prevroče jutro, kajti čez dan se temperature precej dvignejo, glede na to, da se bomo nahajali  v predelu otoka, kjer je klima že bolj vroča in vlažna. Deževni gozd je tu lepo ohranjen in ga zaznamujejo številne dragocene drevesne vrste ter lepe ovijalke, orhideje, praproti in bromelije. Na Madagaskarju živi kar dve tretjini vseh kameleonov na svetu, tudi največji izmed njih. Imajo kar nekaj nenavadnih značilnosti, med drugim prostorski vid in najhitrejši jezik na svetu. Odpeljali se bomo do edine plantaže čaja na otoku, ki je sicer težje dostopna, a nas nagradi z enkratnim pogledom na obširno plantažo, kjer dnevno pobira čajne lističe 250 ljudi. Po ogledu plantaže bomo imeli degustacijo, nato pa bomo nadaljevali potovanje proti mestu Fianarantsoe, ki je izobraževalno in kulturno središče otoka. Peljali se bomo čez riževa in tobačna polja ter spoznali še eno etnično skupino, Betsileo, ki je tretja največja na otoku in predstavlja dobih 12% celotnega prebivalstva. Ime so si nadeli sami, po neuspeli invaziji kralja Ramitraho v 19.stoletju,  in pomeni 'mnogi nevidni'. To mesto, ki v prevodu pomeni 'dobra izobrazba' in mu domačini na kratko pravijo Fianar, ima edinstveno arhitekturo iz 19. stoletja, vendar je večina, od okoli 500-ih stavb mestnega jedra, močno potrebna obnove. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Po želji lahko naredimo še večerni sprehod po mestu.

7.dan: četrtek, 01.11.2018
FIANARTOROSA - AMBALAVAO - RANOHIRA
Po zajtrku bomo še bolj spoznali mesto, ki se ponaša tudi z eno izmed najstarejših luteranskih katedral na otoku. Ta bogat arhitekturni biser nam bo dal detajlni vpogled v različne faze kolonizacije ter evangelizacije otoka. Naslednji postanek bomo naredili v mestecu Ambalavao. Tu domačini na stojnicah prodajajo svoje lokalne pridelke in produkte, enkrat tedensko pa je v mestu še posebej živahno, saj odprejo tržnico z grbastim govedom - zebu. To govedo prištevajo med najstarejše pasme goveda na svetu, v Indiji pa velja za sveto žival. Sledil bo ogled tovarne papirja Antemoro, kjer izdelujejo voščilnice iz papirja, v katere vdelajo dele cvetov in stebelc ter so glavni izvozni artikel tega področja. V nadaljevanju bomo prestopili v novo mikroklimatsko cono, v veliko bolj sušni predel, še prej pa bomo poskusili »malagaško vinsko kapljico«. Le 13 km južno iz Ambalavae se nahaja skupnost Anja, novo rastoče mestece in naravni rezervat, ki je domovanje obročasto-repih makijev. Ta polopica ima mački podoben obraz, po telesu pa je siv in bel. Njegova najbolj opazna lastnost je pokončen rep, na katerem so izraziti sivi in črni obroči. Nadaljevali bomo pot v pokrajino, ki bo spremenila podobo in odprl se bo fantastičen nov svet, s travnatimi savanami in kamnitimi formacijami. V kraju RANOHIRA se bomo namestili v hotelu za dve noči, večerja in prenočevanje.

8.dan: petek, 02.11.2018
RANOHIRA - NARODNI PARK ISALO
Po zajtrku se bomo podali na celodnevno spoznavanje narodnega parka Isalo, ki je bil ustanovljen 1962. leta in obsega 815 km². Slikovite kamnite formacije, ki so tisočletno delo vode in vetra, skriti kanjoni, vodne brzice, brezna, jezera, osupnejo vsakega popotnika, ki je prišel opazovat to jursko sceno. Narava sama je res naša največja umetnostna galerija, katere platna ponujajo vedno menjajoče se barve in motive. Preprosto vedno navduši. Z malo sreče bomo videli  različne ptice, plazilce, žabe, pa že naše znance rjavega lemurja, obročasto-repe make ali bele sifake. Dan ne bi bil popoln brez nekaj prostega časa za sproščanje in namakanje v naravnih bazenčkih, ki so prava nagrada po napornem dnevu. Poleg bogatega živalskega sveta je tu še rastlinski, pri čemer so v ospredju bodičaste rastline in tiste z zadebeljenimi debli. Videli bomo številne palme in kakteje, počakali na sončni zahod ter se nato vrnili nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.

9.dan: sobota, 03.11.2018
RANOHIRA – ILAKAKA – TOLIARA
Po zajtrku bo sledila vožnja proti obali. Ostala nam je še ena posebnost tega otoka, to so malgaški Baobabi, ki so endemični in se razlikujejo od svojih sorodnikov v Afriki. Naš prevod je opičji kruhovec, Angleži mu pravijo bottle tree, včasih pa mu rečemo kar 'narobe obrnjeno drevo', ki povprečno zraste do 25 metrov visoko. Velja tudi za najbolj poslikan motiv otoka, poseben pa je tudi po tem, da ima užitno lubje, listje in plodove. Peljali se bomo mimo Ilakake, ki se je zaradi safirne mrzlice v petih letih razvila iz preproste vasice v mesto z več sto tisoč prebivalci. Svet okoli nas se bo ponovno spremenil, savane bodo zamenjale sipine polpuščave. To je tudi predel, kjer sonce še vedno pravokotno sveti na zemeljsko oblo, saj se onstran kozorogovega povratnika to ne zgodi več, zato ne preseneča, da so tukaj takšne klimatske razmere. Kot posebnost tega jugo-zahodnega dela otoka so tradicionalni leseni nagrobniki »aloalo«, katerih izrezljane podobe navadno povzamejo najpomembnejše dogodke iz življenja pokojnika. Dan bomo zaključili v mestu Toliara, slabih 1000 km JZ od prestolnice otoka. Domačini mu pravijo 'Mesto Sonca', saj je eno najtoplejših in najbolj sušnih. Ima vabljivo lepo plažo z belimi sipinami in mangrovami. Od vseh krajev na otoku je najbolj afriško, kar ne preseneča, saj je onkraj Mozambiškega kanala Afrika. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

10.– 11.dan: nedelja, 04.11.– ponedeljek, 05.11.2018
TOILARA – IFATY
Po zajtrku se bomo odpeljali v letoviški center Ifaty, ker se bomo namestili v enem izmed tamkajšnjih  hotelov za dve noči. Imeli bomo nepozaben dvodnevni oddih ob prijetno toplem, kristalno čistem morju in na vabljivih peščenih plažah. Tukaj bomo lahko najeli potapljaško opremo (doplačilo) in občudovali barvitost podmorskega sveta, se odpravili na jadranje s pirogami, lovili valove za surfanje ali pa samo poležavali na čudoviti peščeni plaži. Nastanitev je na osnovi polpenziona.

12.dan: torek, 06.11.2018
ANAKAO - TOLIARA - ANTANANARIVO - EVROPA
Po zajtrku se bomo odpeljali do letališča v mestu Toliara, od koder bomo poleteli nazaj proti malgaški prestolnici. Počakali bomo na nadaljevanje popoldanskega poleta proti  Evropi, na katerem bomo tudi nazaj grede naredili tehnični postanek na bližnjem Mauritiusu. Obroki na mednarodnem poletu.

13. dan: sreda, 07.11.2018
ISTANBUL - LJUBLJANA
V Istanbulu bomo pristali ob 04.15 uri in ob 07.15 uri  nadaljevali polet proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 08.45 uri zjutraj.

CENA: 3.090 Eur                                                      najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- povratne letalske polete na relaciji Ljubljana – Istanbul -Antananarivo
- notranji polet Toliara -  Antananarivo
- letališke takse in varnostne pristojbine *425 Eur
  *Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa - vsi avtobusni / kombi prevozi po programu
- vsi ogledi po programu z vstopninami - ogled narodnih parkov s taksami
- 10 x polpenzion v dvoposteljnih sobah v hotelih in lodgih 3* / 4* lokalne kategorije
- lokalni vodnik v angleškem jeziku - slovenski vodnik z GZS licenco
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                     15 Eur
- soba 1/1                                                                             425 Eur
- vizum                                                                            cca. 35 Eur
- napitnine lokalnemu vodniku in vozniku                       cca. 50 Eur
- fakultativni večerni ogled deževnega gozda

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                162 Eur*
  *Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja /odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do 15.07.2018 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 oseb, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
3.150 Eur / nad 25 oseb
3.210 Eur / nad 20 oseb
3.280 Eur / nad 15 oseb
3.390 Eur / nad 11 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

Cena je računana na dan 15.12.2017, pri menjavi 1 EUR = 3,175 MGA. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

VIZUM IN CEPLJENJE: vizum je za slovenske državljane potreben in se ureja ob vstopu v državo. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Podrobnejše informacije dobite naknadno.
Cepljenja za vstop niso obvezna. Vseeno pa priporočamo cepljenje proti hepatitisu A in B, o morebitnem jemanju antimalarikov pa se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom oz. se pozanimajte na najbližjem Zavodu za zdravstveno varstvo. Podrobnejše informacije so na voljo tudi na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.
Obvezno je zdravstveno zavarovanje z asistenco z dvojnim kritjem, ki ga lahko uredite v naši agenciji.

Organizator in avtor potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2
4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 3.090,00 €

 
 
Splošni pogoji.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.