Rezervacija za : Z ladjo po Donavi- jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Z ladjo po Donavi- jesen

Podrobnosti potovanja


Reke nas običajno z žuborenjem valov vedno privlačijo in pomirjajo, še posebej, ko govorimo o reki, ki jo je Strauss za večne čase ujel v glasbeno pesnitev »lepe, modre Donave« in je istočasno tudi romantično domovanje junaškega Siegfrieda in kraljične Kriemhilde iz slavne zgodovinske sage o Nibelungih. Donava, ki izvira v nemškem pogorju Schwartzwald in je druga najdaljša evropske reka, prečka tudi avstrijske dežele, kjer je ustvarila izjemno slikovito sotesko Wachau, deželo neskončnih vinogradov in številnih romantičnih mestec na obeh bregovih rečnega toka. Reke ne bomo občudovali samo z nabrežja ampak bomo po njej tudi pluli, zato bo to potovanje ob Donavi in križarjenje po njej, polno lepih in nepozabnih doživetij.

 • 345 Eur / nad 40 oseb
 • 365 Eur / nad 35 oseb
 • 390 Eur / nad 30 oseb
 • 415 Eur / nad 25 oseb
 • 435 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu ture, cestne takse, predori, strošek voznika
 • 2 x polpenzion v hotelu3*, dvoposteljne sobe
 • 1 x kosilo na ladji
 • 2 x ladijska vožnja po Donavi: Passau - Linz in Melk - Dürnstein
 • slovensko vodenje, licenca gzs
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in ddv
 • strošek prijave:  18 Eur
 • enoposteljna soba:   42 Eur
 • vstopnine (Melk, Artstetten, Grein): cca. 25 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 20 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 37 Eur

ROK PRIJAVE: do 20.08.2019 oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotela.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po razporedu do odhoda.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi 100 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda.
 • Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 365 Eur / nad 35 oseb
 • 390 Eur / nad 30 oseb
 • 415 Eur / nad 25 oseb
 • 435 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Burghausen in Alötting
 • Wachau soteska
 • Grein teater
 • Melk samostan
 • Ladja Passau-Linz in Melk-Krems
 • Artstetten grad, muzej, grobnica
Slika

1. dan: petek, 27.09.2019:
LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA - BURGHAUSEN - ALTÖTING - PASSAU

Iz Ljubljane se bomo odpeljali ob 06.00 uri, sledili bodo vstopi v Škofji Loki in Kranju ter nadaljevanje skozi Karavanke in po turski avtocesti mimo Salzburga, kjer bomo zavili proti sotočju rek Salzach in Inn v Nemčiji. V tem sotočju je narava oblikovala ozek in dolg skalnati greben, na katerem je zrasel grad Burghausen, ki si je zaradi svoje grajske dolžine 1043 m prisvojil naslov »najdaljši grad Evrope«. Grad je pozidal vojvoda Tassilo, ki ga poznamo iz časov Karantanije, kasneje pa so mu gospodarili Karolingi in končno Wittelsbachi, ki so se odločili, da znotraj 5 grajskih dvorišč pozidajo mesto Burghausen, kar je edinstven primer v Evropi.
Slika

2.dan: sobota, 28.09.2019:
PASSAU - LINZ / ladja / - GREIN - WIESELBURG

Po zajtrku se bomo odpravili v donavsko pristanišče in začeli s križarjenjem po » lepi modri Donavi«, kakor jo je za večne čase romantično poimenoval sloviti glasbenik Johann Strauss. Verjetno današnja Donava ni več tako modra, še vedno pa je kot druga najdaljša reka Evrope s svojimi 2860 km, zelo spektakularna, zlasti v toku skozi svoje soteske in mimo vinogradniških nabrežij ter pod nemo stražo mogočnih srednjeveških gradov. Dobrih 5 ur bomo tako križarili od Passaua do Linza, med plovbo pa nam bodo postregli s kosilom. Po izkrcanju bomo naredili ogled Linza, ki je bil pred nekaj leti evropska kulturna prestolnica. Sprehodili se bomo do gradu in po Altstadu na glavni trg z rotovžem, spoznali bomo mestno kulturno četrt z gledališči, opero ter prešteli zvonike Marijine, Štefanove, karmeličanske, uršulinske, jezuitske in drugih cerkva. Popoldne bomo z avtobusom nadaljevali ob Donavi do prijaznega mesteca Grein, ki leži na ustju soteske ter se ponaša s svojo splavarsko zgodovino ter s podatkom, da je najmanjše avstrijsko mestece z listino mestnih pravic iz 12. stoletja. Njihova druga posebnost, ki si jo bomo ogledali, je mestna hiša z najmanjšim avstrijskim gledališčem in z originalno dvorano in odrom iz leta 1791. Grein bo tudi pravi kraj za popoldanski počitek ob kavi ali pijači. Potem nas bo pot vodila skozi sotesko Strudengau, kjer je potoval tudi pisec slavnega nemškega epa o Nibelungih, saj je ravno tukaj koval svoje nesmrtne verze o kraljični Kriemhildi in njenem junaku Siegfriedu. Sledila bo vožnja mimo Ybbsa, še enega od slikovitih obdonavskim mestec v Vieselburg, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: nedelja, 29.09.2019:
WIESELBURG - ARTSTETTEN - MELK - WACHAU / ladja / SPITZ - DÜRNSTEIN - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku bomo nadaljevali ob Donavi v Artstetten in tam vstopili v istoimeni grad Artstetten ter si ogledali muzej atentata v Sarajuvu 1914.leta. Tukaj je namreč grobnica prestolonaslednika Franca Ferdinanda in njegove soproge Zofije, ki sta bila ubita na veliki avstro-ogrski vojaški paradi v Bosni. V muzeju bomo med drugim videli tudi avtomobil, v katerem sta umrla Habsburžana in pištolo, s katero je streljal atentator Gavrilo Princip. Po ogledu muzeja, se bomo zapeljali do najbolj markantne točke avstrijskega Podonavja, kar je nedvomno mestece Melk z enim od najmogočnejših avstrijskih samostanov. Ogledali si bomo preko 900 let star benediktinski samostan z impozantno lego na strmi pečini. Sprehodili se bomo skozi del samostanskih prostorov, kjer so bili letni cesarski apartmaji, videli bomo dragoceno knjižnico in predvsem cerkev, kjer nam zastane dih zaradi pozlate izjemnega baročnega okrasja in umetnin najvišje sakralne vrednosti. Po oddihu v Melku ob kavi, pijači in priložnostnem prigrizku, se bomo odpravili v rečno pristanišče in še enkrat z ladjo zapluli skozi slikovito donavsko sotesko Wachau. Z ladje bomo občudovali obe nabrežji s terasami vinske trte ter drseli proti slikovitemu mestecu Spitz, ki je priljubljena izletniška točka nedeljskih popotnikov. Pluli bomo do Dürnsteina, kjer se bomo izkrcali v mestecu, ki je pravi biser te doline z ohranjenim srednjeveškim obzidjem in gradom, v katerem je bil svoje dni zaprt ugleden ujetnik, angleški kralj Rihard Levjesrčni. Prijazno mestece je vedno živahno in vinsko razposajeno ter polno lepih trgovinic in vinskih kleti »heuringen«, kjer bomo tudi mi ob zaključku potovanja prišli do kakšnega kozarčka odličnega vina. Sledila bo le še vožnja mimo Kremsa, kjer se Donava izvije iz wachauske soteske ter vračanje po avtocesti mimo Gradcu in Maribora s prihodom domov v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Eksotični Filipini – NOVO

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 2.970€

  15 dni že od 2.970€
01.02.2020 - 15.02.2020
Rok prijave: 10.11.2019

Rezerviraj

Tanzanija in Zanzibar – NOVO

Zagotovljeno potovanje

13 dni že od 3.720€

  13 dni že od 3.720€
31.01.2020 - 12.02.2020
Rok prijave: 04.11.2019

Rezerviraj

Adventni Schladming

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 55€

  1 dan že od 55€
14.12.2019 - 14.12.2019
Rok prijave: 14.11.2019

Rezerviraj

testNova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 20.09.2019

Rezerviraj