Rezervacija za : Z ladjo po Donavi- jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Z ladjo po Donavi- jesen

Podrobnosti potovanja

Reke nas običajno z žuborenjem valov vedno privlačijo in pomirjajo, še posebej, ko govorimo o reki, ki jo je Strauss za večne čase ujel v glasbeno pesnitev »lepe, modre Donave« in je istočasno tudi romantično domovanje junaškega Siegfrieda in kraljične Kriemhilde iz slavne zgodovinske sage o Nibelungih. Donava, ki izvira v nemškem pogorju Schwartzwald in je druga najdaljša evropske reka, prečka tudi avstrijske dežele, kjer je ustvarila izjemno slikovito sotesko Wachau, deželo neskončnih vinogradov in številnih romantičnih mestec na obeh bregovih rečnega toka. Reke ne bomo občudovali samo z nabrežja ampak bomo po njej tudi pluli, zato bo to potovanje ob Donavi in križarjenje po njej, polno lepih in nepozabnih doživetij.

 • 395 Eur / nad 40 oseb
 • 405 Eur / nad 35 oseb
 • 430Eur / nad 30 oseb
 • 455 Eur / nad 25 oseb
 • 490 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu ture, cestne takse, predori, strošek voznika
 • 2 x polpenzion v hotelu3*, dvoposteljne sobe
 • 1 x kosilo na ladji
 • 2 x ladijska vožnja po Donavi: Passau - Linz in Melk - Dürnstein
 • slovensko vodenje, licenca gzs
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave:  20 Eur
 • enoposteljna soba:   40 Eur
 • vstopnine (Melk, Artstetten, Grein): cca. 25 Eur
 • mestne takse
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 24 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 25.08.2022 oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotela.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po razporedu do odhoda.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 100 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda.
 • Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 405 Eur / nad 35 oseb
 • 430 Eur / nad 30 oseb
 • 455 Eur / nad 25 oseb
 • 490 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Burghausen in Alötting
 • Wachau soteska
 • Grein teater
 • Melk samostan
 • Ladja Passau-Linz in Melk-Krems
 • Artstetten grad, muzej, grobnica

1.dan: petek, 16.09.2022:
LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA - BURGHAUSEN - PASSAU

Iz Ljubljane se bomo odpeljali ob 06.00 uri, sledili bodo vstopi v Škofji Loki in Kranju ter nadaljevanje skozi Karavanke in po turski avtocesti mimo Salzburga, kjer bomo zavili proti sotočju rek Salzach in Inn v Nemčiji. V tem sotočju je narava oblikovala ozek in dolg skalnati greben, na katerem je zrasel grad Burghausen, ki si je zaradi svoje grajske dolžine 1043 m prisvojil naslov »najdaljši grad Evrope«. Grad je pozidal vojvoda Tassilo, ki ga poznamo iz časov Karantanije, kasneje pa so mu gospodarili Karolingi in končno Wittelsbachi, ki so se odločili, da znotraj 5 grajskih dvorišč pozidajo mesto Burghausen, kar je edinstven primer v Evrop. Po velikem požaru so začeli sredi 13. stoletja zidati spodnje mesto pod gradom in ga imenovali Grüben, dobil je samostojne mestne pravice in je zacvetel s cehovskimi obrtmi ter bogatel ob trgovini s soljo. Kasneje je svojstven ambient mesta zelo privabljal k naselitvi ljudi z umetniških krogov saj se sedaj tukaj odvija najpomembnejši jazz festival Nemčije in so vsi veliki zvezdniki jazza, ki so tukaj igrali, dobili velika medeninasta obeležja v tlaku glavne promenadne ulice. Po končani 30 letni vojni je Burghausen zaživel na novo, saj so poleg Grübna pozidali še »tretji Burghausen« kar je sijajno baročno mesto 17./18. stoletja. Sredi popoldneva bomo prispeli v Passau in si ga najprej ogledali panoramsko z vzpetine nad mestom. Navdušila nas bo drzna lega Passaua v trojnem sotočju Donave, Inna in Ilza, nakar se bomo zapeljali v staro mestno središče in začeli spoznavati legendarno mesto iz nemškega epa o Nibelungih oziroma mesto, ki so mu vladali Rimljani, nato Habsburžani in končno bavarski kralji Wittelsbachi, glavni pečat pa so mu dali škofje, ki so Passau razvijali kot tekmovalno mesto za prestiž s sosednjim Salzburgom. V mesto so se naselili menihi in nune različnih redov ter pozidali številne samostane s cerkvami, med katerimi najbolj izstopa katedrala Sv. Štefana z največjimi orglami na svetu. V mestu so imeli svojo veljavo tudi meščani, ki so v zlati dobi trgovanja s soljo in smodnikom, pozidali bahave meščanske hiše na Höllgasse ob Donavi in Schustergasse v nabrežju Inna ter Rathaus s svečano dvorano, ki so jo poslikali s prizori iz slavne mestne zgodovine. Passau je preživel tudi vse poplave in požare ter obiske kuge in je uspešno odbijal vse napadalce, saj so imeli nepremagljivo obzidje in trdnjavi Oberhaus in Niederhaus, kamor se je lahko skril cesar Leopold v času turškega obleganja Dunaja. Ker leži Passau med tremi rekami s številnimi mostovi, si je pridobil vzdevek »nemške Benetke«. Zaradi bogate zgodovine se je v mestu nabralo muzejev, med katerimi je zelo zanimiva zbirka steklarskih umetnin v Passauer Glasmuseum, ki se nahaja v slavnem Hotelu Wilder Mann kjer se radi pohvalijo, da je pri njih svoje dni spala cesarica Sissy. Po želji ogled muzeja in nato hotelska namestitev z večerjo v Passauu ali v okolici mesta.

2.dan: sobota, 17.09.2022:
PASSAU - LINZ / ladja / - GREIN - WEISELBURG

Po zajtrku se bomo odpravili v donavsko pristanišče v Passau in začeli s križarjenjem po » lepi modri Donavi«, kakor jo je za večne čase romantično poimenoval sloviti glasbenik Johann Strauss. Verjetno današnja Donava ni več tako modra, še vedno pa je kot druga najdaljša reka Evrope s svojimi 2860 km, zelo spektakularna, zlasti v toku skozi svoje soteske in mimo vinogradniških nabrežij ter pod nemo stražo mogočnih srednjeveških gradov. Dobrih 5 ur bomo tako križarili od Passaua do Linza, med plovbo pa nam bodo postregli s kosilom. Po izkrcanju bomo naredili ogled Linza, ki je bil pred nekaj leti evropska kulturna prestolnica. Sprrhodili se bomo do gradu in po Altstadu na glavni trg z rotovžem, spoznali bomo mestno kulturno četrt z gledališči, opero ter prešteli zvonike Marijine, Štefanove, uršulinske, karmeličanske, jezuitske in drugih cerkva. Popoldne bomo z avtobusom nadaljevali ob Donavi do prijaznega mesteca Grein, ki leži na ustju soteske ter se ponaša s svojo splavarsko zgodovino ter s podatkom, da je najmanjše avstrijsko mestece z listino mestnih pravic iz 12. stoletja. Njihova druga posebnost, ki si jo bomo ogledali, je mestna hiša z najmanjšim avstrijskim gledališčem in z originalno dvorano in odrom iz leta 1791. Grein bo tudi pravi kraj za krajši popoldanski počitek ob kavi ali pijači. Potem nas bo pot vodila skozi sotesko Strudengau, kjer je potoval tudi pisec slavnega nemškega epa o Nibelungih, saj je ravno tukaj koval svoje nesmrtne verze o kraljični Kriemhildi in njenem junaku Siegfriedu. Dan bomo zaključili v Weiselburgu, se hotelsko namestili in odšli na večerjo v bližnjo pivnico.

3.dan: nedelja, 18.09.2022:
WEISELBURG - ARTSTETTEN - MELK - WACHAU / ladja / SPITZ - DÜRNSTEIN – - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku bo sledila vožnja do manjšega kraja z velikim gradom Artstetten, kjer bomo vstopili v grad Artstetten in si ogledali muzej atentata 1914. leta v Sarajevu. V grobnici ležita prestolonaslednik Franc Ferdinand in njegove soproge Zofije, ki sta bila ubita na veliki avstro-ogrski vojaški paradi v Bosni. V muzeju bomo med drugim videli tudi avtomobil, v katerem sta umrla Habsburžana in pištolo, s katero je streljal atentator Gavrilo Princip. Po ogledu muzeja, se bomo zapeljali do najbolj markantne točke avstrijskega Podonavja, kar je nedvomno mesto Melk. Odšli bomo do samostana Melk in si ogledali preko 900 let star benediktinskem samostan z impozantno lego na strmi pečini, ki kraljuje z veličastnim razgledom nad Donavo. Ogledali si bomo samostanske prostore, letne cesarske apartmaje, dragoceno knjižnico in predvsem cerkev, kjer nam zastane dih zaradi pozlate izjemnega baročnega okrasja in umetnin najvišje sakralne vrednosti. Po oddihu v Melku ob kavi, pijači in priložnostnem prigrizku, se bomo odpravili v rečno pristanišče in še enkrat z ladjo zapluli skozi najbolj slikovito donavsko sotesko Wachau. Z ladje bomo občudovali obe nabrežji s terasami vinske trte ter drseli proti slikovitemu mestecu Spitz, ki je priljubljena izletniška točka nedeljskih popotnikov. Pluli bomo do Dürnsteina, kjer se bomo izkrcali v mestecu, ki je pravi biser donavske doline z ohranjenim srednjeveškim obzidjem in gradom, v katerem je bil svoje dni zaprt ugleden ujetnik, angleški kralj Rihard Levjesrčni. Prijazno mestece je vedno živahno in vinsko razposajeno ter polno lepih trgovinic in vinskih kleti »heuringen«, kjer bomo tudi mi prišli do kakšnega kozarčka odličnega vina. Nadaljevali bomo z avtobusom do izliva Donave iz soteske Wachau. Sledilo bo le še vračanje po avtocestah proti Gradcu in Mariboru s prihodom domov v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Sultanat OMAN

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 2.075€

  9 dni že od 2.075€
21.10.2022 - 29.10.2022
Rok prijave: 09.09.2022

Rezerviraj

testJaponska

Zagotovljeno potovanje

11 dni že od 3.290€

  11 dni že od 3.290€
20.10.2022 - 30.10.2022
Rok prijave: 17.08.2022

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Maroko

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.170€

  8 dni že od 1.170€
02.10.2022 - 09.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj