Rezervacija za : Viteška MALTA

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Viteška MALTA

Podrobnosti potovanja

Malta je resnično srce Mediterana, ostanek kopnine, ki je nekoč povezovala Sicilijo z Afriko in zibelka civilizacije preteklih tisočletij. Prepih pomorskih osvajalcev Malte je bil zelo velik, od Feničanov, Kartažanov do Grkov, ki so otoško kolonijo imenovali Melita. Kasneje so prišli Rimljani, Arabci in Normani, ki so jo spreminjali v stražarja vseh sredozemskih morskih poti. Višek te otoške državice je bil čas vzpona malteškega viteškega reda, ki je tristo let obvladoval otok. Novejši čas je pripeljal še Špance, Francoze in Angleže, vsi pa so puščali svoje kulturne usedline, zato je današnja Malta s štiristo tisoč prebivalcev, resnično mediteransko srce evropske družine narodov.

 •   940 Eur/ nad 40 oseb
 •   960 Eur/ nad 35 oseb
 •   980 Eur/ nad 30 oseb
 • 1.000 Eur/ nad 25 oseb
 • 1.020 Eur/ nad 20 oseb
 • 1.040 Eur/ nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski čarter prevoz Ljubljana - Valletta - Ljubljana z vsemi letališkimi pristojbinami
 • vključeno 23 kg prtljage
 • avtobusni prevozi po programu potovanja na Malti in Gozu
 •  5 x nastanitev z zajtrkom v lepem hotelu 4*, dvoposteljna soba
 •  slovensko vodenje in 4 dnevno lokalno vodenje
 •  vsi zunanji ogledi po programu
 •  povratni trajekt na Gozo
 •  osnovno nezgodno zavarovanje
 •  stroški organizacije in DDV
 •  strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba:  325 Eur
 •  doplačilo za 5 hotelskih večerij: 125 Eur
 •  fakultativni izlet z vključenim križarjenjem:  62 Eur
 •  vstopnine v muzeje in arheološke parke : 5€ - 15 € za posamezno vstopnino
 •  mestna taksa 0,50 Eur/dan
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 69 Eur
 •  zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 •  celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 10.02.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest ter kapacitet čarter letala in hotela.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in plačilom akontacije ter s podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
960 Eur / nad 35 oseb
980 Eur / nad 30 oseb
1.000 Eur / nad 25 oseb
1.020 Eur / nad 20 oseb
1.040 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ: polno cepljenje proti Covid-19, vsaj 14 dni pred odhodom oz. 21 dni v primeru cepljenja s cepivom Janssen

AVTOR PROGRAMA IN ORGANIZATOR POTOVANJA: Potovanja Pisanec d.o.o., Šolska ulica 2, Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta- mesto trdnjava
 • Tempelj Hagar Qim -Unseco
 • Modre jame
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Gozo s slikovitimi zalivi
 • Marsaxlokk
Slika

1.dan: sreda, 27.04.2022:
LJUBLJANA – LA VALLETTA

Zbor potnikov ob 05.00 uri na letališču Brnik in prijava na polet, ki je predviden ob 06.30 uri. Po pristanku bomo začeli odkrivati otok, kjer na dveh naseljenih otokih na površini 316 km², živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal sloviti red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili številne trdnjave in mogočno Valletto. Ta dan si bomo ogledali Valletto, kjer nas bo prevzelo mogočno obzidje tega glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Na mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca se nam bo odpiral razgled po Velikem pristanišču, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah Vallette, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Vsekakor bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali pa za ogled še kakšnega zanimivega muzeja, ki jih Valletta premore kar nekaj. Nato se bomo zapeljali v naš hotel, ki se nahaja ob zalivi St. George in ima v bližini veliko trgovinic, lokalov in lokalnih restavracij, zato si boste lahko sami izbrali restavracijo za večerjo ali pa se boste odločili za doplačilo vseh petih hotelskih večerij.
Slika

2. dan: četrtek, 28.04.2022:
GOZO: JAMA CALYPSO - TA'PINU - FUNGOS - VICTORIA - XLENDY BAY

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na drugi največji otok Gozo, ki ni le otok divjih naravnih lepot, ampak je tudi povezan z mitološkimi zgodbami iz Homerjevih časov. S trajektom se bomo zapeljali z Malte mimo tretjega otoka Comino, ki razen poleti, ko njegovo najlepšo plažo Modre lagune okupirajo kopalci, skorajda ni obljuden. Po izkrcanju na Gozu, se bomo najprej odpeljali do vhoda v legendarno jamo, kjer je Calypso v svojem objemu 7 dolgih let zadrževala Odiseja. Nato bomo prečkali notranjost otoka in v Ta'Pinu obiskali najpomembnejšo malteško romarsko baziliko, v kateri bomo odkrili mojstrske mozaike slovenskega patra Rupnika. Nato nas bo privabila lepota zahodne obale pri Dwejri z "notranjim morjem", s svetilnikom ter z mogočno pečino Fungos Rock, ki se malo proč od oble veličastno dviga 65 m visoko iz morja. Ta naravna scena je bila tudi prizorišče filma Igra prestolov, še preden se je slikoviti naravni most, imenovan Azurno oko, za vedno zrušil v potresnem sunku. Med vožnjo po otoku Gozo, se bomo tudi ustavili v delavnicah domačih in umetnostnih obrti, kjer bomo imeli priložnost kupiti uporabne ali dekorativne spominke. Obiskali bomo tudi Victorio, največje mesto otoka z obzidjem in s priložnostjo za oddih, pijačo ter prigrizek. Nazadnje se bomo spustil v Xlendy Bay, do enega najlepših zalivov tega otoka, kjer bomo mogoče že lahko namočili noge v morje. S trajektom se bomo vrnili na Malto ter naredili še foto postanek nad slikovitim zalivom in vasico Poppye Village, ki je dejansko filmska kulisa, kjer so snemali ta znani film. Vrnitev v naš hotel ter nočitev.
Slika

3. dan: petek, 29.04.2022:
DINGLI - MDINA - RABAT

Po zajtrku bomo se bomo odpravili na poldnevni izlet v Mdino, staro prestolnico Malte, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi in obrambno utrjenimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Malti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte, potem pa nadaljevali v bližnji Rabat, kjer so katakombe sv. Pavla uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Tu si bomo lahko privoščili tudi njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Sledila bo vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Pot nazaj nas bo vodila mimo vzpetine, na kateri stoja palača Verdale z bujnimi vrtovi Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.stoletju kot lovski dvorec malteških vitezov, saj se nahaja na področju, kjer je še sedaj ohranjenega nekaj malo prvinskega gozda na otoku. Kasneje so palačo spreminjali v zapor, manufakturo svile in celo bolnišnico. Po rojstvu samostojne države 1964. leta, ko se je Malta otresla nadvlade Združenega britanskega kraljestva, so palačo uredili kot poletno rezidenco predsednika in protokolarni objekt, kjer so gostili svetovne politike, številne kronane glave in med njimi tudi jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Vrnitev v hotel ter prost preostanek popoldneva.
Slika

4. dan: sobota, 30.04.2022:
ST. GEORGE

Po zajtrku boste imeli prost dan za samostojno raziskovanje okolice hotela, za nakupovanje spominkov ali kopanje v bazenu na strehi hotela, ki je ogrevam, da je kopanje možno tekom celega leta. V kolikor bi želeli zapolniti dan s kakšnimi zanimivostmi, vam svetujemo obisk nacionalnega akvarija Malte ali muzej Malta Experience, kjer vam na zelo zanimiv način predstavijo zgodovino in znamenitosti Malte.
Slika

5. dan: nedelja, 01.02.2022 :
KRIŽARJENJE IN TRI MESTA

Po zajtrku bo sledil še en prost dan oz. fakultativni izlet: Ponujamo vam možnost zelo priljubljenega križarjenja po največjem naravnem zalivu, od koder mogočno obzidje Vallette in skrbno zavarovano središče prestolnice najlepše doživimo. Sledil bo ogled predela imenovan Tri mesta, kar se nanaša na skupek treh, z mogočnim obzidjem zaščitenih mest, Cospicua, Vittoriosa in Sanglea. Tudi ta mesta so v 17.stoletju ustanovili vitezi in so v veliki meri vse do današnjih dni ohranila slikovite uličice, cerkve ter številne zgodovinske stavbe. Naužili se bomo prekrasnega pogleda proti Valletti ter Velikemu pristanišču ter obiskali palačo inkvizitorjev. Nahaja se v središču mesta Birgu in je ena redkih preživelih stavb te vrste, ki so se v zgodnjem sodobnem obdobju lahko sicer našle po vsej Evropi in Južni Ameriki. Ker je to edina Inkvizitorjeva palača, ki je dandanes dostopna splošni javnosti, ta arhitekturni dragulj predstavlja ekskluzivno izkušnjo. Videli bomo zgodovinsko rekonstrukcijo domačega kuhinjskega prostora, zasebnih prostorov, Svetega uradnega sodišča, zaporniški kompleks in mučitveno dvorano. V stavbi je tudi narodni etnografski muzej s pričanji o verskih tradicijah Malte, kot jih je utrjevala inkvizicija. Vrnitev v hotel in nočitev.
Slika

6. dan: ponedeljek, 02.05.2022:
MODRE JAME - HAGAR QIM – MARSAXLOKK - LJUBLJANA

Po poznem zajtrku se bomo odjavili iz hotela zajtrku in se odpeljali proti jugu. Najprej si bomo ogledali zanimiv muzej o megalitskih templjih ter si nato ogledali tempelj Hagar Qim, še eno Unescovo znamenitost, ki sodi med najstarejša znana svetišča na svetu. Sledil bo postanek na razgledišču pri atraktivni Modri jami, ki je dobila ime po kristalno čisti vodi in kjer si bomo lahko privoščili slikovito 20 minutno plovbo po modrih jamah (doplačilo). Sledil bo obisk prijetnega ribiškega kraja Marsaxlokk, kjer nas bodo očarali zasidrani živopisni ribiški čolni »luzzu«. Tu si bomo lahko privoščili bolj pozno kosilo ob morju v eni od številnih restavracij. Sledila bo vožnja na letališče, od koder bomo v večernih urah poleteli nazaj proti Sloveniji. Pristanek na brniškem letališču je predviden ob 22.50 uri.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj