Rezervacija za : Veliki krog Italijanskih jezer: Iseo,Como,Lugano,Maggiore,Orta

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Veliki krog Italijanskih jezer: Iseo,Como,Lugano,Maggiore,Orta

Podrobnosti potovanja

 

 • 610 Eur / nad 40 oseb
 • 630 Eur / nad 35 oseb
 • 655 Eur / nad 30 oseb
 • 695 Eur / nad 25 oseb
  Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.
 • avtobusni prevoz*, cestne takse, parkiranja, stroški voznika
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, dvoposteljne sobe
 • 2 x hotelski večerji
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • agencijska storitev in DDV
  Opomba*/ odhod iz Škofje Loke v primeru najmanj 10 potnikov
 • strošek prijave: 23 Eur
 • enoposteljna soba za tri noči: 110 Eur
 • ladja na jezeru Iseo: 9 Eur
 • ladijsko križarjenje po jezeru Como: 15 Eur
 • ladijsko križarjenje po jezeru Maggiore: 9 Eur
 • vrtovi Ville Taranto Palanzza: 10 Eur
 • Boromejska palača in vrtovi: 20 Eur
 • Petroglifi Naquane: 5 Eur
 • vzpenjača Citta Alta Bergamo: 4 Eur
 • mestne takse: 8 Eur

ROK PRIJAVE: do 26.07.2024 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- ob prijavi 200 Eur
- drugi obrok do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se napravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
630 Eur / nad 35 oseb
655 Eur / nad 30 oseb
695 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni
aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Švicarski frank)

Videli boste:

 • Lepote jezer S Italije, vključno z Iseo in Orta
 • Izjemna vožnja z vlakom Bernina Express
 • Sprehod po mondenih letoviščih St.Morizt, Ascona in Stresa
 • Vožnja čez dih jemajoče alpske prelaze
 • Križarjenje z ladjo po jezerih Maggiore,Como in Iseo
 • Otok Isola Bella s palačo in vrtovi Boromejskih
 • Opojni botanični vrt vile Tartano v Palanzzi
 • Izjemna kalvarija Acro Monta di Orta
 • Sprehodi po starem mestnem jedru Alto Citta v Bergamu
Slika

1.dan: petek, 20.09.2024:
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - VAL CAMONICA - APRICA

Odhod skupine iz Škofje Loke* ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala obrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Val Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka drobnih petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez alpski prelaz, kjer bomo dan zaključili v zimsko športnem središču Aprica, hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: sobota, 21.09.2024:
APRICA - TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST. MORITZ –SILVAPLANA – MALOJAPASS - LAGO DI COMO – LAGO DI LUGANO

Po zajtrku se bomo spustili v dolino Valtellino v mestece Tirano, ki je izhodiščna postaja Bernine Express. Vožnja s tem vlakom bo prva možna opcija, druga pa bo avtobusna vožnja čez prelaz Bernina v St. Moritz. Pred odhodom na železniško postajo si bomo ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St. Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Express, se bomo podali na krajši potep po svetovljanskem zimsko športnem središču z imenitnim hotelom Bardutt Palace, ki je že več kot 120 let ikona bleščečega St. Moritza. Nadaljevali bomo po dolini Engadin do jezera Silvaplana, ki je pozimi eldorado tekaškega smučanja in naprej po kačjih ridah na 1815 m visok prelaz Maloja. Zapustili bomo Švico in se znašli v objemu blage mediteranske klime in zimzelenega rastja jezera Como, ki ima izrazito podobo fjorda v obliki narobe obrnjene črke Y. Ob tem jezeru so se radi naseljevali že stari Rimljani, kasneje plemstvo in v novejših časih ljudje umetniških krogov kot so bili Liszt, Chopin ter Flobert. V sedanjih časih so si ob jezeru kupili razkošne vile George Clooney, Silvester Stalone, razvpita Madonna in druge zvezde manekenskega ali športnega sveta. Ustavili se bomo na Rivieri Tramezzino z romantičnim krajem Cadenabbia, ter z ladjico zapluli po jezeru do očarljivega mesteca Bellagio, ki že od nekdaj kraljuje na rtu obeh jezerskih krakov Como ter Lecco. Bellagio je biser arhitekturne dediščine ozkih ulic, ki ponujajo trgovinice, restavracije, picerije in kapučino bare. Nato bomo zapluli naprej v Managgio, največji kraj na zahodnem bregu jezera Como ter si vzeli čas za samostojen potep ter priložnostni večerni prigrizek. Sledila bo le še krajša vožnja do naslednjega od naših severno italijanskih jezer, kjer bomo v Luganu ob istoimenem Lago di Lugano prenočili v hotelu.
Slika

3.dan: nedelja, 22.09.2024:
LUGANO – LAGO MAGGIORE - ASCONA – PALANZZA – BAVENO – ISOLA BELLA BOROMEI – STRESA

Po zajtrku nas bo pot vodila do najbolj severne točke jezera Maggiore, ki je z dolžino 66 km drugo največje jezero Lombardije ter naredili dopoldanski postanek za kapučino v letoviški Asconi. Nadaljevali bomo po slikoviti panoramski cesti vzdolž Riviere Canerro do Palanzze, kjer se bomo sprehodili po bujno cvetočih vrtovih Ville Taranto, ki so primer razkošnega angleškega vrta eksotičnih rastlin. Nato se bomo v Bavenu odpravili z ladjo na Boromejske otoke, ki so osrednja naravna in kulturna zanimivost jezera. Med najbolj slikovitimi je otoček Isola de Pescatori z ribiško naselbino, največji je Isola Madre s palačo sredi bujnih vrtov, glavna atrakcija pa je otok Isola Bella, kamor se je leta 1500 naselila toskanska plemiška družina Boromejskih, ki so v severni Italiji naredili sijajno kariero in tudi v cerkveni hierarhiji dosegli sam Vatikan. Po ogledu palače se bomo posvetili enako navdušujočim Boromejskim vrtovom s fontanami, terasami in cvetjem, ki dišeče omamlja obiskovalce od marca do poznega septembra. Gre za pravi primer »italijanskega vrta«, ki pričara eksotiko s palmami, oljkami, pomarančami, limonami, vrtnicami, grmovnicami vseh vrst in predvsem razkošno cvetočih kamelij, azalej, rododendronov, hibiskusa ter eksotičnih dreves vseh kontinentov sveta, enako obvezno pa je tudi šopirjenje belih pavov sredi vrta. Dan bomo zaključili na promenadi mondene Stresa riviere, kjer se je koncem 19.stoletja začel razvijati mondeni turizem in so rastli secesijski hoteli s prestižnimi restavracijami kot gobe po dežju. Hotelski seznami slavnih letoviščarjev so zelo dolgi od Lorda Byrona do Stendala in Dickensa, letne rezidence pa so gradile tudi številne plemiške družine, zlasti Viscontijevi in Boromejski. Hotelska namestitev na rivieri Stresa-Baveno, večerja in nočitev.

4.dan : ponedeljek, 23.09.2024:
BAVENO – LAGO D'ORTA – LJUBLJANA – ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku se bomo zapeljali še do poslednjega jezera naše jezerske ture, na Lago d'Orta, ki je skrito pred množičnim turizmom v odmaknjenosti tišine za bolj romantične duše. Zaokrožili bomo po labirintu ozkih tlakovanih ulic slikovitega mesteca Orta San Giulio, ki nudi na vsakem koraku srednjeveško vzdušje, ter v miru popili kapučino na glavnem trgu Piazzza Motta. Kraj Orta San Giulio z majhno baziliko na otoku sredi jezera, je tudi priljubljen kraj za poroke. Lahko se bomo podali na sprehod na Acro Monta di Orta, kjer je nanizanih ena poleg druge 20 kapel s skulpturami in freskami, ki govorijo o življenju sv. Frančiška in so lep primer langobardske umetnosti s konca 16. stoletja. Po prostem času za potepanje po Orti S.Giulio, se bomo usmerili proti domu in spotoma naredili postanek v zgodovinskem mestu Bergamo ter med sprehodom naredili zunanje oglede starega mestnega jedra La Citta Alta, pa tudi osrednji dnevni počitek, saj bo sledila le še vožnja po avtocesti na Fernetiče ter v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko, kamor se bomo vrnili v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.129€

  3 dni že od 1.129€
13.12.2024 - 15.12.2024
Rok prijave: 20.07.2024

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Portugalska

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.395€

  8 dni že od 1.395€
16.10.2024 - 23.10.2024
Rok prijave: 19.07.2024

Rezerviraj

Uzbekistan-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.850€

  10 dni že od 1.850€
15.10.2024 - 24.10.2024
Rok prijave: 15.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 16.07.2024

Rezerviraj