Rezervacija za : Tanzanija in Zanzibar – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Tanzanija in Zanzibar – NOVO

Podrobnosti potovanja

Tanzanija nikoli ni bila klišejska dežela vzhodne Afrike, kjer bi bili stalni nemiri, še njihovo glavno mesto Dar es Salaam pomeni miroljuben pozdrav "vrata v mir". Plemena so se raje srečevala v obrednih plesih kakor bojih ali na pijači ter debati ob amforah mrzle vode. Nad njimi je vedno bedela gora Kilimanjaro s svojim ledenim pokrovom ter nemo opazovala, če je vse v redu v brezmejnih savanskih prostranstvih tam spodaj. Ljudje te dežele so spoštovali naravo in z njo živeli v sožitju, zato se nikjer v Afriki ni ohranilo toliko živalskega sveta, kot ravno na tanzanijskih visokih planotah proti Viktorijenemu jezeru in Tanganjiki. Prav v februarju smo lahko deležni nepozabnih doživetij te prvobitne afriške narave, ko se začne selitev preko dveh milijonov živali s sušnih področij v ozelenelo tanzanijsko savano. Biti v tej deželi takrat, pomeni enkratno doživetje in če vsemu temu dodamo še skok v subtropski in dišavni otok Zanzibar z belimi peščenimi plažami ob turkiznem morju, potem smo uresničili enega najlepših potovanj.

 • 3.720 Eur / nad 20 oseb
 • 3.830 Eur / nad 15 oseb
 • 3.960 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalske vozovnice Benetke - Istanbul – Kilimandžaro, Arusha – Zanzibar, Zanzibar – Istanbul – Benetke
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo na dan priprave programa 306 Eur, točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom na potovanje
 • namestitve v hotelih / lodgih / šotorskem campu/, dober srednji razred, dvoposteljne sobe
 • 4x polni penzion v safarijskem delu Tanzanije, kosila kot topel piknik ali lunch paketi
 • 1 x nočitev zajtrk
 • 1x polpenzion
 • 5 x polni penzion na Zanzibarju v Nungwi beach Resortu
 • vsi prevozi in transferji po programu potovanja
 • terenski avtomobili v safarijskem delu potovanja, 4 - 6 oseb na vozilo
 • voda in toli napitki (kava, čaj) na safarijskih turah
 • dovolilnice oz. vstopnine v narodne parke: Great Rift Walley, Lake Manyana, Ngorongoro NP, Crater Ngorongoro, Seronera NP, Serengeti NP, Olduvai Gorge muzej, Masai bomas
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku
 • spremstvo slovenskeg turnega vodnika z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave:18 Eur
 • enopoteljna soba: 490 Eur
 • napitnine voznikom, ekipi safari vodnikov, postreščkom
 • viza, ki jo pridobimo ob vstopu na letališču: cca. 60 USD
 • transfer na beneško letališče in nazaj (cena bo znana naknadno glede na število potnikov

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

FAKULTATIVNI IZLETI NA ZANZIBARJU
Na otoku lahko koristite le osnovni program storitev v Stone Townu oziroma v počitniškem resortu, priporočamo pa naslednje izlete za doplačilo:

 • Dopoldanski izlet na farmo dišav ter začimb, vključno z lokalnim kosilom ter popoldanski izlet na Prison Island (min. udeležba 6 oseb): cca. 22 USD
 • Dopoldanski voden ogled Unescovega mesta Stone Town in popoldanski izlet v Jozani forest (min. udeležba 6 oseb): cca. 25 USD
 • Popoldansko jadranje z leseno dhow jadrnico in večerno doživetje sončnega zahoda (min. udeležba 6 oseb): 45 USD
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 195 Eur

ROK PRIJAVE: do 04.11.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 •  akontacija ob prijavi: 500 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 3.830 Eur / nad 15 oseb
 • 3.960 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je računana na dan 25.08.2019, pri menjavi 1 EUR = 1,12 USD. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

CEPLJENJA niso zahtevana za naša področje potovanja.

VREME : Tanzanija leži v ekvatorialnem pasu, zato se podnebno deli na 2 deževni dobi april-junij in oktober-december, preostali meseci imajo prijetno tropsko podnebje, februar je najbolj idealen čas za safari program, pričakovane nočne temperature so okoli 24°C, najvišje dnevne okoli 28°C

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji in na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Tanzanijski šiling)


Slika

01.dan: petek, 31.01.2020 :
LJUBLJANA - BENETKE- ISTANBUL - KILIMANDŽARO

Zbor skupine v Ljubljani in transfer na beneško letališče, od koder bomo ob 14.25 uri poleteli v Istanbul ter s povezovalnim letom nadaljevali v Tanzanijo, kjer bomo ob 05.50 uri zjutraj pristali na letališču Kilimandžaro.
Slika

02.dan: sobota, 01.02.2020 :
KILIMANDŽARO - ARUSHA - GREAT RIFT WALLEY - NARODNI PARK LAKE MANYARA - KARATU

Po pristanki na letališču Kilimandžaro pri mestu Arusha, bomo najprej uzrli najvišjo afriško goro s tremi vulkanskimi vrhovi pod večnim snegom, saj glavni vrh te gore meri 5.895 metrov. Odpeljali se bomo v Arusho na zajtrk in se nato za ves dan odpravili v Great Rift Walley narodnega parka Lake Manyana, za popotnico pa bomo dobili lunch paket, saj se bomo ves dan podili v prirodi na foto safariju za najlepšimi prizori savanske pokrajine in afriških živali. Narodni park Manyara s površino 330 km² ni največji, je pa najbolj atraktiven zardi velike selitve živali iz Kenije k napajališču jezera Manyara, ki se v deževni dobi napolni z vodo za naslednje sušne mesece. Ta dan bomo v vrsti savanskega živalskega svata videli predvsem slone, žirafe, zebre, impale in leoparde, ki običajno zavzamejo svoje mesto na vejah savanskih dreves. Dan bomo zaključili v Karatu z namestitvijo v lodgu in večerjo.
Slika

03.dan: nedelja, 02.02.:
NGORONGORO - MASAI VILLAGE - SERONERA VALLEY - SERENGETI NP

Po bolj zgodnjem zajtrku nas bo pot vodila v Ngorongoro, zaščiteno cono afriške kulturne dediščine, kjer so arheologi v 70.letih prejšnjega stoletja izvajali obsežna paleontropološka odkrivanja življenja najstarejših ljudstev v eni izmed rečnih sotesk ter predmete teh odkritij razstavili v Olduvai Gorge muzeju. Po ogledu razstavljenih predmetov, bomo nadaljevali v eno izmed masajskih vasi, kjer bomo spoznali življenje Masajev, ki živijo na področju Kenije in Tanzanije ter so izključno živinorejci, ki svoje blaginjo štejejo le po številu goved, jedo pa le koze. Nadaljevali bomo na področje doline Seronera, kjer bomo zopet uživali v prizorih selitev živalskih tropov, zlasti zeber in levov, pogosto tudi leopardov in gepardov. Lahko naletimo tudi na prizore, ko se levinje pripravljajo na lov ali druge nepredvidljive prizore, saj se na tem področju preko leta seli okoli 2 milijona divjih živali. Po zaključenem safariju, se bomo vrnili v naš lodge na dobrodošlo kosilo in počitek. Popoldne bomo nadaljevali potovanje preko osupljive savanske pokrajine in do večera dosegli naslednji narodni park Serengeti, namestitev v lepem šotorskem kampu sredi savanskega grmovja ter večerja in zelo afriško avtentična nočitev.
Slika

04.dan: ponedeljek, 03.02.2020 :
SERENGETI NARODNI PARK

Ves dan bomo posvetili parku Serengeti, ki je najstarejši narodni park Tanzanije in obsega preko 140.000 km² neskončnih planjav, v katere globoko erodirajo pretežno suhe rečne struge. To področje je prava domovina ljudstva Masaj, ki sedaj ohranjajo svoj način življenja v rezervatih, med katerimi je najobsežnejši rezervat Masai Mara. Te planote so glavni koridor migracije divjih živali, ki jih bomo srečevali na našem safariju z jeepi po planoti, kjer pogosto vidimo tudi gnuje, gazele in antilope v iskanju svežih pašnikov in v opreznem begu pred plenilci, kajti tukaj vlada samo prirodni zakon preživetja. Sredi dneva si bomo naredili piknik kosilo za oddih in osvežitev v senci krošenj savanskih dreves, zvečer se bomo vrnili nazaj v naš kamp, večerja in še ena nočitev pod milim nebom prvobitne Afrike.
Slika

05.dan: torek, 04.02.2020 :
SERENGETI NP - NGORONGORO CRATER - KARATU

Dan bomo začeli bolj zgodaj, saj ne smemo ostati brez enega od najlepših doživetij Afrike, to je brez čarobnega sončnega vzhoda prebujajoče se savane. Zapustili bomo NP Serengeti in se odpeljali izjemnemu doživetju naproti, saj bo naš cilj ogromen krater vulkana Ngorongoro, ki je pred milijonom let doživel svoj lasten kolaps. Dosegli bomo rob kraterja in zagledali ogromno kratersko polje zelenega travnika z jezerom, kjer stalno živi na tisoče živali od ogromnih bivolov do slonov in nosorogov. Podali se bomo na pohod po robu kraterja in občudovali to, kar je Unesco uvrstil v prvovrstno zakladnico dediščine naravnih lepot afriškega kontinenta. Tudi ta dan nam bodo sredi dneva pripravili piknik kosilo, preden bomo nadaljevali pot po tej fascinantni vulkanski pokrajini, kjer bomo videli preproste masajske vasi, imenovane "bomas", saj na tem področju živi okoli 42.000 Masajev. Namestitev in večerja v enem od lodgev področja Karatu.
Slika

06.dan: sreda, 05.02.2020 :
ARUSHA - ZANZIBAR - STONE TOWN

Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče Arusha in poleteli na otok Zanzibar, kjer nas bodo pričakali s pijačo dobrodošlice, da se osvežimo na tem otoku sonca in turkiznega morja. Zanzibar ali Unguja v domačem svahili jeziku, je dejansko arhipelag, ki diši po vaniliji, klinčkih, cimetu, črnem popru, čiliju, ingverju ter muškatnem oreščku, glavni dohodek pa daje turizem. Za Zanizibar so se v zgodovini prepirali Perzijci, Indijci in Arabci, nato je Vasco da Gama pripeljal Portugalce in nazadnje je otočje postalo britanski protektorat v okviru Commonwealta. V času afriške pomladi 1963 leta se je osvobojeni Zanzibar združil s samostojno Tangenjiko, v novo nastalo skupno državo Tanzanijo ampak bolj kot vsa ta zanimiva preteklost, nas bodo ob prihodu na otok pritegnile naravna lepota in živahen počitniški utrip. Z letališča se bomo odpeljali v glavno otoško mesto Stone Town, se hotelsko namestili in se malo odpočili od safarijskih doživetij pod goro Kilimandžaro. Mogoče pa nas bo živahen utrip mesta takoj potegnil na potep po ozkih ulicah do glavnega trga, kjer domačini ves čas pečejo sveže rib in druge jedi, ki nam bodo lahko zanimiva večerja.
Slika

07.dan: četrtek, 06.02.2020 :
STONE TOWN - SPICE PLANTATION - CHANGU ISLAND - STONE TOWN

Po zajtrku si bomo lahko vzeli prost dan ali pa se odločili za fakultativna izleta. Dopoldne se bomo odpeljali na plantažo kulinaričnih začimb, po katerih Zanzibar slovi po vsem svetu in so pogosto tudi osnova za medicinske preparate. Poleg začimb bomo spoznali vrste sadja, ki zelo bogato obrodi na tem rajskem otoku. V okviru izleta je vključeno tudi lokalno kosilo. Vrnitev v Stone Town in nato še popoldanski izlet z ladjico na otok Changu, v svahilščini poimenovan po ribah, ki že od nekdaj domujejo okoli tega otoka. V času suženjstva je otok dobil ime Prison Island, ker je britanska vlada tja pošiljala v zapor uporne sužnje. Kasneje je britanski guverner na otoku zgradil zapor, ki pa ni nikoli služil svojemu namenu, so pa stavbo na odmaknjenem otoku uporabili kot karanteno obolelih za rumeno mrzlico. Potem se je guverner domislil, da bi otoček spremenil v počitniški resort za visoke vladne uslužbence. Zaradi vsega tega je sedaj to vabljiv otok za izlet, ki ponuja na ogled tudi želve velikanke, ki so jih kot darilo poslali s Sejšelskih otokov. Po vrnitvi z otoka Prison Island, bomo zopet imeli prosti čas v Stone Townu za potepanje po mestu in nakupe spominkov, nato vrnitev v naš hotel ob morju, večerja v restavraciji, nočitev.
Slika

08.dan: petek, 07.02.2020 :
STONE TOWN - JOZANI FOREST - NUNGWI BEACH RESORT

Po zajtrku si bomo lahko popestrili dan z fakultativnim vodenim ogledom glavnega mesta Stone Town, v katerem se dopolnjujejo kulturne usedline vseh gospodarjev otoka skozi dolga stoletja, od arabskih bazarjev in džamij do katoliških cerkvic in portugalske oziroma angleške kolonialne arhitekture, najbolj pa fascinira afriški gradbeni vpliv labirinta ozkih in zavitih ulic v starem mestnem jedru. Unesco je uvrstil Stone Town na seznam znamenitih mest. Po opoldanskem odmoru in kosilu, bomo naredili še izlet v prvinski tropski gozd Jozani Forest, kjer bomo lahko videli otoškega primata, opico Red colobus in divji svet obalnih mangrov. Proti večeru bo sledila vožnja v kraj Nungwi na severu otoka, kjer so najboljše plaže za sanjski oddih ob Indijskem oceanu. Hotelska namestitev v Nungwi Beach Resortu in večerja.
Slika

09.dan-11 dan: sobota, 08.02.- ponedeljek, 10.02.2020 :
INDIAN OCEAN - NUNGWI BEACH RESORT

Prost dan v resortu za oddih na plaži in kopanje v turkiznem morju, polni penzion počitniškega resorta.
Slika

12.dan: torek, 11.02.2020 :
NUNGWI - DHOW BOAT SAILS - NUNGWI BEACH RESORT

Po zajtrku bomo pretežni del dneva imeli poslednji počitniški dan, popoldne po kosilu pa se bomo lahko udeležili poslovilnega izleta, saj se bomo s tradicionalno leseno jadrnico imenovana "dhow" spustili vzdolž zanzibarske obale in doživljali romantični oranžno obarvani sončni zahod. Dhow jadrnice so prvi uporabljali arabski trgovci, ki so z njimi trgovali ob obalah indijskega oceana, kasneje so jih osvojili vsi in jih prilagodili namenu prevoza tovora ali ljudi. Vrnitev v hotel, večerja ter krajši počitek pred zgodim jutranjem odhodom na letališče.
Slika

13.dan: sreda, 12.02.2010:
ZANZIBAR - ISTANBUL - BENETKE - LJUBLJANA

V zgodnjih urah bomo zapustili hotel, transfer na letališče Zanzibar, polet ob 04.45 uri v Istanbul ter nadaljevalni polet v Benetke, kjer bomo pristali ob 18.00 uri. Transfer v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Hikka Tranz by Cinnamon 4* /Hikkaduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.350€

  10 dni / 7 noči že od 1.350€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Taprobana by Asia Leisure 4*/Wadduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.095€

  10 dni / 7 noči že od 1.095€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Royal Palms Hotel 5*/ Kalutara

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.195€

  10 dni / 7 noči že od 1.195€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 10.04.2020

Rezerviraj

Adaaran Prestige Vadoo 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 2.795€

  10 dni / 7 noči že od 2.795€
04.11.2019 - 31.10.2020
Rok prijave: 15.10.2020

Rezerviraj