Rezervacija za : Sultanat OMAN

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Sultanat OMAN

Podrobnosti potovanja

 • 1.995 Eur / nad 25 oseb
 • 2.055 Eur / nad 20 oseb
 • 2.195 Eur / nad 15 oseb
 • 2.250 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25  potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana – Muškat - Ljubljana
 • letališko takso v višini 245 Eur, točen znesek vseh
 • letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • avtobusni prevoz po programu potovanja
 • prevoz s terenskimi avtomobili 4x4 po programu
 • namestitve z zajtrkom 2x Hotel 5*, 2x hotel 4*, 2x hotel 3*
 • 1x namestitev z zajtrkom v puščavskem kampu
 • 6 x hotelske ali restavracijske večerje
 • 3x piknik kosilo v puščavskem delu Potovanja
 • plastenke vode na avtobusu med potovanjem
 •  lokalni turni vodnik v ang. jeziku
 • slovensko vodenje z licence GZS
 •  vse vstopnine po programu ogledov
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 •  organizacijska storitev agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba skupaj za 7 noči : 385 Eur
 • mapitnine voznikom in lokalnim vodnikom
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 115 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 128 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 15.10.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 600 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.055 Eur / nad 20 oseb
2.195 Eur / nad 15 oseb
2.250 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju in vstopna e-VIZA sultanata Oman, ki jo moramo pridobili pred potovanjem in stane okoli 40 Eur

TRENUTNO VELJAVEN POTOVALNI POGOJ:
2 x polno cepljenje (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca) ali
1 x cepljenje z Jenssenom, ter negativen PCR test, opravljen 72 ur pred vstopom v Oman

VREMENSKA situacija v novemru je potovalno zelo ugodna, prijetno stabilno vreme z dnevnimi temperaturami 25°-29°C in nočnimi okoli 20°C, deževen dan je velika redkost. Dolžina dneva v novembru znaša 11 ur, od tega je 9 ur sončnih, temperature morja do 27 C.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska uica 2, 4220 Škofja Loka
tel 04 50 62 500,
e-m : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • trdnjavska mesta Muškat, Nizwa, Nahkl in Bahla
 • namakalni sistemi falaj in terase gorovja Jabal Akdhar
 • pikniki sredi puščave ter kopanje v oazah
 • avantura s terenci čez sipine puščave Wahiba
 • rdeči sončni zahodi ter spanje v kampu sredi puščave
 • doživetje suhih rečnih dolin ali vadijev
 • nočno opazovanje želv na rtu Ras al Hadd
 • kulturna drugačnost arabskega sveta

01.dan, petek, 05.11.2021:
LJUBLJANA - MUŠKAT

Zbor skupine v avli letališča Ljubljana, dopoldanski polet v Istanbul ter nadaljevalni polet v Muscat, kjer bomo pristali okoli polnoči po lokalnem času. Prevoz v hotel in nočitev.

02.dan, sobota : 06.11.2021 :
MUŠKAT

Zbudili se bomo v Omanu, ki leži na jugu Arabskega polotoka in je ena najstarejših držav arabskega sveta, Muškat pa zgodovinska luka Perzijskega zaliva. Površinsko meri 15 Slovenij, prebivalcev pa je blizu 5 mio. Večina ozemlja so puščave s peščenimi sipinami in oazami, kjer izvira kristalno čista voda ter do tri tisoč metrov visoko gorovje Hadžar in seveda obalni pas s plažami. Predvsem pa je važno, da je Oman varna in mirna arabska država z veliko medsebojne strpnosti ljudi različnih religij. Po zajtrku si bomo vzeli čas za celodnevne oglede znamenitosti Muškata, med katere sodijo Velika mošeja, najnovejši arhitekturni dosežek sultanata s petimi minareti, kjer se marmor dopolnjuje s puščavskim peščenjakom, notranjost pa nas prevzame z barvnimi vitraži, glazirano keramiko, s čudovitimi lestenci in ogromno perzijsko preprogo ter izjemnim mirabom. Nato se bomo podali v stari Muškat in vstopili v muzej Bait al Zubair, si od zunaj ogledali sultanovo palačo ter staro portugalsko trdnjavo. Naslednji ogled bo namenjen staremu trgovskemu središču Mutrah in muzeju Bait al Baranda. Nato bomo med sprehodom po Mutrahu občudovali stare bahave hiše bogatih meščanskih družin, videli številne džamije in se na tržnici Mutrah Suq preizkusili v barantanju in ogledovanju starih obrtnih mojstrovin kot so zlasti filigransko bogati noži khanjar, statusni simbol vsakega moškega v arabskem svetu, pa kovane mojstrovine iz srebra in barviti šali iz kašmirske volne. Tržnica Mutrah bo tudi pravi kraj za počitek, čaj in večerni prigrizek, odhod v hotel ter nočitev.

03.dan, nedelja : 07.11.2021:
MUŠKAT – NAKHL - WADI BANI AUF – BILAD SAYT – AL HAMRA – MISFAT AL ABRYJEEN - JABAL SHAMS

Po zajtrku bomo odpotovali v notranjost do vasi Nakhl, znani po okoliških izvirih tople vode, predvsem pa po najmogočnejši trdnjavi z lego na pečini visoko nad strateško pomembno sotesko. Trdnjava Nakhl je bila večkrat rušena v številnih bojih, sedanjo podobo je dobila pred 350. leti pod vladavino Ya'arubi imamov in je pred kratkim doživela popolno prenovo. Nadaljevali bomo v vadi Bani Auf, kjer so hiše slikovito nanizane na strmem pobočju nad sotesko, sam vadi, po katerem so bile nekoč speljane karavanske poti, pa je dobil vzdevek »kačja soteska«, zaradi številnih kač, ki že stoletja gnezdijo v tej suh strugi. Nadaljevali bomo v oazo z naselbino Bilad Sayt, tradicionalno grajena z na soncu žgano glino, ter si sredi puščave privoščili piknik kosilo. Nato bomo dosegli 400 let staro mesto Al Hamra in se podali naprej do ene najbolj značilnih gorskih vas Misfat Al Abriyeen, dan pa bomo zaključili sredi zahodne verige gorstva Hajar, namestitev v puščavskem resortu Jabal Shams in večerja.

04.dan, ponedeljek : 08.11.2021:
JABAL SHAMS – BAHLA – JABREEN – NIZWA

Po zajtrku se bomo napotili v Bahlo, skoraj 500 let staro prestolnico Omana v času Nabahine dinastije, ki leži v eni največjih puščavskih oaz s polji in nasadi dateljnovih palm. Mogočna trdnjava z obzidjem in petimi opazovalnimi stolpi, je mojstrovina njihovega ljudskega stavbarstva in zato zapisana v Unescovem seznamu kulturne dediščine. Malo naprej se bomo ustavili še pri naslednji trdnjavi Imam Sultana Bin Saif Al Ya'ruba, ki je svojo rodbino dvignil na oblastni vrh Omana. Nato si bomo v Falaj Darisu ogledali delovanje falaja, namakalnega sistema na osnovi vodnih izvirov globoko v gorovju, ki jih nato na izviren način speljejo v namakalne kanale. Glavni dogodek dneva bo srečanje z enkratno Nizwo, nekoč stoletno prestolnico razdeljenega notranjega gorskega Omana proti primorskemu Omanu z Muškatom. Največji znamenitosti Nizwe sta seveda mogočna trdnjava in mošeja s slikovito modro-zlato kupolo, verjetno pa bo najlepše doživetje tega mesta, potepanje po prenovljeni stari tržnici, polni rokodelskih delavnic in trgovin, saj je bila tržnica v Nizwi na križišču štirih trgovskih karavanskih poti, največja v času starega Omana. Hotelska namestitev in večerja.

05.dan, torek : 09.11.2021 :
NIZWA – WADI MAYADEN – BIRKAT AL MAVZ – JABAL AKHDAR - NIZWA

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet in se proti večeru vrnili v naš hotel. Najprej si bomo ogledali vas Birkat Al Mauz, ki je še eno od tistih starih značilnih vasi glinena barve, že močno načeta zaradi zunanjih zemeljski sil a še vseeno delno naseljena s prebivalci, ki so nekoč sloveli po svojih vrtovih datljevih palm ter celo bananovcev. Zanimivo bo spoznati, kako so znali preprosti ljudje urediti namakalni sistem, brez katerega se ne bi dalo preživeti v oazi. Cilj današnjega izleta bo odkrivanje naravnih lepot in prelivanja puščavskih barv vadija Mayden. Podali se bomo po vijugasti poti v odmaknjen svet gore Jabal Akdher, kjer vrhovi segajo preko 2000 m visoko. Sinonim te gore je Zelena gora, ker so nekdanji stari naseljenci na njej ustvarili sistem kultiviranih teras in na teh gorskih vrtovih gojili zelenjavo ter celo sadje. Po doživetju čudovitih prizor puščavskega sveta, se bomo vrnili v naš hotel na večerjo in nočitev.

06.dan, sreda : 10.11.2021:
NIZWA – WADI BANI KHALID – WAHIBA SANDS

Po zajtrku nas bo čakali čisto poseben svet in enkratno doživetje kopanja v hladni in kristalno čisti vodi vadija Bani Khalid. Takšnih naravnih vodnih bazenov je na tem področju kar veliko in nas v senci gostih palm kar vabijo k osvežitvi. Sredi vadija bomo postregli piknik kosilo, potem pa nadaljevali do Al Wasil Petrol Station, kjer bomo presedlali na terenska vozila s pogonom na 4 kolesa in se izgubili v brezčasnem svetu zlatega peska Wahiba sipin, ki kot morje vzvalovijo na površini preko 15.000 km² ter že 5000 let predstavljajo domovino Beduinov. Nekje v tej puščavi bomo vstopili v njihov dom, da bomo poskusili njihovo hrano ter popili čaj ali kavo. In se posladkali z dateljni. Na sipinah Wahibija bomo dočakali vedno očarljivi puščavski sončni zahod, po želji bomo lahko celo zajezdili kamele in se nato odpravili na nočitev in večerjo v puščavski kamp.

07.dan, četrtek : 11.11.2022:
WAHIBA – RAS AL HADD

Po zajtrku se bomo odpravili na dolgo potovanje preko puščave Wahiba. S številnimi postanki te vožnje in daljšim odmorom za piknik kosilo, bomo premagali 160 km puščave in tako doseli Rt Ras Al Hadd na skrajnem vzhodnem delu Arabskega polotoka. Namestili se bomo v hotelu, se osvežili in počivali do večerje, nato pa nas bo zvabila želja po nočnem opazovanju želv, ki se v pesku vsako noč zležejo in hitijo proti valovom Arabskega morja, ki jim pomeni življenje.

08.dan, petek : 12.11.2022:
RAS AL HADD – SUR – WADI TIWI – FINNS – BIMAH SINKHOLE – QUIRIYAT - MUŠKAT

Po zajtrku nas bo pot vodila na severno obalo Arabskega polotoka, ki ga obliva morje Omanskega zaliva. Največje mesto te obale je Sur, kjer bomo obiskali ladjedelnico tradicionalnih omanskih ribiških čolnov, imenovanih dhows. Naslednji postanek bo namenjen slikovitemu vadiju Tiwi, ki se kot globoka soteska odpira direktno v morje. Nato bomo videli bele peščene plaže pri Finnsu, kjer bomo imeli še zadne piknik kosilo. Spotoma bomo pogledali še naravne jame Sinkhole, ki so nastale kot kolaps gore, ki se je pogreznila sama vase. Nazadnje bomo vozili skozi Quiriyat, ki je v preteklosti s svojo trdnjava igral vlogo stražarja Omanskega zaliva in ponovno dosegli Muškat, ter tako sklenili krog naravnih lepot ter zgodovinskih znamenitosti sultanata Oman. V Muškatu se bomo lahko še malo prosto potepali in si nabirali poslednje spominke, nato bomo vsi skupaj odšli v restavracijo na poslovilno večerjo omanske ture, nato prevoz na letališče.

09.dan, sobota : 13.11.2021:
MUŠKAT - LJUBLJANA

Polet z letališča Muškat malo po polnoči, pristanek v Istanbulu ter takoj nadaljevanje v Ljubljano, kjer bomo pristali dopoldne okoli 9.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Silvestrovanje na MALTI-Hotel Cavalieri 4*

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 850€

  6 dni že od 850€
28.12.2021 - 02.01.2022
Rok prijave: 29.10.2021

Rezerviraj

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
19.06.2022 - 26.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj

Silvestrovanje na MALTI- Hilton 5*

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.010€

  6 dni že od 1.010€
28.12.2021 - 02.01.2022
Rok prijave: 29.10.2021

Rezerviraj

Advent na Madžarskem

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 160€

  2 dni že od 160€
11.12.2021 - 12.12.2021
Rok prijave: 08.11.2021

Rezerviraj

Adventni Schladming

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 57€

  1 dan že od 57€
04.12.2021 - 04.12.2021
Rok prijave: 12.11.2021

Rezerviraj

Martinovanje v Halozah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 70€

  1 dan že od 70€
13.11.2021 - 13.11.2021
Rok prijave: 25.10.2021

Rezerviraj