Rezervacija za : Šrilanka – 7 dnevno potovanje in počitnice na Maldivih

Spoštovani popotniki.

Obveščamo vas, da bo poslovalnica zaradi kolektivnega dopusta ZAPRTA od 26.7.-5.8.2019.

Vse informacije glede potovanj so na spletni strani, kjer lahko pod rubriko rezerviraj oddate tudi prijavo za posamično potovanje oz. natisnete prijavnico v PDF obliki in izpolnjeno pošljete na naslov Potovanja Pisanec d.o.o., Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka.

Za vas bomo zopet dosegljivi preko telefona ali e-pošte od 06.08.2019 dalje.

Lep počitniški pozdrav,

Potovanja Pisanec

Šrilanka – 7 dnevno potovanje in počitnice na Maldivih

Podrobnosti potovanja

 • glavno mesto: Kolombo
 • letališče: Kolombo
 • dolžina leta: cca. 12 ur
 • časovni zamik: + 4 ure
 • najprimernejši čas za potovanje: december - april
 • temperatura zraka: povprečna dnevna temperatura preko celega leta je 27°C
 • temperatura morja: 28°C
 • uradni jeziki: singalščina, tamilščina, angleščina
 • vizum: slovenskim državljanom za vstop v državo potrebujejo ETO (elektronsko avtorizacijo)
 • potni list: veljaven še najmanj 6 mesecev po zaključenem potovanju
 • cepljenje: ni potrebno, več informacij zdravi na pot

Šrilanka je majhen, a izjemno pester tropski otok ob Indijskem oceanu. Pravijo mu tudi otok dišavnic. Tu lahko doživite veličastne ostanke preteklih cesarstev, obiščete tempelj z Budovim zobom, se povzpnete na mogočno Sigiriyo, se sprehodite med nasadi čajevca, obiščete enega od narodnih parkov in uživate v foto-safariju na stepskem jugu otoka, kjer morda uzrete slona ali leoparda, obiščete sirotišnico slonov,… Šrilanka pa je hkrati tudi dežela toplega morja in lepih plaž.

Podnebje: zaradi bližine ekvatorja ima Šrilanka tropsko podnebje oziroma ekvatorialno z vplivom dveh monsunov, med katerima ni jasnih prehodov. To pomeni, da je vreme v nižinah in obalnih predelih na splošno vroče in vlažno, s povprečno letno temperaturo 27°C. Relativna stopnja vlage variira od 60% čez dan do 80% ponoči. Hladni vetrc, ki veje z morja, pa lepo uravnava temperaturo. Griči so hladni in zato prijetni, tamkajšnja povprečna letna temperatura je 20°C. Za področja z ekvatorialnim podnebjem so značilne tudi zmerne do obilne padavine, ki so sorazmerno porazdeljene skozi vse leto. Tako je tudi na Šrilanki, pri čemer imajo največ padavin gorska pobočja in jugozahodna obala. Od sredine aprila do sredine septembra prevladuje vpliv JZ monsuna, ta je najmočnejši na otoku in zajame tudi vse za turiste zanimive točke, zato je to na otoku nizka turistična sezona. Ta monsun prinaša največ padavin JZ delu otoka in osrednjemu višavju (od 2000 do 5000 mm). Precej blažji je SV monsun, ki zajame otok med oktobrom in februarjem, takrat so najbolj pod vplivom dežja severni in vzhodni deli otoka, vendar je vlaga nižja in tudi količina padavin je komaj med 900 in 1500 mm v nižinah. Podnebje Šrilanke je skozi vse leto primerno za potovanja ali počitnice.

Jezik: angleški jezik se na splošno govori povsod po Šrilanki, izjema so le razne odročne vasi, ki so zaradi svoje lege ipd. vsakdanjega vrveža in turističnih krajev bolj oddaljene.

Hrana in pijača: hrana je dokaj pekoča, veliko je karija in čilija, prevladuje riž in vse vrste mesa in rib. Če se naveličate riža, ga lahko nadomestite z njihovimi riževimi rezanci (string hoppers), ki so prijetna in okusna popestritev jedilnika. Poleg karija nikar ne pozabite na sambolo (prilogo s kokosovo moko, čilijem, čebulo in limetinim sokom), ki vam že tako pekoči kari naredi še malce bolj »vroč«. Imajo tudi veliko sadja, odlične slaščice, vse vrste brezalkoholnih pijač, pivo in žganje. Zaradi vročine se priporoča pitje veliko ustekleničene vode. Voda iz pipe ni primerna za pitje, ampak samo za osebno higieno.

Ljudje: kljub temu, da Šri Lanka ni tako turistična kot Indija, je mnogo domačinov  že »okuženih« s turizmom, zato tujce oz. turiste vidijo zgolj kot možnost za dober zaslužek, vendar bolj kot se oddaljujemo od tipičnih turističnih krajev in poti, bolj nas obkrožajo prijazni in pristni domačini. Ko se odpravite po nakupih, pa nikakor ne smete pozabiti na barantanje, ki je del njihove kulture.

Varnost: Šrilanka ima približno 20 milijonov prebivalcev, od tega 75% Singalcev in 20% Tamilcev, ostalo prebivalstvo sestavljajo Muslimani, potomci Portugalcev in Nizozemcev, ostanki plemena Veda in cigani. Zaradi etničnih sporov med večinskimi Singalci in manjšinskimi Tamilci, ki živijo na severu države, je v Kolombu, pa tudi drugje po otoku precej vojaških kontrol in straž pri pomembnejših svetiščih, ki skrbijo za vsesplošno varnost in so do turistov so zelo prijazni.
Prijazni in zelo zvedavi so tudi otroci, ki jih bo veliko okoli vas in bodo veseli kakšnega svinčnika, majice, bonbonov in podobnega, kar jim lahko podarite, vendar otrokom nikakor ne dajete denarja, če česa ne kupujte od njih.

Živalski svet je na Šri Lanki izjemen. Praktično kamorkoli pogledamo lahko vidimo divje živali. Tu so opice, sloni, varani, vodni bivoli… Najlepše se divje živali sicer vidi v narodnih parkih (najbolj znan je Yale), ampak če ste dovolj pozorni, jih boste videli tudi izven njihovih meja med vašim potepanjem po Šri Lanki..

Začimbe: osrednji, višji del Šrilanke je idealen za gojenje začimb. Zelo zanimiv je ogled kakšnega od vrtov z začimbami, kjer vam bodo razkazali začimbe, ki tu uspevajo (cimet, muškatni orešček, poper, vanilija, klinčki itd.).

Nasadi čajevca: čaj dandanes na Šri Lanki predstavlja najpomembnejši izvozni artikel in živo zeleni grmički vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne. Zanimiv je tudi ogled proizvodnje čaja, kjer boste podrobneje izvedeli vse, kar vas o čaju zanima.

Maske so imele vedno poseben pomen. Zanje namreč velja, da imajo posebno moč. Lahko zdravijo in ščitijo ljudi. Šri lanka pozna štiri glavne maske in vsaka ima svojo moč: podoba pava –srečno življenje, podoba kobre – zaščita, podoba ognja – energija, podoba več kač – zdravje. Prave, tradicionalne maske, so okrašene z naravnimi barvami, ki jih pridobivajo iz lesa in drugih naravnih sestavin (npr. limeta, kreda).

Peščene plaže: katero plažo obiskati je odvisno tudi od vaših želja in časa potovanja: v deževni dobi (aprila-oktobra) je mirno morje na vzhodnem delu in je jug valovit ter tako primeren za surfanje, medtem ko je v suhi dobi ravno obratno. Vzhodna obala je najbolj razvita in tu je tudi največ hotelov in resortov v naseljih Negombo, Kalutara, Beruwala Bentota in Hikkaduwa, prav slednji pa veljata tudi za najlepši plaži na zahodni obali. Južna obala ima čudovite plaže, kolonialna mesteca, čudovite narodne parke, ribiške vasice in številna svetišča in templje. Tu veljajo za najlepše plaže: Unawatuna, Mirissa, Dickwella in Tangalle Beach.

Cena od:  2.395 €

ZGORAJ NAVEDENA CENA JE  ZGOLJ INFORMATIVNA. VSE REZERVACIJE SO NA VPRAŠANJE!
V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu in najnižja cena  hotelske namestitve iz zgornje ponudbe. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza in hotela. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji. Cena ponudbe velja na dan izdelave programa (10.09.2020). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v primeru  sprememb cen letalskih prevoznikov ali hotelov in ob spremembi deviznega tečaja.

 • povratni letalski prevoz Zagreba ali bližnjih letališč – Colombo (  z enim ali dvema vmesnima postankoma)
 • notranji polet Colombo - Male
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 23 kg prtljage in 8 kg ročne prtljage
 • 6 x polpenzion v hotelih 4* v dvoposteljni sobi na potovanju
 • vsi prevozi po programu
 • vse vstopnine po programu
 • transfer na letališče v Colombu
 • angleško govoreči lokalni vodnik, ki je hkrati tudi vaš voznik
 • 4 x vse vključeno v dvoposteljni vili na plaži na Maldivih v ADAARAN SELECT HUDHURANFUSHI 4*
 • povratni transfer s čolnom na Maldivih
 • organizacijo potovanja
 • strošek prijave: 18 Eur
 • napitnin
 • stroškov lastne porabe

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

VIZUM je za potovanje na Šrilanko potreben. Elektronsko registracijo (ETA) vam lahko uredimo mi, lahko pa si registracijo uredite tukaj.  V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar boste dobili pri nas.
ETO z veljavnostjo do 30 dni za namen turističnega obiska se lahko pridobi tudi  na mejnem prehodu ob vstopu v državo (enostranska odločitev). Cena  cca. 20 $.

CEPLJENJA niso zahteva, priporoča se jemanje tablet proti malariji. Podrobnejše informacije o priporočilih cepljenja ali jemanju tablet proti malariji dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Šrilanška rupija)

Videli boste:

 • Sirotišnico slonov Pinnawela
 • Trdnjavo Sigiriya
 • Dumballa- kompleks petih jam s podobami Bude
 • Neskončne nasade čajevca
 • Ostanke nekdanje prestolnice Polonnaruwa
 • Narodni park Yalla
Slika

1 . dan:
ZAGREB ali bližnja letališča –COLOMBO

Prihod na letališče in polet proti Colombu.
Slika

2. dan:
COLOMBO-KANDALAMA

Po pristanku v Colombu in urejenih carinskih formalnostih vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas napotil v vaš hotel v Kandalami. Namestitev, večerja in nočitev.
Slika

3.dan:
KANDALAMA- SIGIRIYA- KANDALAMA

Po zajtrku se boste odpeljali do fantastične kamnite trdnjave Sigiriya, ki je ena izmed največjih znamenitosti Šrilanke in je prav tako na seznamu Unescove kulturne dediščine. Po strmih stopnicah se boste dvignili na vrh tega 200 m visokega osamelca, imenovanega Levja skala, kjer bomo poplačani s prekrasnim razgledom na širno pokrajino pod nami in se tam sprehodili med ostanki mogočne kraljeve palače, ki jo je v davnem 5. stoletju dal zgraditi kralj Kasyapa. Po ogledu vrnitev nazaj v hotel v Kandalami in prosto do večerje ali obisk ene od fakultativnih možnosti (doplačilo). Večerja in nočitev. Fakultativna izleta (doplačilo): 1. POLONNARUWA 45 Eur/osebo (min. 2 osebi) Popoldan se boste odpeljali v Polonnaruwo, srednjeveško muzejsko mesto, ki je po zatonu mesta Anuradhapura, prevzelo vlogo prestolnice, od 10. do 12. stoletja. Skoraj tisočletje stare ostanke kraljevih palač in templjev, še vedno obdajajo mogočna obzidja, ki skrbno čuvajo zapuščino zlate dobe tega mesta, kar je danes v celoti pod Unescovo zaščito. 2. MINNERIYA SAFARI 65 Eur/osebo (min. 2 osebi) Popoldan se boste odpeljali na jeep safari v NP Minneriya. Park se razprostira skoraj na 9000 hektarih in je poln raznolikega živalskega in rastlinskega sveta. Opazovali boste lahko divje slone, raznolike ptice, metulje, ribe ter ostale živali.
Slika

4. dan:
KANDALAMA – DAMBULLA – MATALE – KANDY

Po zajtrku se boste zapeljali v idilično mestece Dambulla. Obiskali bomo prvo Unescovo znamenitost, ki datira v 1. stoletje pr.n.š., kar je osupljivi kompleks petih jam, ki so sicer sprva služile kralju kot pribežališče, ko pa je kasneje ponovno zavzel prestol, je dal tam vklesati v živo skalo čudovite kamnoseške podobe. Kasnejši kralji so jame še dodatno okrasili in danes lahko tukaj vidimo preko 150 podob Bude, med katerimi meri največja kar 15 metrov. Pot boste nadaljevali proti Kandyu, vmes pa boste naredili postanek v mestecu Matale, kjer si boste ogledali znamenite vrtove najrazličnejših vrst začimb, po katerih je Šrilanka tudi znana. Tu boste lahko kakšno začimbo tudi kupili. Nato boste počasi prispeli v Kandy, v zadnjo prestolnico sinhalskih kraljev, kjer se še danes čuti močan pridih kolonialne dobe. Spoznali boste očarljivo in hkrati eksotično mesto, ki leži ob majhnem in spokojnem jezeru, v objemu slikovitih hribov notranjosti otoka. V tej kulturni prestolnici Šrilanke še vedno zavestno ohranjajo živo tradicijo bogatih starih običajev in legend, pomembno pa je tudi folklorno izročilo, zato si bomo tudi mi privoščili ogled predstave tradicionalnih plesov. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

5.dan:
KANDY – PERADENIYA – PINNAWALA – KALUTARA

Po zajtrku se boste lahko naužili lepot kraljevih botaničnih vrtov v Peradeniyi, kjer uspeva več kot 5000 vrst dreves in rastlin, vključno z vrtovi začimb in orhidej. Nato se bomo odpeljali na področje zelenih hribov Kegalle, kjer se nahaja Pinnawela, edinstveno zatočišče za slone. Gre za prvo tovrstno sirotišnico, ki je bila ustanovljena leta 1975 za to, da tukaj hranijo, negujejo in nudijo domovanje majhnim slončkom, ki so se izgubili v divjini ali pa jih je njihova mati zapustila. Poleg tega nudijo domovanje tudi nekaterim odraslim slonom, ki so bili večinoma najdeni ranjeni v divjini in jim tukaj nudijo vso potrebno oskrbo. Tukaj lahko vidimo hranjenje slončkov po velikih stekleničkah ali pa njihovo veselje ob kopanju v bližnji reki, kar bo zagotovo naredilo nepozaben prvi vtis ob spoznavanju zanimivosti Šrilanke. Pot boste nadaljevali proti Kalutari, kjer se boste za naslednjih 5 noči namestili v hotelu na plaži. Večerja in nočitev.
Slika

6. dan:
KANDY - NUWARA ELIYA

Po zajtrku se boste odpeljali proti slikoviti in zelo raznoliki pokrajini, ko se bomo dvigovali vedno višje in višje, dokler ne bomo dosegli 1.800 m visoko ležečega mesta Nuwara Eliya, ki ga imenujejo tudi Mala Anglija, prav zaradi značilne angleške arhitekture. Pogled na neskončne nasade čajevca v zaledju mesta, nam bo zagotovo pustil nepozaben vtis. Spoznali eno izmed najlepših področij gojenja cejlonskega čaja, domačini pa nam bodo nazorno predstavili celoten postopek pridelave, vse do končnega produkta, ko bomo lahko poskusili zlatorumeni napitek v eni izmed številnih predelovalnic čaja na otoku. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

7. dan:
NUWARA ELIYA - YALA NATIONAL PARK

Po zgodnjem zajtrku se boste odpeljali na dopoldanski jeep safari v upanju, da vidite pisani živalski svet otoka in poleg slonov, med drugim vidite tudi leoparde, saj naj bi bila ravno v tem narodnem parku največja koncentracija leopardov na kvadratni kilometer na svetu. Med vožnjo po pretežno travnati in grmičasti pokrajini, boste mogoče uzrli tudi kakšnega medveda ali merjasca. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

8.dan:
YALA - GALE - COLOMBO - MALDIVI

Po zajtrku se bomo vozili po južnih obronkih otoka, dokler ne bomo prispeli v starodavno pristaniško mesto Galle, kamor so že pred stoletji priplule trgovske ladje iz različnih koncev sveta z namenom, da tukaj natovorijo dragocene otoške dragulje, eksotične začimbe, prvovrstni čaj ter druge cenjene dobrine z otoka. To znano pristanišče so koncem 16. stoletja zgradili Portugalci ter ga poimenovali Santa Cruz, uničili pa so ga Nizozemci, v času okupacije otoka. Novo pristanišče so zgradili v veliko večjem obsegu, ki se je večinoma uspelo ohraniti vse do današnjih dni, za nadaljnjo zaščito starega dela mesta pa sedaj skrbi tudi Unesco. Po ogledu zanimivega mesta, v katerem se lepo prepletata in dopolnjujeta stara in nova arhitektura, bomo še malce nadaljevali po slikoviti obalni cesti ter med vožnjo usmerili pogled proti morju, da bi morebiti uzrli tipične prizore otoških ribičev na hoduljah. Po končanem ogledu se bomo odpeljali v glavno mesto Šrilanke Colombo, ki je najpomembnejši trgovski center države in v katerem se prepletajo vzhodni kakor tudi zahodi vplivi. Med krožno vožnjo bomo spoznali glavne mestne znamenitosti, nato se bomo usmerili proti letališču, od koder bomo imeli polet na Maldive. Po pristanku na letališču Male, bo sledil prevoz do otoka, kjer se nahaja vaš hotel. Namestitev za štiri zaporedne noči ter začetek uživanja prostih dni na Maldivih, ki poleg poležavanja na sanjskih plažah in kopanja v turkiznem morju, nudijo tudi aktivne počitnice.
Slika

9. - 11. dan:
MALDIVI/ ADAARAN SELECT HUDHURAN FUSHI 4*

Namestitev v vili na plaži na bazi vse vključeno.
Slika

12 dan:
MALDIVI –ZAGREB ali bližnja letališča

Prevoz na letališče Male in polet proti Evropi, kjer boste predvidoma pristali naslednji dan.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Avto v puščavi Omani Rub al-Chali obdan s sipinami

Sultanat OMAN-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 2.260€

  9 dni že od 2.260€
01.03.2024 - 09.03.2024
Rok prijave: 05.01.2024

Rezerviraj

Adventni Češki Krumlov

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 215€

  2 dni že od 215€
16.12.2023 - 17.12.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.089€

  3 dni že od 1.089€
15.12.2023 - 17.12.2023
Rok prijave: 01.10.2023

Rezerviraj
Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.635€

  12 dni že od 2.635€
13.11.2023 - 24.11.2023
Rok prijave: 20.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 20.09.2023

Rezerviraj