Rezervacija za : Spitzbergi – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Spitzbergi – NOVO

Podrobnosti potovanja

Vse ljubitelje neokrnjenih kotičkov našega planeta vabimo na arktično otočje Svalbard, kjer podrobneje spoznamo največji otok Spitzbergen. Nastanili se bomo v glavnem mestu Longyearbyen, od koder bomo delali celodnevne izlete z ladjo do najlepših ledenikov, nekdanjih rudarskih krajev in predvsem dali poudarek enkratnemu arktičnemu rastlinskemu in živalskemu svetu, saj se bomo nahajali v deželi raznovrstnih arktičnih ptic, morskih levov, tjulnjev, polarnih lisic, svalbardskih jelenov, mogočnih mrožev in polarnih medvedov. Obiskali bomo tudi opuščeni rudnik in dva zanimiva muzeja, ki govorita o tem skrajnem severnem otočju, ki leži le 1.300 km pod severnim polom. To bo nepozabno in izjemno potovanje za vse ljubitelje narave in živalskega sveta.

 • 3.210 Eur / nad 16 oseb
 • 3.250 Eur / nad 14 oseb
 • 3.290 Eur / nad 12 oseb
 • 3.330 Eur / nad 10 oseb
 • 3.370 Eur / nad 8 oseb
 • 3.410 Eur / nad 6 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 16 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratne polete na relaciji Zagreb - Longyearbyen
 • letališke takse in varnostne pristojbine 126 Eur, točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa
 • vsi prevozi po Spitzbergi
 • 5 x polpenzion, hotel 4*, dvoposteljna soba
 • 3 x kosilo med plovbo
 • 1 x poslovilna večerja
 • izleti s čolni po programu
 • vstopnine
 • lokalni vodniki
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 487 Eur
 • fakultativni izlet z električnimi kolesi: 895 NOK
 • fakultativni izlet s pasjo vprego: 1090 NOK
 • kosilo pri rudniku (2 hoda): 305 NOK
 • transfer na zagrebško letališče in nazaj* (cena bo znana naknadno glede na število potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 195 Eur

ROK PRIJAVE: do 15.04.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 400 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 16 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 3.250 Eur / nad 14 oseb
 • 3.290 Eur / nad 12 oseb
 • 3.330 Eur / nad 10 oseb
 • 3.370 Eur / nad 8 oseb
 • 3.410 Eur / nad 6 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

V primeru večje spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 09.12.2019 znaša 1 EUR = 10,08 NOK), si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Norveška krona)

Videli boste:

 • Longyearbyen in dva odlična muzeja
 • 3 celodnevni ladijski izleti z vključenim kosilom na krovu
 • Zapuščeno mesto Pyramiden in ledenik Nordenskiöld
 • Otok princ Karls Forland s kolonijo mrožev
 • Rusko rudarsko mesto Barentsburg
 • Polarne bele noči in vožnja s pasjo vprego
Slika

1.dan: sobota, 25.07.2020:
ZAGREB - LONGYEARBYEN

Odhod potnikov iz Ljubljane v jutranjih urah in vožnja proti zagrebškemu letališču. Dopoldanski polet proti Frankfurtu in nadaljevanja proti Oslu in arktičnemu otočju Svalbard, ki leži med 74˚ in 81˚ severne geografske višine. Proti večeru bomo že pristali na otoku Spitzbergen, ki je največji izmed svalbardskih otokov. Glavno mesto otoka je Longyearbyen, kjer živi kar 2.060 prebivalcev od skupnih 2.750. To bo tudi naša baza za odkrivanje lepot arktičnega sveta. Odpeljali se bomo do našega hotela, se namestili po sobah in si privoščili večerjo. Ker bomo na tem potovanju doživljali svetle polarne noči, nas bo verjetno premamilo, da se bomo že ta večer odpravili odkrivati bližnjo okolico hotela, preden se vrnemo v hotel na nočitev.
Slika

2.dan: nedelja, 26.07.2020:
LONGYEARBYEN - NORDENSKIÖLD - PYRAMIDEN - LONGYEARBYEN

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevno križarjenje, ki vključuje tudi kosilo na krovu. Med plovbo nam bo lokalni vodnik povedal veliko zanimivosti o zgodovini, lovcih, fascinantni naravi in arktičnem živalskem svetu. Prispeli bomo do ledenika Nordenskiöld, kar bo zagotovo dih jemajoča izkušnja ob pogledu na ledeniški jezik, ki s svojo veliko ledeno maso objema visoke vrhove Spitzbergov. Naš cilj bo bližnji kraj Pyramiden, nekdanje rusko rudarsko naselje, ki je od leta 1998 zapuščeno. Od takrat naprej je vse ostalo nedotaknjeno, le prazne stavbe govorijo zgodbo nekdanjih dni. Pred nekaj leti so obnovili nekdanji hotel, s čimer poskušajo vsaj malo vrniti življenje v Pyramiden. Prvotno so naselje ustanovili Švedi in ga po dobrem desetletju prodali Rusom, ki so ga naselili pretežno z Ukrajinci, da so v tukajšnjih težkih razmerah delali v rudniku premoga. Nekoč je tu živelo 1.000 prebivalcev, imeli so tudi gledališče in šolo, Rusi pa so tu postavili tudi spomenik Leninu. Popoldan bomo pluli nazaj proti Longyearbyenu in z budnim očesom opazovali okolico z upanjem, da na obali uzremo posebne svalbardske severne jelene, polarne lisice, z malo več sreče pa tudi polarne medvede, ki poleti večkrat pridejo iskati hrano na obalo. Vrnitev v naš hotel in večerja v tradicionalni lokalni restavraciji.
Slika

3.dan: ponedeljek, 27.07.2020:
LONGYEARBYEN

semen, kar gre dejansko za nekakšno novodobno Noetovo barko, v kateri so in bodo varno shranjena semena kmetijskih rastlin z vsega sveta, tako da bodo v primeru takšne ali drugačne kataklizme ostala na voljo našim zanamcem. Ker v trezor ne moremo vstopiti, bomo zato raje malo raziskali zapuščeni rudnik premoga. Oblekli si bomo rudarsko obleko, nadeli čelado in se s svetilko odpravili raziskovati rudnik, kjer so še pred desetletjem rudarji iskali črno zlato. Slišali bomo zanimive zgodbe o rudarskem življenju in si po zaključku ogleda lahko privoščili kosilo (doplačilo). Vrnili se bomo do hotela in se nato odpravili raziskovati mesto Longyearbyen. Ustanovil ga je John Munro Longyear in čez nekaj let odprl Družbo arktičnih premogovnikov, kar je privabilo veliko rudarjev v te severne predele našega planeta. Mesto je 8. avgusta 1943 skoraj popolnoma uničila nemška Kriegsmarine, zato so ga po vojni obnovili. Ko so po letu 1990 preselili večino rudarske dejavnosti, se je mesto želelo umestiti na turističen zemljevid sveta. Med sprehodom po mestu bomo obiskali galerijo in fascinanten muzej o otočju Svalbard, ki predstavlja pester arktični živalski svet in priča o prvih naseljencih otokov in njihovem življenju vse do današnjih dni. Vrnitev v hotel in odhod na tipično večerjo v kamp Berentz. Prevoz do hotela in nočitev.
Slika

4.dan: torek, 28.07.2020:
LONGYEARBYEN - OTOK PRINC KARLS FORLAND - LONGYEARBYEN

Po zajtrku se bomo vkrcali na čoln in začeli plovbo proti otoku princ Karls Forland in tekom izleta imeli tudi kosilo na krovu. Čaka nas še en fantastičen dan s prekrasno naravo ob poti in z vrhuncem, ko bomo prispeli do kolonije mrožev. Ti veliki plavutonožci živijo v ledeno mrzlih vodah Arktike in večino časa preživijo na odprtem morju ali na ledenih ploščah. Ko v poletnem času le teh ni, pridejo na skalnato obalo, kjer ležijo tesno drug ob drugemu, čeprav imajo na voljo dovolj prostora. Prehranjujejo se večinoma s školjkami, ki jih najdejo na morskem dnu, pri čemer se lahko potopijo kar 80 m globoko. V odrasli dobi samci tehtajo 1 tono in dosežejo velikost 3,5 m ter imajo velike in močne okle s katerimi se borijo z drugimi samci za samice v času paritve. Mroži so postali močno ogroženi zaradi gospodarskega lova, saj so kožo z vratu uporabljali za poliranje kovine. Pred pol stoletja so postali zaščiteni in po dobrih 350 letih lova je njihovo število začelo zopet naraščati. Polni lepih vtisov se bomo vračali nazaj v Longyearbyen ter si privoščili malo počitka v našem hotelu, nato se bomo odpravili na večerjo.
Slika

5.dan: sreda, 29.07.2020:
LONGYEARBYEN

Po zajtrku se bomo sprehodili do muzeja, ki so ga posvetili vsem pionirjem in osvajalcem severnega pola. Na prelomu 19. in 20. stoletja so se ti pogumni možje odpravljali proti najsevernejši točki našega planeta peš, s haskiji, s čolni, s cepelinom in nazadnje tudi letali. Preostanek dneva bomo imeli prosto, za samostojno potepanje po mestu, nabiranju spominkov in pisanje razglednic z vtisi s potovanja. Na voljo boste imeli tudi dva fakultativna izleta. Ljubitelji kolesarjenja se boste mogoče odločili za raziskovanje okolice z električnimi kolesi. Zelo priljubljen je tudi izlet s pasjo vprego, s štirikolesnimi vozički, namesto s sanmi. To bo resnično lepo preživet popoldan na zraku, ki bo poskrbel tudi za dušo ob vožnji po lepem zaledju Longyearbyena. Večerja in prenočevanje.
Slika

6.dan: četrtek, 30.07.2020:
LONGYEARBYEN - BARENTSBURG - LONGYEARBYEN - ZAGREB

Po zajtrku bomo pripravili prtljago za odhod in se nato odpravili še na zadnji celodnevni izlet s čolnom. Odpluli bomo preko Isfjorda proti ledeniku Esmark, ki je dobil ime po geologu Jensu Esmarku. S svojim 15 km dolgim ledeniškim jezikom sega v zaliv Ymerbukta na severni strani Isfjorda. Na krovu nam bodo postregli s kosilom. Ko bomo prispeli v Barentsbur, nas bo tam pričakal ruski lokalni vodnik, opremljen s puško, kar je obvezna oprema za predele, kjer lahko do naselja pridejo tudi polarni medvedi, pa čeprav zelo redko. Barentsburg je ruska rudarska naselbina, s še vedno delujočim rudnikom premoga. Začetki premogovništva segajo v leto 1912, s prihodom Norvežanov v takrat nenaseljeno področje Grønfjorda. Za stražarja tega fjorda so postavili Finca Knut Emil Glada, ki je prišel sem s svojo ženo Anno Josefine. Naslednje leto se jima je rodil sin in kolikor je do sedaj znano, je bila to prva oseba rojena na otočju Svalbard, prvi pravi domačin. Vodnik nas bo pospremil skozi rudarsko naselbino in nam predstavil življene rusov ter nam razkazal vse najpomembnejše znamenitosti. Pot nazaj proti glavnemu mestu nas bo vodila mimo zapuščenih ruskih naselbin Coles Bay in Grumant. Po izkrcanju se bomo odpravili na okusno poslovilno večerjo, nato pa se bomo odpeljali na letališče od koder bomo imeli nočni polet proti celini.
Slika

7. dan: petek, 31.07.2020:
LONGYEARBYEN - ZAGREB

Nočni polet preko Osla in Züricha proti Zagrebu, kjer bomo pristali sredi dneva. Sledil bo le še avtobusni prevoz proti Ljubljani.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj