Rezervacija za : Spitzbergi – NOVO!

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Spitzbergi – NOVO!

Podrobnosti potovanja

Vse ljubitelje neokrnjenih kotičkov našega planeta vabimo na arktično otočje Svalbard, kjer podrobneje spoznamo največji otok Spitzbergen. Nastanili se bomo v glavnem mestu Longyearbyen, od koder bomo delali celodnevne izlete z ladjo do najlepših ledenikov, nekdanjih rudarskih krajev in predvsem dali poudarek enkratnemu arktičnemu rastlinskemu in živalskemu svetu, saj se bomo nahajali v deželi raznovrstnih arktičnih ptic, morskih levov, tjulnjev, polarnih lisic, svalbardskih jelenov, mogočnih mrožev in polarnih medvedov. Obiskali bomo tudi opuščeni rudnik in dva zanimiva muzeja, ki govorita o tem skrajnem severnem otočju, ki leži le 1.300 km pod severnim polom. To bo nepozabno in izjemno potovanje za vse ljubitelje narave in živalskega sveta.

 • 3.390 Eur / nad 20 oseb
 • 3.420 Eur / nad 18 oseb
 • 3.450 Eur / nad 16 oseb
 • 3.480 Eur / nad 14 oseb
 • 3.510 Eur / nad 12 oseb
 • 3.540 Eur / nad 10 oseb
 • 3.570 Eur / nad  8 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 16 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo račun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • polete na relaciji Benetke- Tromso- Longyearbyen-Benetke
 • letališke takse in varnostne pristojbine 385 Eur*
  /*točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa/
 • povratna letališka avtobusna prevoza v Tromso in Lonygearbyen
 • vsi prevozi po Spitzbergih
 • 6 x nočitev z zajtrkom, hotel 4*, dvoposteljna soba
 • 1 x hotelska večerja - Tromsø
 • 3 izleti z ladjami in s čolni po programu
 • 2 x malica med plovbo
 • lokalni vodniki na Spitzbergih
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • trošek prijave: 20 Eur
 • 1 hoteska večerja – Longyearbyen:  60 Eur
 • kosilo pri rudniku (2 hoda): 35 Eur
 • enoposteljna soba: 675 Eur
 • vstopnine v muzeje (Polaria, Polar, Svalbard, North Pole): 55 Eur
 • fakultativni izlet s pasjo vprego: 110 Eur
 • fakultativni izlet z električnimi kolesi: 80 Eur
 • fakultativni izlet s kajakom: 120 Eur
 • večerni fakultativni izlet – opazovanje ptic: 220 Eur
 • tipična večerja v Camp Barentz: 122 Eur
 • prevoz na beneško letališče in nazaj*  /*cena bo znana naknadno glede na število potnikov/

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini):  199 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 17.05.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
3.420 Eur / nad 18 oseb
3.450 Eur / nad 16 oseb
3.480 Eur / nad 14 oseb
3.510 Eur / nad 12 oseb
3.540 Eur / nad 10 oseb
3.570 Eur / nad 8 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo račun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.
V primeru večje spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 14.01.2022 znaša 1 EUR = 9,93 NOK), si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

TRENUTNI POTOVALNI POGOJ: polno cepljenje proti Covid-19

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Norveška krona)

Videli boste:

 • Longyearbyen in dva odlična muzeja
 • 3 celodnevni ladijski izleti z vključenim kosilom na krovu
 • Zapuščeno mesto Pyramiden in ledenik Nordenskiöld
 • Otok princ Karls Forland s kolonijo mrožev
 • Rusko rudarsko mesto Barentsburg
 • Polarne bele noči in vožnja s pasjo vprego
Slika

1.dan: sobota, 23.07.2022:
BENETKE - TROMSO

Odhod potnikov iz Ljubljane in vožnja proti beneškemu letališču. Jutranji polet proti Frankfurtu in nadaljevanja poleta v Tromsø, kjer bomo pristali zgodaj popoldne. Po pristanku se bomo z letališkim avtobusom odpeljali v naš hotel v centru mesta, oddali prtljago, nato pa kar peš začeli raziskovati to najsevernejše norveško univerzitetno mesto, ki ga pogosto imenujejo »vrata Arktike«, zaradi izhodišča plovnih poti proti severnim morskim obzorjem. Najprej bomo obiskali muzej Polar, ki priča o prvih popotnikih, ki so raziskovali ledeni arktični sever, se odpravljali tja na lov ali raziskave in za takratni čas s tem beležili neverjetne podvige. Sledil bo sprehod po očarljivem središču mesta vse do naslednjega muzeja Polaria, ki je že od zunaj arhitekturno zanimiv, saj ima podobo ledenih plošč, ki so se narinile ena na drugo. Muzej nas bo popeljal v slikovita doživetja čarobnega sveta Severnega ledenega morja in otočja Svalbard ter nam predstavil presenetljivo pester živalski svet hladnih morskih globin. Vrnitev v hotel, večerja ter nočitev.
Slika

2.dan: nedelja, 24.07.2022:
TROMSO - LONGYEARBYEN

Po zajtrku se bomo z letališkim avtobusom odpeljali na letališče ter poleteli proti arktičnemu otočju Svalbard, ki leži med 74˚ in 81˚ severne geografske višine. Pristali bomo na otoku Spitzbergen, ki je največji izmed svalbardskih otokov. Glavno mesto otoka je Longyearbyen, kjer živi kar 2.500 prebivalcev od skupnih 2.930. To bo tudi naša baza za odkrivanje lepot arktičnega sveta. Odpeljali se bomo do našega hotela, se namestili po sobah, nato pa se bomo sprehodili po mestu, ki bo naše domovanje za naslednjih nekaj dni. Spoznali bomo mesto, ki ga je ustanovil John Munro Longyear in čez nekaj let odprl Družbo arktičnih premogovnikov, kar je privabilo veliko rudarjev v te severne predele našega planeta. Mesto je 8. avgusta 1943 skoraj popolnoma uničila nemška Kriegsmarine, zato so ga po vojni obnovili. Ko so po letu 1990 preselili večino rudarske dejavnosti, se je mesto želelo umestiti na turističen zemljevid sveta. Med sprehodom po mestu bomo obiskali galerijo in fascinanten muzej o otočju Svalbard, ki predstavlja pester arktični živalski svet in priča o prvih naseljencih otokov in njihovem življenju vse do današnjih dni. Prosto za večerjo, saj je v mestu kar nekaj različnih lokalnih restavracij, med katerimi lahko izbirate (ali doplačilo hotelskih večerij) in vrnitev v hotel na nočitev.
Slika

3.dan: ponedeljek, 25.07.2022:
NORDENSKIÖLD - PYRAMIDEN

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ladijski izlet, med katerim nam bo lokalni vodnik povedal veliko zanimivosti o zgodovini, lovcih, fascinantni naravi in arktičnem živalskem svetu. Prispeli bomo do ledenika Nordenskiöld, kar bo zagotovo dih jemajoča izkušnja ob pogledu na ledeniški jezik, ki s svojo veliko ledeno maso objema visoke vrhove Spitzbergov. Naš cilj bo bližnji kraj Pyramiden, nekdanje rusko rudarsko naselje, ki je od leta 1998 zapuščeno. Od takrat naprej je vse ostalo nedotaknjeno, le prazne stavbe govorijo zgodbo nekdanjih dni. Pred nekaj leti so obnovili nekdanji hotel, s čimer poskušajo vsaj malo vrniti življenje v Pyramiden. Prvotno so naselje ustanovili Švedi in ga po dobrem desetletju prodali Rusom, ki so ga naselili pretežno z Ukrajinci, da so v tukajšnjih težkih razmerah delali v rudniku premoga. Nekoč je tu živelo 1.000 prebivalcev, imeli so tudi gledališče in šolo, Rusi pa so tu postavili tudi spomenik Leninu. Popoldan bomo pluli nazaj proti Longyearbyenu in z budnim očesom opazovali okolico z upanjem, da na obali uzremo posebne svalbardske severne jelene, polarne lisice, z malo več sreče pa tudi polarne medvede, ki poleti večkrat pridejo iskati hrano na obalo. Vrnitev v naš hotel, prosto za večerjo in prenočevanje. Za doplačilo vam ponujamo možnost večernega izleta v dolino Advent, kjer so naredili kopijo brunarice, v kakršni je v davnega leta 1596 prezimil William Barentz, Nizozemski raziskovalec severa. Postregli nam bodo s tipično jelenjo obaro in sladico ter nam povedali veliko zanimivosti o najbolj znanem kralju živali severa, o polarnem medvedu. Sprehodili se bomo tudi po prekrasni okolici, preden se vrnemo v mesto.
Slika

4.dan: torek, 26.07.2022:
COLE MINE 3 - BARENTSBURG

Po zajtrku se bomo odpeljali do Globalne hranilnice semen, kar gre dejansko za nekakšno novodobno Noetovo barko, v kateri so in bodo varno shranjena semena kmetijskih rastlin z vsega sveta, tako da bodo v primeru takšne ali drugačne kataklizme ostala na voljo našim zanamcem. Ker v skrbno varovan 'trezor' ne moremo vstopiti, bomo zato raje malo raziskali zapuščeni rudnik premoga. Oblekli si bomo rudarsko obleko, nadeli čelado in se s svetilko odpravili raziskovati rudnik, kjer so še pred desetletjem rudarji iskali črno zlato. Slišali bomo zanimive zgodbe o rudarskem življenju in si po zaključku ogleda lahko privoščili kosilo (doplačilo). Vrnitev v hotel ali prosto v mestu. Popoldan se bomo odpravili na poldnevni ladijski izlet. Odpluli bomo v Isfjord, drugi največji fjord Svalbardskih otokov in nadaljevali plovbo proti mestu Barentsburg, kjer nas bo pričakal ruski lokalni vodnik, opremljen s puško, kar je obvezna oprema za predele, kjer lahko do naselja pridejo tudi polarni medvedi, pa čeprav zelo redko. Barentsburg je ruska rudarska naselbina, s še vedno delujočim rudnikom premoga. Začetki premogovništva segajo v leto 1912, s prihodom Norvežanov v takrat nenaseljeno področje Grønfjorda. Za stražarja tega fjorda so postavili Finca Knuta Emila Glada, ki je prišel sem s svojo ženo Anno Josefine. Naslednje leto se jima je rodil sin in kolikor je do sedaj znano, je bila to prva oseba rojena na otočju Svalbard, prvi pravi domačin. Vodnik nas bo pospremil skozi rudarsko naselbino in nam predstavil življene Rusov ter nam razkazal vse najpomembnejše znamenitosti. Sledilo bo vračanje v Longyeabyen, kamor bomo prispeli v večernih urah belih polarnih noči. Vrnitev v hotel in nočitev.
Slika

5.dan: sreda, 27.07.2022:
OTOK PRINC KARLS FORLAND

Po zajtrku se bomo vkrcali na čoln in začeli plovbo proti otoku princ Karls Forland, ki je hkrati tudi narodni park z dih jemajočo lepo pokrajino. Čaka nas še en fantastičen dan s prekrasno naravo in z vrhuncem, ko bomo prispeli do kolonije mrožev. Ti veliki plavutonožci živijo v ledeno mrzlih vodah Arktike in večino časa preživijo na odprtem morju ali na ledenih ploščah. Ko v poletnem času le teh ni, pridejo na skalnato in peščeno obalo Spitzbergov, kjer ležijo tesno drug ob drugemu, čeprav imajo na voljo dovolj prostora. Prehranjujejo se večinoma s školjkami, ki jih najdejo na morskem dnu, pri čemer se lahko potopijo kar 80 m globoko. V odrasli dobi samci tehtajo 1 tono in dosežejo velikost 3,5 m ter imajo velike in močne okle s katerimi se borijo z drugimi samci za samice v času paritve. Mroži so postali močno ogroženi zaradi gospodarskega lova, saj so kožo z vratu uporabljali za poliranje kovine. Pred pol stoletja so postali zaščiteni in po dobrih 350 letih lova je njihovo število na Svalbarskem otočju začelo zopet naraščati. Polni lepih vtisov se bomo vračali nazaj v Longyearbyen, prosto za večerjo in nočitev. Večerni fakultativni izlet: Na tem večernem izletu boste doživeli največji ptičji dogodek na Svalbardu, ki traja le nekaj dni v letu, ravno v času našega potovanja. Iz visoke pečine se iz svojih gnezdišč ptičji mladiči v spremstvu svojih staršev prvič preizkusijo v letenju in te prizore lahko doživimo tudi mi. To ni le izlet za ljubitelje ptic, pač pa za vse, saj se pečina nahaja v slikovitem zalivu, kjer velikokrat lahko vidimo različne druge kopenske in morske živali.
Slika

6.dan: četrtek, 28.07.2022:
LONGYEARBYEN

Po zajtrku bomo sprehodili do muzeja, ki so ga posvetili vsem pionirjem in osvajalcem severnega pola. Na prelomu 19. in 20. stoletja so se ti pogumni možje odpravljali proti najsevernejši točki našega planeta peš, s haskiji, s čolni, s cepelinom in nazadnje tudi letali. Preostanek dneva bomo imeli prosto, za samostojno potepanje po mestu, nabiranju spominkov in pisanje razglednic z vtisi s potovanja. Na voljo boste imeli tudi tri fakultativne izlete. Najprej vam ponujamo popularni 4 urni izlet s kajaki v Adventfjorden, za pristno doživetje tišine narave in opazovanje živalskega sveta ter naravnih lepot. Ljubitelji kolesarjenja se boste mogoče odločili za vodeno raziskovanje okolice mesta z električnimi kolesi. Zelo priljubljen je tudi izlet s pasjo vprego, s štirikolesnimi vozički, saj so izleti s sanmi možni le pozimi. Vsi ti fakultativni izleti bodo pravi balzam za dušo, kot še zadnje pravo doživetje na tem skrajnem severu. Prosto za večerjo, priprava prtljage za odhod in zgodnji počitek.
Slika

7.dan: petek, 29.07.2022:
LONGYEARBYEN - BENETKE

Sredi sončne noči bomo zapustili hotel in se odpravili na letališče, od koder bomo poleteli v Oslo ter nadaljevali polet proti Benetkam, kjer bomo pristali sredi dneva. Sledil bo le še prevoz proti Ljubljani.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Apulija in Basilicata

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 935€

  6 dni že od 935€
29.09.2022 - 04.10.2022
Rok prijave: 20.08.2022

Rezerviraj

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.045€

  5 dni že od 1.045€
22.09.2022 - 26.09.2022
Rok prijave: 12.07.2022

Rezerviraj