Rezervacija za : Skrita čudesa Bosanske krajine

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Podrobnosti potovanja

Bosanska krajina je mala »Škotska na Balkanu«, saj je bila stoletja branik meje otomanskega cesarstva in habsburške monarhije, zato so na tej meji z obeh strani rastle trdnjave kot gobe po dežju. V deželi se je mešalo bošnjaško, hrvaško in srbsko prebivalstvo, gradile so se cerkve ter džamije in oblikovala se je multikulturnost prostora, vse skupaj le streljaj proč od naših krajev, zato bi bilo škoda prezreti ta košček sveta, zlasti zato, ker skriva čudesa naravnih lepot med tremi smaragdno zelenimi rekami Una, Sana in Vrbas, ki s svojimi brzicami in slapovi, nudijo izjemne prizore prvobitne narave. Če dodamo še vsa stara mesta, planine, gozdove, zgodovinske zgodbe in ne nazadnje dišeče vonjave iz lonca bosanske kuhinje, doživimo čudesa, ki jih vidijo le tisti, ki jih pridejo poiskati. Ali greste z nami na to pot odstiranja tančic po Bosanski krajini? Na voljo več terminov: 5. maj, 16. junij, 29. september.

 • 295 Eur / nad 40 oseb
 • 310 Eur / nad 35 oseb
 • 330 Eur / nad 30 oseb
 • 350 Eur / nad 25 oseb
 • 365 Eur / nad 20 oseb
  Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.
 • prevoz z avtobusom, avtocestne takse, mejne dovolilnice, parkiranja, stroški voznika
 • 2 x polpenzion v hotel 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • vstopnina v NP Una
 • dodatni avtobus Orašac - Štrbački buk - Orašac
 • 1 x lokalno vodenje
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave 23 Eur
 • enoposteljna soba 28 Eur
 • predvidene vstopnine po programu cca 20 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 26 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko+ zavarovanje z asistenco v tujini) : 56 Eur

ROK PRIJAVE: objavljeno na spletu

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 120 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
380 Eur / nad 35 oseb
395 Eur / nad 30 oseb
410 Eur / nad 25 oseb
440 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Srbski dinar)

Videli boste:

 • Smaragdne reke Una, Sana, Vrbas
 • Bihać z džamijo Fehtija
 • Bosanska Krupa in zelene Male Ade
 • NP Una in Štrbački buk
 • Kulen Vakuf in Martin Brod
 • Drvar s Titovo pečino
 • Jajce v sotočju Plive in Vrbasa
 • Etno vas Ljubaćke doline
 • Banja Luka z Gospodsko ulico

01.dan : petek, 29.09.2023 :
ŠKOFJA LOKA - REKA - SENJ - BOSANSKA KRUPA – OSTROŽAC - BIHAĆ

Jutranji odhod skupine iz Škofje Loke oziroma iz Ljubljane, ter vožnja proti Reki in dalje ob Jadranu do Senja, kjer se bomo dvignili na velebitski prelaz Vratnik in tako dosegli visoko planoto Liko z mestom Otočac. Nadaljevali bomo na mejni prehod Izačić pod goro Plješevico in dalje v Bihać, ki leži ob reki Uni. Ker nas bo najprej zanimala zelena Una, se bomo odpeljali malo naprej do Male Ade v Bosanski Krupi in se sprehodili po mostičkih med zelenimi rečnimi otoki sotočja Une s Krušnico. Zanimivost v središču mesta so tri cerkve, pravoslavna, katoliška in muslimanska, ki stojijo druga poleg druge in izpričujejo versko in splošno multikulturno sožitje mesta skozi stoletja. Ker je krajina vedno bila dežela utrjenih gradov, si bomo nato ogledali Ostrožac kot eno najlepših srednjeveških trdnjav. Nazadnje se bomo posvetili Bihaću, glavnemu mestu Unsko-Sanskega kantona. Ogledali si bomo mesto, ki se je s prihodom Turkov v krajino začelo islamizirati, saj so cerkev sv. Antona spremenili v džamijo Fehtija, nastalo je tudi muslimansko pokopališče, ki je sedaj med redkimi odprto za druge obiskovalce. Druga kulturna znamenitost je stara trdnjava Kapetanova kula, ki je rešila življenje ogrskemu kralju Bela IV, ki je sem pribežal pred Tatari in je zato Bihać nagradil z listino »svobodnega mesta« Sledil bo odhod v hotel, namestitev in večerja.

02.dan : sobota, 30.09.2023:
BIHAĆ - NP UNA - JAPODSKI OTOKI - KULEN VAKUF - ŠTRBAČKI BUK - MARTIN BROD - DRVAR - JAJCE

Po zajtrku bomo dan posvetili naravnim lepotam Narodnega parka Una, ki je nastal na kraških tleh s številnimi kraškimi jamami in predvsem z rečnimi pregradami belega apnenega lehnjaka, ki reke silijo v brzice in bučne slapove. Zaščitena je tudi velika biološka raznolikost regije in je raj za ribiče ter za uživanje v športnem raftingu. Pri Ripaču bomo vstopili v NP Una, ustanovljen 2008. leta ter najprej spoznali skriti naravni raj Japodskih otokov, v bližnjem Lahovu pa bomo odkrili turistični naselje Eko selo Natura Art, namenjeno rekreacijskim aktivnostim številnih obiskovalcev znotraj narodnega parka. Nato se bomo odpeljali v tisti del doline Une, kjer so nanizane, tako na bosanski kakor na hrvaški strani reke, številne srednjeveške »kule«, med katerimi je največja Ostrovica visoko nad zelo prijetnem mestecem Kulen Vakuf, kjer nas kar vleče, da bi posedeli v lokalu ob bosanski kafi z ratlukom in lički rakiji ali si privoščili bosanski lonec, čevapčiče, sudžukice, burek, pite ter kozji ali ovčji sir. V bližini Kulen Vakufua bomo uživali v spektakularnem prizoru Štrbačkega buka, 25 metrov visokih slapov na 40 metrov široki Uni, potem pa bomo vozili po dolini ob Uni do Martin Broda, kjer se nahaja največji niz rečnih brzic in slapov, med njimi največji Milančev buk. Vse te brzice so stoletja dolgo služile »vodenicam« ali mlinom na vodi za vse, ki so pripeljali žito iz Bosne, Like in Dalmacije, saj je Matin Brod ravno na tromeji teh pokrajin. V Martin Brodu imamo Slovenci košček naše zgodovine, saj je Katarina Branković, vdova poslednjega celjskega grofa Ulrika II. tukaj zgradila samostan Rmanj, v spomin na njunega sina Hermana, ki je umrl kot otrok in zadnji možni naslednik dinastije Celjskih. Popoldne nas bo pot vodila po dolini Unca v Drvar, kjer bomo videli legendarno Titovo pečino. visoko 23 metrov nad sotesko Unca. Sledila bo vožnja do Plivskega jezera, kjer bomo spotoma videli etnografsko zanimive mlinčiče in v mesto Jajce, rojstni kraj Jugoslavije, zato bomo lahko po želji obiskali Avnojsko muzejska dvorano, vsekakor pa slikoviti izliv reke Plive v Vrbas. Hotelska namestitev in večerja.

03.dan : nedelja, 01.10.2023:
JAJCE - VRBAS - LJUBAČKA DOLIN - BANJA LUKA - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku in ogledu Jajca, bomo odkrivali dolino reke Vrbas, ki je zardi stalne vodnatosti in močne pretočnosti že od nekdaj hidro energetsko izkoriščen. Dolina Vrbasa je zelo atraktivna, ker jo kanjonsko stiskata planini Manjača ter Čemernica, zato se reka z divjem tokom prebije skozi soteske kot so Bočačka, Grebenska in Zvečajska klisura. Med potjo bomo naredili skok v zanimive Ljubačke doline, v muzej na prostem z zbirko etnografske ljudske dediščine nekdanjega bosanskega podeželja, dobrodošel pa bo tudi postanek v tej vasi za pijačo ali priložnostno dopoldansko marendo. Nazadnje nas bo pot vodila v Banjo Luko, prestolnico etnitete Republike Srbske v Bosanski krajini. To mesto v Bosni nas kar preseneti s svojim srednje evropskim izgledom, saj se je najbolj razvijalo v času po Avstro- Ogrski aneksiji. Glavni atributi zgodovinske dediščine tega mesta so Kostel, ki je s srednjeveškim obzidjem mestni simbol, modernejša Palača Republike in seveda oba verska simbola Banje Luke, džamija Ferhadija in hram Hrista spasitelja. Na koncu se bomo sprehodili pa najbolj živahnem delu mesta, kar je Gospodska ulica z vrsto lokal, primernih za pijačo in prigrizek, kajti po našem obisku Banje Luke, bo sledlio le še vračanje po avtocesti do Ljubljane oziroma v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj

Hrvaška Istra z Brioni

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 180€

  2 dni že od 180€
30.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Puščava Namib v Namibija

Namibija

Zagotovljeno potovanje

13 dni že od 3.050€

  13 dni že od 3.050€
29.09.2023 - 11.10.2023
Rok prijave: 10.06.2023

Rezerviraj