Rezervacija za : Polarni krog

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Polarni krog

Podrobnosti potovanja


 • 1.620 Eur / nad 40 oseb
 • 1.690 Eur / nad 35 oseb
 • 1.780 Eur / nad 30 oseb
 • 1.850 Eur / nad 25 oseb
 • 1.930 Eur / nad 20 oseb
 • 1.990 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • polete Ljubljana - Helsinki -Ivalo, Rovaniemi - Helsinki - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine 126 Eur, točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
 • kvaliteten avtobusni prevoz v Skandinaviji
 • 7 x nočitev z večerjo, hoteli 3*/4* lok.kat., dvoposteljna soba
 • 6 x zajtrk
 • trajekti po programu
 • vstopnina Nordkapp
 • dodatni voznik na Nordkappu
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • 8 vstopnin: cca. 118 Eur
  (Siida, Husky farm, Alta, Polaria, Lofotr, Nusfjord s kosilom, Arktična katedrala, Malsevfossen)
 • enoposteljna sob: 454 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 99 Eur

ROK PRIJAVE: do 20.03.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.690 Eur / nad 35 oseb
 • 1.780 Eur / nad 30 oseb
 • 1.850 Eur / nad 25 oseb
 • 1.930 Eur / nad 20 oseb
 • 1.990 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • prelepe Lofotske otoke
 • Nordkapp
 • Božičkovo vas v Rovaniemiju
 • Severne jelene
 • Mogočne brzice Malselvfossen
 • Enkraten muzej o Laponcih
 • prostrano tajgo, tundro in številne fjorde
 • Arktično katedralo
Slika

1.dan: sreda, 24.06.2020:
LJUBLJANA - IVALO - INARI

Zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet letala proti Finski. Pristanek v Helsinkih ter nadaljevanje poleta proti letališču Ivalo na Laponskem. Po pristanku v čarobnem polarnem pasu onstran severnega tečajnika se bomo vozili skozi tajgo laponskih brezovih in borovih gozdov ter prispeli do kraja Inari, ki leži ob istoimenskem jezeru. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo med potjo ustavili in se naužili lepot tajge. Namestitev v hotelu v Inariju, večerja in prenočevanje.
Slika

2.dan: četrtek, 25.06.2020:
INARI - KARASJOK - HONNINGSVÅG - NORDKAP

Po zajtrku si bomo ogledali odličen etnografski muzej o Laponcih, kjer se predstavijo s svojim delom in življenjem na skrajnem severu Laponske skozi štiri letne čase. Nato se bo začelo naše sanjsko potovanje proti najsevernejšim obzorjem Skandinavije. Na Norveško bomo vstopili pri Karigasniemiju in se zapeljali v Karasjok, kjer deluje laponski parlament in kulturne ustanove norveških Samov. Obiskali bomo domačina, ki se ukvarja z vzrejo in dresuro haskijev, s katerimi opravljajo v zimskem času eno ali večdnevne ture po prelepi Laponski. Nadaljevali bomo vožnjo po pokrajini, kjer bodo počasi izginila poslednja drevesa in se bo razraščala le še polarna tundra grmičkov, mahov in lišajev ter posamezni šopi trave in cvetja. Pot nam bodo verjetno prečkali jeleni, saj se bomo ob Porsanger fjordu vozili po »cesti severnih jelenov«, ko bomo nadaljevali po očarljivo lepi pokrajini proti skrajnemu severu. Krajši foto postanek bomo naredili še v osamljeni ribiški vasici Repvåg, nato pa se bomo skozi podmorski tunel pripeljali na otok Magerøja in končno dosegli ribiško mesto Honningsvåg, najsevernejše naselje človeka na svetu. Po hotelski namestitvi in večerji, se bomo odpravili k prvemu višku naše velike skandinavske ture, saj bomo »ponoči« obiskali Nordkapp na 71°10'21" severne geografske širine in s 307m visoke pečine nad Severnim ledenim morjem občudovali polarno polnočno sonce, ki bo lebdelo nizko nad obzorjem in ustvarjalo magično polarno svetlobo. Po polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.
Slika

3.dan: petek, 26.06.2020:
HONNINGSVÅG - ALTA - TROMSØ

Po zajtrku bomo zapustili otok Magerøya ter se nekaj časa vračali ob Porsangerfjordu do Olderfjordna, kjer se bo začela vožnja ob divjih rekah čez planote ali fjelle vse do Alte, kjer si bomo na skalnatih obalah fjorda ogledali prazgodovinske podobe, vklesane v skalo. Potovanje bomo nadaljevali ob fjordih Alta, Langfjorden in Kvaennangen, kjer bomo doživeli veličasten razgled po zasneženih vrhovih in modrini morskih zalivov. Nadaljevali bomo pot do kraja Olderdalen in Breivikeidet ter kar dvakrat prečkali fjorde s trajekti, da bomo prispeli v očarljivo mesto Tromsø. Širše zaledje mesta je bilo naseljeno že po zadnji ledeni dobi in je nato dolgo časa nudilo bivališče nomadskim Laponcem, ki so živeli na obalnem pasu, preden so jih začeli Norvežani potiskati višje v notranjost Skandinavije. Danes pa je najsevernejše študentsko univerzitetno mesto na svetu in se ponaša z elegantno Arktično katedralo severnega ledenega morja ter vrsto zanimivih muzejev. Namestitev v hotelu, pozna večerja in prenočevanje.
Slika

4.dan: sobota, 27.06.2020:
TROMSØ - MÅLSEVFOSSEN - LOFOTSKI OTOKI

Po zajtrku se bomo sprehodili po centru mesta, ki ga pogosto imenujejo »vrata Arktike«, zaradi izhodišča plovnih poti proti severnim morskim obzorjem. Vstopili bomo v muzej Polaria, ki je že od zunaj arhitekturno zanimiv, saj ima podobo ledenih plošč, ki so se narinile ena na drugo. Muzej nas bo popeljal v slikovita doživetja čarobnega sveta Severnega ledenega morja in zlasti otočja Svalbard ter nam predstavil presenetljivo pester živalski svet hladnih morskih globin. Nato bomo obiskali Arktično katedralo, ki je največja mestna znamenitost. Moderno cerkev so zgradili 1964. leta po načrtih domačega arhitekta v podobi laponskega šotora z vitraži, ki lovijo polarno svetlobo. Cerkev je istočasno odlična glasbena dvorana s poletnimi polnočnimi koncerti. Preostanek dneva bomo posvetili spoznavanju pokrajinskih lepot Norveške in prispeli do mogočnih brzic Målsevfossen. Pot bomo nadaljevali ob velikem fjordu Ofoten in naprej po novi cesti, ki skozi številne tunele vodi do prelepih Lofotskih otokov, kjer se bomo namestili v hotelu za dve zaporedni noči in po hotelski večerji prenočili.
Slika

5.dan: nedelja, 28.06.2020:
SVOLVAER - HENINGSVAER - NUSFJORD - REINE - Å

Po zajtrku bomo začeli spoznavati sanjsko lepe Lofotske otoke, ki so zaradi svojega vulkanskega porekla polni atraktivnih reliefnih oblik in nudijo nepozabni pokrajinski vtis. Otočje slovi kot največje ribolovno področje trsk na svetu. Prevozili bomo vse štiri otoke Austvagøjya, Vestvagøya, Flakstadøya in Moskensøya in tako doživeli izjemno lepe prizore narave ter slikovitost odmaknjenih ribiških vasic, kjer domačini kljubujejo divji naravi polarnih razmer. Najprej si bomo ogledali v morje pomaknjeno ribolovno mestece Henningsvaer. Vstopili bomo tudi v Lofoter muzej in spoznali nekdanje bivališče Vikingov. Sledil bo postanek v prav filmsko slikovitem Nusfjordu, kjer nam bodo domačini prikazali zbirko svojih fotografij, ki nam bodo pričarale podobe življenja na Lofotih v zimski polovici leta. Tam si bomo privoščili tudi kosilo. Nadaljnje nas bo prevzela izjemna slikovitost narave okrog vasi Reine, Moskenes in Å, ki je kraj z najkrajšim zemljepisnim imenom in poslednji kraj otočja na meji atlantskega prostranstva. Vrnitev v naš hotel, večerja in prenočevanje.
Slika

6.dan: ponedeljek, 29.06.2020:
LOFOTSKI OTOKI - NARVIK - TORNETRÅSK - KIRUNA

Po zajtrku se bomo vračali ob Ofoten fjordu in prispeli do kraja Narvik, ki je znan kot izvozna luka švedske železove rude iz Kirune, zgodovinsko pa ima mesto boleče spomine na nemško okupacijo in britansko bombandiranje. Potem bomo zapeljali na slikovit Bjørnfjell, kjer bomo vstopili na Švedsko in odkrivali očarljive pokrajinske prizore prostranega Skandinavskega gorovja. Velik del poti bomo vozili vzdolž švedskega jezera Tornetråsk in tako prispeli v Kiruno, najsevernejše švedsko mesto in tudi najmlajše, saj je nastalo šele po odkritju železove rude koncem 19.stoletja. Velikih znamenitosti zato Kiruna nima, največja atrakcija so terasasti griči dnevnih kopov, zanimiva pa je tudi mestna cerkev, kjer je oltarne podobe narisal umetniško navdahnjen princ Evgen, brat kralja Gustava Švedskega. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

7.dan: torek, 30.06.2020:
KIRUNA - SEVERNI TEČAJNIK - ROVANIEMI

Po zajtrku bomo potovali po lepi notranjosti Švedske proti kraju Vittangi in po dolini Torniojoki mimo mest Pajalo in Pello, kjer bomo prestopili nazaj na Finsko. Ustavili se bomo na slavnem vzporedniku 66°33' geografske širine, kjer se konča polarni krog in se nahaja domovanje najbolj slavnega moža z belo brado. V Božičkovi vasici bomo imeli zadnjo priložnost za nakupe darilc in spominkov, na pošti pri Božičku pa bomo lahko oddali razglednice s pozdravi za male in velike otroke tega sveta. Zadnji postanek bo v Rovaniemiju, ki je bil močno uničen v finsko-ruski vojni 1944 leta, zato so ga na novo zgradili po načrtih slavnega finskega arhitekta Alvara Alte. Izmed vseh njegovih stavb obiskovalce najbolj navdušujejo kongresni center, gledališče in knjižnica, do katerih se bomo zapeljali tudi mi. Nato bomo obiskali bližnjo luteransko cerkev z zanimivo oltarno fresko, ki govori o spopadu dobrega in slabega v človeškem srcu. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

8.dan: sreda, 01.07.2020:
ROVANIEMI - LJUBLJANA

Zelo zgodaj zjutraj se bomo odpeljali na letališče in poleteli proti Helsinkom ter nadaljevali polet proti Ljubljani, kjer bomo predvidoma pristali v dopoldanskih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj