Rezervacija za : Silvestrovanje na MALTI-Hotel Cavalieri 4*

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Silvestrovanje na MALTI-Hotel Cavalieri 4*

Podrobnosti potovanja

Malta je resnično srce Mediterana, ostanek kopnine, ki je nekoč povezovala Sicilijo z Afriko in zibelka civilizacije preteklih tisočletij. Prepih pomorskih osvajalcev Malte je bil zelo velik, od Feničanov, Kartažanov do Grkov, ki so otoško kolonijo imenovali Melita. Kasneje so prišli Rimljani, Arabci in Normani, ki so jo spreminjali v stražarja vseh sredozemskih morskih poti. Višek te otoške državice je bil čas vzpona malteškega viteškega reda, ki je tristo let obvladoval otok. Novejši čas je pripeljal še Špance, Francoze in Angleže, vsi pa so puščali svoje kulturne usedline, zato je današnja Malta s štiristo tisoč prebivalcev, resnično mediteransko srce evropske družine narodov.

 • 850 Eur / nad 30 oseb
 • 890 Eur / nad 25 oseb
 • 930 Eur / nad 20 oseb
 • 970 Eur / nad 15 oseb

POPUST ZA OTROKE na ceno aranžmaja:
- Cena za otroka do 11,99 let (v sobi z 2 odraslima), nočitev z zajtrkom:   220 Eur
- Če 2 odrasli osebi izbereta polpenzion, ima otrok 50% popust za vse večerje: 85 Eur , starost do 11,99 let

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski čarter prevoz Ljubljana - Valletta - Ljubljana z vsemi letališkimi pristojbinami
 • vključeno 23 kg prtljage
 •  avtobusni prevozi po programu potovanja na Malti in Gozu
 • 4 x nastanitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljna soba
 •  slovensko vodenje in 4 dnevno lokalno vodenje
 • zunanji ogledi po programu
 • povratni trajekt na Gozo
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 •  stroški organizacije in DDV
 • strošek prijave 18 Eur
 • enoposteljna soba 200 Eur
 • doplačilo za 5 večerij (vključno s silvestrsko) 170 Eur
 • doplačilo za sobo s pogledom na morje 80 Eur/sobo
 • vstopnine v muzeje in arheološke parke (5 - 15 € za posamezno vstopnino)
 • mestna taksa 0,50 Eur/dan
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 46 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 57 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 29.10.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest ter kapacitet letala in hotela

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in plačilom akontacije ter s podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
890 Eur / nad 25 oseb
930 Eur / nad 20 oseb
970 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ: polno cepljenje proti Covid-19, vsaj 14 dni pred odhodom oz. 21 dni v primeru cepljenja s cepivom Janssen

AVTOR PROGRAMA IN ORGANIZATOR POTOVANJA: Potovanja Pisanec d.o.o., Šolska ulica 2, Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta- mesto trdnjava
 • Tempelj Hagar Qim -Unseco
 • Modre jame
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Gozo s slikovitimi zalivi
 • Marsaxlokk
Slika

1.dan: torek, 28.12.2021 :
LJUBLJANA – MARSAXLOKK - HAGAR QIM

Zbor skupine na brniškem letališču ob 08.00 uri in predvidoma ob 10.00 uri polet letala direktno proti Malti, kjer na dveh naseljenih otokih na površini 316 km², živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal sloviti red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili številne trdnjave in mogočno Valletto. Najprej se bomo odpeljali v prijeten ribiški kraj Marsaxlokk, kjer nas bodo očarali zasidrani živopisni ribiški čolni »luzzu«. Tu si bomo lahko privoščili kosilo ob morju v eni od številnih restavracij. Ker pa je Malta bogata s prazgodovinsko dediščino, si bomo nato ogledali Unescovo znamenitost megalitskih templjev Hagar Qim, ki sodijo med najstarejša znana svetišča na svetu. Sledil bo še postanek na razgledišču pri atraktivni Modri jami, nato pa bo sledila vožnja do hotela. V bližini hotela se nahajajo številne kavarnice, restavracije, bari ter trgovinice, zato boste lahko samostojno odpravili na večerjo ali pa ob prijavi doplačali vse hotelske večerje.
Slika

2. dan: sreda, 29.12.2021:
LA VALLETTA

Po zajtrku se bomo zapeljali ob obeh zalivih Sliema in St.Julian's ter tako prispeli v Valletto. Prevzelo nas bo mogočno obzidje glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Na mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca se nam bo odpiral razgled po Velikem pristanišču, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah Vallette, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Vsekakor bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali pa za ogled še kakšnega zanimivega muzeja. Vrnitev v hotel v ter nočitev.
Slika

3. dan: četrtek, 30.12.2021:
GOZO: JAMA CALYPSO - TA'PINU - DWEJRA - FUNGOS - VICTORIA - XLENDY BAY

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na drugi največji otok Gozo, ki ni le otok divjih naravnih lepot, ampak je tudi povezan z mitološkimi zgodbami iz Homerjevih časov. S trajektom se bomo zapeljali z Malte mimo tretjega otoka Comino, ki razen poleti, ko njegovo najlepšo plažo Modre lagune okupirajo kopalci, skorajda ni obljuden. Po izkrcanju na Gozu, se bomo najprej odpeljali do vhoda v legendarno jamo, kjer je Calypso v svojem objemu 7 dolgih let zadrževala Odiseja. Nato bomo prečkali notranjost otoka in v Ta'Pinu obiskali najpomembnejšo malteško romarsko baziliko, v kateri bomo odkrili mojstrske mozaike slovenskega patra Rupnika. Nato nas bo privabila lepota zahodne obale pri Dwejri z "notranjim morjem", s svetilnikom ter z mogočno pečino Fungos Rock, ki se malo proč od oble veličastno dviga 65 m visoko iz morja. Ta naravna scena je bila tudi prizorišče filma Igra prestolov, še preden se je slikoviti naravni most, imenovan Azurno oko, za vedno zrušil v potresnem sunku. Med vožnjo po otoku Gozo, se bomo tudi ustavili v delavnicah domačih in umetnostnih obrti, kjer bomo imeli priložnost kupiti uporabne ali dekorativne spominke. Obiskali bomo tudi Victorio, največje mesto otoka z obzidjem in s priložnostjo za oddih, pijačo ter prigrizek. Nazadnje se bomo spustil v Xlendy Bay, do enega najlepših zalivov tega otoka, kjer bomo mogoče še lahko namočili noge v morje. S trajektom se bomo vrnili na Malto v naš hotel ter nočitev.
Slika

4. dan: petek, 31.12.2021 :
MDINA - RABAT

Po zajtrku bomo se bomo odpravili na poldnevni izlet v Mdino, staro prestolnico Malte, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi in obrambno utrjenimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Malti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte, potem pa nadaljevali v bližnji Rabat, kjer so katakombe sv. Pavla uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Tu si bomo lahko privoščili tudi njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Sledila bo vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Pot nazaj nas bo vodila mimo vzpetine, na kateri stoja palača Verdale z bujnimi vrtovi Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.stoletju kot lovski dvorec malteških vitezov, saj se nahaja na področju, kjer je še sedaj ohranjenega nekaj malo prvinskega gozda na otoku. Kasneje so palačo spreminjali v zapor, manufakturo svile in celo bolnišnico. Po rojstvu samostojne države 1964. leta, ko se je Malta otresla nadvlade Združenega britanskega kraljestva, so palačo uredili kot poletno rezidenco predsednika in protokolarni objekt, kjer so gostili svetovne politike, številne kronane glave in med njimi tudi jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Po vrnitvi v hotel bomo imeli še nekaj prostega časa za sproščanje in priprave na najdaljšo noč v letu, ki jo boste lahko preživeli samostojno ali pa se boste odločili za Silvestrovanje v hotelski restavraciji (doplačilo).
Slika

5.dan: sobota, 01.01.2022 225 km:
ST. JULIANS

Po bolj proznem zajtrku bomo imeli prvi dan v novem letu ves prosto za uživanje ponudbe hotela ali samostojne sprehode po okolici.
Slika

6. dan: nedelja, 02.01.2022:
MALTA – TRST – LJUBLJANA

Po zajtrku bomo pripravili prtljago za odhod, nato pa se bomo odpeljali na letališče. Predvidoma ob 10.55 uri bomo poleteli proti Sloveniji, kjer je pričakovan pristanek okrog 12.55 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
19.06.2022 - 26.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj

Silvestrovanje na MALTI- Hilton 5*

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.010€

  6 dni že od 1.010€
28.12.2021 - 02.01.2022
Rok prijave: 29.10.2021

Rezerviraj

Advent na Madžarskem

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 160€

  2 dni že od 160€
11.12.2021 - 12.12.2021
Rok prijave: 08.11.2021

Rezerviraj

Adventni Schladming

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 57€

  1 dan že od 57€
04.12.2021 - 04.12.2021
Rok prijave: 12.11.2021

Rezerviraj

Martinovanje v Halozah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 70€

  1 dan že od 70€
13.11.2021 - 13.11.2021
Rok prijave: 25.10.2021

Rezerviraj

testSultanat OMAN

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.995€

  8 dni že od 1.995€
05.11.2021 - 13.11.2021
Rok prijave: 15.10.2021

Rezerviraj