Rezervacija za : Siena, Elba, Cinque Terre, Pad

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad

Podrobnosti potovanja

 • 425 Eur / nad 40 oseb
 • 448 Eur / nad 35 oseb
 • 485 Eur / nad 30 oseb
 • 532 Eur / nad 25 oseb
 • 570 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja,avtobusne taksa, parkiranja, stroški voznika
 • 1x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x večerja v restavraciji
 • vozovnica trajekta za potnike in avtobus na Elbo
 • celodnevni ladijski izlet v Cinque Terre
 • voden ogled riževih polj
 • vodnik z licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški
 • DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 85 Eur
 • mestna taksa: 7 Eur
 • ogled in degustacija v pršutarni Parma: 10 Eur
 • degustacije rižote, vino, kava: 15 Eur
 • vstopnine cca: 18 Eur
  (katedrala Siena, krstilnica v Sieni, knjižnica Piccolomini, Villa dei Mulini,)
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 05.03.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 150 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 448 Eur / nad 35 oseb
 • 485 Eur / nad 30 oseb
 • 532 Eur / nad 25 oseb
 • 570 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

1.dan: četrtek, 08.04.2021:
ŠKOFJA LOKA - SIENA - LIGURSKA OBALA - SAN VINCENZO

Odhod avtobusa ob 05.00 uri iz Škofji Loki, vstop v Ljubljani ob 05.30 uri ter nadaljevanje na mejni prehod Fernetiči in mimo Benetk ter Firenc v Sieno sredi sončne Toskane, prav gotovo najlepše mesto italijanske gotike, ki je povsem ohranilo svojo srednjeveško podobo. Vstopili bomo v baziliko San Domenico, kjer so videli zastave kontrad slovitih konjskih dirk palio, renesančne oltarne slike domačina Giovannija di Stefana in predvsem kapelo Katarine Sienske, velike svetnice krščanstva. Med dragocenosti Siene spada tudi krstilnica, glavna znamenitost, pa je prav gotovo katedrala, kjer bomo občudovali cerkveni tlak kot eno samo veliko kamnito preprogo, črno bele progaste pilastre, reliefne okraske, zahvalno kapelo s kipi Berninija in Michelangela, prezbiterij z lesenim korom, oltar z bronastimi angeli, vitraž v apsidi ter izjemno kamnito prižnico, življenjsko delo očeta in sina Nicola in Giovannija Pisano. Vstopili bomo tudi v cerkveno knjižnico Piccolomini, kjer poleg knjižnih zakladov občudujemo izjemno barvitost renesančnega stenskega slikarstva. Nato se bomo odpravili v drugi del mesta, na trg Piazza del Campo, kar je v obliki školjke zgrajen mestni trg, na katerem že stoletja prirejajo palio, po vsemu svetu znano tekmo s konji. Med arhitekturne okrase tega trga, spadata tudi mestna hiša s stolpom Mangia in Fontana Gaia. Po ogledu enkratne Siene in prostem času za oddih, bomo nadaljevali mimo Voltere do obale Ligurskega morja, kjer bomo imeli hotelsko namestitev in večerjo v mestecu San Vincezo.
Slika

2. dan: petek, 09.04.2021:
SAN VINCENZO - PIOMBINO - ELBA - LA SPEZIA

Po zajtrku se bomo odpeljali do Piombina, se vkrcali na trajekt za Elbo, ki je največji otok toskanskega arhipelaga z zelo razčlenjeno obalo, ki meri kar 147 km, čeprav so kilometrske dimenzije otoka le 29x168 km. Po enourni plovbi se bomo izkrcali v luki Portoferraio ter v dopoldanskem ogledu mestece obiskali tudi domovanje Napoleona Bonaparteja v Villi dei Mulini, kjer je bival v času svojega izgnanstva na Elbo. Nato se bomo odpravili na izlet po obalni cesti zelo slikovitega zahodnega dela otoka, bujnega in dišečega v pisanem cvetju in mediteranskem zelenju. Naredili bomo opoldanski počitek ob morju v mestecu Marciana Marina ter v nadaljevanju odkrili gorski vasici Poggio in Marciana z drzno akropolsko lego pod najvišjo otoško goro Monte Capanne. Ko bomo prevozili atraktivni rt Punta Nera na najbolj zahodni točki Elbe, se nam bodo nizale male sanjske plaže južne obale in prijetna mesteca Pomonte, Fetovai ter Cavoli vse do Marine di Campo. Pot nas bo nato vodila na vzhodno obalo v nekoč izrazito ribiško mestece Porto Azzuro, ki je pravi kraj za brkljanje med spominki, med katerimi je najbolj priljubljen ravno nakit obdelanih mineralov okoliških rudnikov, pa tudi odlično vino z Elbe. Po odmoru za priložnostni prigrizek se bomo s trajektom vrnili v Piombino ter se ob Ligurske obale odpeljali v zaliv oziroma v veliko pristaniško mesto La Spezia, hotelska namestitev in nočitev.
Slika

3. dan: sobota, 10.04.2021:
LA SPEZIA - CINQUE TERRE - LA SPEZIA

Po zajtrku bomo iz La Spezie zapeljali na opevano obalo »petih zalivov«, imenovano Cinque Terre. Najprej bomo odkrili staro gusarsko mesto Portovenere, ki ga čuvajo mogočne morske čeri, trdnjava ter cerkev sv. Petra na ogromni pečini nad morjem. Potem se bomo z ladjo popeljali vzdolž divje in s trto obdelane obale, do barvitih ribiških mest, ki visijo na strmih pobočjih tik nad morjem. V Riomaggiore se bomo izkrcali prvič in si ogledali nadvse nenavaden kraj, nato bomo odpluli naprej proti Manaroli in Corniglii ter se ponovno izkrcali za eno uro v Vernazzi, ki je verjetno od vseh petih zalivskih mestec najbolj živahno s številnimi trgovinicami, bari in kantinami, kamor lahko zavijemo na lokalno grapo ali vino. Z ladjico bomo nadaljevali v Montersosso, kjer bomo naredili osrednji dnevni postanek tega celodnevnega izleta v Cinque Terre. Lahko se bomo podali na obalno promenado ali se na plaži že malo posončili. Tu bo še zadnja prilika za kupovanje vina, limon in podobnih naravnih spominkov , vzeli pa si bomo tudi čas za priložnostno kosilo. Pozno popoldne bomo z ladjo odpluli nazaj v Portovenere, kjer nas bo čakal naš avtobus, da se bomo odpeljali nazaj v La Spezio v naš hotel na drugo nočitev.
Slika

4.dan: nedelja, 11.04.2021:
LA SPEZIA - PARMA - RIŽEVA POLJA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku se bomo poslovili od obale Ligurskega morja ter se preko Apeninov podali v Padsko nižino, ki jo je ustvarila reka Pad, najdaljša italijanska reka z ogromnim delta izlivom v Jadransko morje. Padska nižina je vedno veljala za zeleni vrt Italije in je skupaj z zgodovinskimi mesti veliko bolj zanimiva, kot bi si mislili. Prvi postanek bomo imeli v Parmi, ki se rada pohvali, da je mesto kvalitetnega življenja, kjer se vse odvija po meri človeka. Imajo lepe ter prijetne ulice, odlično operno hišo, elegantne kavarne, dobre restavracije z okusno hrano in kjer je še sladoled nekaj posebnega. Med sprehodom po ohranjenem mestnem središču bomo videli Palazzo della Pilotta, ugledno gledališče, Garibaldijev trg s stolnico, ki velja skupaj z osmerokotno krstilnico za eno najlepših romanskih cerkva v Lombardiji. Ker pa je Parma domovina sira parmezana in zlasti parmskega pršuta, se bomo zapeljali še v zaledje mesta, kjer bomo imeli ogled pršutarne z degustacijo, da bomo sestavili trojni mozaik tega mesta - videti, vohati in okusiti. Sledila bo vožnja na severno stran Padske nižine, kjer bomo med Mantovo in Verono doživeli presenečenje, saj skoraj nihče ne ve, da so v Padski nižini tudi riževa polja in da bomo tam doživeli malo kulinarično doživetje. Riž je prišel v severno Italijo iz monsunske Azije in prav na obrobju Padske nižine so bili idealni klimatski in vodni pogoji za gojitev te azijske žitarice. Poleg vodenega ogleda riževih polj, si bomo ogledali tudi enega izmed starih in še delujočih mlinov luščilnice riža. Tam bomo seveda poskusili njihovo rižoto ter dobili potrditev, da so Italijani postali tudi pravi mojstri v pripravi te jedi. S temi okusi bomo zaključili naše raziskovanje Padske nižine, ki jo bomo tokrat doživeli ne le s kulturno zgodovinskega vidika ampak tudi malo drugače, z vidika gastronomskih okusov te dežele. Sledila bo vožnja nazaj proti Benetkam in Škofji Loki, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sardinija in Korzika – jesen

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.135€

  8 dni že od 1.135€
25.09.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 30.07.2021

Rezerviraj

Jezeri Garda in Ledro-september

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 210€

  2 dni že od 210€
04.09.2021 - 05.09.2021
Rok prijave: 18.08.2021

Rezerviraj

Počitnice v Kranjski Gori/ Hoteli 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 94€

  3 dni/2 noči že od 94€
03.09.2020 - 28.02.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/ Hotel Jezero 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 150€

  3 dni/2 noči že od 150€
29.08.2020 - 02.01.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/Bohinj ECO Hotel 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 139€

  3 dni/2 noči že od 139€
29.08.2020 - 31.05.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Rogaška Slatina/GH Donat 4*Sup.

Zagotovljeno potovanje

4 dni/3 noči že od 195€

  4 dni/3 noči že od 195€
01.08.2020 - 11.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj