Rezervacija za : Praslin / Le Domaine de La Reserve 4*

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Praslin / Le Domaine de La Reserve 4*

Podrobnosti potovanja

• glavno mesto: Victoria
• letališče: Mahe
• dolžina leta: cca.13 ur
• časovni zamik: + 2 ure poleti, +3 ure pozimi
• najprimernejši čas za potovanje: april-november
• temperatura zraka: povprečna dnevna temperatura preko celega leta je 27°C,
• temperatura morja: 25 °C
• uradni jeziki: Kreolščina, Francoščina in Angleščina
• vizum: slovenskim državljanom za vstop v državo vizuma ne potrebujejo
• potni list: veljaven še najmanj 6 mesecev po zaključenem potovanju
• cepljenje: ni potrebno

Sejšeli veljajo za enega najlepše ohranjenih tropskih rajev, ki se ponaša z nekaterimi najbolj sanjskimi plažami na svetu. Bujno tropsko rastje, bel pesek in modre lagune so vse, kar potrebujete za popolne počitnice.
Sejšele sestavlja 115 granitnih in koralnih otokov, ki ležijo v Indijskem oceanu in jih prekriva tropsko rastlinje, obkroža turkizno morje in bele peščene plaže. Na severovzhodu leži otok Madagaskar, v bližini pa se nahaja tudi Mauritius, ter Maldivi.
Med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami sta osrednji otok Mahé, kjer je tudi mednarodno letališče in otok Praslin, na katerem za posebno znamenitost velja narodni park Valle de Mai, med bolj obiskanimi je tudi otok La Digue.

Podnebje: je tropsko oceansko z enakomernimi tropskimi temperaturami skozi vse leto, zato so vsi letni časi primerni za počitnice na Sejšelih. Deževno obdobje traja od decembra do marca. Največ padavin pade na vzhodni stani hribovitih otokov. Nekoliko hladnejše obdobje je od maja do septembra oz. oktobra, to so tudi meseci, ko skoraj ni padavin. Sonce je zelo močno, zato priporočamo uporabo zaščitne kreme z visokim faktorjem.

Jezik: Sejšeli imajo kar tri uradne jezike – Kreolščino, Francoščino in Angleščino, prav zaradi tega je sporazumevanje v angleščini zelo preprosto. Domačini so res zelo prijazni in se na vsak način potrudijo, da ustrežejo vašim željam. Vse označbe in napisi so prav tako v vseh treh jezikih.

Hrana in pijača: Sejšelska kuhinja je predvsem kreolska, pomešana z vplivi francoske kuhinje. V ponudbi je zelo veliko ribjih jedi, ki se pripravljajo na različne načine - pečene, kuhane, razne ribje obare, čuti se tudi vpliv Indije, saj uporabljajo pri pripravi hrane veliko riža ter indijskih začimb, kot tudi ingver, curry, čili, ... Zelo veliko je tudi kokosa in jedi iz kokosa, banan, papaje, manga,….
Na vseh turističnih otokih imajo različne restavracije in gostišča, kjer vam bodo postregli z okusno hrano. Izbirate lahko med klasičnimi kreolskimi restavracijami ter ribjimi restavracijami ob in v ribiških vaseh. Našli pa boste tudi restavracije z mednarodno kuhinjo: italijansko (razne testenine in pice), kitajsko in indijsko hrano z obilico currya. Dobro predvsem pa okusno se lahko najeste tudi v take-away restavracijah s hitro prehrano, kjer ponujajo kombinacijo evropske oz. ameriške hitre prehrane s kreolsko: npr. pečenega piščanca, govedino s curryjem ali pa ribo, …
Sejšeli so znani tudi po sejšelskem pivu, ki je lahko svetlo ali temno. Svetlo pivo je po okusu podobno bavarskemu pivu in se pije večinoma čez dan, zvečer, na plažah in zabavah, pa večinoma postrežejo s temnim pivom. Seveda pa so vam v hotelskih restavracijah in barih ter mednarodnih restavracijah na voljo tudi druge pijače: brezalkoholne kjer prevladuje okus po kokosu in agrumih, različna vina, koktajli, žgane pijače, ….

Cene: lokalnih izdelkov v trgovinah so povsem običajne in podobne našim, izogibati se je potrebno le uvoženim izdelkom in uvoženim alkoholnim pijačam, ki pa so bistveno dražje.

Podvodni svet: grebeni, kanjoni, plitve police, zanimive razbitine, ostanki prekrasnih koralnih vrtov, pisane ribice in toplo in čisto morje uvrščajo Sejšele v sam vrh potapljaških destinacij.

Mahe je največji otok Sejšelov, ki ima obalo iz granita z velikimi, zaobljenimi kamni, ki kar vabijo k poležavanju in preskakovanju.  Na otoku Mahe je tudi glavno mesto Victoria ki se ga splača videti in mednarodno letališče. Čeprav je Victoria glavno mesto, je še vedno zelo majhno mesto, ki se ga lahko prehodi in ogleda vse njegove znamenitosti v zelo kratkem času. Viktorija je tudi politično, ekonomsko in kulturno središče Sejšelov, ima kar nekaj umetnostnih galerij, muzejev, trgi so polni obrtnikov. Njena posebna znamenitost je stolp z uro Victoria Clocktower, podoben londonskem Big Benu.
Notranjost otoka je zelo hribovita. Tu je tudi veliko vlage in padavin zato tu uspevajo ostanki bujnega tropskega deževnega gozda s trdolesnim drevjem in obmorskimi kokosovimi palmami; tropski deževni gozd je nekoč prekrival otoke. Tu boste našli gozd v vseh odtenkih zelene in v pisanih cvetovih. Narava Sejšelov je res čudovita.
Najlepše plaže na otoku se nahajajo na zahodni obali proti jugu, kjer jih še vedno obdaja pristna narava.
Zaliv Beau Vallon: je izredno popularna turistična točka za potapljače, saj ima veliko lepih koralnih grebenov in čisto, kristalno morje. Leži na severozahodni strani otoka, v neposredni bližini je veliko hotelov, znan je tudi po bazarju hrane in turističnih spominkov, ki je odprt celo leto.
Bel Ombre: ima čudovite plaže in majhno, zanimivo ribiško pristanišče, ki turistom ponuja prevoze z majhnimi čolni, sicer pa je tu najpomembnejši ribolov.
Anse Boileau: je ribiška vas, ki se nahaja na jugu otoka. Na splošno Sejšeli veljajo za zelene, tu pa še posebej pride do izraza idilična pokrajina ob vznožju strme, zelene gore, s potoki, ribniki. Ima restavracijo, trgovine, zdravstveni dom itd. Ime Anse Boileau je povezano s številnimi zalivi. Takamaka: se nahaja na južnem delu otoka. Tam se ukvarjajo predvsem z domačim tradicionalnim kmetijstvom in ribištvom, pa tudi turizmom, zato je "vredna" obiska. Tu boste našli rimskokatoliško cerkev Svete Marije Magdalene, ki je vredna ogleda in destilarno ruma.
Anse La Mouche: je priljubljena turistična destinacija na jugu otoka, nedaleč stran je tudi ribiška vas Anse Boileau.
Pohodništvo: otok Mahe je raj za pohodnike. Najvišji vrh otoka je visok 905m, do in okoli njega pa vodi na kilometre peš poti vseh možnih zahtevnosti.
Festival: vasko leto se konec aprila v glavnem mestu Viktorija odvija Festival, ki se ga splača obiskati. V času festival je vse v znamenju mask, ki so vremenu primerne. Seveda pridejo tudi brazilske plesalke, bruhalci ognja,…

Kaj se splača obiskati:
• Narodni park Morne Seychelloise, ki je s svojimi hribovskimi potmi raj za pohodnike
• Mesto Victoria s pisanimi hišami, živahno tržnico in muzeji
• Plaže povsod naokoli, nekatere za kopanje, druge za razglede, tretje za snorklanje
• Mission Lodge kot zgodovinsko pomembna točka in dih jemajočim razgledom
• Botanični vrt Le Jardin Du Roi Spice Garden
• Destilarna Takamaka

Otok Praslin: velja za drugi največji otok in hkrati tudi najlepši otok na Sejšelih.
Narodni park Valle de Mai, ki je znan predvsem potem, da na njem raste unikatni morski kokos oziroma dvojni kokos ter da je otok pod zaščitno Unesca. Posebnost kokosa 'coco de mer' je, da raste le na otoku Praslin, da zori kar 30 let in da ima obline ženskega telesa. Na tako imenovanem otoku palm boste našli tudi dve izmed najlepših sejšelskih plaž, Anse Lazi in Cote d Ore ter redko črno papigo.
Anse Lazio je po ocenah mnogih raziskovalcev ena izmed najlepših plaž. Predstavlja točno to, kar imamo v mislih, ko rečemo besedo “Sejšeli”. Čudovito peščeno plažo z belo mivko in kristali koral dopolnjuje smaragdno morje in velikanske skale, ki so položene na obrobju in so zaščitni znak Sejšelov.
Grand Anse je plaža na jugo-zahodnem delu otoka. Od tukaj je tudi odlično izhodišče za obisk sosednjih plaž.

Otok La Digue je idealen za tise, ki bi radi bili daleč stran od gneče poležavali na peščenih plažah s palmami, je tudi otok za ljubitelje sanjskih plaž. Te res znajo vzeti dih obiskovalcu. Po velikosti je četrti otok, čeprav je v resnici zelo majhen (meri le cca. 10 km2) in je med zelo priljubljenimi, čeprav je dražji od Praslina. Ima dobro dnevno prometno povezavo z otokoma Mahe in Praslin (z letali in ladjami oziroma trajekti). Za razliko od večjih otokov je tukaj glavno prevozno sredstvo kolo, saj so praktično po celotnem otoku speljane kolesarske poti. Poleg velikanskih skal, ki so pometane po plaži navduši tudi z živalskim svetom. Živalski svet v vodi je tukaj res nekaj posebnega in ribice vseh barv so turistov precej navajene.
La Passe: je poznan predvsem kot pravi raj za potapljače.

Otok Curieuse: zaradi posebne vegetacije, so otok Curieuse leta 1979 zaščitili in ga razglasili za narodni park. Iz atola Aldabra so sem preselili okoli 300 Aldabra želv, ki štejejo za največje kopenske želve na svetu. Danes živi na otoku okoli 350 želv, več kot tisoč vrst ptic in drugih živali. Curieuse sprejme le malo obiskovalcev naenkrat, zato velja kot destinacija za tiste, ki hočejo biti na samem in imeti popolno zasebnost.

Cena od:  1.629 €

ZGORAJ NAVEDENA CENA JE  ZGOLJ INFORMATIVNA. VSE REZERVACIJE SO NA VPRAŠANJE!
V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu in najnižja cena  hotelske namestitve iz zgornje ponudbe ter akcija za zgodnjo prijavo. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza in hotela. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji. Cena ponudbe velja na dan izdelave programa (01.12.2018). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v primeru  sprememb cen letalskih prevoznikov ali hotelov in ob spremembi deviznega tečaja.

  • povratni letalski prevoz iz Ljubljane ali bližnjih letališč,
  • letališke pristojbine na dan izdelave programa,
  • 20 kg prtljage in 7 kg ročne prtljage na letu,
  • notranji let Mahe-Praslin-Mahe,
  • povratni prevoz letališče – hotel - letališče,
  • 7x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni superior sobi,
  • stroške organizacije potovanja.

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

OSTALA PONUDBA:

  • za vas lahko rezerviramo tudi sobo višje kategorije proti doplačilu
  • ponudimo vam lahko tudi  enodnevne in pol dnevne izlete po otoku

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

VIZUM: Slovenski državljani za vstop na Sejšele vizuma ne potrebujejo.

CEPLJENJE: cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Sejšelska rupija)

Slika

Lega:

Le Domaine de La Reserve se nahaja ne vzhodnem delu otoka Praslin, v nacionalnem parku Anse Petite Cour in ima čudovit pogled na nacionalni park Curieuse Island. Od letališča je oddaljen cca.20 min vožnje. V bližini je plaža Cote D'Or (cca. 5 min. od hotela), Championship Golf igrišče je od hotela oddaljen cca. 25 min vožnje. Nacionalni park Vallée de Mai in vasica Baie St. Anne sta od hotela oddaljena cca. 3 km.
Slika

Plaža:

Hotel leži direktno ob lastni peščeni plaži, obdani s koralni grebenom, zato je morje idealno za plavanje in snorklanje.
Slika

Nastanitev:

Hotel ima 39 sob. Superior sobe imajo balkon ali teraso s čudovitim pogledom na Curieuse Island, satelitsko TV, telefon, mini bar, sef, tuš, wc, fen, klimo, stropni ventilator, kuhalnik za kavo/čaj, Wifi (doplačilo).
Slika

Ponudba:

Recepcija, 2 restavraciji, 3 bari, velik zunanji bazen, sončna terasa, pralnica, varstvo otrok, menjalnica, trgovinico s spominki, WiFi, Water Lily spa & wellness.
Slika

Prosti čas:

Snorklanje, kanuji, razni izleti v naravo, tenis igrišče, fitnes, izposoja koles, živa glasba ob večerih (3 x na teden).

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

Za informacije o izbrani destinaciji nas kontaktirajte na:

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj

Hrvaška Istra z Brioni

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 180€

  2 dni že od 180€
30.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj