Rezervacija za : Saška Švica in Češki raj

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Saška Švica in Češki raj

Podrobnosti potovanja

 • 575 Eur / nad 40 oseb
 • 590 Eur / nad 35 oseb
 • 610 Eur / nad 30 oseb
 • 640 Eur / nad 25 oseb
 • 665 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse, predori, stroški voznika
 • 4 x namestitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • 4 x hotelske oziroma zunanje restavracijske večerje
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 75 Eur
 • vstopnine po programu
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 10.04.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav oziroma po razporedu organizatorja skupine.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi 150 Eur
 • drugi obrok do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se napravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 590 Eur / nad 35 oseb
 • 610 Eur / nad 30 oseb
 • 640 Eur / nad 25 oseb
 • 665 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Freising z najstarejšo nemško knjižnico in razkošen srednjeveški Regensburg
 • Karlovy Vary, mondeno secesijsko zdravilišče evropskega plemstva ter aristokracije
 • Obnovljeni Dresden ob Labi in privlačna Plečnikova Praga
 • Saška Švica s fantazijskim kamnitim gozdom Bastei
 • Češki raj, pravljični labirint peščenjakov pokrajine Hrubá Skalá ter Prahovské Skály
 • Unescovi zakladi, Hram sv. Barbare v Kutni hory, kostnica Sedlec ter baročni Telč
Slika

1.dan: sreda, 20.05.2020:
LJUBLJANA - FREISING - REGENSBURG

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 05.30 uri, vstop potnikov v Škofji Loki in Kranju ter nadaljevanje skozi Karavanke in po turski avtocesti na Bavarsko. Z vmesnimi postanki za oddih bomo zavili mimo Münchna v Freising in si na Dombergu ogledali sedež Freisinških škofov z mogočno romansko stolnico, ki odseva moč nekdanje prve bavarske škofije. Obiskali bomo grob sv. Korbinjana, ki je za dolga stoletja postal priljubljena romarska pot vseh Bavarcev in vstopili v njihovo knjižnico, najstarejšo v vsej Nemčiji. Zapustili bomo mesto, ki ima v grbu zamorca s krono, ki je prišel tudi v grb njihove škofjeloške fevdalne posesti. Sledila bo vožnja v Regensburg, ki leži v slikovitem sotočju Donave in Regna in je s svojim starim jedrom v Unescovem seznamu kulturne dediščine. Zgodovina Regensburga se začenja z Rimljani ter nadaljuje v čas nemških cesarjev ter doživi višek kot bogato srednjeveško stičišče evropske trgovine, kar se odraža v bahavih fasadah meščanskih hiš. Med ogledom mesta bomo videli Kamniti most iz 13.stoletja, najstarejšo nemško leseno hišo zvezdoslovca Johannesa Keplerja, gotsko katedralo, ki kraljuje nad celim mestom in dvorec St. Emmerama, ki pripada najbogatejši nemški plemiški rodbini Thurn und Taxis. Ponos mesta je tudi tempelj Walhall, zgrajen kot kopija slovitega Partenona ter posvečen največjim osebnostim nemške preteklosti z galerijo portretov »velikih Nemcev«. Po ogledu in počitku v živahnem srednjeveškem mestnem središču, se bomo odpeljali v hotel, večerja in nočitev.
Slika

2.dan: četrtek, 21.05.2020:
REGENSBURG - KARLOVY VARY - DRESDEN

Po zajtrku se bomo usmerili proti Češki in se zapeljali v Karlovarsky kraj, kakor imenujemo dolino reke Ohře pod Krušnimi gorami, da bomo preko Češke prečkali pot na nemško Saško. Ta češka regija je turistično zelo privlačna zaradi številnih gradov, med katerimi je največji Lomnice ter zaradi številnih toplic, kot so Františkové Lázně in Mariánské Lázně in zlasti Karlovy Vary, kjer bomo imeli osrednji dnevni postanek za oddih in ogled svetovno znanih toplic, ki jih je 1730. leta ustanovil avstrijski cesar Karel IV. Habsburški z namenom, da bi kopanje v tej vodi pripomoglo k rojstvu njegovega moškega potomca, saj je vse otroške sobe že napolnil s samimi princeskami. V 19. stoletju so se toplice razvile v zbirališče evropske aristokracije in razkošni secesijski hoteli so rastli kot gobe po dežju, med njimi tudi prestižni hotel Pupp, kamor so se vpisali med letoviščarje tako slavni obiskovalci, kot so bili ruski car Peter I., pesnika Turgenjev in Goethe, skladatelja Chopin in Beethoven ter turški državnik Kemal Atatürk. Mesto je zaslovelo tudi po manufakturi umetniško oblikovanega stekla Moser in po češkem likerju družine Becherov. Slikoviti prizori tega topliškega kraja, so pogosto privabili k snemanju evropske in hollywoodske filmarje, današnji Karlovy Vary pa gosti internacionalni filmski festival. Po doživetju mondenega topliškega kraja, se bomo poslovili od Češke ter se zapeljali v nemško zvezno deželo Saško in si ogledali mesto Dresden, s slikovito lego ob reki Elbi ali Labi. Dresden je zgodovinsko mesto mnogih vzponov in padcev, od časov 30 letne vojne pa do 1945 leta, ko so Rusi mesto spremenili v ruševine. Povojna obnova mesta je bila zelo strokovna in danes so Nemci še kako ponosni na svoj Dresden, ki zopet kaže baročno podobo iz zlatih časov vojvode Augusta Mogočnega, ki je Dresden razvil v bogato gospodarsko središče Saške. Med sprehodom po mestu bomo spoznali glavne znamenitosti, med katere spadajo grajski kompleks Zwinger z muzejsko zbirko porcelana, Avgustov most in slovita Semper opera, mestni grad in stari rotovž ter palača Albertinum, nekdanja orožarna, ki je sedaj umetniška galerija svetovnega pomena. Glavno občudovanje pa bomo namenili iz ruševin obnovljeni cerkvi naše ljube gospe ali Fraunkirchen, ki nas bo prevzela s svojim visokim barokom, za najlepši panoramski pogled po mestu ob Labi, pa se bomo povzpeli na preko 90 metrov visoko kupolo. Odhod v hotel, namestitev in večerja.
Slika

3.dan: petek, 22.05.2020 :
DRESDEN - SAŠKA ŠVICA - BASTEI - ČEŠKI RAJ

Po zajtrku se bomo mogoče še malo vrteli po Dresdnu, nato pa se bomo odpeljali po dolini Labe do Pirna in nato zavili v hribovje na ogled naravnih lepot narodnega parka Saška Švica, ki je dobil takšen vzdevek zaradi morja osamljenih vzpetin peščenjakov in previsnih sten, ki so nanizane ob kanjonskem toku reke Labe in so delo naravnih sil kot sta zlasti veter in dež z izpiranjem. Med Nemci je to zelo priljubljeno izletniško področje, saj ponuja preko sto kilometrov pohodniških poti, imenovanih Malerweg. Tudi mi se bomo povzpeli na enkratno razgledišče Bastei, kjer je narava oblikovala nenavadne skalne formacije. Na tem področju so v srednjem veku zgradili nešteto strateških gradov, med njimi tudi mogočen Königstein, preko 800 let star branik na meji s Češko in stražar prometne poti po Labi. Naravni darovi te doline so tudi številni topli izviri kot je Bad Schandau, kjer bomo zapustili Saško in se zapeljali v češki Dĕčin ter naprej v Český ráj, kakor imenujemo rezervat naravnega okolja, ki je paša za oči vseh pohodnikov in tudi raj športnih plezalcev. Zaščiten park narave obsega 92 km² temnih gozdov, travnatih planjav, malih jezer in bistrih potokov ter labirinte stebrov peščenjakov, visokih do 60 m. Najlepši področji tega fantazijskega skalovja sta Hrubá Skála in Prahovské skály, okras pa predstavljajo številni gradovi, med katerimi je najlepši grad Kost. Češki raj je malo naseljeno področje, glavni mesti Turnov in Jičin ležita na obrobju parka in tukaj bomo zaključili dan s hotelsko namestitvijo in večerjo.
Slika

4.dan: sobota, 23.05.2020:
ČEŠKI RAJ - PRAGA

Po zajtrku bomo nadaljevali s potepanjem po Češkem raju in se nato odpeljali v Prago, kjer bomo začeli z ogledom češke prestolnice od Strahovskega samostana do Lorete s sveto hišo Nazareta ter dalje do grajskega kompleksa Hradčanov, ki jih je arhitekturno prenovil naš Jožef Plečnik. Že ob vstopu v grajski kompleks bomo prepoznali dva Plečnikova lesena jambora za zastave, stebrno stopnišče predsedniškega stanovanja, monolit z vodnjakom sv. Jurija, Rajski vrt ter Bikovo stopnišče. Sledili bodo zunanji ogledi katedrale sv. Vita in kapele sv. Jurija, nakar se bomo spustili na stisnjene ulice Male strane in končno zakoračili na znameniti Karlov most čez Vltavo, ki nas vedno prevzame s svojo veličastnostjo in bogatim okrasjem kipov kraljev, svetnikov in drugih velikanov češke zgodovine. Nadaljevali bomo čez Male mesto, ki je najbolj baročni del Prage do glavnega trga Staromestske namesti s Husovim spomenikom, Tynskim hramom, rotovžem in praškim »orlojem«. Nazadnje se bomo odpeljali na Vyšehrad, kjer sta začela zgodbo ustanovitve češkega kraljestva legendarna princesa Libuše in njen plemeniti junak Přemysl. Na Vyšegradu se nahaja pokopališče Slavín, ki je praški Panteon z grobnicami Dvořaka, Smetane, Nerude, Nemcove in drugih čeških umetnikov ter narodnih junakov. Odhod v hotel, namestitev in večerja.
Slika

5.dan: nedelja, 24.05.2020 :
PRAGA - KUTNA HORA - SEDLEC - TELČ - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo zapustili Prago in se odpeljali v Kutno Horo, kjer so v 14.stoletju začeli delovati veliki kraljevi rudnik srebra ter državna kovnica denarja. Bogato mesto ni privabilo le posvetne plemiške gospode ampak tudi cerkvene kroge, ki so ustanavljali samostane ter zidali cerkve, med katerimi je postala velika umetnina stolnica sv. Barbare, zaveznice rudarjev. Hram sv. Barbare je tako zaradi izjemne zunanjosti in elegantne čiste gotike v notranjost, prvovrstna Unescova znamenitost. V bližnjem Sedlecu pa je še ena Unescova posebnost in to samostanko pokopališče, ki so ga prekrili s prenešeno zemljo iz svete dežele Golgote, zato so mnogi želeli biti pokopani v tej posvečeni zemlji. Kasneje sta kuga in husitski boji, naredila gnečo na tem pokopališču, zato so menihi prekopali preko 40.000 skeletov in z lobanjami ter vsemi ostalimi kostmi opremili celotno pokopališko kapelo, oltarje, svečnike in celo lestence. Zadnji postanek bo namenjen radosti življenja, meščanom mesta Telč, ki so vso svojo radoživost izrazili v barvitih fasadah svojin lepih hiš, kar bo ta dan že tretja češka Unescova znamenitost. Sledila bo le še vožnja proti Avstriji in mimo Maribora v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj