Rezervacija za : Šarganska osmica

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Šarganska osmica

Podrobnosti potovanja

 • 425 Eur / nad 40 oseb
 • 455 Eur / nad 35 oseb
 • 480 Eur /nad 30 oseb
 • 515 Eur / nad 25 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • prevoz z avtobusom, avtocestne takse, mejne dovolilnice, parkiranja, stroški dveh voznikov
 • 1x nočitev z zajtrkom v Sarajevu, hotel 4*,dvoposteljne sobe
 • 2 x polpenzion v Bajini Bašti, hotel 4*,dvoposteljne sobe
 • 1 x srbski večer z glasbo in folklornim programom
 • 1x križarjenje skozi kanjon Drine (3h45 min)
 • 1x ribje kosilo na ladji med križarjenjem
 • 1x vožnja s čirom po šarganski osmici
 • 2 dni lokalno vodenje Drina-Tara-Zlatibor
 • 1x lokalno vodenje Sarajevo
 • 1x vstopnina Drvengrad
 • 1x ogled in degustacija klekovače Bajina Bašta
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba: 40 Eur
 • vožnja s panoramsko vzpenjačo Zlatibor: 8 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 04.04.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
455 Eur / nad 35 oseb
480 Eur / nad 30 oseb
515 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ je trenutno zahtevano dokazilo PCT s QR kodo.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Srbski dinar)

Videli boste:

 • Orientalski čar Baščaršije
 • Most na Drini Mehmed Paše Sokolivića
 • Edinstvena plovba skozi 50 km kanjona Drine
 • NP Tara in pohod na Vidovo steno
 • Zlatibor in 9 km panoramske vzpenjače
 • Vožnja š čirom po Šarganski osmici
 • Bajina Bašta, srbski večer in klekovača
 • Kraljevo zdravilišče Banja Koviljača
 • Etno vas Stanešići
Slika

1.dan: četrtek, 26.05 2022 550 km:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - SARAJEVO

Odhod iz Škofje Loke ob 04.30 uri, vstop v Ljubljani ob 05.00 uri in nadaljevanje mimo Zagreba do Slavonskega Broda, kjer bomo prestopili Savo in vstopili v vzhodno področje BiH, v Republiko Srbska Krajina. Pot nas bo vodila mimo Doboja in Maglaja v Sarajevo, kjer se bomo podali na sprehod ob reki Miljacki in doživljali vzdušje orientalskega mesta na pragu srednje Evrope. Odkrivali bomo kulturne usedline avstro-ogrske monarhije in večstoletnega osmanskega cesarstva, ki je v mestu zapustilo, poleg islamskih značilnosti življenja, zlasti arhitekturne spomenike, kot so medresa, sahat kula, bezistan, hamam, Moriča han, Skenderpašin karavan saraj in seveda Gazi-Husrev-begovo džamijo. Potem se bomo samostojno potepali po Baščaršiji z labirintom ozkih ulic in malih obrtnih delavnic, zlasti kujundžilukov z bakrenimi in srebrnimi mojstrovinami ter prav gotovo zavili na dišečo kavo iz bakrene »džezve« in na »čevape« v eno izmed čevabdžinic. Po doživetju sarajevske Baščaršije, se bomo na večer odpeljali v hotel, prenočevanje.
Slika

2.dan: petek, 27.05. 2022 150 km:
SARAJEVO - VIŠEGRAD - KANJON DRINE - PERUČAC - TARA - MITROVAC - ZAOVINE - BANJSKA STENA – BAJINA BAŠTA

Po zajtrku nas bo pot vodila iz Sarajeva čez planino Romanijo do Rogatice in Ustiprače, kjer bomo vstopili v dolino reke Drine in njenega črnogorskega pritoka Lim. Prispeli bomo v Višegrad in si ogledali sloviti kamniti most Mehmed Paše Sokolovića, ki ga je literarno spoznal ves svet kot »čuprijo na Drini« v romanu Ive Andrića, nagrajenega z Nobelovo nagrado. Sprehodili se bomo tudi po mestu Kamengrad, zgrajenem po ideji filmskega režiserja Emira Kusturice ter se nato vkrcali na ladjo za križarjenje skozi kanjon. Reka Drina se rodi na Ščepan polju z združitvijo črnogorskih rek Pive in Tare, nato teče 346 km do izliva v Savo in z višinskim padcem 358 metrov sprošča veliko hidroenergijo. Najlepši del je preko 50 km kanjonske rečene struge, kjer doživimo posebno intimo prvobitne narave, saj je nad nami le ozek pas neba, ki ga preletavajo orli, z ladje se skoraj dotikamo preko 1000 metrov strmih gorskih pobočij in k rečni strugi pogosto prilomastijo medvedi. Večji del kanjona je povsem nedotaknjena narava brez naseljenega človeka. Skoraj 4 ure dolgo bomo drseli po Drini, vmes nam bodo postregli z odličnim ribjim kosilom, ki ga bodo pripravili med vožnjo na ladji. Po izkrcanju v Peručcu, se bomo zapeljali do bližnjega izvira reke Vrelo, imenovane tudi »godina reka«, saj je od izvira do izliva dolga le 365 metrov, kljub temu kratkemu toku pa s svojimi brzicami in bučnimi slapovi izgleda zelo atraktivno. Nato se bomo z avtobusom dvignili na planino Taro, zaščiteno kot narodni park in se zapeljali po planoti Mitrovac ter v primeru ustreznega vremena naredili manjši pohod skozi gozd na Banjsko steno z izjemnim razgledom na tok Drine ter Peručko jezero. V nasprotnem primeru bomo z avtobusom zavili na jezero Zaovine, ki ga obdajajo krasni gozdovi z rastiščem Pančičeve omorike, avtohtone smreke rodopskega gorstva. Sledila bo vožnja nazaj k Drini v mesto Bajina Bašta, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: sobota, 28.05. 2022 130 km:
BAJINA BAŠTA - MOKRA GORA - ŠARGAN - DRVENGRAD - ZLATIBOR – BAJINA BAŠTA

Po zajtrku bomo naredili izlet na Mokro Goro, kjer bo prvo doživetje vožnja s »čirom«, z vlakom ozkotirne železnice po progi šarganske osmice, ki so jo zgradili že v času kraljevine SHS, da so povezali Beograd z Jadranskim morjem. Na čira bomo vstopili na postaji Mokra Gora in se počasi dvigali preko hriba Šargan skozi številne predore in preko viaduktov, da se bomo počutili kot v zgodovinskem časovnem stroju. Po spektakularni vožnji šarganske osmice, se bomo zapeljali na hrib Mečavnik, kjer si bomo ogledali Drvengrad, slikovito leseno vas srbskega etno stila, ki jo je dal zgraditi Kusturica za snemanje filma Život je čudo. Po sprehodu skozi vas in odmoru v kafani, bo sledil izlet na planino Zlatibor, kjer nas bo prevzela naravna lepota tega gorskega masiva. Zlatibor je bil nekoč priljubljeno letovišče srbske dinastije Karadžordževićev, sedaj pa je svetovljansko srbsko zimsko športno središče. Najprej se bomo malo potepali po tržnici domačih rokodelskih izdelkov ter kmečkih pridelkov, nakar bo sledilo doživetje izjemne panoramske vožnjo z najdaljšo gondolo na svetu, saj vzpenjača na razdalji 9 km povezuje Zlatibor z vrhom gore Tornik in pri tem naredi 531 m višinske razlike. Čas te enosmerne vožnje z enkratno ptičjo perspektivo traja kar nepozabnih 25 min. Proti večeru vrnitev v naš hotel v Bajini Bašti ter »srpsko veče«, kar bo pomenilo večerjo z odlično in obilno domačo hrano ob narodni glasbi in folklornem programu.
Slika

4.dan: nedelja, 29.05 2022 630 km:
BAJINA BAŠTA - DOLINA DRINE - BANJA KOVILJAČA - STANIŠIČI – ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku si bomo ogledali še samo Bajino Bašto, ki jo je zasnoval nekdanji turški veljak Baja ter zasadil okrasne vrtove ali »bašte«. Nato bomo zavili v kletne in proizvodne prostore najbolj znane srbske rakije »klekovače«, narejene iz prvovrstnih sliv z dodatkom brinovih jagod. Nato nas bo čakala slikovita dolina reke Drine, saj se bomo vozili po desnem srbskem bregu Drine do Ljubovije, Zvornika in Banje Koviljače ter občudovali mogočno mejno reko med Srbijo in Bosno, ki je že v rimskih časih delila obe cesarstvi ter še sedaj bolj ločuje kakor povezuje ljudi z obeh bregov. Osrednji dnevni postanek bomo namenili ravno Banji Koviljači, ki sta jo ustvarila kralj Peter I. in njegov sin kralj Aleksander I. Karadžordževič z izgradnjo kraljevega kopališča, z zdraviliškim paviljonom Kur salon, s številnimi vilami ter ureditvijo zdraviliškega parka v 30. letih kraljevine Jugoslavije. V Banji Koviljači bomo imeli kosilo, potem pa bomo prečkali Drino na levo bosansko nabrežje ter pri Bijeljini zavili še na ogled srbske etnografske vasi Stanišići, kamor so prenesli stare, vendar obnovljene lesene kmečke hiše, hleve, gospodarska poslopja in vaške cerkvice. Kompleksu »etno sela« so dodali tudi gostinsko ponudbo, zato bomo tukaj ob zaključku potovanja naredili še zadnji postanek v krčmi za pijačo in oddih. Sledilo bo samo še vračanje proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
12.06.2022 - 19.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj