Rezervacija za : Sardinija in Korzika – jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Sardinija in Korzika – jesen

Podrobnosti potovanja

 • 1.135 Eur / nad 40 oseb
 • 1.165 Eur / nad 35 oseb
 • 1.185 Eur / nad 30 oseb
 • 1.235 Eur / nad 25 oseb
 • 1.290 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Benetke - Olbia - Benetke
 • letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 40 Eur, točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa v novembru '20
 • avtobusni prevoz po programu potovanja Sardinija in Korzika, stroški voznika, cestne takse, parkirnina
 • trajektni prevoz za potnike in avtobus: Santa Teresa di Gallura - Bonifacio - Santa Teresa di Gallura
 • 6 x polpenzion v hotelih 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x nočitev z zajtrkom 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 1x kosilo v restavraciji
 • 1x kosilo na kmečkem turizmu
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 260 Eur
 • vstopnine skupaj cca.: 35 Eur
  (mini vlakec Corte in Porto Cervo, ladjica Bonifacio, muzej in arheološki park Tharros,)
 • mestna taksa (city tax)
 • prevoz na beneško letališče in nazaj* (cena bo znana naknadno glede na število potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 30.07.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek prijavnine in odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.165 Eur / nad 35 oseb
 • 1.185 Eur / nad 30 oseb
 • 1.235Eur / nad 25 oseb
 • 1.290 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)


Videli boste:

 • Costa Smeralda in Costa Paradiso, sanjski obali Sardinije
 • Divja lepota rtov Capo Testa, Capo D’Orsa, Capo Caccia
 • Trdnjavska mesta Alghero, Bosa, Sartene, Bonifacio
 • Napoleonovo mesto Ajaccio in uporniška trdnjava Corte
 • Poslikani fasadni murali mesta Orgosolo
 • Polotok Sinis in Unescovo mesto Tharos
Slika

1.dan: sobota, 25.09.2021 60km:
ŠKOFJA LOKA - SARDINIJA - COSTA SMERALDA - PORTO CERVO - OLBIA

Jutranji odhod iz Škofje Loke oziroma zbor skupine v Ljubljani ter transfer na beneško letališče, od koder bomo sredi dopoldneva poleteli proti Olbiji. Po pristanku na Sardiniji, bomo pričeli raziskovati ta drugi največji otok Sredozemlja, ki je celo nekoliko večji od naše države in slovi po svojih neskončnih peščenih plažah ter kristalno čistem turkiznem morju. Najprej se bomo odpeljali vzdolž opevane severne Coste Smeralde, ki slovi po idiličnih zalivih in slikovitih malih krajih vse do rta Capo Ferro ter se vmes ustavili v mondeni marini Portisco ter na filmsko popularni plaži Capriccioli, kjer so snemali sanjske prizore enega izmed filmov Jamesa Bonda. Občudovali bomo lepoto zaliva Aranci in Porta Rotonda, ki je nekakšna turistična vas okoli marine razkošnih jaht s kavarnami, restavracijami in trgovinicami znanih italijanskih modnih oblikovalcev. Sledil bo ogled Porta Cerva, ki je pojem svetovljanskega turističnega resorta bogatašev in slavnih politikov od Berlusconija do ruskega predsednika Putina. V okolici Arzachene je bogata dediščina prvinske sardinijske civilizacije Nuregov, zato bomo tam obiskali Tombe dei Giganti, enega od številnih templjev najstarejših ljudstev otoka. Dan bomo zaključili v Olbiji, hotelska namestitev ter večerja.
Slika

2.dan: nedelja, 26.09.2021 150 km:
OLBIA - CAPO D'ORSA - SANTA TETRESA – KORZIKA - BONIFACIO - SARTÈNE - PROPRIANO - PETRETO BICCHISANO - GOLFE D'AJACCIO

Po zajtrku se bomo odpravili na skrajno severno obalo Sardinije in spotoma zavili še na Capo d'Orsa, kjer nas bodo navdušile fantastične reliefne oblike rdečih granitov, ki so jih tisočletja oblikovali močni vetrovi in bučni morski valovi. Nato bomo iz pristaniškega mesteca Santa Teresaa di Gallurai s trajektom odpluli na francosko Korziko, kjer si bomo ogledali Bonifacio, ki je upravičeno razglašen za najlepše mesto Korzike z znamenito »citadello« na previsnem klifu visoko nad divjem morjem, s cerkvijo sv. Erazma, s kamnitimi stopnišči in ulicami, ki so polne prijetnih lokalov in malih trgovin. Zaradi svoje stražarske lege ob morskem prelivu med Korziko in Sardinijo, ga pogosto imenujejo »korziški Gibraltar«, njegova zgodovina pa je polna srditih bojev in menjave gospodarjev. Po ogledu starega Bonifacia in samostojnem potepanju po ozkih mestnih ulicah, se bomo dobili na pristaniški rivi in se zapeljali z ladjico pod pečine in čeri, zaradi atraktivnega pogleda na Bonifacio z morske strani. Nato bomo osvajali zahodno korziško obalo in se zapeljali visoko nad morjem v mesto Sartène, ki se ga zaradi strateške lege in značilne korziške arhitekture, drži oznaka »najbolj korziško« med vsemi korziškimi mesti. Sprehodili se bomo po kamnitih ulicah, si nakupili spominkov ali pa zavili v kakšno vinsko klet na kozarček odličnega sartènskega vina. Potem se bomo spustili v zaliv Golfe de Valinco ter se sprehodili po obalni promenadi mesteca Propriano, kjer tudi ne manjka lokalnih vinotek. Nato se bomo podali v gorato korziško notranjost proti 1398 metrov visoki gori San Pietro ter se ustavili v vasi Petreto Bicchisano, da bomo v vaški cerkvi poiskali spominsko obeležje slovenske letalske nesreče iz leta 1981. Sledila bo le še vožnja v zaliv Golfo d'Ajaccio, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: ponedeljek, 27.09.2021 170 km:
AJACCIO - CARGÈSE - PIANA - LES CALANCHE - PORTO - AJACCIO

Po zajtrku si bomo najprej ogledali Ajacciao, v katerem se je 1769. leta rodil »sin korziške sramote«, sicer pa slavni francoski cesar Napoleon Bonaparte. Glavni ogledi v Ajacciu so tako vezani na Napoleona s hišo njegovega rojstva, s spomenikom Napoleonu in njegovim štirim bratom in z osrednjim memorialom La Grotte na Place d'Austerlitz. Center starega Ajaccia predstavlja prijeten trg Place Fôche, ki ga krasi fontana štirih levov, katedrala in imperialna kapela, kjer so pokopani Napoleonovi starši in sorodniki. Po ogledu male korziške prestolnice in vedno živahnega živilskega trga, nas bodo čakala najlepša doživetja Korzike, saj se bomo odpeljali na izlet po zahodni obali, ki slovi po divji naravni lepoti, zaradi katere se je ta predel Korzike vpisal v seznam Unescovih naravnih zakladov. Najprej bomo prečkali prelaz Col de San Bastiano, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na Golfe de Sagone, sledila bo obalna vožnja mimo malih zalivov in vabljivih plaž do mesteca Cargèse, ki ga je ustvarila kolonija grških pribežnikov pred turškim nasiljem. Po dolini Lomberlaccio se bomo vzpenjali čez hribovito notranjost polotoka in tako dosegli strmo obalo z mestecem Piana, ki slovi po vsej Korziki zaradi svoje junaške borbe proti tujim osvajalcem. Atrakciji te divje obale, imenovane Les Calanche, sta slikovita rta Capo Rosso in Tête de Chien ter atraktivno speljana cesta, ki nas pripelje v Golfe de Porto, zelo priljubljen turistični kraj sredi mediteranskega zelenja in cvetja ter z rožnatimi klifi in turkiznim morjem, zato vse skupaj upravičeno velja za paradiž divje Korzike. Popoldne se bomo malo potepali po ulicah Porta, se posončili na plaži ter si vzeli čas za pijačo in prigrizek. Sledilo bo vračanje v naš hotel, večerja in nočitev.
Slika

4.dan: torek, 28.09.2021 290 km :
AJACCIO - CORTE – BASTIA - LA CÔTE DES NACRES - PORTO VECCHIO

Po zajtrku nas bo čakalo potovanje na sever Korzike in na vzhodno obalo. Zapeljali se bomo po dolini reke Gravone na prelaz Col de Vizzavona in med vrhove preko dveh tisočakov, kjer so v zimskih mesecih priljubljena korziška smučišča. Po panoramski cesti bomo nadaljevali v Vivario in Venaco, koder je tudi speljana tehnično zahtevna železnica z velikim viaduktom, ki ga je naredila družba Gustava Eiffela. To bo vožnja mimo kamnitih vasic in skozi gozdove dišečih evkaliptusov, divjih kostanjev ter zelenih borovcev, zaradi česar je Korzika po pravici dobila vzdevek, biser Mediterana. Prispeli bomo v utrjeno in do nedavnega legionarsko mesto Corte, ki je v preteklosti imelo vlogo uporniške in kulturne prestolnice Korzičanov. Tu se je rodil Pascal Paoli, legendarni borec za neodvisno Korziko, tu je delovalo jedro teroristične Armate Corsa, ki je za dosego svojih sanj uporabljala puške in bombe in tu je začela delovati prva in samostojna korziška univerza. Med sprehodom po Cortah, se bomo gotovo povzpeli tudi na razgledišče Citadello in tam doživeli enkraten pogled na »orlovo gnezdo«, kakor Corte pogosto imenujejo. Potem se bomo spustili v Bastio, drugo največje mesto otoka. Bastia se deli na staro četrt Terra Vecchia in na novejši del mesta s trgom sv. Nikolaja, ki je srce današnje Bastije, ter velja za najdaljši mestni trg med vsemi trgi francoskih mest. Tu si bomo vzeli prosti čas za osrednji dnevni oddih ob kavi in pijači ter za priložnostno kosilo. Pozno popoldne se bomo podali vzdolž vzhodne korziške obale, imenovane La Côte des Nacres, do mesteca Aléria, kjer so bile v rimski dobi največje terme na Korziki in do slikovite luke Porto Vecchio, ki velja za korziški Saint Tropez, saj se ravno tukaj začenja niz belih korziških peščenih plaž in prestižnih poletnih resortov. V Porto Vecchiu, namestitev v hotelu ter nočitev.
Slika

5.dan: sreda, 29.09.2021 200 km:
PORTO VECCHIO - BONIFACIO – SARDINIJA - CAPO TESTA - COSTA PARADISO - CASTELSARDO - RIVIERA DI CORRALO - CAPO CACCIA - ALGHERO

Po zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče Bonifacio in se s trajektom vrnili s Korzike nazaj na Sardinijo, kjer bomo najprej zavili na rt Capo Testa in si še enkrat ogledali za Sardinijo tako značilne fantazijske reliefne oblike v granitnem masivu, ki so jih oblikovale naravne sile morja, vetra, sonca in dežja. Nato bomo vozili po cesti severne sardinijske obale Costa Paradiso, kjer so nanizana stara letoviška mesteca in hotelski resorti, kjer bomo med vožnjo uživali v lepih pogledih na modrino zaliva Asinaria in slikoviti otoček Isola Rossa, ter si privoščili okusno kosilo v gostišču z enkratnim razglediščem na živopisne hiše Castelsarda, mesta slikovite lege na pečini visoko nad morjem. Po kosilu se bomo povzpeli do starega dela okrog trdnjave Castelsardo, kjer se še vedno čuti srednjeveška atmosfera mesta, ki je zaradi pomembne strateške lege imelo burno preteklost in so si različni osvajalci pogosto menjavali. Sledila bo vožnja mimo Sassarija na zahodno sardinijsko obalo Riviero di Corralo. Sprehodili se bomo do kamnitega rta Capo Caccia, pod katerim je morje izdolblo Neptunovo votlino in uživali v lepem pogledu na idilični zaliv Porto Conto ter na prelomne klife in bližnji otoček Piana. Dan bomo zaključili v mestu Alghero, ki se skriva za varnim obzidjem še iz starih gusarskih časov in je zelo slikovito zaradi prepletanja mavrskih gradbenih detajlov z mediteransko arhitekturo. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

6.dan: četrtek, 30.09.2021 140 km :
ALGHERO - BOSA - CATERINA DI PITTURINI - SINIS - THARROS -ORISTANO

Po zajtrku nas bo čakal čudovit potovalni dan. Začeli bomo spektakularno vožnjo krasnih razgledov po zahodni obalni cesti visoko nad morsko modrino Mar di Sardegna vse do izliva reke Temo, kjer se skriva Bosa, verjetno najlepše in najbolj značilno sardinijsko mesto živopisnih hiš, pozidanih v enkratnem urbanističnem redu. Stoletni stražar tega mesta je Castello Malaspina, od koder doživimo razkošen panoramski razgled po strehah tega srednjeveškega mesta, najlepše doživetje pa bo sprehod po ozkih ulicah in trgih starega mestnega predela Sa Costa s sardinijskim vzdušjem kot v najlepših filmih. Po ogledu Bose, bomo nadaljevali preko hribovite sardinijske notranjost ter se ponovno spustili na obalo klifov in najlepših morskih zalivov pri Santa Caterini di Pittinuri. Sledila bo vožnja na polotok Sinis, kjer nam bodo na domačiji kmečkega turizma pripravili tipično sardinijsko kosilo in dodali četrtinko vina, po tem opoldanskem počitku, pa si bomo ogledali arheološko mesto Tharros na koncu polotoka. Prvo naselbino je zasnovalo ljudstvo stare otoške civilizacije Nuregov, nato so prišli Feničani, nakar se je mesto znašlo v času punskih vojn v žarišču spopadov Rimljanov in Kartažanov. Arheološki kompleks je še vedno priča veličastnosti nekdanjih mestnih ulic, stanovanjskih hiš, templjev, term in kasnejše krščanske krstilnice. Po zanimivem dnevu se bomo namestili v hotelu na področju regije Cabras-Oristano, večerja in nočitev.
Slika

7.dan: petek, 01.10.2021 230 km:
ORISTANO - ORGOSOLO – NUORO – JUŽNA COSTA SMERALDA - SAN TEODORO – SAN PAOLO - OLBIA

Po zajtrku bo sledila vožnja v osrčje Sardinije do krajev Mamoiada, ki slovi po vsakoletnem pustnem karnevalu, podobnem ptujskemu kurentovanju in Orgosolo, kjer so srednješolci 1969. leta na pobudo svojega učitelja likovnega pouka, narisali prve murale na fasade domačih hiš. Sedaj je na pročeljih narisanih že preko 160 ogromnih muralov kot prikaz in odraz lokalnih dogodkov ali problemov današnje svetovne družbe. Nadaljevali bomo z vožnjo pod gorskim masivom Monte Albo na vzhodno sardinijsko obalo, kjer bomo spoznavali naravne lepote južnega dela Coste Smeralde, med kare sodijo kilometre dolge plaže La Cinta z obširno morsko laguno raznolike flore in favne ter z živahnim turističnim središčem San Teodoro, v prijaznem pristaniškem mestecu Porta San Paolo pa se nam bo odpiral čudovit pogled na otoka Molara in zlasti na Tavolara, ki se dviga spektakularnih 500 m nad morsko gladino. Sledila bo vožnja v Olbio, hotelska namestitev in večerja.
Slika

8.dan: sobota, 02.10.2021 20 km:
OLBIA - LJUBLJANA – ŠKOFJA LOKA

Po bolj poznem zajtrku se bomo podali na praznično potepanje po mestu in odkrivali zanimivosti največjega mesta Sardinije vključno z usedlinami templjev kot kulturne dediščine davnih rimskih časov. Sprehodili se bomo po vedno živahnem starem mestnem jedru s promenado Corso Umberto in si vzeli nekaj prostega časa pred odhodom na letališče. Popoldanski polet na beneško letališče Marco Polo in prevoz v Ljubljano ter Škofjo Loko.

Opomba:

Program je nastal v jeseni 2020, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2021, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj

Kolesarski venec slovaških in poljskih Visokih Tatr & Nežidersko jezero -september

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 650€

  6 dni že od 650€
25.09.2021 - 30.09.2021
Rok prijave: 25.08.2021

Rezerviraj