Rezervacija za : Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Podrobnosti potovanja

 • glavno mesto: Zanzibar
 • letališče: Zanzibar (ZNZ)
 • dolžina leta: pribl. 15 ur
 • časovni zamik: zima: +2, poletje: +1
 • najprimernejši čas za potovanje: junij-oktober in januar-februar
 • temperatura zraka: povprečna dnevna temperatura  je 29-32°C
 • temperatura morja: poleti 25-27°C, pozimi 28-29°C
 • uradni jeziki: svahilščina, angleščina
 • vizum: slovenski državljani potrebujemo vizum za vstop v državo, dobimo ga na letališču ob vstopu
 • potni list: veljaven še  najmanj 6 mesecev po zaključenem potovanju
 • cepljenje: ni potrebno, več informacij zdravi na pot.


Zanzibar je afriški rajski otok ob obali Tanzanije in je mešanica arabske, indijske in afriške kulture. Zanzibar sicer sestavljata dva glavna otoka – otok Unguja oz Zanzibar (kjer je tudi istoimensko glavno mesto) ter otok Pemba ter kup manjših otočkov. Glavni moto otoka je Hakuna Matata (brez skrbi) in  Pole, Pole (počasi, počasi).Stone Town je stari del mesta Zanzibar pod Unescovo zaščito, ki s svojo arhitekturo, nošo in vonjem po začimbah takoj pokaže, da so se tu v različnih časih nastanile različne kulture – arabska, indijska in afriška. Priseljevanje različnih kultur je posledica tega, da je Zanzibar skozi zgodovino nosil status pomembnega trgovskega središča – z začimbami in žal tudi s sužnji. Prav očarani boste med raziskovanjem ozkih uličic v iskanju  suvenirjev in raznih začimb. V Stone Townu lahko obiščete tudi rojstno hišo Freddia Mercurya.

Plaže: Zanzibar slovi po beli mivki, zaradi katere je tudi morje rajsko turkizno. Zaradi izrazitega plimovanja se na nekaterih plažah morje v določenih delih dneva ob oseki umakne kar precej daleč. Plaže na severu (kot sta Nungwi in Kendwa) imajo manj izrazito plimovanje, tam lahko plavate kadarkoli. Na jugovzhodnem delu pridejo na svoj račun ljubitelji kajtanja – na plaži Paje, poleg nje je  še ena lepa plaža – Jambiani, na jugu pa je vredno obiskati plažo Kizimkazi.

Hrana: na otoku je morska hrana na voljo po dokaj dostopnih cenah, Jastogov, škampov, hobotnic,  riža, karija in zelenjave je v izobilju, nikakor pa ne smete pozabiti  poizkusiti tudi ananasov, manga in kokosov. Priporočamo vam obisk večerne tržnice v Stone Townu kjer lahko okusite tradicionalno otoško hrano. Zanzibar pa je poznan tudi kot otok začimb.

Živalski svet: na bližnjem otočku Canggu, znanem tudi kot Prison island (na njem so v času zasužnjevanja zgradili zapor, ki na koncu nikoli ni bil v uporabi) lahko opazujete orjaške želve, ki živijo krepko čez 100 let. Neke vrste zavetišče za želve, najdete tudi na severu glavnega otoka, blizu plaže Nungwi.
Notranjost otoka krasi tropski gozd, ki je rešitev za vse tiste, ki ne marate celodnevnega poležavanja ob morju. V Jozani Chawaka nacionalnem parku na jugu otoka lahko srečate divje endemične rdeče gvereze –opice, v bližini pa se nahajajo tudi mangrove, drevesa, katerih korenine rastejo nad zemljo.
Podvodni svet je  pisan in pester. Na južnem delu otoka lahko z malo sreče naletite tudi na jato delfinov.

Cena od:  1.595 €
NAVEDENA CENA JE  ZGOLJ INFORMATIVNA. VSE REZERVACIJE SO NA VPRAŠANJE!

V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu in najnižja cena  hotelske namestitve iz zgornje ponudbe. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza in hotela. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji. Cena ponudbe velja na dan izdelave programa (01.09.2020). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v primeru  sprememb cen letalskih prevoznikov ali hotelov in ob spremembi deviznega tečaja.

 • povratni letalski prevoz iz Ljubljane ali bližnjih letališč,
 • letališke pristojbine na dan izdelave programa,
 • 20 kg prtljage in 7 kg ročne prtljage na letu,
 • 7 x vse vključeno v dvoposteljni  sobi,
 • povratni prevoz letališče - hotel - letališče,
 • stroške organizacije potovanja.
 • napitnine
 • stroške lastne porabe
 • strošek prijave: 18€/prijavo

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

VIZUM: Slovenski državljani za vstop v Tanzanijo potrebujejo vizum. Zanj lahko zaprosijo na Veleposlaništvu Tanzanije v Rimu oz. na mejnih prehodih ob vstopu v državo. Cena vizuma je cca. 50 USD.

CEPLJENJA niso zahteva. Podrobnejše informacije o priporočilih cepljenja ali jemanju tablet proti malariji dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo oz. na spletni strani  Zdravi na pot.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Tanzanijski šiling)

Slika

Lokacija:

Resort se nahaja na severnem delu otoka v ribiški vasici Nungwi. Do centra Nungwi, kjer je polno trgovinic, barčkov, in tudi nekaj restavracij je cca 20.min peš. Do glavnega mesta Stone Town, ki je pod Unescovo zaščito je cca.1h, do mednarodnega letališča pa. cca. 65 km.
Slika

Plaža:

Bela peščena plaža s koralnim grebenom. Ležalniki in senčniki na plaži.
Slika

Namestitev:

Resort ima 103 različnih sob. Vse sobe so moderno in udobno opremljene, imajo balkon ali teraso, klimo, sef, tuš, WC. Na voljo tudi družinske sobe.
Slika

Ponudba:

Recepcija, tropski vrt, terasa, zunanji bazena z ležalniki in senčniki, glavna restavracija, bar ob bazenu, WiFi, pralnica, trgovina s spominki,…
Slika

Prosti čas:

Spa, večerna animacija, namizni tenis, pikado, odbojka na plaži, snorklanje, potapljanje, ribolov,….

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Silvestrovanje na MALTI-Hotel Cavalieri 4*

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 850€

  6 dni že od 850€
28.12.2021 - 02.01.2022
Rok prijave: 29.10.2021

Rezerviraj

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
19.06.2022 - 26.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj

Silvestrovanje na MALTI- Hilton 5*

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.010€

  6 dni že od 1.010€
28.12.2021 - 02.01.2022
Rok prijave: 29.10.2021

Rezerviraj

Advent na Madžarskem

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 160€

  2 dni že od 160€
11.12.2021 - 12.12.2021
Rok prijave: 08.11.2021

Rezerviraj

Adventni Schladming

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 57€

  1 dan že od 57€
04.12.2021 - 04.12.2021
Rok prijave: 12.11.2021

Rezerviraj

Martinovanje v Halozah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 70€

  1 dan že od 70€
13.11.2021 - 13.11.2021
Rok prijave: 25.10.2021

Rezerviraj