Rezervacija za : Moskva in Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Spoštovani popotniki.

Obveščamo vas, da bo poslovalnica zaradi kolektivnega dopusta ZAPRTA od 26.7.-5.8.2019.

Vse informacije glede potovanj so na spletni strani, kjer lahko pod rubriko rezerviraj oddate tudi prijavo za posamično potovanje oz. natisnete prijavnico v PDF obliki in izpolnjeno pošljete na naslov Potovanja Pisanec d.o.o., Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka.

Za vas bomo zopet dosegljivi preko telefona ali e-pošte od 06.08.2019 dalje.

Lep počitniški pozdrav,

Potovanja Pisanec

Moskva in Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Podrobnosti potovanja

Na arktičnem robu sveta tudi ura ne pomaga, da bi razjasnil dilemo ali je 11 ura dopoldne ali 11 ura zvečer. V Murmansku traja trda polarna noč kar 40 dni na leto in v polarnem dnevu sonce ne zaide 63 dni. V prehodnem obdobju teh dveh letnih časov pa že nekako gre. Na polotoku Kola med Belim in Barentsovim morjem, ki se odpira v Arktični ocean, se res živi malo drugače. Za domorodno ljudstvo Sami je tam vse normalno, beli ruski priseljenci pa so se morali prilagoditi menjavi polarnega dne in noči ter zimskim temperaturam do - 42 C. Pomagala so predvsem primerna oblačila in topla ognjišča lesenih domov, pa tudi vodka ali vroča čokolada. Na podeželju sredi zasneženih planot kraljuje dih jemajoča tišina, slišite lahko le škripanje snega pod nogami babuške, ki se je odločila, da bo nastavila hrano prezeblim pticam. Po veliki oktobrski socialistični revoluciji se je začelo načrtno naseljevanje polotoka Kola, strateške potrebe so narekovale tovorno in vojaško luko Murmansk, odpirali so se rudniki mineralov, ki ravno tu predstavljajo največje svetovno bogastvo, zato je Murmansk sedaj veliko mesto. V arktičnem morju pri Murmansku se je bila bitka podmornic, o teh časih minule dobe govorijo domačini z velikim ruskim domoljubjem. Današnji Murmansk je gospodarsko pomembno mesto skrajnega severnega roba Rusije, kamor prihajajo tudi popotniki, ki želijo doživeti takšno rusko zimo, kot je nekoč bila opisana v pravljicah. Naša ruska zima bo ravno prava, saj se v marcu tema in mraz že poslavljata.

 • 1.495 Eur / nad 30 oseb
 • 1.570 Eur / nad 25 oseb
 • 1.645 Eur / nad 20 oseb
 • 1.685 Eur / nad 15 oseb
 • 1.725 Eur / nad 12 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski polet : Ljubljana – Moskva, Moskva – Murmansk, Murmansk - Moskva- Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo na dan priprave programa 211 Eur, točen izračun obeh pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom
 • transfer letališče - Moskva - letališče
 • 4 x hotelska namestitev z zajtrki 3*, dvoposteljne sobe
 • 5 x večerje v hotelskih ali zunanjih restavracijah
 • 1 x kosilo
 • ruska vstopno - izstopna dovolilnica
 • mini bus ali van za skupino do 20 oseb oziroma veliki avtobus za skupino nad 20 oseb
 • vse vstopnine in aktivnosti po programu
 • lokalno vodenje Moskve
 • vodenje ruskega vodnika v ruskem jeziku
 • vodenje sloven. vodnika/prevajalca z licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba:  120 Eur
 • ruski vizum:  85 Eur
 • napitnine ruskim lokal. vodnikom in voznikom
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 •  celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 107 Eur

OPOMBA: aurora borealis je naraven pojav, na katerega ne moremo vplivati in ga zagotoviti na določen dan. Auroro borealis bo možno videti le v primeru jasnih noči, zato bomo nočni safari delali le v ustreznih vremenskih pogojih.

ROK PRIJAVE: do 15.01.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 •  akontacija ob prijavi: 400 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1570 Eur / nad 25 oseb
 • 1.645 Eur / nad 20 oseb
 • 1.685 Eur / nad 15 oseb
 • 1.725 Eur / nad 12 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

RUSKI VIZUM je za slovenske državljane potreben. Dober mesec pred potovanjem bo potrebno oddati:
-elektronsko vlogo za pridobitev vize (lahko vam jo izpolnimo mi)
- potni list (ki ima veljavnost še najmanj 6 mesecev po preteku vizuma ter 2 prazni zaporedni strani)
- 1 barvno sliko dimenzije 3,5 x 4,5 cm, s svetlim ozadjem - kopijo police zdravstvenega zavarovanja za Rusijo (ali svet), za celotni čas potovanja (kritje na eni polici mora biti v višini 30.000 Eur ali več).
Povabilno pismo iz Rusije bo uredila agencija.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Ruski rubelj)

Videli boste:

 • zima v tundri nad severnim tečajnikom
 • arktična prestolnica Murmansk
 • laponska vas Lovozero
 • haskiji in severni jeleni
 • safari na polarni sij
 • pravljična snežna vas pri Kirovsku
Slika

01.dan: petek, 13.03.2020:
LJUBLJANA - MOSKVA

Zbor potnikov bo v avli ljubljanskega letališča, od koder bomo poleteli proti Moskvi v dopoldanskih urah. Sledil bo prevoz v hotel, kjer se bomo namestili in imeli večerjo. Vsi tisti, ki bi radi ta večer doživeli zimsko podobo Rdečega trga, se bomo po večerji z metrojem odpeljali na enega največjih velemestnih trgov sveta z dimenzijami 130 x 695 metrov. Če le ne bo prehudega mraza, se bomo sprehodili po ploščadi od kremeljskega obzidja do bazilike Vasilija Blaženega s čebulnimi kupolami barvitih zvonikov.
Slika

02.dan: sobota, 14.03.2020:
MOSKVA - MURMANSK

Po zajtrku si bomo s krožno vožnjo ogledali zunanjosti moskovskih znamenitosti, kot so Teatralnaya ploščad z Bolšoj teatrom, razvpita stavba Lubjanka z nekdanjim sedežem KGB, četrt Kitay Gorod ter tudi univerza Lomonosov, ki jo je Stalin dokončal leta 1953 in je postala sinonim sovjetskih arhitekturnih dosežkov proti ameriškim nebotičnikom. Spoznali bomo kompleks Kremlja z obzidjem in z Leninovim mavzolejem in se seveda tudi podnevi odpravili na Krasnajo ploščad ali Rdeči trg, zgodovinsko prizorišče prvomajskih vojaških parad Rdeče armade. Na Rdečem trgu bomo videli slikovito cerkev Vasilija blaženega, Kazansko katedralo, palačo moskovskega muzeja in staro veleblagovnico GUM, ki je bila v času komunizma pojem ruskih potrošniških želja. V nabrežju reke Moskve bomo odkrili Hrama Hrista Spasitelja, največje pravoslavne cerkve na svetu, mogoče nas bodo tudi zanimale najlepše postaje znamenite moskovske podzemne železnice kot so Beloruskaja, Kijevskaja, Komsomolskaja in Majakovskaja. Seveda si bomo vzeli tudi prosti čas za staro moskovsko ulico Arbat, kjer je vedno velik vrvež okrog trgovin, antikvariatov, butikov, restavracij in kavarn, kjer se bomo lahko pogreli s skodelico vročega ruskega čaja. Popoldne transfer na letališče ter polet v Murmansk, mesto na severni obali polotoka Kola. Po pristanku prevoz v hotel, večerja in nočitev.
Slika

03.dan: nedelja, 15.03.2020:
MURMANSK

Po zajtrku bomo dan posveti ogledom Murmanska, ki leži na severnem koncu sveta ob Barentsovem morju in je najbolj mrzlo mesto arktičnega področja s temperaturami polarne noči do -42°C, v času našega potovanja pa lahko pričakujemo največ do -10°C. Murmansk je zadnje rusko mesto, ki ga je 1916 ustanovila ruska carska dinastija Romanov, Sovjetska zveza pa ga je kasneje dograjevala v izraziti arhitekturi komunistične ere. Prebivalci Murmanska živijo malo drugače, saj se morajo prilagoditi štiridesetim dnevom povsem črne polarne noči, potem doživijo "joie de vivre", ko na hribu nad mestom pričakajo z glasbo, plesom in peko palačink prve sončne žarke, ki pa jim kasneje v polarnem dnevu ne zaidejo kar 62 dni. Na Murmansk so vezane s svojo zgodbo tudi tri slavne ladje. Prvi je muzejsko zasidran ledolomilec Lenin, druga je podmornica Kursk, ki je v nesreči leta 2000 vzela življenja vsem 118. mornarjem, tretja pa je bila skupaj s posadko zajeta ladja Greenpeace. Med glavne znamenitosti mesta sodijo monumentalni spomenik Aljoša na razgledišču nad mestom, ogromen svetilnik imenovan Rusija, memorijalni kompleks tragedije Kursk ter cerkev sv. Odrešenika, posvečena hrabrim mornarjem Arktičnega morja. Po popoldanskem prostem potepanju po mestu, se bomo zbrali v eni izmed mestnih restavracij in se pogreli ob večerji. Vrnitev v hotel in nato od devete ure zvečer do polnoči avtobusno kroženje okoli Murmanska v pričakovanju doživetja fenomene aurore borealis ali polarnega sija.
Slika

4.dan: ponedeljek, 16.03.2020 340 km:
MURMANSK - LOVOZERO - KIROVSK

Po zajtrku se bomo podali na potovanje v notranjost polotoka Kola, kjer še vedno živijo med priseljenimi Rusi domorodna ljudstva Nenci, Komi in Sami, ki jih pogosto kar imenujemo Laponci in jih prepoznamo po tradicionalnih modro-rdečih oblačilih ter živopisni kapi. V prostranstvu tajge so se preživljali z lovom, ribolovom ter vzrejo čred severnih jelenov in kaj veliko drugače ni še sedaj. Obiskali bomo vas Lovozero, kjer nam bodo za dobre 3 ure pripravili program ogleda vzgoje tropa haskijev in njihovo domovanje v pasjih hišicah, popeljali se bomo nekaj kilometrov s pasjo vprego in z motornimi sanmi, ravno tako bomo obiskali vzrejališče severnih jelenov, ki nas bodo v saneh popeljali na zaledenelo jezero, lahko pa bomo tudi zvrtali luknjo v ledu in se preizkusili v ribolovu, kakor to od nekdaj počno domačini. V haski centru nas bodo nato povabili na kosilo, pripravljeno po njihovih preizkušenih receptih, poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Popoldne bomo nadaljevali s potovanjem čez bele planjave do mesta Kirovsk, kjer bomo vstopili v Snežno vas in se znašli v pravljični deželi iz snega ter ledu, se izgubljali v labirintu snežnih ulic in predorov, prišli do malih belih hišk ter gradov z ledenimi obzidji. Ponovno bo ena izmed restavracij v Kirovsku pravi kraj za dobrodošlo večerjo, nato odhod v hotel na počitek in seveda tja do polnoči safari na čarobni polarni sij po okoliških hribih Kirovska.
Slika

5.dan: torek 17.03.2020:
KIROVSK - KHIBINY - APATITY - MURMANSK

Po zajtrku si bomo ogledali zanimivosti Kirovska, mesta z lego ob jezeru Bolšoj Vudjavr pod rudno bogatim gorovjem Khibiny, znano po naravnih lepotah in zimskih smučiščih. Če bodo vremenske okoliščine dopuščale, se bomo z vzpenjačo dvignila na enega od vrhov. Vstopili bomo v Botanični vrt, ki je res velika posebnost mesta, saj je največji botanični park s tropskim cvetjem v arktični coni sveta. Sledila bo vožnja v mesto Apatity, ki se je razvilo po letu 1966 ob ustanovljenem geološkem inštitutu, saj so ravno na tem področju polotoka Kola odkrili največje svetovne zaloga minerala apatit, kar je sprožilo priseljevanje na tisoče ruskih rudarskih družin. Ogledali si bomo imenitno zbirko mineralov, predvsem turkizno moder apatit, ki obrušen v kristal apatita odpravlja blokade na vseh čakrah. Po ogledu geološkega muzeja na Inštitutu si bomo vzeli prosti čas za popoldanski oddih, nakar bo sledilo vračanje v Murmansk. Zadnji večer ruske zime bomo popestrili s poslovilno večerjo v restavraciji ter se ob polnoči odpeljali na letališče.
Slika

6.dan: sreda, 18.03.2020:
MURMANSK - MOSKVA - LJUBLJANA

Z Murmanska bomo poleteli v zgodnjih jutranjih urah v Moskvo ter nadaljevali polet v Ljubljano, kjer bomo pristali v dopoldanskih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

Royal Zanzibar Beach Resort 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.755€

  10 dni / 7 noči že od 1.755€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

DoubleTree Resort by Hilton 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.345€

  10 dni / 7 noči že od 1.345€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

RIU Sri Lanka 5 * /Ahungalle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.565€

  10 dni / 7 noči že od 1.565€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj