Rezervacija za : Royal Palms Hotel 5*/ Kalutara

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Royal Palms Hotel 5*/ Kalutara

Podrobnosti potovanja

 • glavno mesto: Kolombo
 • letališče: Kolombo
 • dolžina leta: cca. 12 ur
 • časovni zamik: + 4 ure
 • najprimernejši čas za potovanje: december - april
 • temperatura zraka: povprečna dnevna temperatura preko celega leta je 27°C
 • temperatura morja: 28°C
 • uradni jeziki: singalščina, tamilščina, angleščina
 • vizum: slovenskim državljanom za vstop v državo potrebujejo ETO (elektronsko avtorizacijo)
 • potni list: veljaven še najmanj 6 mesecev po zaključenem potovanju
 • cepljenje: ni potrebno, več informacij zdravi na pot

Šrilanka je majhen, a izjemno pester tropski otok ob Indijskem oceanu. Pravijo mu tudi otok dišavnic. Tu lahko doživite veličastne ostanke preteklih cesarstev, obiščete tempelj z Budovim zobom, se povzpnete na mogočno Sigiriyo, se sprehodite med nasadi čajevca, obiščete enega od narodnih parkov in uživate v foto-safariju na stepskem jugu otoka, kjer morda uzrete slona ali leoparda, obiščete sirotišnico slonov,… Šrilanka pa je hkrati tudi dežela toplega morja in lepih plaž.

Podnebje: zaradi bližine ekvatorja ima Šrilanka tropsko podnebje oziroma ekvatorialno z vplivom dveh monsunov, med katerima ni jasnih prehodov. To pomeni, da je vreme v nižinah in obalnih predelih na splošno vroče in vlažno, s povprečno letno temperaturo 27°C. Relativna stopnja vlage variira od 60% čez dan do 80% ponoči. Hladni vetrc, ki veje z morja, pa lepo uravnava temperaturo. Griči so hladni in zato prijetni, tamkajšnja povprečna letna temperatura je 20°C. Za področja z ekvatorialnim podnebjem so značilne tudi zmerne do obilne padavine, ki so sorazmerno porazdeljene skozi vse leto. Tako je tudi na Šrilanki, pri čemer imajo največ padavin gorska pobočja in jugozahodna obala. Od sredine aprila do sredine septembra prevladuje vpliv JZ monsuna, ta je najmočnejši na otoku in zajame tudi vse za turiste zanimive točke, zato je to na otoku nizka turistična sezona. Ta monsun prinaša največ padavin JZ delu otoka in osrednjemu višavju (od 2000 do 5000 mm). Precej blažji je SV monsun, ki zajame otok med oktobrom in februarjem, takrat so najbolj pod vplivom dežja severni in vzhodni deli otoka, vendar je vlaga nižja in tudi količina padavin je komaj med 900 in 1500 mm v nižinah. Podnebje Šrilanke je skozi vse leto primerno za potovanja ali počitnice.

Jezik: angleški jezik se na splošno govori povsod po Šrilanki, izjema so le razne odročne vasi, ki so zaradi svoje lege ipd. vsakdanjega vrveža in turističnih krajev bolj oddaljene.

Hrana in pijača: hrana je dokaj pekoča, veliko je karija in čilija, prevladuje riž in vse vrste mesa in rib. Če se naveličate riža, ga lahko nadomestite z njihovimi riževimi rezanci (string hoppers), ki so prijetna in okusna popestritev jedilnika. Poleg karija nikar ne pozabite na sambolo (prilogo s kokosovo moko, čilijem, čebulo in limetinim sokom), ki vam že tako pekoči kari naredi še malce bolj »vroč«. Imajo tudi veliko sadja, odlične slaščice, vse vrste brezalkoholnih pijač, pivo in žganje. Zaradi vročine se priporoča pitje veliko ustekleničene vode. Voda iz pipe ni primerna za pitje, ampak samo za osebno higieno.

Ljudje: kljub temu, da Šri Lanka ni tako turistična kot Indija, je mnogo domačinov  že »okuženih« s turizmom, zato tujce oz. turiste vidijo zgolj kot možnost za dober zaslužek, vendar bolj kot se oddaljujemo od tipičnih turističnih krajev in poti, bolj nas obkrožajo prijazni in pristni domačini. Ko se odpravite po nakupih, pa nikakor ne smete pozabiti na barantanje, ki je del njihove kulture.

Varnost: Šrilanka ima približno 20 milijonov prebivalcev, od tega 75% Singalcev in 20% Tamilcev, ostalo prebivalstvo sestavljajo Muslimani, potomci Portugalcev in Nizozemcev, ostanki plemena Veda in cigani. Zaradi etničnih sporov med večinskimi Singalci in manjšinskimi Tamilci, ki živijo na severu države, je v Kolombu, pa tudi drugje po otoku precej vojaških kontrol in straž pri pomembnejših svetiščih, ki skrbijo za vsesplošno varnost in so do turistov so zelo prijazni.
Prijazni in zelo zvedavi so tudi otroci, ki jih bo veliko okoli vas in bodo veseli kakšnega svinčnika, majice, bonbonov in podobnega, kar jim lahko podarite, vendar otrokom nikakor ne dajete denarja, če česa ne kupujte od njih.

Živalski svet je na Šri Lanki izjemen. Praktično kamorkoli pogledamo lahko vidimo divje živali. Tu so opice, sloni, varani, vodni bivoli… Najlepše se divje živali sicer vidi v narodnih parkih (najbolj znan je Yale), ampak če ste dovolj pozorni, jih boste videli tudi izven njihovih meja med vašim potepanjem po Šri Lanki..

Začimbe: osrednji, višji del Šrilanke je idealen za gojenje začimb. Zelo zanimiv je ogled kakšnega od vrtov z začimbami, kjer vam bodo razkazali začimbe, ki tu uspevajo (cimet, muškatni orešček, poper, vanilija, klinčki itd.).

Nasadi čajevca: čaj dandanes na Šri Lanki predstavlja najpomembnejši izvozni artikel in živo zeleni grmički vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne. Zanimiv je tudi ogled proizvodnje čaja, kjer boste podrobneje izvedeli vse, kar vas o čaju zanima.

Maske so imele vedno poseben pomen. Zanje namreč velja, da imajo posebno moč. Lahko zdravijo in ščitijo ljudi. Šri lanka pozna štiri glavne maske in vsaka ima svojo moč: podoba pava –srečno življenje, podoba kobre – zaščita, podoba ognja – energija, podoba več kač – zdravje. Prave, tradicionalne maske, so okrašene z naravnimi barvami, ki jih pridobivajo iz lesa in drugih naravnih sestavin (npr. limeta, kreda).

Peščene plaže: katero plažo obiskati je odvisno tudi od vaših želja in časa potovanja: v deževni dobi (aprila-oktobra) je mirno morje na vzhodnem delu in je jug valovit ter tako primeren za surfanje, medtem ko je v suhi dobi ravno obratno. Vzhodna obala je najbolj razvita in tu je tudi največ hotelov in resortov v naseljih Negombo, Kalutara, Beruwala Bentota in Hikkaduwa, prav slednji pa veljata tudi za najlepši plaži na zahodni obali. Južna obala ima čudovite plaže, kolonialna mesteca, čudovite narodne parke, ribiške vasice in številna svetišča in templje. Tu veljajo za najlepše plaže: Unawatuna, Mirissa, Dickwella in Tangalle Beach.

Cena od:  1.195 €

ZGORAJ NAVEDENA CENA JE  ZGOLJ INFORMATIVNA. VSE REZERVACIJE SO NA VPRAŠANJE!
V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu in najnižja cena  hotelske namestitve iz zgornje ponudbe. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza in hotela. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji. Cena ponudbe velja na dan izdelave programa (01.09.2020). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v primeru  sprememb cen letalskih prevoznikov ali hotelov in ob spremembi deviznega tečaja.

 • povratni letalski prevoz iz Zagreba ali bližnjih letališč,
 • letališke pristojbine na dan izdelave programa,
 • 20 kg prtljage in 7 kg ročne prtljage na letu,
 • 7 x polpenzion v dvoposteljni  deluxe sobi
 • povratni prevoz letališče – hotel - letališče,
 • stroške organizacije potovanja
 • napitnine
 • stroške lastne porabe
 • strošek prijave: 18€/prijavo

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

VIZUM je za potovanje na Šrilanko potreben. Elektronsko registracijo (ETA) vam lahko uredimo mi, lahko pa si registracijo uredite tukaj.  V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar boste dobili pri nas.
ETO z veljavnostjo do 30 dni za namen turističnega obiska se lahko pridobi tudi  na mejnem prehodu ob vstopu v državo (enostranska odločitev). Cena  cca. 20 $.

CEPLJENJA niso zahteva, priporoča se jemanje tablet proti malariji. Podrobnejše informacije o priporočilih cepljenja ali jemanju tablet proti malariji dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Šrilanška rupija)

Slika

Lokacija:

Royal Palms hotel se nahaja v Kalutari, ki je cca. 40 km oddaljen od glavnega mesta Colombo.
Slika

Plaža:

Hotel leži ob peščeni plaži. Peščena plaža, ponekod tudi skalnata, je obdana s palmami in dokaj mirnim morjem.
Slika

Namestitev:

Hotel ima 129 različnih sob in 7 suit. Deluxe sobe so zelo prostorne in obrnjene proti morju, moderno in udobno opremljene, imajo sat TV, DVD, telefon, mini bar, sef, tuš, wc, fen, klimo, WiFi.
Slika

Ponudba:

Recepcija, 3 restavracije z raznoliko ponudbo, japonska restavracija, 4 bari, zunanji bazen s predelom za otroke, sončna terasa, tropski vrt, knjižnica, pralnica, menjalnica, trgovina s spominki, WiFi.
Slika

Prosti čas:

Namizni tenis, biljard, squash, tenis igrišče, fitnes, odbojka na plaži, arjuvedski spa & wellness (v sosednjem hotelu Tangerine Beach), nočni klub.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj

Hrvaška Istra z Brioni

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 180€

  2 dni že od 180€
30.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj