Rezervacija za : Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Podrobnosti potovanja

To potovanje bo pisano na kožo vsem tistim, ki bi se radi izognili blizu 1800 km dolgi tranzitni avtobusni vožnji, saj bomo te dolge kilometre zamenjali z letalskim poletom v Zürich, kjer se bo začelo vsebinsko potovanje Porenja. Ren izvira v pogorju St. Gotharja v Švicarskih Alpah in se pri Rotterdamu izliva v Severno morje, kot ena najbolj plovnih evropskih rek. S svojim 1.233 km dolgim tokom, prečka oziroma se mejno dotika petih evropskih držav, zato je bila reka v različnih zgodovinskih obdobjih tako frontna črta, kakor tudi simbol sožitja narodov ob njej. Največji renski pritok je 544 km dolga Mozela, ki slikovito meandrira do sotočja pri Koblenzu. Za obe rečni dolini velja, da sta izjemno lepi in romantični z vinogradi rizlinga, z gradovi nad dolino in s slikovitimi mesteci na ozkih nabrežjih. Čeprav se bomo na potovanju držali Rena, bomo naredili tudi nekaj lepih ovinkov v nepozabno Alzacijo in v študentsko razposajeni Heidelberg.

 •    995Eur / nad 40 oseb
 • 1.025 Eur / nad 35 oseb
 • 1.065 Eur / nad 30 oseb
 • 1.110 Eur / nad 25 oseb
 • 1.125 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, opravi pri plačilu zadnjeg obroka poračun glede dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za avkcijo udeležbe. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopati od pogodbe, če bo ob koncu razpisa, ki se razlikuje od predvidenih in mu bo aranžmaja cena, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Ljubljana-Zürich / Frankfurt-Ljubljana
 •  letališke takse v znesku 113 Eur*
  *točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa oktobra '21
 • avtobusni prevoz po programu potovanja Zürich - Frankfurt
 • stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 4 x nočitev-zajtrk v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • 1 x večerje v restavraciji v Strasbourgu
 • 1 x kosilo v restavraciji v St.Goarju
 • vožnja z rečno ladjo po Renu Bingen - St.Goar
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 •  strošek prijave 20 Eur
 • enoposteljna soba v hotelih skupaj :           165 Eur
 • vstopnine za planirane oglede skupaj:  cca 25 Eur
  (grad Reichsburg, ladijska vožnja Strasbourg)
 • mestne takse 4,50 Eur
 • urejanje zahtevanih vstopnih dokumentov
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 18.05.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov ter s podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 350 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se napravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.025 Eur / nad 35 oseb
1.065 Eur / nad 30 oseb
1.110 Eur / nad 25 oseb
1.125 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ je trenutno zahtevano veljavno PCT dokazilo.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:

POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka
Tel: 04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(eur)

” width=”850″ height=”450″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Videli boste:

 • Romantični Colmar
 • Alzaška vinska cesta
 • Strasbourg, La Pêtit France
 • Križarjenje po Renu, Mozela
 • Unescov Trier in koelnska katedrala
 • Univerzitetni Heidelberg
Slika

1.dan: četrtek, 02.06.2022 160 km :
LJUBLJANA - ZÜRICH -BASEL - COLMAR

Sredi dneva zbor potnikov v avli letališča Ljubljana in polet letala v Zürich. Po pristanku se bomo z avtobusom zapeljali proti Baslu, ki leži na tromeji Švice, Nemčije in Francije, ter nato sledili Renu, ki tukaj postane plovna reka. Na desnem nemškem nabrežju široke renske doline, nas bo spremljalo pogorje Schwarzwalda, na levi francoski strani pa Vosgesi, med obema pa se razprostira Alzacija, sporna obmejna pokrajina, ki je v zgodovini večkrat pripadala tako Nemčiji kakor Franciji. Mi bomo Alzacijo doživeli kot izredno očarljivo pokrajino z romantičnimi mesti, zato se bomo zapeljali v Colmar, ki kraljuje alzaškemu vinogradništvu. Hotelska namestitev in po želji še ta večer krajši potep na pijačo in večerni prigrizek v starem mestnem jedru.
Slika

2.dan: petek, 03.06.2022 100 km:
COLMAR - KAYSERSBERG - RIQUEWIHR - RIBEAUVILLE - OBERNAI - STRASBOURG - KEHL

Po zajtrku se bomo odpravili po slikovitem mestu, ki ga prepletajo prijetne ulice in vodni kanali reke L'ill, zato bomo odšli na Grand Rue in v Little Venice, kjer bomo odkrili najlepše motive v cvetje odetega Colmarja. Nato se bomo podali med alzaške vinograde v Kaysersberg, ki se skriva za starim srednjeveškim obzidjem in je znan kot rojstni kraj Alberta Schweitzerja, filozofa, glasbenika, misijonarja in prejemnika Nobelove nagrade. Pot nas bo nato vodila naprej po Route des Vins d'Alsace, kjer nas bo očaral pejsaž alzaške vinske ceste skozi neskončne vinograde in vasice ter mala mesteca, kot sta romantični Riqewir in Ribeauville, kjer je povsod na oknih in ulicah toliko rož, kot jih ne vidimo nikjer drugje. Vinsko turo, na kateri ne bo manjkalo priložnosti za okušanje alzaških vin, bomo zaključili v Strasbourgu, metropoli Alzacije in sedežu institucij EU, kot so evropski parlament, sodišče za človekove pravice in svet evropske unije. Sicer pa je Strasbourg očarljivo mesto s prepletanjem usedlin francoske in nemške kulture. Sprehodili se bomo ob slikovitem nabrežju reke L'ill do četrti La Pêtit France, ki je srce starega mesta. Spotoma bomo videli staro carinarnico, bahave palače starega plemstva in aristokratske buržoazije, protestantsko cerkev sv. Tomaža in seveda kronsko stavbo Strasbourgu, veličastno katedralo Nôtre Dame. Zgrajena je iz rdeč-vijoličastega vosgeškega kamna, ki je značilen za gradbeništvo vse Alzacije. Umetniških poudarkov je v katedrali veliko, od glavnega oltarja in prižnice, do barvitih oken s podobami nemških cesarjev ter veličastnih orgel, posebna atrakcija pa je znamenita cerkvena astronomska ura in angelski steber. Strasbourg si bomo ogledali tudi s perspektive ladijske vožnje po reki L’ill okoli starega mestnega jedra in moderne četrti s prestižnimi palačami paralelnega sedeža EU. Po končani ladijski vožnji, si bomo privoščili večerjo v alzaški gostilni, nato odhod v hotel v okolici Strasbourga, namestitev in nočitev.
Slika

3.dan: sobota, 04.06.2022 280 km:
STRASBOURG - HEIDELBERG - BINGEN - RENSKA DOLINA - ST.GOAR - BOPPARD - KOBLENZ

Po bolj zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali po Porenju, ter malo zavili v kulturno zelo pomembno mesto Heidelberg, kjer je 1386. leta začela delovati prva nemška Univerza in od takrat dalje je Heidelberg živahna prestolnica študentskega utripa. Med sprehodom po mestu bomo videli stari kamniti most čez reko Neckar, srednjeveška mestna vrata, heidelberški grad, ki kraljuje nad strehami »rdečega mesta«, katerega srce je Marktplatz s številnimi študentskimi pivnicami, kavarnami in trgovinicami. Nato se bomo vrnili v tisti del renske doline, kjer reka vstopi v svoj najbolj atraktivni del Renske soteske od Bingena proti Koblenzu. To je romantična dolina vinogradov na strmih rečnih pobočjih, številnih gradov in slikovitih krajev z vinskimi kletmi, ki se stiskajo v nabrežju Rena. Najlepši del doline, mimo opevane pečine Lorelei, bomo občudovali s krova rečne ladje vse tja do St. Goarja, kjer se bomo izkrcali in odšli na bolj pozno popoldansko kosilo ter vrček rizlinga v eno od starih, dobrih mestnih gostil. Nato se bomo zapeljali proti Boppardu, ki je kot arhitekturni biser te doline, zaščiteno Unescovo mesto ter dalje ob Renu do Koblenza, starega nemškega mesta, ki so ga ustanovili vitezi tevtonskega reda. Zapeljali se bomo do razgledne ploščadi sotočja Rena z Mozelo in z monumentalnim spomenikom cesarju Vilhelmu. Odhod v hotel in namestitev.
Slika

4.dan: nedelja, 05.06.2022 240 km:
KOBLENZ - DOLINA MOZELE - COCHEM - ZELL - TRABEN-TRABACH - BERNKASTEL - KUES - KOBLENZ

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v dolino reke Mozele, ki so jo opevali že poeti starih Rimjlanov, kot božansko dolino sladkega rizlinga. Mozela izvira v Vosgezih, dolga je 544 km, njen najbolj atraktiven del pa so čudoviti meandri med Trierom in Koblenzemom. V dolino Mozele se bomo spustili pri Cochemu, kjer bomo spotoma uzrli Reichenburg, enega najbolj pravljičnih gradov te doline, ter pasli oči po vinskih terasah pri Zellu, ki slovi po svojem vinu Zeller Schwartzkatze. Seveda se bomo med potjo ustavljali zaradi dobrih foto motivov in za degustacijo kakšnega kozarčka lokalnega vina. Pot nas bo tako pripeljala v Traben-Trabach, ki je že stoletja center trgovanja z vinom, bogati vinski trgovci pa so si okoli leta 1900 zgradili številne vile in hiše v takrat modernem nemškem “jugendstilu”. Enako zanimive bodo tudi številne vasi te doline, saj se niso spremenile že stoletja. Zadnje doživetje čudovitih krajev bo obisk dvojnega mesteca Bernkastel in Kues, ki jih na obeh bregovih Mosele povezuje romantični most. Razkropili se bomo po ozkih ulicah med starimi hišami in si na Marktplatzu, kjer so številne trgovinice spominkov, prijetne kavarne in bari ter dobre restavracije, vzeli čas za oddih, pijačo in priložnostni prigrizek pred vračanjem nazaj v naš hotel v Koblenzu, nočitev.
Slika

5.dan ponedeljek, 06.06.2022:
KOBLENZ – LIMBURG – FRANKFURT - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo posvetili še tretji dolini reke Lahn, ki je pritok Rena in leži v nemški deželi Hessen. Ob reki so speljane najlepše nemške kolesarske poti, ki vodijo do starodavnega mesta Limburg an der Lahn. Skozi to mesto je že v rimskih časih peljala Via Publica in vsa kasnejša stoletja srednjeveške trgovske poti, zato je mesto cvetelo vseh dva tisoč let ter zapustilo dediščino očarljive arhitekture. V Limburgu bomo odkrili srednjeveški grad na apnenčasti skali nad reko, kjer je našla svoje mesto tudi nenavadna romanska stolnica sv. Jurija. Sprehodili se bomo čez stari most iz 14.stoletja in si na glavnem trgu Altstdta vzeli prosti čas za oddih in opoldanski prigrizek. Zapeljali se bomo tudi v okolico Limburga ter ob reki Lahn obiskali še grad Runkl, kraj Dietkirchen s slikovito cerkvijo na skali in zelo prijetno staro mesto Diez. Sledila bo vožnja v Frankfurt na reki Majn, ki velja za eno največjih nemških gospodarskih in bančnih središč. Med sprehodom skozi staro središče Frankfurta bomo odkrili številne zanimivosti prejšnjih stoletij, znamenite stavbe in prijetne mestne kotičke za klepet ob kavi ali vrčku piva. Videli bomo stari mestni center Römerberg, katedralo sv. Bartolomeja in cerkev sv. Pavla, kjer je zasedal prvi nemški parlament v revolucionarnem letu 1848, rojstno hišo pesnika Goetheja, palačo muzejev v Saalhofu, stari Eschenheimerjev obrambni stolp nekdanjega obzidja, staro Opero in seveda priljubljeno peš cono Hauptwache s staro baročno stražarnico in množico kavarn, restavracij ter butičnih trgovin. Proti večeru se bomo zapeljali na letališče ter ob 20.30 poleteli v Ljubljano s pristankom ob 21.45 uri.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 20.07.2022

Rezerviraj

testMesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

testKraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 09.05.2022

Rezerviraj

Hokkaido

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.250€

  12 dni že od 3.250€
21.07.2022 - 01.08.2022
Rok prijave: 05.05.2022

Rezerviraj