Rezervacija za : Renska dolina, Alzacija in Mozela – jesen

Renska dolina, Alzacija in Mozela – jesen

Podrobnosti potovanja

To potovanje bo pisano na kožo vsem tistim, ki bi se radi izognili blizu 1800 km dolgi tranzitni avtobusni vožnji, saj bomo te »prazne kilometre« zamenjali z letalskim poletom v Zürich, kjer se bo začelo vsebinsko potovanje Porenja in po zaključku ture poleteli iz Kölna nazaj domov. Ren izvira v pogorju St. Gotharja v Švicarskih Alpah in se pri Rotterdamu izliva v Severno morje, kot ena najbolj plovnih evropskih rek. S svojim 1.233 km dolgim tokom, prečka oziroma se mejno dotika petih evropskih držav, zato je bila reka v različnih zgodovinskih obdobjih tako frontna črta, kakor tudi simbol sožitja narodov ob njej. Največji renski pritok je 544 km dolga Mozela, ki slikovito meandrira do sotočja pri Koblenzu. Za obe rečni dolini velja, da sta izjemno lepi in romantični z vinogradi rizlinga, z gradovi nad dolino in s slikovitimi mesteci na ozkih nabrežjih. Čeprav se bomo na potovanju držali Rena, bomo naredili tudi nekaj lepih ovinkov v nepozabno Alzacijo in v študentsko razposajeni Heidelberg.

 • 850 Eur / nad 40 oseb
 • 875 Eur / nad 35 oseb
 • 910 Eur / nad 30 oseb
 • 950 Eur / nad 25 oseb
 • 985 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Ljubljana-Zürich / Köln-Zagreb,
 • letališke takse v znesku 129 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa nov.'18
 • avtobusni prevoz po programu potovanja Zürich – Köln ter Zagreb - Brnik, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 2 x nočitev-zajtrk v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • 2 x večerje v restavracijah v Colmarju in v Strasbourgu
 • 1 x popoldansko kosilo v restavraciji v St.Goarju
 • vožnja z rečno ladjo po Renu: Bingen - St.Goar
 • vodenje, licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba v hotelih skupaj: 114 Eur
 • vstopnine za planirane oglede (muzej Kirshgarten Basel, ladijska vožnja Strasbourg) skupaj: cca. 20 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 46 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 57 Eur

ROK PRIJAVE: do 23.08.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 875 Eur / nad 35 oseb
 • 910 Eur / nad 30 oseb
 • 950 Eur / nad 25 oseb
 • 985 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(eur)

Videli boste:

 • Renski slapovi
 • Romantični Colmar
 • Alzaška vinska cesta
 • Strasbourg, La Pêtit France
 • Križarjenje po Renu, Mozela
 • Heidelberg , Köln
Slika

1. dan: petek, 27.09.2019:
LJUBLJANA - ZÜRICH - EGUISHEIM - COLMAR

Zbor skupine na letališču Ljubljana, jutranji polet v Zürichu in nato avtobusno potovanje do našega glavnega cilja, do reke Ren, ki izvira v švicarskih Alpah na višini 2500 metrov ter nato s 1233 km svojega toka prečka pet držav do izliva v Severno morje na Nizozemskem. Pri Neuhausenu si bomo ogledali Renske slapove, ki so največji v kontinentalnem delu Evrope, nato nas bo pot vodila v Basel, ki leži na tromeji Švice, Nemčije in Francije, zato se bomo zapeljali na »dreilandereck«. Ogledali si bomo staro mestno jedro ob kamnitem mostu na Renu, rdeči rotovž, Münster in srednjeveška mestna vrata Spalentar, vstopili pa bomo v muzejsko hišo »zum Kirschgarten«, ki s svojimi avtentično opremljenimi sobami, pričara razkošno stanovanjsko kulturo bogate meščanske družine iz sredine 18.stoletja. Po odmoru v Baslu, bomo sledili Renu, ki tukaj postane plovna reka. Na desnem nemškem nabrežju široke renske doline, nas bo spremljalo pogorje Schwarzwalda, na levi francoski strani pa se bo začela Alzacija, sporna obmejna pokrajina pod masivom Vosges, ki je v zgodovini večkrat pripadala tako Nemčiji kakor Franciji. Mi bomo Alzacijo doživeli kot izredno očarljivo vinorodno pokrajino, zato se bomo že prvi dan ustavili v Eguisheimu, ki je vzorčni primer prelepih alzacijskih krajev. Nato se bomo zapeljali proti Colmarju, ki kraljuje alzaškemu vinogradništvu, hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: sobota, 28.09.2019 100 km:
COLMAR - KAYSERSBERG - RIQUEWIHR - RIBEAUVILLE - OBERNAI – STRASBOURG - KEHL

Po zajtrku se bomo podali na jutranji potep po slikovitem Colmarju, ki ga prepletajo prijetne ulice in vodni kanali reke L'ill, zato bomo odšli na Grand Rue in v Little Venice, kjer bomo našli najlepše motive Colmarja. Ogledali si bomo tudi kip svobode, ki ga je naredil domači kipar August Bartholdi in je postal model slovitega kipa svobode v zalivu pred New Yorkom. Potem se bomo odpeljali med alzaške vinograde, kjer si bomo najprej ogledali Kaysersberg, ki se skriva za starim srednjeveškim obzidjem in je znan kot rojstni kraj Alberta Schweitzerja, filozofa, glasbenika, misijonarja in prejemnika Nobelove nagrade. Pot nas bo nato vodila naprej po Route des Vins d'Alsace, kjer nas bo očaral pejsaž alzaške vinske ceste skozi neskončne vinograde in vasice ter mala mesteca, kot sta romantični Riqewir in Ribeauville, kjer je povsod na oknih in ulicah toliko rož, kot jih ne vidimo nikjer drugje. Vinsko turo, na kateri ne bo manjkalo priložnosti za degustacijo alzaških vin, bomo zaključili v mestu Obernai, ki je vedno poln turistov ter romarjev, ki se odpravljajo na Le Mont Sainte-Odile, do svetišča najbolj čaščene alzaške svetnice. Popoldne se bomo posvetili Strasbourgu, metropoli Alzacije in sedežu institucij EU, kot so evropski parlament, sodišče za človekove pravice in svet evropske unije. Sicer pa je Strasbourg očarljivo mesto s prepletanjem usedlin francoske in nemške kulture. Sprehodili se bomo ob slikovitem nabrežju reke L'ill do četrti La Pêtit France, ki je srce starega mesta. Spotoma bomo videli staro carinarnico, bahave palače starega plemstva in aristokratske buržoazije, protestantsko cerkev sv.Tomaža in seveda kronsko stavbo Strasbourgu, veličastno katedralo Nôtre Dame. Zgrajena je iz rdečega vogeškega kamna, ki je značilen za gradbeništvo vse Alzacije. Umetniških poudarkov je v katedrali veliko, od glavnega oltarja in prižnice, do barvitih oken s podobami nemških cesarjev ter veličastnih orgel, posebna atrakcija pa je znamenita cerkvena astronomska ura in angelski steber. Strasbourg si bomo ogledali tudi s perspektive ladijske vožnje po reki L’ill okoli starega mestnega jedra in moderne četrti s prestižnimi palačami paralelnega sedeža EU. Po končanem samostojnem potepanju po prijetnem mestu, odhod v hotel v okolici Strasbourga, namestitev in večerja.
Slika

3.dan: nedelja, 29.09.2019 280 km:
STRASBOURG - HEIDELBERG - BINGEN - RENSKA DOLINA - ST.GOAR - BOPPARD - KOBLENZ

Po zajtrku bomo nadaljevali po Porenju, ter malo zavili v kulturno zelo pomembno mesto Heidelberg, kjer je 1386.leta začela delovati prva nemška Univerza in od takrat dalje je Heidelberg živahna prestolnica študentskega utripa. Med sprehodom po mestu, bomo videli stari kamniti most čez reko Neckar, srednjeveška mestna vrata, heidelberški grad, ki s terase nudi krasno panoramo na strehe in ulice “rdečega mesta”, katerega srce je Marktplatz s številnimi študentskimi pivnicami, kavarnami in trgovinicami. Nato se bomo vrnili v tisti del renske doline, kjer reka vstopi v svoj najbolj atraktivni del Renske soteske od Bingena proti Koblenzu. To je romantična dolina vinogradov na strmih rečnih pobočjih, številnih gradov in slikovitih krajev z vinskimi kletmi, ki se stiskajo v nabrežju Rena. Najlepši del doline, mimo opevane pečine Lorelei, bomo občudovali s krova rečne ladje vse tja do St.Goarja, kjer se bomo izkrcali in odšli na bolj pozno popoldansko kosilo ter vrček rizlinga v eno od starih, dobrih mestnih gostil. Nato se bomo zapeljali proti Boppardu, ki je kot arhitekturni biser te doline, zaščiteno Unescovo mesto ter dalje ob Renu do Koblenza, starega nemškega mesta, ki so ga ustanovili vitezi tevtonskega reda. Zapeljali se bomo do razgledne ploščadi sotočja Rena z Mozelo in z monumentalnim spomenikom cesarju Vilhelmu I. Odhod v hotel in namestitev.
Slika

4.dan: ponedeljek, 30.09.2019 300 km:
KOBLENZ - DOLINA MOZELE - COCHEM - ZELL - TRABEN-TRABACH - BERNKASTEL - KUES - TRIER

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v dolino reke Mozele, ki so jo opevali že poeti starih Rimjlanov, kot božansko dolino sladkega rizlinga. Mozela izvira v Vogezih, dolga je 544 km, njen najbolj atraktiven del pa so čudoviti meandri med Trierom in Koblenzemom. V dolino Mozele se bomo spustili pri Cochemu, kjer bomo spotoma uzrli Reichenburg, enega najbolj pravljičnih gradov te doline, ter pasli oči po vinskih terasah pri Zellu, ki slovi po svojem vinu Zeller Schwartzkatze. Pot nas bo tako pripeljala v Traben-Trabach, ki je že stoletja center trgovanja z vinom, bogati vinski trgovci pa so si okoli leta 1900 zgradili številne vile in hiše v takrat modernem nemškem “jugendstilu”. Enako zanimive bodo tudi številne vasi te doline, saj se niso spremenile že stoletja. Predzadbje doživetje čudovitih krajev bo obisk dvojnega mesteca Bernkastel in Kues, ki jih na obeh bregovih Mosele povezuje romantični most. Razkropili se bomo po ozkih ulicah med starimi hišami in si na Marktlatzu, kjer so številne trgovinice spominkov, prijetne kavarne in bari ter dobre restavracije, vzeli čas za oddih, pijačo ali priložnostni popoldanski prigrizek. Nazadnje bo sledila vožnja v mesto Trier, kjer se je nabralo zgodovinske dediščine, ki je na seznamu Unescovih znamenitosti tega najstarejšega nemškega mesta. Kot zapuščino Rimljanov najdemo stari rimski most, mestna vrata Porta Nigra, terme in aulo Palatina z baziliko sv. Konstantina. Srednjeveški gradbeni višek predstavlja katedrala sv. Petra, iz novejše dobe pa je zanimiva rojstna hiša Karla Marxa. Sedanje živahno srce Triera je Hauptmarkt, kjer poleg butikov najdemo bogato gostinsko ponudbo in prijeten večerni živ žav. Po večernem odmoru na tem trgu, odhod v hotel in nočitev.
Slika

5.dan: torek, 01.10.2019:
TRIER - KÖLN - ZAGREB – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali na dopoldanski ogled milijonskega Kölna, glavnega mesta nemškega Porenja. Mesto so zasnovali rimski legionarji, v 13.stoletju pa so začeli graditi kölnsko katedralo, ki je sedaj ena najveličastnejših gotski katoliških cerkva v Nemčiji in nas prevzame že od zunaj z dvema 157 metrov visokima zvonikoma, notranjost pa je polna sakralnega okrasja visoke umetniške vrednosti. Köln je postal romarski kraj in v prejšnjih stoletjih so se na romanje v 900 km oddaljen “Kelmorajn”, odpravili tudi mnogi slovenski romarji. Druga sinonima Kölna sta znameniti Hohenzollerski železni most, ki je preživel bombandiranja ob koncu II. svetovne vojne in slavna kolonjska vodica ali “Kolnisch Wasser 4711”. Izlet v nemško Porenje bomo zaključili v priljubljeni četrti Belgian Quarter, kjer za spremembo ne kraljujejo renska vina ampak številne pivnice z obveznim kolnskim pivom “kolsch”. Odhod na letališče in popoldanski polet na zagrebško letališče. Avtobusni prevoz v Ljubljano, na Brnik in v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Eksotični Filipini – NOVO

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 2.970€

  15 dni že od 2.970€
01.02.2020 - 15.02.2020
Rok prijave: 10.11.2019

Rezerviraj

Nova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 02.09.2019

Rezerviraj

Paradiž južne Indije

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 2.190€

  13dni že od 2.190€
23.11.2019 - 05.12.2019
Rok prijave: 25.09.2019

Rezerviraj

testArgentina – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.690€

  12 dni že od 3.690€
22.11.2019 - 03.12.2019
Rok prijave: 09.09.2019

Rezerviraj