Rezervacija za : Prlekija

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Prlekija

Podrobnosti potovanja

A v Prlekijo bi šli, tam kjer so Prleki in Prlečke doma? Kje pa to sploh je? Vam težko natančno odgovorimo, ker je to ena redkih slovenskih dežel, ki nima jasno začrtanih geografskih meja. Bo res treba z nami na izlet in poslušati ljudsko govorico, saj šele takrat, ko zaslišimo toliko preglasnikov v njihovih besedah vemo, da smo zanesljivo v Prlekiji. To se nam bo zgodilo tam nekje vzhodno od Dornave, pa v Slovenskih goricah do sv. Tomaža in sv. Jurija ob Ščavnici, tudi na Murskem polju in vse do Jeruzalema. Zanesljivo bomo v Prlekiji, ko se bomo namesto v Ljutomeru znašli v Lotmerku. Lahko pa vzamemo še bolj zanesljiva merila odkrivanja Prlekije, zlasti v času jesenske »bratve«, ko ti ljudje iz »grabe« ves dan nosijo na hrbtu težke »püte« ampak na koncu dneva vsi »vesničarji« zadovoljno »zahuškajo«, Prlečke pa namažejo »zobl na kruh« ali vzamejo kaj dobrega iz »tünke« in na mizo postavijo »špricar«.

 • 59 Eur / nad 40 oseb
 • 64 Eur / nad 35 oseb
 • 71 Eur / nad 30 oseb
 • 79 Eur / nad 25 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja, cestnine, parkiranja, stroški voznika
 • kosilo
 • lokalno vodenje
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški ter DDV
 • strošek prijave: 9 Eur
 • program in ogled kmečkega muzeja v Pristavi s pijačo dobrodošlice, kruhom z zaseko in tamburašem: 6 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 11 Eur

ROK PRIJAVE: do 11.09.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo akontacije.

ROKI PLAČIL:

 •  akontacija ob prijavi 25 Eur
 • poračun 7 dni pred odhodom

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu drugega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 64 Eur / nad 35 oseb
 • 71 Eur / nad 30 oseb
 • 79 Eur / nad 25 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Slika

1.dan: sobota, 26.09.2020:
PRLEKIJA

Odhod skupine ob 06.30 uri iz Škofje Loke ter vstopi potnikov v Ljubljani in Celju. Pozdrav Prlekiji bomo naredili v vasi Križevci s cerkvijo sv. Križa, romansko kapelo in starim pokopališčem ter s spomenikom velikemu prleškemu domoljubu Matiji Slaviču. Sledila bo zanimiva predstavitev nekdanjih murskopoljskih rodbin ter »kmečke aristokracije«, da si bomo lažje predstavljali življenje teh ljudi v preteklih časih. V vasi Lukovci nas bo zanimala arhitekturna dediščina murskopoljske kmečke hiše, nakar bo sledil ogled Lotmerka z zanimivostmi kot so hipodrom za kasaške dirke, Trg Jakoba Babiča, stari špital in hiralnica, rojstna hiša narodnega buditelja Dragotina Huberja in župna cerkev sv. Janeza Krstnika. Tudi Miklošičev trg in vse okoli njega je poln zgodovinskega spomina na družinsko hišo Franca Miklošiča, rektorja dunajske Univerze, na dekliško šolo, trško meščansko čitalnico, na vojaški lazaret, slaščičarno in prvo samopostrežno trgovino v vsej Jugoslaviji. Na Glavnem trgu si bo zanimivo pogledati Marijin steber, hišo Karola Grossmana, prvega slovenskega zapisovalca na filmski trak, deželni mejnik Štajerske in Ogrske dežele, hčerinsko vinsko trto z mariborskega Lenta ter galerijo Anteja Trstenjaka, češko-lužiškega in prleškega slikarja. Nadaljevali bomo v Pristavo na robu Murskega polja, ki je nekakšna »prleška Pisa« zaradi nagnjene vaške kapele ter si ogledali lokalni kmečki muzej in obisk zaključili ob zvokih tamburice ter pijačo dobrodošlice s kruhom in zaseko. Sledila bo vožnja v čudovite vinogradniške gorice od Železnih dveri do Jeruzalema s cerkvico Žalostne Matere Božje ter nadaljevali do Miklavža pri Ormožu in mimo dvorca Temnar v Kog, s priznano vinsko kleto Praprotnik-Čurin. Vesel zaključek izleta, kakor se za Prlekijo spodobi, bomo naredili na domačiji kmečkega turizma, kjer nam bodo pripravili okusno in bolj pozno popoldansko kosilo. Po družabnem zaključku izleta, bo sledilo le še vračanje proti domu.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

DB San Antonio 4* Superior

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 919€

  8 dni že od 919€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Hotel Topaz 3*

Zagotovljeno potovanje

8 =12 dni že od 599€

  8 =12 dni že od 599€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Bled/ Hotel in Glamping Ribno 3*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 142€

  3 dni/2 noči že od 142€
11.07.2020 - 31.08.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Radenci/Hotel Radin 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 73€

  3 dni/2 noči že od 73€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Terme Ptuj/GH Primus 4* superior

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 83€

  3 dni/2 noči že od 83€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Apartmaji Prekmurska vas 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 74€

  3 dni/2 noči že od 74€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj