Rezervacija za : Portugalska

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Portugalska

Podrobnosti potovanja

Potovati na Portugalsko, pomeni obiskati eno od najbolj vznemirljivih dežel na evropski obali Atlantika, kjer je Henriki Navigator v svoji pomorski šoli pripravljal najbolj hrabre pomorščake, da so se odpravili na pomorska raziskovanja in tudi osvajanja neznanih dežel onstran neznanih morskih prostranstev. Pri obeležju Padrao dos Descobrimentos se bomo spominjali Bortolomea Diaza, ki je prvi objadral Afriko, Vasca da Gama, ki je našel morsko pot v Indijo in Magellana, ki je prvi objadral ves okrogli svet. Potovati na Portugalsko, pomeni tudi spoznati mnogo njihovih kraljev od prvo kronanega Alfonza v davnem 13.stoletju, do zadnjega Manuela II. ki se je moral s svojo krono umakniti republikancem. To bodo zgodbe o krutih spopadih s Španci, o kraljih, ki so zavzeli Brazilijo in druge kolonije ali o kraljih, ki so predvsem podpirali pesnike ter arhitekte svojstvenega portugalskega stila. Potovati na Portugalsko pa bo tudi pomenilo doživeti zelo lepo in prijetne deželo sedanjega časa, poslušati fado in uživati ob krožniku dobrih tradicionalnih domačih jedi s kupico črnega vina.

 •  1.395 Eur / nad 40 oseb
 •  1.425 Eur / nad 35 oseb
 •  1.465 Eur / nad 30 oseb
 •  1.510 Eur / nad 25 oseb
 •  1.540 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Benetke – Lizbona - Benetke
 • letališke takse, na dan priprave programa znašajo 58 Eur*
  /*točen znesek vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
 • avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški cestnin, parkiranj, stroški voznika
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 5 x večerje v hotelih bivanja
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • portugalsko lokalno vodenje kjer je obvezno
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijska storitev agencije in DDV
 • strošek prijave: 23 Eur
 • enoposteljna soba: 245 Eur
 • 8 vstopnin po programu: cca 80 Eur
  /Palacio Real Sintra, Bolsa Porto, San Francisco Porto, Biblioteka Coimbra, Evora Ossos, Tomar Convento, Batalha, Alcobaça (vstop senior 65+ / ceneje cca 40%)/
 • napitnina lokalnim vodnikom in vozniku
 • fakultativni obisk kleti Sandeman: 22 Eur
 • avtobusni prevoz Slo-Benetke-Slo : cena bo znana kasneje glede na število potnikovOpomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

ROK PRIJAVE do 19.07.2024 oz.do zasedbe prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo račun za plačilo stroška akontacije, zavarovanj in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se napravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.425 Eur / nad 35 oseb
1.465 Eur / nad 30 oseb
1.510 Eur / nad 25 oseb
1.540 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT je osebna izkaznica ali potni list.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Lizbono z vrsto znamenitosti in mavrsko četrtjo Alfamo
 • kraljevo razkošno Sintra ter klif Cabo da Roca
 • Sončna pokrajino Alantejo z vinsko trto in črnimi biki
 • romarsko Fatimo ter samostane Batalha, Tomar, Alcobaca
 • bela mesta Evora, Marvao in Castelo de Vide
 • potepanje po Obidosu, slikovitem belo-modrem mestu

1.dan: sreda, 16.10.2024:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - LIZBONA

Popoldne odhod iz Škofje Loke* in Ljubljane, vožnja na beneško letališče ter večerni polet v Lizbono, kjer se bomo po pristanku odpeljali v center Lizbone, hotelska namestitev in nočitev.

2.dan: četrtek, 17.10.2024 :
LIZBONA - SINTRA - CABO DA ROCA - ESTORIL - CASCAIS - LIZBONA

Po zajtrku bomo naredili celodnevni izlet iz Lizbone v kraljevo Sintro ter si poleg prijetnega mesta ogledali tudi Palacio Real, ki je arhitekturna mojstrovina mavrskega stila s čudovitimi modrimi »azulejzosi«, ki so tipični portugalski keramični arhitekturni dekorativni dodatki. Potem bomo nadaljevali do atlantske obale, kjer bomo doživeli divjo lepoto narave v najbolj zahodni točki Evrope na Cabo da Roca in potem še proti Cabo Raso in do skalnate obale z »žrelom pekla« ali Boca do Inferno. Nadalje bomo spoznavali turistično obalo do svetovljanskega Estorila z igralnico in kopališkega Cascaisa ter se pozno popoldne vrnili v center Lizbone, kjer bomo lahko po svoje raziskovali peš cono mesta, imenovano Baixa z elegantno ulicio Augusta, ki je polna kavarn, bistrojev, butikov ali pa zavili v enako živahno in zelo lepo četrt Bairo Alto. Zelo zanimiva opcija je lahko vožnja s starim tramvajem 28, ki nas vozi po zavitih ulicah Lizbone na Alfamo in nazaj. Zvečer vrnitev v naš hotel na večerjo in nočitev.

3.dan: petek, 18.10.2024:
LIZBONA - SESIMBRA

Po zajtrku bomo dan posvetili kulturno zgodovinskim znamenitostim portugalske prestolnice. Zapeljali se bomo na nabrežje Rio Tejo, kjer se reka v estuarju izliva v prostranstvo Atlantika. Tukaj si bomo ogledali Torre de Belem, ikonični stolp trdnjave iz začetka 16.stoletja, kjer so se poslavljali od mesta vsi veliki portugalski pomorščaki, ki so odhajali raziskovati neznane oceane in monumentalen spomenik Padrao dos Descobrimentos, posvečen Henriku Navigatorju in ostalim pomorščakom kot so bili Vasco da Gama, Pedro Cabral ter Fernando Magellan, ki niso le raziskovali ampak tudi osvajali nove portugalske kolonije po Afriki, Aziji in južni Ameriki. Vstopili bomo v katedralo samostana Mosteiro dos Jeronimos, kjer bomo videli grob legendarnega Vasca da Game in največjega portugalskega pesnika Luisa de Camoeşa. Vozili se bomo po Avenidi do Liberdade, lizbonski elizejski poljani ter si ogledali tudi Alfamo, najstarejšo mestno četrt Lizbone, kjer se je vedno prepletalo življenje Mavrov, Židov in kristjanov in kjer se je rojevalo petje »fada«, žalostnih pesmi o krutosti morja, o bolečini življenja v revščini ter o hrepenečih ljubeznih. Popoldne bomo prečkali znameniti most 25.aprila ter na levem strani reke Tajo videli veličasten kip Criosto Rei, narejen po kopiji Kristusa iz Rio de Janeira ter nadaljevali naš izlet izven Lizbone čez hribovje Serra da Arrabida v staro ribiško mestece Sesimbra, ki leži med dvema srednjeveškima trdnjavama v zalivu turkiznega morja. Sesimbra je sedaj priljebljeno kopališko mestece s promenado in idealno za potepanje po ozkih ulicah trgovinic in lokalov ter predvsem restavracij morske hrane s slovito ribo “espadarte”, kar bo lahko vabljiva priložnost za večerjo ob morju. Zvečer odhod v hotel in nočitev.

4.dan: sobota, 19.10.2024:
SESIMBRA – OBIDOS – SITIO – NAZARE – ALCOBAÇA - BATALHA – FATIMA

Po zajtrku se bomo usmerili severno od Lizbone v Óbidos, ki se skriva za mogočnim srednjeveškim obzidjem in je prav gotovo eno najlepših mest s tradicionalno portugalsko arhitekturo. Hiše v modri barvi ter z mnogo zanimivih detajlov, ustvarjajo tipično podobo nekdanjega stavbarstva na Portugalskem. Ker je mesto turistično zelo obiskano, najdemo na glavni promenadni ulici številne lokale, umetniške delavnice in prodajalne zlasti keramičnih in tekstilnih izdelkov. Sledila bo vožnja na obalo Atlantika kjer bomo obiskali prijetno mestece Sitio na robu previsnega klifa in se nato z vzpenjačo spustili v staro ribiško mesto Nazare z neskončnimi peščenimi plažami in z utripom nekdanjih ribiških dni. V sosednji Alcobaçi bomo ob dveh čudovitih sarkofagih spoznali najlepšo ljubezensko zgodbo kralja Pedra in njegove dvorne dame Iñes de Castro. Naslednji ogled bo posvečen eni največjih gradbenih mojstrovin portugalske gotike, kar je nedvomno samostan Batalha, ki so ga zgradili po čudežni zmagi Portugalcev nad Španci in je postal tudi svečana grobnica slavnega princa Henrika ter številnih drugih portugalskih kraljev. Nato se bomo odpeljali v Fatimo, eno najbolj slavnih romarskih svetišč sveta, kjer se je sredi vihre prve svetovne vojne prikazala Marija trem pastirjem in pozvala ljudi k miru in ljubezni. Sledila bo le še hotelska namestitev ter večerja.

5. dan: nedelja, 20.10.2024:
FATIMA – PORTO

Po zajtrku nas bo pot vodila v Porto, v severno portugalsko prestolnico, ki jo bomo dosegli preko slikovitega mostu Ponte Dom Luis, ki se vije visoko čez reko Douro in se tako znašli sredi nekdaj cvetočega trgovskega centra iz zlatih časov portugalskih osvajanj Brazilije. Vstopili bomo v Palacio de Bolsa in si ogledali sijajne prostore borze, kjer je zasedal gospodarski vrh tega uspešnega mesta. Potem bomo odšli v cerkev Igreja de Sao Francisco, ki je višek sakralnega baročnega razkošja. Nazadnje se bomo kar peš odpravili po Rua das Flores proti središču Porta, da si bomo ogledali glavni trg Liberdade ter izjemne azulejose na pročeljih cerkva in na železniški postaji Sao Bento. Po osrednji dnevni pavzi se bomo pozno popoldne še malo samostojno potepali po trgu Praca do Batalha in ulici Rua Santa Caterina, kjer je cela vrsta trgovinic, knjigarn in stari Cafe Majestic. V Portu bomo obiskali Ribeiro, najstarejši del mesta, kjer se je obdržalo vzdušje starih pristaniških časov in kjer še vedno vidimo »barcos rebalos«, stare ladje za prevažanje sodov vina po reki Douro do pristaniških skladišč angleških trgovcev. Proti večeru bomo na nabrežju Cais de Gaia popili kozarček portovca v kleteh slavne angleške firme Sandeman ter se na koncu dneva odpeljali v hotel, namestitev in večerja.

6. dan: ponedeljek, 21.10.2024:
PORTO – AVEIRO – COIMBRA - TOMAR

Po zajtrku si bomo še malo ogleddovalo Porto ter zaokrožili po Avenidi da Boavista s parki in razkošnimi vilami »brazilskih retornadosov« ter z impozantnim spomenikom Welingtonu, ki je pomagal Portugalcem v obrambi pred Napoleonom. Zapeljali se bomo še v obalni pas Avenide do Brasil, kjer še stojijo stare obmorske trdnjave s topovi in na Angleško plažo, od koder so Britanci odgnali domače ribiče, da so si tam gradili razkošne vile in kopališče. Potem bomo zapustili Porto in se usmerili proti jugu ter spotoma naredili ovinek v Avairo, ki je svoje dni slovelo po solinarstvu in kjer lahko vidimo svojstvene barvite gondole »barcos moliceiros«. Naslednji cilj nam bo »latinsko« mesto Coimbra s svojo znamenito univerzo Velha Universidade iz davnega leta 1290, kjer bomo vstopili v njihovo častitljivo biblioteko, v izpitno dvorano ter v nekatere druge stare univerzitetne prostore. Sledila bo vožnja v Tomar, v mesto slovite cerkvene trdnjave Convento de Cristo, ki so jo na meji krščanstva in islama pozidali vitezi križarskega reda templarjev, kot zanesljiv branik pred drugo vero. Ogled Conventa bo pomenil predvsem srečanje s svojstvenim portugalskim gradbenim stilom, ki je dosegel svoj višek v znamenitem »manuelinskem oknu«. Hotelska namestitev in možnost hotelske večerje.

7.dan : torek, 22.10.2024:
TOMAR – ALENTEJO - CASTELO DE VIDE - MARVÃO - EVORA

Po zajtrku nas bo čakal zanimiv dan, saj bomo zavili v osrčje portugalske pokrajino Alentejo, kamor običajno turisti ne zaidejo. Pokrajina je ohranila svoj prvinski izgled travnatih planjav, kjer domačini gojijo plutovce, oljke, evkaliptuse, vinsko trto za svoje črno vino in kjer ima veljavo zdrava hrana po načelu s kmetije na mizo. V Alenteju se prosto pasejo ovce in govedo, ki zraste le ob travi in senu. Ta pokrajina je vedno bila strateško pomembna na meji velikega španskega soseda, zato so tamkajšnja mesta vedno bila obdana z obzidji. Ustavili se bomo v mestu Casetlo de Vide, ki je bilo vedno obrambno utrjeno, prebivalstvo pa izrazito razdeljeno na predele mesta s kristjani, Mavri in Židi. Nadaljevali bomo v srednjeveško mestece Marvão, ki se nahaja kot utrjena akropola 843 m visoko nad planoto in nudi vsestransko doživetje enkratnih razgledov. V nadaljevanju bomo med vožnjo videli slikovita trdnjavska mesta Portalegre, Estremoz in Evoramonte, glavni cilj pa nam bo staro univerzitetno mesto Evora, kjer si bomo v Igreja de Sao Francisco ogledali kostnico Capelo dos Ossos, stari Templo Romano, mavrsko fontano na Porta de Moura in glavni trg Praca do Giraldo s slikovitimi rumenimi fasadami in prijetnimi arkadami. V Evori bomo zaključili dan, se namestili v hotelu in večerja.

8.dan: sreda, 23.10.2024:
EVORA - LIZBONA - BENETKE - LJUBLJANA – ŠK. LOKA

Po zajtrku bomo počasi zapustili pokrajino Alantejo ter se vračali proti Lizboni, kjer bom preko drugega najdaljšega evropskega mostu Vasco da Gama, ki zelo atraktivno prečka estuar reke Tejo, prišli na letališče Lisbona ter sredi dneva poleteli na beneško letališče. Sledil bo prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko, kamor se bomo vrnili okoli 17.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.129€

  3 dni že od 1.129€
13.12.2024 - 15.12.2024
Rok prijave: 20.07.2024

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Uzbekistan-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.850€

  10 dni že od 1.850€
15.10.2024 - 24.10.2024
Rok prijave: 15.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 16.07.2024

Rezerviraj

Azorski otoki

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.750€

  8 dni že od 1.750€
01.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 08.05.2024

Rezerviraj