Rezervacija za : Polarni krog

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Polarni krog

Podrobnosti potovanja

 • 1.600 Eur / nad 40 oseb
 • 1.670 Eur / nad 35 oseb
 • 1.760 Eur / nad 30 oseb
 • 1.830 Eur / nad 25 oseb
 • 1.910 Eur / nad 20 oseb
 • 1.970 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalo Finnair: Dunaj – Helsinki – Rovaniemi – Helsinki – Dunaj
 • letališke takse in varnostne pristojbine 125 Eur*
  *točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. Vprogramu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
 • kvaliteten avtobusni prevoz v Skandinaviji
 • stroške voznika, parkirnin, tunelov
 • 6 x polpenzion hotel 3*/4* lokalnih kategorij, dvoposteljna soba
 • 1 x nočitev z zajtrkom 4* lokalne kategorije, dvoposteljna soba
 • trajekti po programu
 •  vstopnina Nordkapp
 • dodatni voznik na Nordkappu
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 •  strošek prijave: 18 Eur
 •  vstopnine: cca 120 Eur
  (Siida, Alta, Polaria, Lofotr, Nusfjord s kosilom, Arktična katedrala)
 •  enoposteljna soba: 400 Eur
 • avtobusni prevoz na letališče in nazaj (cena bo znana naknadno, saj je odvisna od števila potnikov)
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja(odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 99 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 22.6.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 350 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.670 Eur / nad 35 oseb
1.760 Eur / nad 30 oseb
1.830 Eur / nad 25 oseb
1.910 Eur / nad 20 oseb
1.970 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po
najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, veljaven še 90 dni po zaključku potovanja.

POGOJI ZA POTOVANJE PO SKANDINAVIJI:
Dokazilo o polni cepljenosti ali dokazilo o prebolelosti Covid-19 v preteklih 6 mesecih od začetka potovanja oz. Digitalno zeleno potrdilo. Potrdila morajo biti v angleščini. Podrobnejše informacije o vseh potrebnih dokazilih bomo poslali prijavljenim potnikom.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • prelepe Lofotske otoke
 • Nordkapp
 • Božičkovo vas v Rovaniemiju
 • Severne jelene
 • Mogočne brzice Malselvfossen
 • Enkraten muzej o Laponcih
 • prostrano tajgo, tundro in več fjorde
 • Arktično katedralo

1.dan: sreda, 18.08.2021:
LJUBLJANA – DUNAJ – HELSINKI – ROVANIEMI

Jutranji odhod potnikov na dunajsko letališče, od koder je predviden polet proti Helsinkom ob 11.15 uri. Nadaljevanje poleta proti Rovaniemiju, ki leži že v čarobnem polarnem pasu onstran severnega tečajnika. Po pristanku se bomo odpeljali v hotel, namestitev, večerja in prenočevanje.

2.dan: četrtek, 19.08.2021:
ROVANIEMI – ARTIC CIRCLE – VITTANGI – KIRUNA

Po zajtrku si bomo najprej ogledali Rovaniemi, ki je bil sicer močno uničen v finsko-ruski vojni 1944 leta, zato so ga temeljito obnovili po načrtih slavnega finskega arhitekta Alvara Alte. Izmed vseh njegovih stavb obiskovalce najbolj navdušujejo kongresni center, gledališče in knjižnica, zato se bomo do njih zapeljali tudi mi. Nato bomo obiskali bližnjo luteransko cerkev z zanimivo oltarno fresko, ki govori o spopadu dobrega in slabega v človeškem srcu. Odpeljali se bomo do Božičkove vasi, kjer nas bo v svojem domu sprejel Božiček. Ko mu bomo zaupali vse svoj skrite želje, si bomo vzeli še nekaj časa za brkljanje med prvimi spominki in za pisanje pozdravov našim prijateljem z Božičkove pošte. Pred nadaljevanjem, se bomo še slikali na slavnem vzporedniku 66°33' geografske širine in s tem začeli potovanje onkraj polarnega kroga. Peljali se bomo proti Švedski in začeli spoznavati lepote švedske tajge, ko bomo nadaljevali pot proti kraju Vittangi ter naprej proti mestu Kiruna. Dan bomo tako zaključili v najsevernejšem švedskem mestu, ki je hkrati tudi najmlajše, saj je nastalo šele po odkritju železove rude koncem 19. stoletja. Velikih znamenitosti zato Kiruna nima, največja atrakcija so terasasti griči dnevnih kopov, v samem mestu pa lepa cerkev, kjer je nenavadno oltarno podobo narisal umetniško navdahnjen princ Evgen, brat kralja Gustava Švedskega. Hotelska namestitev in večerja.

3.dan: petek, 20.08.2021:
KIRUNA– BJERKVIK – SVOLVAER

Po zajtrku bomo velik del poti vozili vzdolž švedskega jezera Tornetråsk, preden bomo prestopili na Norveško in se preko slikovitega fjela Bjørnfjell začeli spuščati proti norveški zahodni obali. Krajši postanek bomo imeli v kraju Bjerkvik nato pa pot nadaljevali ob velikem fjordu Ofoten in naprej po novi cesti, ki skozi številne tunele vodi do prelepih Lofotskih otokov. V glavnem mestu Svolvaer, se bomo namestili v hotelu za dve zaporedni noči in po hotelski večerji prenočili.

4.dan: sobota, 21.08.2021:
SVOLVAER – HENINGSVAER – NUSFJORD – Å – SVOLVAER

Po zajtrku bomo začeli raziskovati sanjsko lepe Lofotske otoke, ki so zaradi svojega vulkanskega porekla polni atraktivnih reliefnih oblik in nudijo nepozabni pokrajinski vtis. Otočje slovi kot največje ribolovno področje polenovk oz. trsk na svetu. Prevozili bomo vse štiri otoke Austvagøjya, Vestvagøya, Flakstadøya in Moskensøya ter tako doživeli izjemno lepe prizore narave in slikovitost odmaknjenih ribiških vasic, kjer domačini kljubujejo divji naravi polarnih razmer. Najprej si bomo ogledali v morje pomaknjeno ribolovno mestece Henningsvaer. Vstopili bomo tudi v Lofoter muzej in spoznali nekdanje bivališče Vikingov. Sledil bo postanek v prav filmsko slikovitem Nusfjordu, kjer nam bodo domačini prikazali zbirko svojih fotografij, ki nam bodo pričarale podobe življenja na Lofotih predvsem v zimski polovici leta. Nadaljnje nas bo prevzela izjemna slikovitost narave okrog vasi Reine, Moskeness in Å, ki je kraj z najkrajšim zemljepisnim imenom in poslednji kraj otočja na meji atlantskega prostranstva. Vrnitev v Svolvaer v naš hotel, večerja in prenočevanje.

5.dan: nedelja, 22.08.2021 :
SVOLVAER –TROMSØ

Po zajtrku se bomo počasi poslovili od Lofotov in nadaljevali ob slikovitem Ofotenfjordu in se nato usmerili še višje proti severu. Pozno popoldne bomo prispeli do očarljivega univerzitetnega mesta Tromsø. Celotno področje je bilo naseljeno že po zadnji ledeni dobi in nato dolgo časa nudilo bivališče nomadskim Laponcem, ki so živeli na obalnem pasu, preden so jih začeli Norvežani potiskati višje v notranjost Skandinavije. Ob prihodu v mesto si bomo najprej ogledali Arktično katedralo, ki je največja mestna znamenitost. Moderno cerkev so zgradili 1964. leta po načrtih domačega arhitekta v podobi laponskega šotora z vitraži, ki lovijo polarno svetlobo. Cerkev je istočasno odlična glasbena dvorana s poletnimi polnočnimi koncerti. Nato se bomo sprehodili po centru mesta, ki ga pogosto imenujejo »vrata Arktike«, zaradi izhodišča plovnih poti proti severnim morskim obzorjem. Vstopili bomo v muzej Polaria, ki je že od zunaj arhitekturno zanimiv, saj ima podobo ledenih plošč, ki so se narinile ena na drugo. Muzej nas bo popeljal v slikovita doživetja čarobnega sveta Severnega ledenega morja in zlasti otočja Svalbard ter nam predstavil presenetljivo pestri živalski svet hladnih morskih globin. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6.dan: ponedeljek, 23.08.2021:
TROMSØ – BREIVIKEIDET – OLDERDALEN – ALTA –HONNINGSVAG – NORDKAP

Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili še zadnje večje mesto na severu in se podali novim dogodivščinam naproti. Na norveško obalo se bomo vrnili potem, ko bomo pri krajih Breivikeidet in Olderdalen kar dvakrat prečkali fjorde s trajekti, nato pa nadaljevali proti zalivu Kvaennangen, kjer bomo doživeli prekrasen razgled po zasneženih vrhovih in modrini Norveškega morja. Nadaljevali bomo ob fjordu Langfjorden in prišli do Alte, kjer si bomo na skalnati obali Altafjorda ogledali fantastične prazgodovinske kamnoseške podobe. Pot bomo nadaljevali ob divjih rekah čez visoke fjele ter nadaljevali po pokrajini, kjer bodo izginila poslednja drevesa in se bo razraščala le še polarna tundra grmičkov, mahov in lišajev ter posamezni šopi trave in cvetja. Pot nam bodo verjetno prečkali tudi jeleni, saj se bomo ob Porsanger fjordu vozili po »cesti severnih jelenov«. Ko bomo zapeljali v podmorski tunel ter se tako spustili v globino 212 m, bomo končno dosegli otok Magerøja in prispeli v živopisno ribiško mesto Honningsvåg, najsevernejše mesto na svetu. Po hotelski namestitvi in večerji, se bomo odpravili k zadnjemu višku naše polarne ture, saj bomo »ponoči« obiskali Nordkapp na 71°10'21" severne geografske širine in s 307 m visoke pečine nad Severnim ledenim morjem občudovali polarno polnočno sonce, ki bo lebdelo nizko nad obzorjem in ustvarjalo magično polarno svetlobo. Po polnoči vračanje proti hotelu in prenočevanje.

7.dan: torek, 24.08.2021:
HONNINGSVÅG – PORSANGER FJORD – KARASJOK – INARI – IVALO

Po zajtrku se bomo začeli vračati po isti cesti ob Porsangefjordu in prispeli do Olderfjordna ter se tam usmerili proti mestecu Karasjok, kjer delujeta laponski parlament in kulturna ustanova norveških Samov. Pri naselju Karigasniemi se bomo vrnili na Finsko in nadaljevali vožnjo vse do laponskega svetega jezera Inari, katerega krasijo tisočeri slikoviti otočki. Na tej poti se bomo ustavili na otočku Karhunpesakivi, kjer si bomo privoščili kratek sprehod po tajgi ter nato nadaljevali v mestece Inari. Ogledali si bomo odličen etnografski muzej o Laponcih, kjer se nam predstavijo s svojim delom in življenjem na skrajnem severu Laponske skozi štiri letne čase. Sledila bo vožnja do letališča Ivalo, od koder bomo poleteli proti Helsinkom. S hotelskim avtobusom se bomo odpeljali do hotela in prenočili.

8.dan: sreda, 25.08.2021:
HELSINKI – DUNAJ - LJUBLJANA

Po zgodnjem zajtrku se bomo poslovili od prelepih severnih obzorij, saj se bomo odpeljali na letališče, od koder bomo ob 08.30 uri poleteli proti Dunaju. Sledila bo avtobusna vožnja nazaj proti Ljubljani.

Opomba:

Program je nastal v jeseni 2020, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2021, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj