Rezervacija za : Peru in Bolivija

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Peru in Bolivija

Podrobnosti potovanja


Potovanje v Peru in skok v sosednjo Bolivijo, do najvišje ležeče prestolnice na svetu La Paz, spada med velika potovanja, ki vsakemu popotniku vtisne nepozabne spomine in globoka doživetja. Malo je še dežel na svetu, ki so tako originalne in kažejo popotniku pravo podobo vsakodnevnega življenja. To je resnično potovanje k ljudem, ki so še dediči nekoč cvetoče inkovske civilizacije in žrtev španskih kolonialnih konkvistadorjev. Narava je veličastna na vsakem koraku in vse skupaj predstavlja enega od glavnih viškov potovanja po latinski Ameriki.

 • 3.605 Eur / nad 20 oseb
 • 3.685 Eur / nad 15 oseb
 • 3.820 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalske polete Benetke-Lima, Cusco-Lima -Benetke
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo 95 Eur, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa v decembru '18
 • avtobusni prevozi po Peruju in Boliviji
 • 13 x polpenzion / večerje ali kosila/, hoteli 3*/4* lokalne kategorije, dvoposteljne sobe
 • 2 x folklorni program
 • ladijska vožnja po Titicaca do otoka Isla del Sol
 • ladijski izlet na otoke Uros
 • vlak Vistadome v Aguas Calientes/Machu Picchu
 • vožnja z žičnico v La Pazu
 • vstopnine po programu ogledov
 • lokalni vodniki
 • slovensko turno vodenje, licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave:  18 EUR
 • enoposteljna soba:  480 EUR
 • napitnine voznikom in lokalnim vodnikom:  cca. 60 USD
 • fakultativni polet s takso nad linijami Nazca: cca. 100 USD
 • transfer na letališče v Benetke in nazaj (cena bo znana naknadno, saj je odvisna od števila potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (individualno/družinsko): 195 Eur

ROK PRIJAVE: 09.09.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 400 Eur
 • ostalo obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, za, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 3.685 Eur / nad 15 oseb
 • 3.820 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

CEPLJENJE proti rumeni mrzlici je s strani slovenskega zavoda za varovanje zdravja sicer zahtevano za potovanje v Peru, vendar pa je po našem programu potovanja razvidno, da ne bomo potovali v tropska področja Peruja, kjer obstoja nevarnost okužbe, zato cepljenje za oceanski in gorski predel Peruja, dejansko ni potrebno. Odločitev o cepljenju prepuščamo potniku.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Perujski novi sol)

Videli boste:

 • Lima, La Paz
 • Ballestas, Nazca
 • Arequipa, Juanita
 • Titicaca, Uros
 • Cusco, Urabamba
 • Macu Picchu
Slika

1.dan: sreda, 30.10.2019 :
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - LIMA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Škofje Loke, vstop v Ljubljani ter nadaljevanje na Fernetiče in do beneškega letališča. Jutranji polet ob 07.55 uri preko letališča Madrid proti Južni Ameriki, obroki hrane med poletom, pristanek v Limi ob 18.55 uri. Sledila bo ureditev obmejnih formalnosti nato se bomo z avtobusom odpeljali v hotel, nastanitev in nočitev.
Slika

2.dan: četrtek, 31.10.2019:
LIMA - PARACAS - BALLESTAS - HUACACHINA - ICA

Po bolj zgodnjem zajtrku se bomo iz Lime podali na pot po panameriški avtocesti vzdolž pacifiške obale čez polpuščavski svet, kamor se ilegalno priseljujejo Indijanci z Andov in si postavljajo zanimivo ograjena naselja. Tako bomo prispeli na polotok Paracas, poimenovan po močnih poletnih »paracas« vetrovih. Po odmoru za kavo in rogljiček, se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti arhipelagu Ballestas, ki je zaščiten kot narodni park. To je eden najpomembnejših morskih rezervatov na svetu s pisano druščino morskih ptic, pelikanov in zlasti kolonij morskih levov. Zaradi množice ptic je to področje znano po guanu, do 30 metrov debelih plasteh ptičjih iztrebkov, ki so domačinom vedno predstavljali odlično kompostno gnojilo. Poleg živalskega sveta, nas bodo navdušile tudi zanimive formacije erodiranih otokov, ki vzdolž obale tvorijo ballestas, naravne loke, po katerih otoki nosijo ime. Po kosilu bomo obiskali zelo slikovito oazo Huacachina, ki na svoje peščene sipine ne vabi le popotnike, pač pa tudi smučarje, deskarje in vse tiste, ki bi radi izkusili vožnjo po puščavskem pesku. V osrčju oaze je slikovito majhno jezero, ki je zelo priljubljeno zaradi zdravilnih učinkov sulfatno zelene vode. Dan bomo zaključili v Ici, v mestu večnega sonca sredi vroče puščave. Namestitev v hotelu in prenočevanje.
Slika

3.dan: petek, 01.11.2019:
ICA - CHAUCHILA - NAZCA

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Nazci, ki je bila dolgo časa majhno in neznano puščavsko mesto, vse do prihoda Paula Kosoka, ki je leta 1939 prišel na to območje proučevati domnevne ostanke starodavnega namakalnega sistema ter nepričakovano naletel pred skrivnostno uganko človeštva. Odkril je v kompakten puščavski pesek izdelane linije, ki so dejansko nakazovale neke ogromne vzorce, ki jih je dojel šele s prvim letalskim preletom celotnega področja in odkril, da predstavljajo velikanske risbe ptic in drugih živali. Takoj je zaključil, da te podobe nimajo nič skupnega z namakalnim sistemom. Med potjo bomo zavili v bližnji kraj Chauchila, kjer so stare civilizacije tega področja zapustile preko 100 pokopališč, kjer so v grobove mumij polagali dragocene tkanine, preproge, nakit in lončene predmete. Vse to se je zaradi suhe klime izredno dobro ohranilo do novejše dobe, ko so grobovi na žalost postali tarče roparskih skupin, vendar bomo nekaj grobov z mumijami in s priloženimi predmeti še vedno videli. Tudi gorati svet, ki obdaja to pokrajino, je izjemno lep, še posebej zanimiva je 2.078 m visoka gora Cerro Blanco, ki jo poznamo kot najvišjo peščeno sipino na svetu, zato privablja številne ljubitelje smučanja in deskanja na pesku. Popoldne si bomo ogledali še zanimiv sistem namakalne in pitne vode v Cantalloc akvaduktih ter Paredones, razvaline inkovskega administrativnega centra. Po prihodu v Nazco, hotelska namestitev in večerja.
Slika

4.dan: sobota, 02.11.2019:
NAZCA - AREQUIPA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali na polja »inkovskih risb« in tisti, ki boste rezerviral polet, si boste lahko s ptičje perspektive ogledali ta ogromen astronomski koledar ali karkoli so že te skrivnostne podobe pri Nazci. Nato se bomo usmerili nazaj k obali Pacifika in se vozili skozi obalni puščavski svet, ki se barvito spreminja v vse možne barve peska in kamenja. Kjer bo prihajala na dan voda, bomo naleteli na zelene oljčne nasade ter na njive artičok in druge zelenjave. Ustavljali se bomo v manjših krajih, kjer se nam bo kazala podoba vsakdanjega življenja današnjih Perujcev. Ti kraji so vedno živeli od bogatega ribištva, zato so se sem naseljevale cele kolonije japonskih priseljencev, ki so se kasneje močno asimilirali z domačini in so iz svojih vrst celo dali predsednika Peruja. Prispeli bomo v mesto Camaná, ki je vedno bilo priljubljeno obmorsko letovišče za ljudi z goratih Andov. Sedaj je to letoviško mesto pozidano na novo, saj ga je pred leti katastrofalno uničil cunami, ki se je dvignil z globin Pacifika. Med postanki na tej poti bodo priložnosti za pijačo in prigrizke. Tu se bomo poslovili od oceana ter se začeli postopoma dvigati skozi spektakularno kamnito pokrajino proti Arequipi, ki leži na višini 2350 metrov. Arequipa je dobila vzdevek Belo mesto zaradi bleščeče beline lepih kolonialnih stavb in cerkva s fasadami iz sillarja, belega vulkanskega materiala iz okolice. Čeprav mesto leži na precejšnji višini, je še vedno v dolini, okrog pa se še višje dvigujejo gore do šest tisoč metrov, med katerimi je najlepša vulkanska gora Misti, visoka 5.822 metrov. Gora ima idealno podobo vulkanskega stožca, ki ostaja zasnežen vse leto, zato predstavlja izjemno naravno kuliso nad mestom. Hotelska namestitev, večerja in nočitev.
Slika

5.dan: nedelja, 03.11.2019:
AREQUIPA

Po zajtrku bomo ves dan posvetili spoznavanju »belega mesta«, ki ga je 1534. leta ustanovil Francisco Pizzaro. Ogledali si bomo glavni trg, ki je dan in noč poln ljudi, krasijo pa ga zelenice, cvetje, fontana in možica golobov. Ker je bila Arequipa vedno cerkveno zelo močna, si bomo ogledali kar nekaj njihovih ustanov. Najprej bomo vstopili v jezuitsko cerkev Compañia De Jesús, ki ima izjemno razgibano fasado z motivi cvetja, sadja in ptičev, v notranjosti pa nas bo navdušila poslikana kupola kapele San Ignacio, kar so risali Indijanci in uporabili kar svoje intenzivne naravne barve in motive, ki so bili bližji njihovi indijanski duši, kakor strogim jezuitom. Nato bomo obiskali še katedralo, ki je bila zaradi potresno ogroženega območja grajena nenavadno nizko in široko, zato se njena širina vleče po celi dolžini glavnega trga. Sledil bo ogled fascinantnega samostana Santa Catalina, ki se je po stoletjih skrivnostne izoliranosti končno odprl za javnost. Samostan je ustanovila Maria de Guzman leta 1571, kot privatno ustanovo in določila, da mora vsaka družina v Arequipi zapisati samostanu svojo drugo rojeno hčerko kot nuno. Santa Catalina je pravo samostansko mesto znotraj mesta, ima svoje ulice in trge, cerkve, hiše z nunskimi stanovanji in pokopališče. Tu je nekoč v popolni izoliranosti bivalo po 450 nun, danes pa jih je ostalo le nekaj. Sedaj stanujejo le v enem delu samostanskega kompleksa, vse ostalo pa je na ogled obiskovalcem, da se sprehajajo po njihovih ozkih tlakovanih ulicah, med vrtovi in trgi ter opazujejo s cvetjem okrašena stebrišča in njihove nekdanje bivalne prostore. Prvi obiskovalci so bili zelo presenečeni, saj so bile nune znane po svoji zaobljubi revščini in odrekanju, samostan pa je bil dolgo časa v resnici poln dragocenega pohištva in umetniških slik. Santa Catalina bo resnično izjemno doživetje. Po ogledu vseh cerkvenih znamenitosti, se bomo malo samostojno potepali po mestnih ulicah, kjer je veliko prijetnih trgovinic in lokalov. Popoldne si bomo ogledali še eno svetovno zanimivost tega mesta v odličnem arheološkem muzeju. Gre za deklico Juanito, ki je bila pred 500 leti, v času svoje starosti okrog 13 let, izbrana med svojim ljudstvom, za obredno žrtvovanje na sveti vulkanski gori Ampato. Žrtvovano deklico je zajel ledenik in so jo po naključju odkrili šele 1995. leta in vse to je nazorno prikazano v muzeju, ki ga bomo obiskali. Za zaključek lepega dne se bomo odpeljali še na razgledno točko, kjer bomo deležni lepih pogledov na tri impozantne vulkanske vrhove Misti, Chachani in Picchu Picchu. Vrnili se bomo v hotel in se pripravili na večerjo v lokalni restavraciji.
Slika

6.dan: ponedeljek, 04.11.2019:
AREQUIPA - ALTIPLANO - PUNO

Po zajtrku se bomo podali na pot, na kateri bomo podirali rekorde, saj bomo za vsakim ovinkom občutno višje na področju visoke gorske planote Pampa Cañahuas in narodnega parka Salinas Aguada Blanca. Med potjo se bomo verjetno pogosto ustavljali, da bomo poslikali lame, alpake in vikunje, ki so podobne našim srnam, dajejo pa najmehkejšo volno na svetu. Tu se bomo prvič srečevali z Indijanci, ki nam bodo na večjih postajališčih ponujali svoje barvite pletene mojstrovine. Ta dan bomo popili tudi kakšen kokin čaj ali bomo žvečili kar kokine liste, da nam bodo lajšali morebitne težave zaradi visoke nadmorske višine. Med vožnjo bomo deležni zelo lepih primerov eolskega tipa reliefa. Nadaljevali bomo čez prelaz Crucero Alta na višini 4.528 metrov in tako v osrčju Andov dosegli planoto Altiplano. Obseg planote znaša preko 100.000 km² in se širi s področja Peruja še daleč naprej v Bolivijo. V geološki strukturi tega področja najdemo veliko svinca, cinka, kositra in srebra, zato je zelo znana težka preteklost rudarjev tega sveta. Glavni del Altiplana zajema jezero Titikaka, legendarni kraj izvora inkovske civilizacije in njihovega boga Sonca. Spuščali se bomo proti jezeru, ki se nahaja na višini 3.810 metrov in dosegli Puno, centralno mesto z impozantno lego ob jezerskem nabrežju in s titulo stare, neuradne prestolnice Peruja. Namestitev v hotelu in večerja.
Slika

7.dan: torek, 05.11.2019:
PUNO - UROS - ISLA DEL SOL - COPACABANA

Zgodaj zjutraj bomo zapluli po jezeru Titikaka, ki s svojo modrino in velikostjo tretjine Slovenije deluje kot pravo morje, ponaša pa se tudi s podatkom, da je najvišje ležeče plovno jezero na svetu. Za Indijance je to jezero sveto že več kot 2.000 let, še posebej za ljudstvo Aymara, ki živi prav na obalah Titikake. Med njimi še sedaj krožijo številne legende o bogatih inkovskih zakladih, ki so jih predniki skrili globoko na jezersko dno pred grabežljivimi Španci. Izkrcali se bomo na otočju Uros, ki so spleteni iz trstičja ter spadajo v skupino plavajočih otokov na Titikaki. Obiskali bomo eno od indijanskih družin, spoznali njihovo nenavadno življenje, ki se začne in konča na plavajočem otoku sredi jezera. Moški s teh otokov se dnevno odpravijo v čolnih iz balse na ribolov in lov, ženske pa skrbijo za hišna opravila in otroke ter izdelujejo ročna dela, ki so vir zaslužka ob prihodu obiskovalcev.Po vrnitvi z Urosa nazaj na obrežje, bomo odšli v hotel na bolj pozen zajtrk ter nato nadaljevali proti mejnemu prehodu z Bolivijo in nato dosegli mesto Copacabana, ki je pomembno bolivijsko romarsko središče s katedralo in svetimi oltarji. Sledila bo plovba po jezeru Titikaka vse do Sončevega otoka ali Isla Del Sol. Otok velja za rojstni kraj Manco Capaca in Mama Oclle, sina in hčere boga Viracoche, za prva Inka in začetnika njihove civilizacije. Po izkrcanju se bomo povzpeli po stopnicah do izvira svete vode, ki je znan tudi kot vrelec mladosti. Podučili se bomo o zanimivem življenju domačinov na teh otokih nekoč in danes. Po kosilu bomo obiskali še družino Limachi, ki je zaslovela s pletenjem slovite ladje Ra II in Tigrisa, za raziskovalno plovbo preko Atlantika. Vrnitev v Copacabano, in nočitev v hotelu.
Slika

8.dan: sreda, 06.11.2019:
COPACABANA - LA PAZ

Po zajtrku se bomo odpeljali v fascinantno bolivijsko prestolnico La Paz, ki je s 3.657 metri nadmorske višine, najvišje ležeča prestolnica na svetu. Z gornjega mestnega roba, se bomo s spektakularno žičnico spustili v mestno središče in tako doživeli enkratno lego bolivijske prestolnice. Na glavnem trgu Piazza Murillo, bomo videli vladno palačo ter prestižne hotele in se sprehodili še do katedrale sv. Frančiška, ki je po špansko bogato pozlačena. Najbolj je v cerkvi zanimiva poslikava, saj so Indijanci risali na način, kakor so si oni po svoje predstavljali svetnike in zgodbe krščanstva. Popoldanski čas bomo preživeli na ulicah »čarovniške tržnice«, kjer so se včasih in tudi še sedaj, prodajali posušeni živalski embriji ter razna zelišča za vrače, za duhovne obrede Indijancev, s katerimi so zdravili ljudi. Te ulice bodo paša za oči in ugodna priložnost za nakupe prelepih tekstilnih in drugih izdelkov domače ljudske obrti. V mestnem središču si bomo privoščili še okusno večerjo z bogatim folklornim programom in bolivijsko glasbo, nato pa se bomo odpeljali v hotel in prenočili.
Slika

9.dan: četrtek, 07.11.2019:
LA PAZ - TIWANACU - PUNO

Po zajtrku bomo se bomo zapeljali v Mesečevo dolino na spodnjem robu mesta, kjer se je oblikoval nenavaden relief zaradi deževnega selektivnega izpiranja debelega sloja peščenjaka in blatnih usedlin. Nato se bomo odpeljali v skrivnostni Tiwanacu, ki je dosegel svoj višek okoli leta 700. V teh zlatih časih je bil Tiwanacu največja prestolnica na svetu in je veljal za zibelko ameriške civilizacije. V Peru se bomo vračali preko visoke bolivijske planote ter prispeli do mejnega prehoda v kraju Desaguadero, kjer bomo opravili obmejne formalnosti in nadaljevali vožnjo skozi vasi lepo obdelanega kmetijskega podeželja. Vrnili se bomo v Puno v hotel in po večerji prenočili.
Slika

10.dan: petek, 08.11.2019:
PUNO - LA RAYA - SICUANI - RAQCHI - ANDAHUAYLILLAS - CUSCO

Po zajtrku nas bo pot vodila v zelo odmaknjene kraje, kjer se je že zdavnaj ustavil čas. Prvi postanek bo v Pucari, kjer si bomo ogledali manjši muzej in se sprehodili po glavnem trgu. Tam se zberejo že zgodaj zjutraj domačini, ki obiskovalcem ponujajo najrazličnejše keramične izdelke, med katerimi so najbolj iskani tradicionalnih živopisni »pucara bikci«. Pot bomo nadaljevali na prelaz La Raya z višino 4.355 m, nakar se bomo spuščali proti mestu Sicuani ter imeli vmes kosilo. Potem bomo prispeli v Raqchi, ki je bil inkovski administrativni, ekonomski, vojaški in tudi verski center boga Virachoche. Zadnji ogled bo namenjen slikoviti kolonialni vasi Andahuaylillas, kjer se nahaja cerkev, ki velja zaradi izvirne poslikave, ter sakralne dekoracije v zlatu in srebru, za »sikstinsko kapelo Amerike«. Sledilo bo nadaljevanje proti mestu Cusco, ki je obvezno ciljno mesto vseh perujskih potovanj zaradi samega mesta ter izjemne kulturne in naravne dediščine v svoji okolici. Cusco je nedvomno bilo kulturno in historično srce inkovskega imperija, ki v prevodu svojega imena pomeni popek sveta. Božanski inkovski ustanovitelji mesta so Cusco zidali v podobi pume, da bi bila prestolnica tako močna, kakor je močna puma. Žal to ni bilo dovolj, saj je Pizzaro gladko zrušil »pumo« in na ruševinah zgradil mesto zmagovitih Špancev s cerkvijo Santa Domingo ter s katedralo na trgu Plaza de Armas. Namestitev v hotelu v Cuscu in večerja v restavraciji z bogatim folklornim programom.
Slika

11.dan: sobota, 09.11.2019:
CUSCO - SAQSAYHUMAN - QENQO - PUCA PUCARA - TAMBO MACHAY - PISAC - URUBAMBA - OLLANTAYTAMBO - SACRED VALLEY

Po zajtrku bomo zapustili Cusco, saj si ga bomo ogledali dva dni kasneje ob vrnitvi. Zapeljali se bomo na vzpetino Saqsayhuman, kar pomeni glava pume. Tukaj so Inki imeli svetišče in so pozidali trdnjavo iz monolitnih skal, ki so tehtale tudi do 300 ton. Občudovali bomo neverjetno preciznost inkovskih kamnosekov in tehniko njihove gradnje. S te točke bomo imeli lep razgled po celotnem Cuscu in od tukaj si bomo lahko predstavljali usodne vojaške spopade med Inki in Španci. V bližini si bomo ogledali cel sistem inkovskih gradenj. Qenqo je kraj nekakšnih hodnikov in predorov ter amfiteatra, ki je služili obredom žrtvovanja in urejanja mumije, takoj zraven je trdnjava Puca Pucara, ki je bila popotniško postajališče za inkovskega vladarja in malo naprej je izvir Tambo Machay, kjer bomo lahko zajeli vodo iz vrelca večne mladosti. Voda še vedno, kot v inkovskih časih, priteka po skrivnih kanalih v manjši kamniti bazenček, imenovan »Inkovska kad«, ki je Inkom služila v kultnem obredu čaščenja vode. Nato se bo začelo potovanje v pokrajinsko resnično lepo sveto dolino Urabambo z rodovitnimi kulturnimi terasami in širokim ravninskim delom, ki je dajal živež Cuscu in okolici. Spotoma bomo naredili krajši postanek v Awanacanchu, v parku andskih živali in nato v mestu Pisac, kjer se bomo pasli na prizorih najbolj slikovite indijanske tržnice. Nadaljevali bomo v Ollantaytambo, ki je najpomembnejše kultno mesto v sveti dolini. Sam kraj izžareva dediščino inkovske arhitekture in deluje zelo prijetno ter slikovito. Po stopnicah med strmimi terasami se bomo povzpeli na vrh inkovske trdnjave in svetišča sonca, kjer bomo ponovno občudovali gradbeno znanje tega ljudstva. Dan bomo zaključili v Sacred Valley, hotelska namestitev in večerja.
Slika

12.dan: nedelja, 10.11.2019:
SACRED WALLEY - AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - SACRED VALLEY

Ta dan bomo pustili osnovno prtljago v hotelu in v nahrbtnik naložili samo nujno opremo za celodnevni izlet na Machu Picchu. Po zajtrku se bomo odpeljali na železniško postajo in vstopili na vlak Vistadome, ki nas bo po dveh urah zelo slikovite vožnje po dolini reke Urubamba, pripeljal v Aguas Calientes, kraj termalnih izvirov. Tam bomo prestopili na avtobus in se zapeljali do ruševin »izgubljenega mesta Inkov«, ki leži sredi visokih gora v pragozdu nad globokimi soteskami. Ves svet pozna to naselbino kot Machu Picchu, ki je ostal neodkrit vse do prihoda ameriškega raziskovalca Hirama Binghama leta 1911. Bil je prepričan, da je odkril ruševine pozabljenega mesta Vilcabamba, vendar so kasnejši raziskovalci razvili vrsto drugih teorij o skrivnosti Machu Picchuja, kjer je živelo okoli 700 ljudi, ki so poizkušali preživeti špansko konkvisto v neodkriti odmaknjeni legi na planoti sredi visokih gora. Ogledali si bomo ostanke stanovanjskih poslopij, templjev, utrdb in se sprehodili po strmem pobočju kmetijskih teras. Prevzeti bomo od izjemnih pogledov in močnih vtisov, da smo končno res prišli na Machu Picchu. Poslikali bomo izjemne fotografske motive in duhovno podoživeli ta košček sveta, nato pa bomo popoldne zapustili skrivnostno inkovsko dediščino ter se spustili nazaj v Aguas Calientes. Z vlakom se bomo odpeljali nazaj na železniško postajo Ollantaytambo in nadaljevali v Sacred Valley v naš hotel na večerjo in nočitev.
Slika

13. dan: ponedeljek, 11.11.2019:
SACRED VALLEY - CHINCHEROS - LAS SALINAS DE MARAS - CUSCO - LIMA

Po zajtrku se bomo odpeljali v smeri Cusca in si v Morayu ogledali zanimive poljedelske obdelovalne terase, ki so jih Indijanci uredili v obliki nekakšnega amfiteatra. Potem bomo nadaljevali proti Sveti dolini v Las Salinas de Maras, kjer bomo zagledali dolino solin in solinarje, ki s trdim delom pridobivajo sol, ki prihaja na polja iz izvira slane vode. Odpeljali se bomo v Chincheros, kjer si bomo ogledali verjetno eno od najbolj zanimivih perujskih cerkva, saj spada med prve, ki so jih naredili Inki po sprejemu španske oblasti in krščanstva. Kruti Španci so od njih zahtevali, da so cerkev pozidali na temeljih zrušenega inkovskega svetišča. Njena posebnost je v zanimivih freskah in drugih slikah. Pred cerkvijo pa je še ena od tistih tržnic, ki nas ne pusti ravnodušne, saj je toliko pisane robe ali pa le zanimivih obrazov indijanskih prodajalcev ter celih gruč njihovih otrok. Popoldne se bomo vrnili v Cusco in se sprehodili po mestnem središču, imeli kosilo in prosto do odhoda na letališče. Večerni polet v Limo, prevoz v hotel in nočitev.
Slika

14.dan: torek, 12.11.2019:
LIMA - MADRID

To jutro si bomo po zajtrk ogledali Limo, center perujske prestolnice, ki se je prvotno imenovala Kraljevo mesto in jo je 1535 ustanovil Francisco Pizzaro. Od takrat in vse do osamosvojitve Peruja je bila Lima najpomembnejše špansko mesto vse Latinske Amerike. Lima ima različne obraze posameznih mestnih četrti, od prestižnega Mirafloresa do aristokratskega in finančno poslovnega centra ter tistih četrti, kjer domuje revščina in brezizhodnost. Med sprehodom po bahavem centru, bomo videli glavne stavbe na trgu Plaza de Armas, med njimi škofijsko ter vladno palačo, ki stoji na prostoru nekdanje Pizzarove hiše ter mestno hišo in nekatere rezidenčne palače. Zavili bomo tudi v katedralo in tam poiskali Pizzarovo grobnico ter naše potovanje zaključili z obiskom v Larco muzeju, kjer se bomo ob bogatih spoznali s kulturno zgodovinskimi obdobji Peruja. Po bolj poznem kosilu se bomo odpeljali na letališče, polet iz Lime ob 20.40 proti Madridu, obroki hrane na medkontinentalnem poletu.
Slika

15.dan: sreda, 13.11.2019 :
MADRID - BENETKE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po pristanku v Madridu ob 14.30 uri bomo ob 15.45 uri nadaljevali polet proti Benetkam, kjer bomo pristali ob 18.10 uri. Sledil bo prevoz v Ljubljano in Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.SI

Mogoče vam bo všeč

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Eksotični Filipini – NOVO

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 2.970€

  15 dni že od 2.970€
01.02.2020 - 15.02.2020
Rok prijave: 10.11.2019

Rezerviraj

Nova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 02.09.2019

Rezerviraj

Paradiž južne Indije

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 2.190€

  13dni že od 2.190€
23.11.2019 - 05.12.2019
Rok prijave: 25.09.2019

Rezerviraj

testArgentina – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.690€

  12 dni že od 3.690€
22.11.2019 - 03.12.2019
Rok prijave: 09.09.2019

Rezerviraj