Rezervacija za : Paradiž južne Indije

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Paradiž južne Indije

Podrobnosti potovanja


Indijo vedno doživimo kot »neverjetno Indijo«, saj se kar ne moremo načuditi, kako nas preseneča na vsakem koraku in kako se mogoče nekatere naše predstave povsem obrnejo na glavo. Potovati po Indiji, pomeni odstirati tančico te dežele in spoznavati različne narode in kaste, množice jezikov in zlasti verskega prepletanja hinduizma, islama, krščanstva in budizma ter še množice ostalih verskih sekt. Indija je vedno bila dežela izjemne kulture in zibelka starodavnih civilizacij, ki so za sabo pustile vrhunske sledi. Po drugi strani pa je Indija dežela naravnih lepot, ki jemljejo dih in prav jug Indije je tisi, ki kaže najbolj pravi obraz te dežele in ga resnično doživljamo kot paradiž na zemlji.

 • 2.190 Eur / nad 25 oseb
 • 2.250 Eur / nad 20 oseb
 • 2.340 Eur / nad 15 oseb
 • 2.430 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • poleti Ljubljana – Bangalore in Cochin - Ljubljana
 • letališke takse, varnostne pristojbine, ki so na dan priprave programa takse znašale xx Eur, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • turni prevozi po programu potovanja s klimatiziranim minivanom ali avtobusom odvisno od velikosti skupine
 • 11 x polpenzion v hotelih, dvoposteljne sobe, lokalna kategorija hotelov 3*/4*
 • 2 x kosilo v NP Kabini in na ladji v laguni
 • 1 x safari v NP Kabini
 • vožnja z vlakom Ooty
 • Kalaripayatu predstava Thekkady
 • Kumarakom vožnja s čolni
 • Kathakalli predstava
 • vse vstopnine po programu
 • lokalno vodenje v ang. jeziku
 • slovensko turno vodenje, vodnik z licenco GZS
 • mineralna voda med potovanjem
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave: 18 Eur
 • pridobitev indijske vize: cca. 85 Eur
 • napitnine lokal. vodnikom, voznikom, nosačem: cca. 55 Eur
 • enoposteljna soba: 385 Eur
 • fakultativna ježa slonov
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 115 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 128 Eur

ROK PRIJAVE do 25.09.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 500 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 2.250 Eur / nad 20 oseb
 • 2.340 Eur / nad 15 oseb
 • 2.430 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena aranžmaja v evro valuti je izračunana v decembru '18 pri menjavi 1 Eur = 77 Rs, v primeru večje razlike v valutnem razmerju, bo cena aranžmaja prilagojena v poračunu.

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

DOKUMENTI ZA PRIDOBITEV VIZE: izpolnjen uradni formular za izdajo vize, potni list, digitalna fotografija (JPG) za dokumente z belim ozadjem, fotokopija letalske vozovnice, potrdilo o dodatnem zdravstvenem zavarovanju z asistenco, potrdilo o statusu zaposlitve ali upokojitve, izpolnjen formular in dokumenti, ki jih zahteva indijski konzulat v Ljubljani ( glej www.indianvisaonline.gov.in).

CEPLJENJE: Indija ne zahteva cepljenja, jug Indije ni problematično področje, lahko pa se o priporočilih cepljenja posvetujete na Zavodu za zdravstveno varstvo.

VREME je v oktobru-novembru zelo primerno za potovanje. Jug Indije leži v tropskem pasu med 10-12°severne geografske širine, vendar v novembru še ni velike vročine, saj se proti koncu oktobra konča t.i. drugi jesenski monsun, ki Dekanski polotok Indije ohladi in se začne dolgo sušno obdobje. Pričakovane dnevne temperature v gorskem svetu tega področja so 20-24°C, v nižinskem in obalnem svetu pa 25-28°C.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Indijska rupija)

Videli boste:

 • Karnataka, Bangalore
 • Mysore vrtovi, palače
 • Kabini, foto safari
 • NP Wayanad
 • Kerala
 • Laguna Allepey, križarjenje
Slika

1.dan: sobota, 23.11.2019:
LJUBLJANA - BANGALORE

Zbor skupine zjutraj na letališču Ljubljana ali odhod z drugega bližnjega letališča ( Zagreb, Benetke), polet letala z enim vmesnim postankom v Indijo, kjer bomo po lokalnem času pristali v jutranjih urah na letališču Bangalore, obroki hrane med poletom.
Slika

2.dan: nedelja, 24.11.2019:
BANGALORE - SOMNATHAPUR - MYSORE

Z letališča se bomo najprej odpeljali v Bangalore, v glavno mesto zvezne indijske države Karnateke, ki leži v osrčju južne Indije in je velika za 10 Slovenij ter šteje 65 mio prebivalcev. Sledilo bo avtobusno potovanje v mesto Mysore, ki velja za mesto palač. Spotoma se bomo ustavili v Somnathapurju in si ogledali Keshava tempelj, zgrajen v 13.stoletju za kralja Narasimha in je sedaj na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Hotelska namestitev za dve noči, počitek in večerja.
Slika

3.dan: ponedeljek, 25.11.2019:
MYSORE

Po zajtrku si bomo ogledali »mesto palač«, saj je Mysore bil prestolnica vladarjev dinastije Wodeyar, ki so bili veliki ljubitelji umetnosti in so mestu zapustili pravo kulturno zakladnico. Največja med palačami je Mysori, grajena v stilu indo- saračenske arhitekture s številnimi dvorišči, arkadnimi stebrišč, vrtovi in predvsem z notranjim razkošjem barvitega stekla, ogledal, rezljane slonovine in poslikanih stropov. Popoldne bomo posvetili trdnjavi Srirangapatna, ki jo obliva reka Kaveri in kjer so se od 9.stoletja dalje menjali mnogi gospodarji, med katerimi je bil največji Tipu Sultan, ki ima v trdnjavskem kompleksu tudi svoj mavzolej. Med oglede mesta bomo obvezno vključili tudi tržnico Devraja, kjer se že stoletja sklepajo posli pod milim nebom, kjer vse diši po začimbah in kjer se bomo prvič preizkusili v umetnosti barantanja. Vrnitev v hotel in večerja.
Slika

4.dan: torek, 26.11.2019:
MYSORE - KABINI - NP NAGARHOLE

Po zajtrku se bomo odpravili v porečje reke Kabini, kjer se razprostira Kabini Forest, izjemen rastlinski rezervat subtropskega gozda in svobodno živečih živali, od slonov do cele vrste jelenov, bizonov in kraljestva ptičjega sveta v krošnjah dreves. V naravnem parku živi tudi okoli 120 tigrov in preko 100 leopardov, ki so vrhunska atrakcija parka, ki zajema površino 22 ha. Zaščiteno področje Kabini se je začelo razvijati kor priljubljen lovski rezervat britanskega podkralja v družbi lojalnih indijskih maharadž, ki so predstavljali smetane indijske družbe v kolonialnih časih. Po opoldanskem počitku v narodnem parku in kosilu, bomo popoldne nadaljevali s safarijem po prostranstvu zelenega parka, ki je tudi polno rečnih izvirov in slikovitih jezer. Odhod v Kabini v hotel, namestitev in večerja.
Slika

5.dan: sreda, 27.11.2019 :
KABINI - WAYANAD

Zjutraj se bomo po zajtrku odpravili na področje Wayanad, ki leži že v sosednji zvezni državi Tamil Naduin kjer se širijo neskončne zeleno oblazinjene planjave najrazličnejših plantaž, zlasti vanilije, čaja, kave, popra in kardemona. Plantaže se čudovito dopolnjujejo z bujno prirodno vegetacijo celotnega področja, zato ostane obisk Wayanda nepozabno doživetje južne Indije. S plantažnim razvojem tega področja je začel že indijski kralj Tippu, kolonialni Britanci pa so ga pripeljali do vrhunca in razvili gosto mrežo transporta plantažnih pridelkov. Po namestitvi v hotelu, se bomo popoldne odpravili do ene izmed vasi tega področja in spoznali življenje domačinov od blizu ter si privoščili lahkoten pohod med kulturnimi terasami. Odhod v hotel in večerja.
Slika

6.dan: četrtek, 28.11.2019:
WAYANAD - OOTY

Po zajtrku nas bo čakal celodnevni izlet v čudoviti gorski svet do kraja Ooty na višini preko 2.200 m. Pokrajina je tam res božanska, saj se prepleta bujna prirodna vegetacija z borovimi gozdovi in z višinskimi plantažami na strmih pobočjih Modrih gora. Velik del tega področja je zaščiten kot Nilgiri rezervat biosfere, kot izletniška regija je zelo priljubljena med samimi Indijci, zlasti med mladoporočenci za sanjsko poročno fotografiranje. V času najlepšega cvetenja je zelo obiskan botanični cvetlični vrt, ki sodi med največje v državi. Po zaključku lepega izleta na Modre gore, se bomo hotelsko namestili, večerja in nočitev.
Slika

7.dan: petek, 29.11.2019:
OOTY - MUNNAR

Po končanem zajtrku, se bomo odpravili na železniško postajo Ooty Rail in se odpeljali do postaje Coonoor in dalje čez gorsko verigo zahodnih Gatov, kjer se v stičišču treh gorskih verig na višini 1600 metrov nahaja Munnar, pravi paradiž južne Indije. To bo že v naslednji zvezni indijski državi Kerala, ki se pokrajinsko spušča z gorske verige Gatov vse do opevane Malabarske obale in je velika za dve Sloveniji ter naseljene s 35 mio prebivalcev. Kerala slovi kot najbogatejša in najlepše urejena država Indije, saj že od nekdaj velja za kraljico indijskih začimb ter dišav, ne le v predelavi ampak tudi v donosnih trgovskih poslih z vsem svetom. Naravne lepote ter blage klimatske razmere, so odkrili tudi Britanci in zato Munnar spremenili v svoje letovišče in letno pribežališče pred poletno vročino in neznosno vlago v nižinskih predelih monsunske Indije. Munnar je tudi ime najvišje gore južne Indije in je priljubljen kraj za gorniško pohodništvo ter športni treking. Hotelska namestitev za dve noči in večerja.
Slika

8.dan: sobota, 30.11.2019 :
MUNNAR

Po zajtrku se bo nadaljevalo naše potovanje po zelo lepi gorski pokrajini in skozi obsežne gozdove okoli gore Anamudi z višino 2695 m, kjer je celo mogoče naleteti na slone, ki nam prečkajo cesto. Na višini 1700 m se bomo ustavili pri pretočnem jezu Mattupetty, ki je reko spremenil v veliko akumulacijsko jezersko, ob katerem je zacvetel turizem. Spotoma se bomo ustavili v zanimivem naselju Chinakanal z vodnimi slapovi in se nato posvetili samemu Munnarju, ki je zelo živahno mesto s čajnicami in trgovinicami lokalnih produktov, med katerimi je zelo znana doma narejena čokolada. Domačini so povezani v nekakšno zadrugo Srishti center, ki vzpodbuja tradicionalne rokodelske aktivnosti ljudi te regije. Hotelska namestitev in večerja v Munnarju.
Slika

9.dan: nedelja, 01.12.2019 :
MUNNAR - THEKKADY

To jutro se bomo po zajtrku podali v svetišče favne in flore, saj so gozdovi regije Thekkady povsem nenaseljeni. Razpon vegetacije sega od tropskega gozda do listnatega tikovca in kokosovih palm v nižinskem svetu ob rekah in številnih jezerih, kjer lahko doživimo najlepše prizore, ko se pridejo k vodi napajati prosto živeče združbe slonov in druge živali. Za pokrajino Thekkady se opravičeno uporablja vzdevek »zasebna dežela bogov«. Celodnevni izlet bomo zaključili z zelo atraktivno predstavo »kalaripayattu«, ki izvira iz davne preteklosti province Kerala in ne izgleda le kot tradicionalni bojni spopad dvojice vojščakov s sabljami ampak tudi kot dih jemljejoča plesna veščina za preživetje. Namestitev v hotelu in večerja.
Slika

10.dan: ponedeljek, 02.12.2019:
THEKKADY - KUMARAKOM

Po zajtrku nas bo pot vodila v nižinski svet Malabarske obale, kamor se stekajo reke z gorate notranjosti in ustvarjajo veliko jezersko laguno Kumarakom, kjer se prepleta okoli 40 rečnih strug in kanalov, ob katerih se razvijejo mangrove in kamor se spuščajo jate ptic ob velikih selitvah. Osredje lagunsko jezero Vambanad z nabrežjem kokosovih palm je zelo slikovito in privlačno za številne počitniške resorte. Lepoto Kumarakoma bomo najlepše doživeli med popoldanskim čolnarjenjem po jezeru in kanalih ter drsenju mimo nabrežij riževih polj in vasi, kjer domačini visoko na palmah sekajo kokosove orehe. Proti večeru bomo dan zaključili s pohodom med riževimi polji. Odhod v hotel in večerja.
Slika

11.dan: torek, 03.12.2019:
KUMARAKOM - ALLEPPEY

Po zajtrku bomo dopoldne preživeli v popotniško atraktivnem Alleppeyu ob lagunskem jezeru Vembanad, ki velja za paradiž med vodo, mangrovami in bujnim zelenjem v notranjosti. Nato se bomo vkrcali na »kettuvallamis«, kar so tipične lagunske ladje, s katerimi so nekoč tovorili na tone začimb po tako imenovani »vodni dišavni poti« do morskega pristanišča Cochin. Sedaj dišave potujejo po drugačnih poteh, nekoč tovorne »kettuvallamis« pa so se spremenile v zelo originalne ladje »house boats«. Na katerih se lahko tudi prenočuje.Ta luksuz zelo originalnega križarjenja po laguni, bo dopolnilo še kosilo izbranih indijskih okusov. Po zaključku prijetnega križarjenja po laguni, se bomo vrnili na nabrežje, se hotelsko namestili in imeli večerjo.
Slika

12.dan: sreda, 04.12.2019:
ALLEPPEY - COCHIN

Po zajtrku se bomo odpeljali na Malabarsko obalo Indijskega oceana oziroma Arabskega morja, kjer leži pristaniško mesto Cochin. Najprej se bomo ustavili pri trdnjavi Fortkochin, ki je odigrala zelo pomembno zgodovinsko in strateško vlogo v spopadih md Portugalci, Angleži in Nizozemci v času kolonialnega osvajanja Indije. Cochn je vedno bila odlična naravna luka, ki je pomenila varno pristajanje ladij, ki so bile vključene v donosne trgovske posle na »poti začimb«. Glavna ulica Princess je zelo evropska, saj so kolonialni gospodarji prinesli v Indijo tudi svojo domačo arhitekturo. Nekatere mestne četrti so izrazito portugalske, angleške, francoske, nizozemske, kitajske, pa tudi židovsko četrt s sinagogo najdemo, saj so bili Židje povsod tam, kjer se je obračalo veliko denarja. Med mestnimi znamenitostmi si bomo ogledali malo cerkvico sv. Frančiška, ki je bila prva katoliška cerkev v Indiji z namenom, da so v njej pokopali velikega pomorskega raziskovalca Vasco da Gama, ki je 1524.leta umrl v Cochinu na svoji tretji poti v Indijo. Vsekakor si bomo vzeli čas za potepanje po četrti Mattancherry s tradicionalno dišavno tržnico in z vrvežem pisane množice indijskih ulic. Zvečer si bomo ogledali izjemno predstavo Kathakalli, ki pomeni prepletanje tradicionalnega indijskega plesa, baleta in yoge ter izražanja duhovnega stanja demonov, herojev, kraljev in ljubimcev po epizodah iz epov Mahabharatha in Ramayana. Tako bomo na najlepši možen način zaključili potovanja po paradižu južne Indije. Namestitev v hotelu in večerja.
Slika

13.dan: četrtek, 05.12.2019:
COCHIN – LJUBLJANA

Zjutraj se bomo po zajtrku odpeljali na letališče Chocin in poleteli z enim vmesnim postankom nazaj proti domu v Evropo, kjer bomo pristali po lokalnem času sredi dneva.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Hikka Tranz by Cinnamon 4* /Hikkaduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.350€

  10 dni / 7 noči že od 1.350€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Taprobana by Asia Leisure 4*/Wadduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.095€

  10 dni / 7 noči že od 1.095€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Royal Palms Hotel 5*/ Kalutara

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.195€

  10 dni / 7 noči že od 1.195€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 10.04.2020

Rezerviraj

Adaaran Prestige Vadoo 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 2.795€

  10 dni / 7 noči že od 2.795€
04.11.2019 - 31.10.2020
Rok prijave: 15.10.2020

Rezerviraj