Rezervacija za : Norveški fjordi

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Norveški fjordi

Podrobnosti potovanja


Norveška je doživetje narave posebne vrste predvsem zaradi obale, ki se v zračni črti razteza 2650 km od najbolj južnega rta Lindesnesa do sanjskega polarnega Nordkappa, to je približno toliko, kolikor znaša dolžina Donave od izvira v Schwarzwaldu do izliva v Črno morje. Ker pa je norveška obala izredno razčlenjena z vsemi zalivi in globokimi fjordi, se njena neskončnost podeseteri. In ker so ravno fjordi z idiličnimi zaselki, zasanjanimi vasmi, očarljivimi mesti in šumečimi slapovi nekaj najlepšega, si lahko predstavljamo, koliko naravne lepote je v tej deželi Vikingov, ki jih je v 9.stoletju združil Harold Lepolasi v prvo norveško kraljestvo. Ta obala je bila vedno obala hrabrih pomorščakov, ki so pisali zgodovino, ko so v najbolj divjih morskih razmerah odkrivali pot proti Islandiji, Grenlandiji in vse tja do ameriških obal. Če tej obali s fjordi dodamo še črede jelenov na visokih notranjih fjelih, lesene cerkvice in belino ledenikov, potem doživimo in občutimo vse tisto, kar nam je s svojo glasbo povedal Edvard Grieg.

 • 1.420 Eur / nad 35 oseb
 • 1.450 Eur / nad 30 oseb
 • 1.480 Eur / nad 25 oseb
 • 1.495 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Zagreb - Oslo - Zagreb
 • letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 84 Eur, točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek na dan priprave programa november '19
 • avtobusni prevoz na norveškem po programu potovanja
 • 7 x polpenzion v hotelih 3*/4*., dvoposteljne sobe
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • lokalno vodenje v Bergnu
 • 5 x trajektni prevozi preko fjordov
 • cestna taksa Jostedal
 • cestnine predorov
 • 1x ladijski izlet po Geirangerfjordu
 • 1x ladijski izlet po Lysefjordu
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 220
 • 11 vstopnin: cca. 95 Eur
  Predvideni vstopi: Domkirkeodden, Holmenkollen, Maihaugen Skansen, Lom stavkirka, Heddal stavkirka, Stavanger katedrala, ledeniška laguna, vila Edvarda Griega, Dalsnibba, Kon Tiki, Fram
  Opomba: navajamo cene vstopnin po ceniku november 2019.
 • povratni prevoz na letališče in nazaj*(cena bo znana naknadno glede na število potnikov)

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

ROK PRIJAVE: do 05.05.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti hotelov in letala.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.450 Eur / nad 30 oseb
 • 1.480 Eur / nad 25 oseb
 • 1.495 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključku potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Norveška krona)

Videli boste:

 • Olimpijski Lillehammer v dolini Gudbrandsdal
 • Trollstigvei, spektakularno cesta trolov
 • Križarjenje po fjordu Geiranger
 • Visokogorsko razgledišče Dalsniba
 • Ledenik Jostedalen
 • Doživetje najdaljšega fjorda Sogne
 • Ladijska vožnja po Lysefjordu
 • Stavkirke Lom, Heddal in katedrala Stavanger
Slika

1.dan: četrtek, 02.07.2020 :
LJUBLJANA - ZAGREB - HAMAR

Zbor potnikov v Ljubljani sredi dopoldneva, prevoz na letališče Zagreb/Pleso, od koder bomo v popoldanskih urah poleteli direktno v Oslo/Gardermoen. Sledila bo vožnja proti severnim obzorjem do največjega norveškega jezera Mjøsa z mestom Hamar, hotelska namestitev in večerjaa.
Slika

2.dan: petek, 03.07.2020 210 km:
HAMAR - LILLEHAMMER - RINGEBU - GUDBRANDSDAL - OTTA

Po zajtrku si bomo v Hamarju ogledali Hedmark muzej s stekleno katedralo Domkirkeodden, spotoma bomo videli tudi Vikingskipet, olimpijsko dvorano, zgrajeno v podobi obrnjene vikinške ladje. Sledila bo vožnja do Lillehammerja, prizorišča zimskih olimpijskih iger leta 1994, na katerih so blesteli tudi slovenski smučarji od Koširja, Kunca in Megliča do vražjih deklet Katje, Alenke, Urške in Špele. Ogledali si bomo največjo atrakcijo Olimpijskega parka, kar je nedvomno slavna olimpijska skakalnica, druga velika zanimivost Lillehammerja pa je Maihaugen, največji norveški »skansen« ali etnografski park na prostem, ki ga je koncem 19.stoletja začel postavljati domačin Anders Sandvig. Zaokrožili bomo med hiškami, ki govorijo zgodbo življenja na norveškem podeželju v zadnjih treh stoletjih. Po ogledu in krajšem odmoru v Lillehammerju, se bomo odpeljali v Ringebu in si ogledali zunanjost »stavkirke«, prve izmed številnih značilnih skandinavskih lesenih cerkva. Nadaljevali bomo v smeri turistično priljubljenih krajev Vinstra in Otta ter dalje po dolini Gudbrandsdal z zgodovinsko cesto »kongsvei«, koder so se nekoč vozili norveški kralji na tradicionalno kronanje v Trondheim. Dan bomo zaključili na področju te lepe doline Gudbrandsadala med Otto in sedlom Dombas, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: sobota, 04.07.2020 230 km:
OTTA - ROMSDALEDN - TROLLSTIGVEI - GEIRANGER

Po zajtrku bomo nadaljevali na sedlo Dombas in dalje v lepo dolino Romsdalen, ki jo spremljajo slikoviti gorski vrhovi, nakar se bo pričelo potovanje proti najlepšim norveškim fjordom, saj bomo zavili na pokrajinsko spektakularno cesto Trollstigvei, znano kot pravljično »cesto trolov«. Med vožnjo bomo deležni nepozabnih pogledov na gore in slapove, ter se po vijugasti cesti spuščali skozi kanjon Gudbrandsjuvet do kraja Valldal, kjer bomo med krajema Linge in Eidsdal s trajektom prečkali fjord Norddals. Nadaljevala se bo zanimiva »cesta orlov« ali Ørnevegen s krasnimi panoramskimi pogledi na prelazu Korrsmyra, od koder se bomo spustili do Geirangerfjorda in doživeli pravo podobo norveškega severa. Zapeljali se bomo do male vasi Geiranger in si privoščili krasno doživetje vožnje z ladjo po Gerangerfjordu do veličastnih slapov, ki padajo s fjellov v fjord, med katerimi sta najlepša slapova »sedem sester« ali Syv Søstre ter »poročni pajčolan« ali Brudesløret. Po vrnitvi z ladjo v Geiranger, hotelska namestitev in večerja.
Slika

4.dan: nedelja, 05.07.2020 190 km:
GEIRANGER - DALSNIBBA - LOM - JOSTEDALEN - SOGNDAL

Po zajtrku se bomo zapeljali po spektakularni panoramski cesti na goro Dalsnibba, kjer bomo na višini okrog 1500 m uživali v veličastnem razgledu po norveških gorskih vrhovih. Potem se bomo vozili po slikoviti dolini Ottadalen do kraja Lom, ki se ponaša z eno izmed zelo lepih norveških lesenih cerkva ali stavkirke. Pri Lomu bomo zamenjali smer proti narodnem parku Jotunheimen in prečkali gorsko planoto Sognefjell ter se približali ledeniku Jostedal, ki je s površino 500 km² največji ledenik kontinentalne Evrope. Ogromen ledeni pokrov se spušča v različne doline s številnimi ledeniškimi jeziki, zato se bomo tudi mi dotaknili enega izmed njih in se mogoče z ladjico popeljali po ledeniški laguni Nigardsbreen. Nazadnje se bomo spustili do kraj Sogndal, ki leži na obrobju ledeniškega jezika Nigards, kjer bo hotelska namestitev in večerja.
Slika

5.dan: ponedeljek, 06.07.2020 210 km:
SOGNDAL - SOGNEFJORD - HORDALAND - BERGEN

Po zajtrku bomo nadaljevali lepo panoramsko potovanje ob Sognefjordu, ki ni le najdaljši fjord ampak z globino 1245 metrov tudi najgloblji fjord Norveške. Nekaj časa bomo uživali v slikoviti vožnji ob Sognefjordu ter nato zavili preko pokrajine Hordaland in izginjali pod gorami v številne predore, da bomo na kraju dosegli najlepše norveško mesto Bergen, ki ni le ribiško in pristaniško pomembno, ampak je tudi stara norveška kulturna prestolnica. Po skupnem ogledu vseh mestnih zanimivosti, se bomo še malo samostojno potepali po četrti Bryggen, kjer so slikovite lesene hiše iz časov stare hanze, ko se je v mestu trlo nemških, angleških, danskih in norveških trgovcev. Obiskali bomo tudi muzejsko domačijo Troldhaugen, ki je bila kar 22 let domovanje Edvarda Griega, največjega norveškega pianista ter skladatelja, ki je zaslovel po svojih samospevih, po uglasbitvi številnih pesmi Heineja in Goetheja in predvsem po prelepi glasbi za Ibsenovo dramo Peer Gynt. Proti večeru odhod v hotel, namestitev in večerja.
Slika

6.dan: torek, 07.07.2020 180 km:
BERGEN - STAVANGER - LYSEFJORD - SAUDA

Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu in prečkali številne otoke fjorda Hardanger in Boknfjord, ter si pomagali z novim predorom Sunnhordland in s trajekti med kraji Halhjem - Sandvikvag in Arsvagen - Mortavik, ter tako prispeli do mesta Stavanger, ki je bil pred kratkim kulturna prestolnica Evrope. Po osrednjem dnevnem postanku za oddih in ogledu glavne mestne znamenitosti, kar je nedvomno škofijska katedrala, pozidana okoli leta 1100 v stilu zgodnje normanske gotike in bogato opremljena z leseno rezbarijo ter barvnimi vitraži, bo sledil triurni ladijski izlet v Lysefjord, kar bo eden od vrhuncev našega potovanja, če nam bodo troli namenili sončen dan. Križarili bomo vzdolž fjorda, vse do skrajnega naselja Lysebotn in se tako med vožnjo navduševali nad spektakularnimi in romantičnimi prizori norveških fjordov, zlasti s pogledom na prelomno pečino Prekestolen, ki se z višino preko 600 metrov navpično dviguje nad fjordom, kot mogočna naravna »kamnita prižnica«. Po vrnitvi z ladijskega izleta po fjordu, bomo ta večer še malo s trajekti preskakovali fjorde in se verjetno zapeljali že po novem podmorskem predoru v pokrajino Ryfylke do kraja Sauda, hotelska namestitev in večerja.
Slika

7.dan: sreda, 08.07.2020 410 km:
SAUDA - RYFYLKE - TELEMARK - NOTODDALEN - HEDDAL - OSLO

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje po popularni pokrajini Ryfylke, ki je turistično zelo privlačna tudi med samimi Norvežani, ki radi uživajo v lepoti svoje skandinavske narave ter tako prispeli v znano deželo Telemark, katere glavno mesto je Nottodden. V bližini tega mesta se bomo ustavili pri cerkvi Heddal, ki je resnično izjemna, zelo stara in lepa pa tudi največja lesena cerkev na svetu. Stavkirka v Heddalu je zelo priljubljena med norveškimi mladoporočenci, saj se jih veliko želi poročiti ravno v tej cerkvi, zato se ob sobotah v Heddalu običajno vrstijo poroka za poroko. Vožnjo bomo nadaljevali mimo mesta Kongsberg v nabrežju reke Numedalslågen. Mesto je ustanovil v 17.stoletju danski kralj Kristjan IV. kot rudarsko naselbino ob bogatih rudnikih srebra in je potem preko 200 let slovelo kot kovnica ne le norveških srebrnikov, pač pa tudi kovancev po naročilu drugih evropskih kraljevin. Dan bomo zaključili v Oslu, v glavnem mestu Norveške, namestitev v hotelu in večerja.
Slika

8.dan: četrtek, 09.07.2020 190 km:
OSLO - BYGDØY - HOLMENKOLLEN - ZAGREB - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo ta dan namenili celodnevnemu ogledu Osla, lepi in zelo zeleni norveški prestolnici. Pričeli bomo z ogledi znamenitosti, med katere sodijo palača podeljevanja Nobelove nagrade za mir na svetu, nova Opera v arhitekturni podobi ledenih gora, mestna hiša Rådhus, kraljeva palača Slottet, parlament Stortinget, Univerza in katedrala, spoznali pa bomo tudi glavno ulico Karl Johans Gate, ki je srce Osla. Zapeljali se bomo v Bygdøy in tam obiskali pomorski muzej s Heyrdalovim splavom Kon-Tiki in z zgodovinsko ladjo Fram, s katero je Fridjof Nansen osvajal severni pol. Krasno doživetje bo srečanje s parkom Vigelandovih skulptur in njegovim razmišljanjem o večnem krogu človeškega življenja. Nazadnje bomo zapeljali še na Holmenkollen, si ogledali skakalnico in muzej ter za slovo zajeli enkraten panoramski pogled na mesto in zaliv Oslo. Po oddihu v centru mesta, se bomo pozno popoldne zapeljali na letališče Oslo/Gardermoen ter tako zaključili čarobni krog potovanja norveški fjordi. Direkten polet priti Zagrebu kjer bomo pristali v večernih urah, nato prevoz v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj