Rezervacija za : Normandija,Bretanja in Pariz

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Normandija,Bretanja in Pariz

Podrobnosti potovanja

Normandija je zelena dežela ob Rokavskem prelivu, kjer so nanizani sadovnjaki jablan in kjer se na neštetih pašnikih pasejo krave, ki dajejo Franciji polovico vsega mleka, zato ni čudno, da cela dežela kar diši po okusnih sirih, maslu in mleku ter po slastnih jabolčnih pitah in jabolčnih napitkih, med katerimi sta najbolj znana »cidre« in jabolčni konjak »calvados«. To je dežela Normanov, potomcev danskih Vikingov, ki jim je v novi domovini vladal Viljem Osvajalec, kakor tudi dežela očarljivih mest ter vasi prepoznavnega normandijskega gradbenega stila in ne nazadnje zgodovinskega spomina na Day-D in kruti čas anglo-ameriškega izkrcavanja na plaži Omaha. Sosednja Bretanja je mogoče še zanimivejša zaradi samih Bretoncev, ki so keltskega porekla in že v otroštvu vzljubijo ribištvo ter lepoto divjih klifov in razpenjenih morskih valov. Bretanja preseneča tudi z blago klimo, ki traja od zgodnje cvetoče pomladi do pozne, tople in zlate jeseni, ko je ta dežela en sam cvetoči vrt.

 • 1.180 Eur / nad 30 oseb
 • 1.240 Eur / nad 25 oseb
 • 1.280 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana - Pariz - Ljubljana
 • letališko takso v višini 53 Eur*
  *točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan priprave programa spomladi '21
 • avtobusni prevoz po programu 6 dnevnega potovanja
 •  5 x nočitev z zajtrkom, hotel 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 4 x večerja v hotelu ali zunanji restavraciji
 • slovensko spremstvo/ predviden vodnik Franc Pisanec, GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijska storitev agencije in DDV
 •  strošek prijave 18 Eur
 • enoposteljna soba 185 Eur
 • vstop Le Mont Saint Michel, grad Chenanceau 20 Eur
 • mestna taksa Saint Malo, Nantes, Chartres (city tax) 6 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 30.07.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.180 Eur / nad 30 oseb
 • 1.240 Eur / nad 25 oseb
 • 1.280 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Klifi d'Aval
 • Obala izkrcavanja Day-D
 • Hitlerjev atlantski zid
 • Le Mont Saint Michel
 • Carnac megaliti
 • Loara, Amboise, Chenonceau
 • Direkten polet iz Ljubljane

1.dan: torek, 21.09.2021:
LJUBLJANA - PARIZ - ETRETAT - LE HAVRE - HONFLEUR

Dopoldne zbor potnikov v avli letališča Ljubljana in polet letala AF ob 12.20 v Pariz. Po pristanku bo sledila vožnja do Rokavskega preliva s slikovito obalo Côte d'Albatre. Ustavili se bomo v mestecu Etretat, kjer nas bo prevzelo morje in atraktivni klifi Falaise d'Aval, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje, da bi z rilci popili ocean. V nadaljevanju bomo prevozili veliko pristanišče Le Havre, ki leži ob ustju reke Sene in prečkali imeniten most Le Pont de Normandie ter pristali v očarljivem mestecu Honfleur, ki je bil nekoč cvetoče srednjeveško pristanišče in ribiško središče. Koncem 19. stoletja, se je Honfleur zaradi slikovitosti in romantičnega izgleda, razvil v priljubljeno letovišče ljudi iz umetniških krogov, kot so bili Renoir, Sisley, Cezanne, Pissarro in velik impresionist Eugene Boudin, ki se je tu rodil in mestu zapustil svoj slikarski opus. Prost večerni sprehod po mestu in možnost večernega prigrizka, pijače. Odhod v hotel in nočitev.

2.dan: sreda, 22.09.2021 :
HONFLEUR - TROUVILLE - DEAUVILLE - CAEN - ARROMANCHES - MONT SAINT MICHEL - SAINT MALO

Po zajtrku se bomo usmerili proti cvetlični obali Côte Fleurie, do mondenih letoviških mest Trouville in Deuville, nakar bomo zavili v notranjost zelene Normandije proti Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in kraljice Matilde. Tako se bomo pripeljali na Côte De Nacre, na zgodovinsko obalo anglo-ameriške invazije v Normandiji, kjer se je na Day-D začela operacija izkrcavanja, imenovana Overlord. Zapeljali se bomo v mestece Arromanches, kjer je uspel prvi preboj nemškega »atlantskega zidu«. Lahko si bomo ogledali muzej vojaške opreme in najdenih osebnih predmetov, tako zavezniških, kakor nemških vojakov. Sledil bo postanek v Longues sur Mer, kjer se bomo sprehodili ob liniji nemških bunkarjev, pri Colvillu bomo obiskali bele križe največjega pokopališča padlih ameriških fantov in se popeljali po Omaha beach, kjer se je odvijala najbolj krvava drama izkrcavanja. Potem bomo prečkali polotok Cotentin in si popoldne ogledali neverjeten gradbeni podvig opatov benediktincev, ki so skozi generacije in stoletja, na otočku blizu obale, pozidali čudežni samostan in slikovito mestece Le Mont Saint Michel. Proti večeru bomo zapustili Normandijo in že prestopili v sosednjo deželo Bretanjo, ter tako dan zaključili na obali Côte D'emeraude. Bretanja je od nekdaj bila dežela upornih keltskih Bretoncev, ki so stoletja vodili borbo proti Francozom za samostojnost, zato so njihova mesta izrazito trdnjavska, kakršno je z obzidjem obdano pomorsko mesto Saint Malo, nekoč samostojna in svobodna pomorska republika. Sprehodili se bomo po ulicah tega mesta in po mogočnem obzidju, ki ga nenehno oblivajo bučni valovi Canala La Manche. Hotelska namestitev in večerja.

3.dan: četrtek, 23.09.2021:
SAINT MALO - CAP FREHEL - PERROS GUIREC - GRANIT ROSE - PLUMENACH - HUELGOAT - CROZON - CAMARET SUR MER

Po zajtrku bomo začeli raziskovati naravne lepote severne bretonske obale, saj se bomo zapeljali na polotok Cap Fréhel ter se sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika, od koder bomo lahko v daljavi celo uzrli najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Naslednji postanek bomo naredili na obali Sables-d’Or, kjer so v družbi zelenih borovcev nanizane številne peščene plaže in vrsta prijetnih počitniških krajev. Potem bomo spoznali v cvetje obdano mestece Perros-Guirec, kjer se začenja Côte de Granit Rose, nenavadna obala kamnitih naravnih lepot, ki jih bomo najlepše doživeli med sprehodom do ogromnih granitnih formacij in do velikega svetilnika med krajema Ploumanach in Trégastel Plage. Sledila bo vožnja do mesta Morlaix z zanimivo lego ob estuarju in pod ogromnim viaduktom. Popoldne bomo nadaljevali v hribovito notranjost Monts d’Arrée z najvišjim vrhom Roc Trévezel in spoznavali slikovitosti bretonske pokrajine d’Armorique. V kraju Huelgoat se bomo počutili kot gozdni škratje iz keltske pravljice, ko bomo stopili med gigantske in z mahom poraščene kamnite balvane, med katerimi se nekje nahaja skrito domovanje kralja Arthurja. Sledil bo postanek v kraju Pleyben, da si bomo ogledali značilnosti bretonske sakralne arhitekture s kalvarijo kamnitega križa Proti večeru se bomo znašli na obali Atlantika, saj bomo zapeljali na konec polotoka Crozon v obmorski kraj Camaret sur Mer, ki leži v zavetju najbolj divjih klifov Bretanje, hotelska namestitev in večerja.

4.dan: petek, 24.09.2021 :
CAMARET- POINTE DE PENHIR - LOCRONAN - CONCERNEAU - CARNAC - NANTES

Po zajtrku bomo na koncu polotoka Crozona doživljali lepoto divjih klifov Pointe de Penhir, z rta Pointe des Espagnoles, pa bomo deležni pogleda na največje bretonsko mesto Brest, pomorsko in zgodovinsko vojno luko, kjer se je v II. svetovni vojni odvijala podmorniška in zračna bitka za Atlantik z žrtvijo blizu 80.000 mladih življenj, zato si bomo na tej obali ogledali tudi impozantne ostanke utrjenega Atlantskega zidu. Naslednja postaja zahodne Bretanje bo očarljivo kamnito mesto Locronan, polno malih trgovin s spominki in lokalnimi produkti, potem pa bomo skočili še v starodavno in nekoč celo gusarsko pomorsko trdnjavo Concerneau, kjer med drugim še vedno delajo po starih receptih čokolado, bonbone in zapeljive piškote. Nadaljevali bomo do letoviškega Carnaca ob zalivu Morbihan, ustavili pa se bomo tudi na poljih megalitskih menhirjev in dolmenov pri Ménacu in Kermario. Sledila bo vožnja proti mestu Vannes, ki je bil celo sedež kraljice Ane de Bretagne v kratkem obdobju svetle bretonske samostojnosti, zadnji cilj pa nam bo mesto Nantes, veliko in pomembno francosko pristaniško mesto ob Loari ter znano tudi kot rojstno mesto Voltaira in Julesa Verna. Namestitev v hotelu in večerja ter po želji še večerni potep po starem mestnem središču do mogočnega gradu vojvod Bretonskih.

5.dan: sobota, 25.09.2021 :
NANTES – CHENONCEAU - CHARTRES

Po zajtrku nas bo pot vodila v dolino Loare, opevane doline gradov, kjer bomo vstopili v prostore gradu Chenonceau, ki se elegantno vije čez reko Cher in je znan kot dvorec petih dvornih dam, med njimi tudi lepe Diane de Poitieres in temperamentne Catherine de Medici, ki sta imeli zaradi lastništva gradu med seboj pravo vojno. Nato se bomo zapeljali v prijetno mestece Amboise, ki leži pod slavnim renesančnim gradom številnih francoskih vladarjev, od Franca I. do Napoleona Bonaparteja. Svoje dni je bil ugleden gost tega dvora tudi Leonardo da Vinci, ki je tukaj dokončal svojo slavno sliko Mone Lise in je na gradu tudi umrl, zato so ga pokopali v tamkajšnji grajski kapeli St.Huberta, ki jo bomo lahko po želji tudi obiskali. Po opoldanskem odmoru za kavico, pijačo ali priložnostno kosilo, bomo nadaljevali v Chartres in si ogledali znamenito katedralo Nôtre Dame de Chartresu, ki slovi kot ena najlepših med vsemi gotskimi katedralami sveta zardi vitražev, ki zavzemajo 2.500 m² površin in prikazujejo okoli 10.000 prizorov krščanske mitologije. Ta okna so največ, kar je človek ustvaril v tej zvrsti umetnosti, zato ni čudno, da katedrala v Chartresu spada med največje kulturne znamenitosti Unescovega seznama. Po ogledu katedrale in postanku v Chartesu, se bomo odpeljali v hotel, namestitev in večerja.

6.dan. nedelja, 26.09.2021 :
CHARTRES - PARIZ - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Pariz in si dopoldne s krožno vožnjo ogledali zunanjosti glavnih kulturno zgodovinskih znamenitosti francoske prestolnice, kot so Slavolok zmage, Eiffelov stolp, Elizejske poljane, Napoleonov mavzolej, Dom Invalidov, Alexandrov most na Seni, trg Concorde, cerkev Madelein, Opera Garnier, trg Vendome, palača Louvre, univerzitetna Sorbona, Luxemburški vrt, Panteon in Nôtre Dame ter Latinsko četrt. Sledila bo le še vožnja na pariško letališče ter popoldanski polet iz Pariza v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Advent na Madžarskem

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 160€

  2 dni že od 160€
11.12.2021 - 13.12.2021
Rok prijave: 08.11.2021

Rezerviraj

Adventni Schladming

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 57€

  1 dan že od 57€
04.12.2021 - 04.12.2021
Rok prijave: 12.11.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj