Rezervacija za : Normandija,Bretanja in Pariz

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Normandija,Bretanja in Pariz

Podrobnosti potovanja

Normandija je zelena dežela ob Rokavskem prelivu, kjer so nanizani sadovnjaki jablan in kjer se na neštetih pašnikih pasejo krave, ki dajejo Franciji polovico vsega mleka, zato ni čudno, da cela dežela kar diši po okusnih sirih, maslu in mleku ter po slastnih jabolčnih pitah in jabolčnih napitkih, med katerimi sta najbolj znana »cidre« in jabolčni konjak »calvados«. To je dežela Normanov, potomcev danskih Vikingov, ki jim je v novi domovini vladal Viljem Osvajalec, kakor tudi dežela očarljivih mest ter vasi prepoznavnega normandijskega gradbenega stila in ne nazadnje zgodovinskega spomina na Day-D in kruti čas anglo-ameriškega izkrcavanja na plaži Omaha. Sosednja Bretanja je mogoče še zanimivejša zaradi samih Bretoncev, ki so keltskega porekla in že v otroštvu vzljubijo ribištvo ter lepoto divjih klifov in razpenjenih morskih valov. Bretanja preseneča tudi z blago klimo, ki traja od zgodnje cvetoče pomladi do pozne, tople in zlate jeseni, ko je ta dežela en sam cvetoči vrt.

 • 1.185 Eur / nad 35 oseb
 • 1.210 Eur / nad 30 oseb
 • 1.265 Eur / nad 25 oseb
 • 1.295 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo račun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Zagreb - Pariz – Zagreb
 • letališko takso v višini 195 Eur* / *točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • avtobusni prevoz v Franciji po programu
 • 4 x nočitev z zajtrkom, hotel 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 4 x večerja v hotelu ali zunanji restavraciji
 • slovensko vodenje / predviden vodnik Franc Pisanec, GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijska storitev agencije in DDV
 •  strošek prijave:  23 Eur
 •  enoposteljna soba za 4 nočitve:  160 Eur
 •  grad Chenonceau, Le Mont Saint Michel : 23 Eur
 •  mestne takse skupaj: 7 Eur
 •  prevoz na letališče in nazaj
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  74 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 86 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 20.02.2023 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega datuma prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA  je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe, na osnovi česar vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave, akontacije in ostalih obrokov aranžmaja.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN v primeru manjše udeležbe od 35 oseb, se opravi pri plačilu zadnjega obroka, glede na dejansko število udeležencev po razpredelnici cene
1.210 Eur / nad 30 oseb
1.265 Eur / nad 25 oseb
1.295 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

LETALSKI POLET je zapisan po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

<

Videli boste:

 • Krožni ogled Pariza
 • Obala izkrcavanja Day-D
 • Hitlerjev atlantski zid
 • Le Mont Saint Michel
 • Carnac megaliti
 • Loara, Amboise, Chenonceau

1.dan: sreda, 26.04.2023:
LJUBLJANA- ZAGREB - PARIZ - ROUEN - ETRETAT – LE HAVRE - HONFLEUR

Zjutraj zbor potnikov na odhodnem mestu v Ljubljani, prevoz na zagrebško letališče ter direktni polet v Pariz, kjer bomo po pristanku nadaljevali v mesto Rouen ob Sieni, ki se ponaša s katedralo Nôtre Dame, katera je Clauda Moneta tako navdihnila, da jo je naslikal kar tridesetkrat v svetlobnih niansah štirih letnih časov. Rouen je zgodovinsko mesto, saj so tukaj na trgu Vieux Marche na grmadi usmrtili Jean d'Arcovo ali Devico Orleansko. Na kraju tega dogodka so kasneje postavili spomenik in spominsko cerkev. Po sprehodu skozi stari del Rouena, kjer bomo mimogrede občudovali arhitekturo normandijskega stila, bo sledila vožnja do Rokavskega preliva s slikovito obalo Côte d'Albatre. Ustavili se bomo v mestecu Etretat z atraktivnimi klifi Falaise d'Aval, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje, da bi z rilci popili ocean. V nadaljevanju bomo prevozili veliko pristanišče Le Havre, ki leži ob ustju reke Sene in prečkali imeniten most Le Pont de Normandie ter pristali v očarljivem mestecu Honfleur, ki je bil nekoč cvetoče srednjeveško pristanišče in ribiško središče. Koncem 19. stoletja, se je Honfleur zaradi slikovitosti in romantičnega izgleda, razvil v priljubljeno letovišče ljudi iz umetniških krogov, kot so bili Renoir, Sisley, Cezanne, Pissarro in velik impresionist Eugene Boudin, ki se je tu rodil ter mestu zapustil svoj slikarski opus. Med znamenitostmi mesta, bomo videli tudi štiristo let staro leseno cerkev svete Katarine. Po večernem sprehodu po prijetnem Honfleurju odhod v hotel, namestitev in večerja.

2.dan: četrtek, 27.04.2023:
HONFLEUR - TROUVILLE - DEAUVILLE - CAEN - ARROMANCHES - MONT SAINT MICHEL - SAINT MALO

Po zajtrku se bomo usmerili proti cvetlični obali Côte Fleurie, do mondenih letoviških mest Trouville in Deuville, nakar bomo zavili v notranjost zelene Normandije proti Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in kraljice Matilde. Tako se bomo pripeljali na Côte De Nacre, na zgodovinsko obalo anglo-ameriške invazije v Normandiji, kjer se je na Day-D začela operacija izkrcavanja, imenovana Overlord. Zapeljali se bomo v mestece Arromanches, kjer je uspel prvi preboj nemškega »atlantskega zidu«. Lahko si bomo ogledali muzej vojaške opreme in najdenih osebnih predmetov, tako zavezniških, kakor nemških vojakov. Sledil bo postanek v Longues sur Mer, kjer bomo videli ostanke bojne linije nemških bunkerjev in na Omaha beach, kjer bomo obiskali obsežno vojaško pokopališče padlih ameriških fantov. Potem bomo prečkali polotok Cotentin in si popoldne ogledali neverjeten gradbeni podvig opatov benediktincev, ki so skozi generacije in stoletja, na otočku blizu obale, pozidali čudežni samostan in slikovito mestece Le Mont Saint Michel. Proti večeru bomo zapustili Normandijo in že prestopili v sosednjo deželo BRETANJO, ter tako dan zaključili na obali Côte D'emeraude s priljubljenim letoviščem Dinard. Bretanja je od nekdaj bila dežela upornih keltskih Bretoncev, ki so stoletja vodili borbo proti Francozom za samostojnost, zato so njihova mesta izrazito trdnjavska, kakršno je z obzidjem obdano pomorsko mesto Saint Malo, nekoč samostojna in svobodna pomorska republika. Sprehodili se bomo po ulicah tega mesta in po mogočnem obzidju, ki ga nenehno napadajo bučni valovi Canala La Manche. Hotelska namestitev in večerja.

3.dan: petek, 28.04.2023:
SAINT MALO - CAP FREHEL - PERROS GUIREC - GRANIT ROSE - PLUMENACH - HUELGOAT - RUMENGOL - CROZON - CAMARET SUR MER

Po zajtrku bomo začeli raziskovati naravne lepote severne bretonske obale, saj se bomo zapeljali na polotok Cap Fréhel ter se sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika, od koder bomo lahko v daljavi celo uzrli najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Naslednji postanek bomo naredili na obali Sables-d’Or, kjer so v družbi zelenih borovcev nanizane številne peščene plaže in vrsta prijetnih počitniških krajev. Potem bomo spoznali v cvetje obdano mestece Perros-Guirec, kjer se začenja Côte de Granit Rose, nenavadna obala kamnitih naravnih lepot, ki jih bomo najlepše doživeli med sprehodom do ogromnih granitnih formacij in do velikega svetilnika med krajema Ploumanach in Trégastel Plage. Sledila bo vožnja do mesta Morlaix z zanimivo lego ob estuarju in pod ogromnim viaduktom. Popoldne bomo nadaljevali v hribovito notranjost Monts d’Arrée z najvišjim vrhom Roc Trévezel in spoznavali slikovitosti bretonske pokrajine d’Armorique. V kraju Huelgoat se bomo počutili kot gozdni škratje iz keltske pravljice, ko bomo stopili med gigantske in z mahom poraščene kamnite balvane, med katerimi se nekje nahaja skrito domovanje kralja Arthurja. Sledil bo postanek v kraju Pleyben, da si bomo ogledali značilnosti bretonske sakralne arhitekture s cerkvijo in s kalvarijo ter z bretonskim kamnitim križem. Proti večeru se bomo srečali z bučnim Atlantikom, saj bomo zapeljali na konec polotoka Crozon v obmorski kraj Camaret sur Mer, ki leži v zavetju najbolj divjih klifov Bretanje, namestitev in večerja v hotelu.

4.dan: sobota, 29.04.2023:
CAMARET- POINTE DE PENHIR - LOCRONAN - CONCERNEAU - CARNAC - NANTES

Po zajtrku bomo na koncu polotoka Crozona doživljali lepoto divjih klifov Pointe de Penhir, z rta Pointe des Espagnoles, pa bomo deležni pogleda na največje bretonsko mesto Brest, pomorsko in zgodovinsko vojno luko, kjer se je v II. svetovni vojni odvijala podmorniška in zračna bitka za Atlantik z žrtvijo blizu 80.000 mladih življenj, zato si bomo na tej obali ogledali tudi impozantne ostanke utrjenega Atlantskega zidu. Naslednja postaja zahodne Bretanje bo očarljivo kamnito mesto Locronan, polno malih trgovin s spominki in lokalnimi produkti, potem pa bomo skočili še v starodavno in nekoč celo gusarsko pomorsko trdnjavo Concerneau, kjer med drugim še vedno delajo po starih receptih čokolado, bonbone in zapeljive piškote. Nadaljevali bomo do letoviškega Carnaca ob zalivu Morbihan, ustavili pa se bomo tudi na obsežnih poljih megalitskih menhirjev in dolmenov pri Ménacu in Kermario. Sledila bo vožnja proti mestu Vannes, ki je bil celo sedež kraljice Ane de Bretagne v kratkem obdobju svetle bretonske samostojnosti, zadnji cilj pa nam bo mesto Nantes, veliko in pomembno francosko pristaniško mesto ob Loari ter znano tudi kot rojstno mesto Voltaira in Julesa Verna. Namestitev v hotelu in večerja ter po želji še večerni potep po starem mestnem središču, okrog mogočnega gradu vojvod Bretonskih.

5.dan: nedelja, 30.04.2023:
NANTES - CHARTRES –PARIZ - ZAGREB-LJUBLJANA

Po bolj zgodnjem zajtrku, nas bo pot vodila proti Parizu, vmes pa si bomo ogledali znamenito katedralo Nôtre Dame v Chartresu, ki slovi predvsem po barvitih vitražih, ki zavzemajo 2.500 m² površin in prikazujejo okoli 10.000 prizorov krščanske mitologije. Ta okna so največ, kar je človek ustvaril v tej zvrsti umetnosti, zato ni čudno, da katedrala v Chartresu spada med največje kulturne znamenitosti Unescovega seznama. Po ogledu katedrale in postanku v Chartesu, bomo nadaljevali v Pariz in si popoldne s krožno vožnjo ter kakšnim postankom ogledali glavne kulturno zgodovinske spomenike francoske prestolnice kot so Eiffelov stolp, Slavolok zmage, Elizejske poljane, Napoleonov mavzolej, Dom Invalidov, Alexandrov most na Seni, trg Concorde, cerkev Madelein, Opera Garnier, trg Vendome, palača Louvre in katedralo Nôtre Dame ter Latinska četrt. Sledila bo le še vožnja na pariško letališče ter večerni polet ob 18.30 uri na zagrebško letališče, transfer v Ljubljano.

Opomba:

ROK PRIJAVE do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka 10.01.2023 Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega datuma prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 370€

  3 dni že od 370€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj

Namibija

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 3.050€

  13dni že od 3.050€
29.09.2023 - 11.10.2023
Rok prijave: 20.05.2023

Rezerviraj

Doživljajski prstan Srbije

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 550€

  4 dni že od 550€
28.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 14.07.2023

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero-jesen

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
22.09.2023 - 24.09.2023
Rok prijave: 22.06.2023

Rezerviraj