Rezervacija za : New York s Philadelphijo in Washingtonom – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

New York s Philadelphijo in Washingtonom – NOVO

Podrobnosti potovanja

Obiskali bomo največje in za mnoge najlepše mesto v  ZDA, ki je v 20-ih letih prejšnjega stoletja za mnoge predstavljalo vrata v nov in predvsem boljši svet, ko so se z ladjami približevali kipu Svobode. Dodobra bomo spoznali mesto, ki nikoli ne spi, mesto ki na vsakem koraku ponuja znamenitosti in ki ga lahko odkrivamo spet in spet. Mesto si bomo najprej ogledali z avtobusno krožno vožnjo po Manhattnu, Harlemu, Bronxu in Brooklynu. Sprehodili se bomo čez lepi brooklynski most in obiskali Centralni park, ki je lep v vseh letnih časih. Spoznali bomo živahni East Village in se sprehodili skozi China town in Little Italy. Zvečer bomo občudovali soj milijonov luči Manhattna z mogočnega Empire State Buildinga in si  lahko ogledali Broadwaysko predstavo. Sprehodili se bomo po peti aveniji mimo prestižnih trgovin do Rockefeller centra in začutili vrvež zaposlenih na Wall Streetu. Sledila bo avtobusna vožnja do Philadelpije, ki je bilo nekoč največje mesto britanskega imperija in kjer so razglasili neodvisnost 13 zveznih držav, danes pa ga poznamo predvsem po znanih stopnicah, po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. Za zaključek si bomo ogledali politično prestolnico ZDA, Washington DC, kjer se nahaja Bela hiša, Kapitol in vrsta spomenikov preteklim voditeljem države. Odpeljali se bomo čez reko Potomac v sosednjo državo Virginijo, kjer bomo obiskali pokopališče Arlington in se zapeljali do Pentagona, preden bomo poleteli nazaj proti Evropi.

 • 1.680 Eur / nad 40 oseb
 • 1.720 Eur / nad 35 oseb
 • 1.760 Eur / nad 30 oseb
 • 1.800 Eur / nad 25 oseb
 • 1.840 Eur / nad 20 oseb
 • 1.880 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski poleti na relaciji Ljubljana - New York – Washington - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine v višini 334 Eur, točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa
 • avtobusni prevozi: letališče Newark - hotel; celodnevni ogled New Yorka, prevoz z ogledi New York - Philadelphia – Washington
 • 5 x nočitev z ameriškim zajtrkom v hotelih 3*, dvoposteljna soba
 • obvezni nosač v hotelih
 • slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 426 Eur
 • doplačilo za sobo z dvema ločenima posteljama: 76 Eur
 • dovolilnica za vstop v ZDA - ESTA: 30 Eur
 • vstopnin
 • prevoza z ladjico do kipa Svobode in na Ellis island
 • voženj z metrojem v New Yorku (1 vožnja 3 USD)
 • predstave na Broadwayu
 • napitnine voznikom za avtobusne prevoze
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 92 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 107 Eur

ROK PRIJAVE: do 10.06.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.720 Eur / nad 35 oseb
 • 1.760 Eur / nad 30 oseb
 • 1.800 Eur / nad 25 oseb
 • 1.840 Eur / nad 20 oseb
 • 1.880 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

V primeru večje spremembe tečajnega razmerja / na dan izdelave aranžmaja 06.12.2019 znaša 1 EUR =1,10 USD/, si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven še 6 mesecev po zaključku potovanja.

DOVOLILNICA ZA VSTOP V ZDA - ESTA: potrebno jo je izpolniti, kar lahko naredite tukaj.
V kolikor ne želite ESTE urediti sami jo lahko za vas izpolnimo tudi mi.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Ameriški dolar)

Videli boste:

 • New York City z vsemi največjimi znamenitostmi
 • Kip Svobode in muzej o preseljevanju na Ellis Island
 • Centralni park, Grand Central Station, 9/11 memorial in Peta Avenija
 • Nočni razgled z 86. nadstropja stavbe Empire State Building
 • Philadelpija, nekdanje največje mesto britanskega imperija
 • Washington DC z Belo hišo in kapitolom ter pokopališče Arligton in Pentagon
Slika

1.dan: petek, 28.08.2020:
LJUBLJANA - NEW YORK CITY

Zbor vseh potnikov na letališču Brnik popoldanski polet preko Züricha proti New Yorku. Po ureditvi strogih vstopnih formalnosti, se bomo odpeljali v naš hotel, kjer se bomo namestili za štiri noči. V kolikor nam bo ostalo še nekaj energije, bomo že ta večer odšli na krajše raziskovanje bližnje okolice hotela na Manhattnu. Nočitev.
Slika

2.dan: sobota, 29.08.2020:
NEW YORK CITY

Po hotelskem zajtrku bomo imeli celodnevni ogled mesta z avtobusom, saj bomo tako najlepše spoznali New York. Oglede bomo začeli pri Centralnem parku, ki na 337 hektarjih ponuja prostor za rekreacijo in sproščanje v naravi domačinom in turistom. Sprehodili se bomo skozi del tega umetno narejenega parka z griči, jezeri, tratami in številnimi drevesi ter na drugi strani vstopili nazaj na avtobus. Pot nas bo vodila skozi afroameriško četrt Harlem in po znameniti 125. ulici se bomo pripeljali do Kolumbijske univerze, kjer bomo imeli zunanji ogled. Zavili bomo na Bronx, ki slovi po Yankee Baseball stadionu in nadaljevali vožnjo ob rekli Harlem. Prispeli bomo do palače Združenih narodov in naredili postanek. Vožnjo bomo nadaljevali preko mostu Manhattan od koder se nam bo odprl lep pogled na sosednji Brooklynski most, ki velja za enega izmed najlepših v ZDA. Prispeli bomo v Brooklyn, kjer bomo deležni enega izmed najlepših pogledov na Manhattan s svojimi visokimi ikoničnimi stolpnicami. Sprehodili se bomo čez brooklynski most in na poti do našega hotela videli še nekaj mestnih znamenitosti, ki jih ima New York skoraj na vsakem koraku. Prosto za večerjo in nočitev.
Slika

3.dan: nedelja, 30.08.2020:
NEW YORK CITY

Po zajtrku bomo odšli z metrojem na podrobnejše oglede mesta. Takoj zjutraj si bomo privoščili izlet z ladjico do otočka s kipom Svobode, ki je pozdravljal milijone priseljencev, ki so pripluli v Ameriko v upanju na boljše življenje. Zapeljali se bomo do sosednjega otoka Ellis in obiskali muzej, ki govori o tem množičnem priseljevanju. Nato si bomo ogledali poslovni del mesta oz. Downtown. Videli bomo velike finančne ustanove in znamenito ulico Wall Street. Sprehodili se bomo tudi do lokacije Ground Zero, kjer sta nekoč stala slovita dvojčka Svetovnega trgovinskega centra, kjer je sedaj tudi spominski park, imenovan 9/11 Memorial. Preostanek popoldneva bomo namenili etničnima enklavama Chinatown in Little Italy, ki sodita med najslikovitejše dele mesta. Naselili so ju prvi priseljenci, ki so sredi nove in tuje dežele ohranili svoj jezik, običaje in hrano. Sledilo bo vračanje v hotel in nato še večerni obisk najbolj znanega nebotičnika v New Yorku, Empire State Building. Z razgledne ploščadi na 86. nadstropju bomo deležni fantastičnega razgleda po mestu, ki nikoli ne spi. Vrnitev v hotel in nočitev.
Slika

4.dan: ponedeljek, 31.08.2020:
NEW YORK CITY

Po zajtrku se bomo z metrojem odpeljali na slavno Peto avenijo na kateri so najznamenitejše trgovine in znane zgradbe med katerimi so tudi St. Patricks Chathedral, Trump Building, Tiffany & Co., Sacks ter Rockefeller center, ki sega vse do Šeste avenije. Tam je tudi Sunken garden, ki pozimi postane znano drsališče in ga obdajajo živopisne zastave držav članic OZN. Obiskali bomo Times Square, ki velja za stičišče sveta in je najbolj znano križišče v New Yorku ter simbol okoliške gledališke četrti, ki vključuje tudi Broadway. Sledil bo ogled znamenite železniške postaje Grand Central Terminal, kjer so bili posneti številni filmski prizori. Od tam bo tudi lep pogled na elegantni Chrysler Building. Z metrojem se bomo odpeljali v živahni East Village, ki je bila sprva nizozemska enklava, nato nemška in še judovska. Po letu 1960 pa je zavetje za hipije in kraj, kjer se je rodil punk. Slovi po opečnatih večnadstropnih stavbah z litoželeznimi balkoni in požarnimi stopnicami, sem pa v lokale in restavracije radi zahajajo tudi slavni ljudje. Odpeljali se bomo še na živahni Union Square Garden, ki ga bogatijo različni profesionalni in poulični umetniki. Vrnitev v hotel in prenočevanje. Za zaključek našega spoznavanja New Yorka si bomo lahko ogledali tudi Broadwaysko predstavo (doplačilo).
Slika

5.dan: torek, 01.09.2020:
NEW YORK CITY - PHILADELPHIA - WASHINGTON

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali proti mestu Philadelphija, ki je bilo nekoč največje mesto britanskega imperija, takoj za Londonom. Tu je bila 4. julija 1776 razglašena neodvisnost trinajstih ameriških držav in zato velja za eno izmed velikih zgodovinskih mest ZDA. Pogledali si bomo staro mestno jedro z znanim zvonom Svobode in dvorano Neodvisnosti. Pot bomo nadaljevali mimo mestne hiše do muzeja umetnosti, kjer so znamenite stopnice po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. V bližini bomo videli tudi kip Rockyju Balboi ter nato že nadaljevali pot do Washingtona. Pozno popoldan bomo prispeli v Washington DC in se najprej odpeljali do Bele hiše in monumentalne stavbe Kongresa, kjer bomo videli spomenike velikim voditeljem države v preteklosti, med katerimi so Jefferson Memorial, Lincoln Memorial, Franklin Delano Roosevelt Memorial in Washington Monument. Namestitev v hotelu in nočitev.
Slika

6.dan: sreda, 02.09.2020:
WASHINGTON

Po zajtrku bomo nadaljevali krožni ogled politične prestolnice ZDA in tako dodobra spoznali mesto, ki premore veliko stavb med katerimi vsaka zase predstavlja katerega izmed simbolov države. Obiskali bomo še idilični Georgetown in si privoščili nekaj prostega časa. Nato se bomo odpeljali čez reko Potomac in prispeli v zvezno državo Virginijo. Obiskali bomo vojaško pokopališče Arlington, kjer je pokopan tudi J.F. Kennedy. Zapeljali se bomo do Pentagona, sedeža obrambnega ministrstva ZDA in spomenika znamenite bitke iz druge svetovne vojne pri otočju Iwo Jima. Sledila bo le še vožnja na letališče, od koder bomo v večernih urah poleteli nazaj proti Evropi.
Slika

7.dan: četrtek, 03.09.2020:
LJUBLJANA

Po dopoldanskem pristanku v Zürichu bomo takoj nadaljevali polet proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v zgodnjih popoldanskih urah.

Opomba:

Vrstni red ogledov se lahko spremni, pri čemer se bo vsebina programa ohranila.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj