Rezervacija za : Namibija

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Namibija

Podrobnosti potovanja

Odpravite se na nepozabno avanturo v osrčje Afrike z odkrivanjem Namibije, ki vas bo očarala s svojo neokrnjeno naravo in edinstvenimi narodnimi parki, prepolni žiraf, slonov, zeber in levov. To je pravi raj za ljubitelje divjine, kjer se boste spoznali z vrhunsko afriško pokrajino in doživeli njeno prvinsko lepoto.

Vaša pot se prične v moderni prestolnici Namibije, Windhoek, kjer boste doživeli edinstven prvi stik z deželo, ki ohranja pridih prave Afrike. Po ogledu glavnih znamenitosti Windhoeka se bomo podali v eno najbolj slikovitih puščav na svetu – Namib, kjer vas čakajo neskončna prostranstva, očarljive barve in nepozabna doživetja.

Vaša avantura se nadaljuje v narodnem parku Etosha, kjer boste doživeli bližnje srečanje z divjimi živalmi. Obisk vasi Himba bo prav tako eden izmed vrhuncev potovanja, saj boste imeli priložnost spoznati njihovo zanimivo kulturo in način življenja.

Če ste ljubitelj morja in plaž, vas bo navdušil obmorski Swakopmund, ki se ponaša z impresivno nemško kolonialno arhitekturo. V dolini Twyfelfontein vas čaka starodavna zgodovina, ki jo boste raziskovali ob odkrivanju petroglifov – starodavnih skalnih gravur, ki so pod zaščito Unesca.

Namibija ponuja raznolike pokrajine, ki ustvarjajo prelepi mozaik, odličen za tiste, ki želijo doživeti vse, kar ta neverjetna država ponuja: osupljive naravne lepote, bogat živalski svet in edinstveno kulturo ljudstva Himba. Potujte z nami in doživite vse odtenke Namibije – rezervirajte svoje potovanje danes!

 • 3.050 Eur / nad 23 oseb
 • 3.130 Eur / nad 20 oseb
 • 3.210 Eur / nad 18 oseb
 • 3.280 Eur / nad 16 oseb
 • 3.340 Eur / nad 13 oseb
 • 3.390 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 23 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalsko vozovnico za polete na relaciji Dunaj - Windhoek - Dunaj
 •  letališke takse in varnostne pristojbine v višini 478 Eur *
  /*točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa/
 •  prevozi po programu potovanja v Namibiji
 •  vse vstopnine in safariji po programu
 •  lokalni turni vodnik
 •  slovensko vodenje z licenco
 •  10 x nočitev z zajtrkom v hotelu/lodgu/campu 3*,4* lok. kategorizacije
 •  7 x večerja
 •  2 x kosilo
 •  1 x malica
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave: 23 Eur
 • povratni avtobusni prevoz na dunajsko letališče* /cena bo znana naknadno, saj je cena odvisna od števila potnikov/
 • enoposteljna soba: 390 Eur
 • namibijski vizum: 115 Eur
 • napitnina lokalnemu vodniku in vozniku: cca. 50 EurFakultativni izleti za doplačilo tekom potovanja:
  • ogled Damara vasi: 10 Eur
  • različne aktivnosti 6. dan /cenik vam bomo poslali naknadno/Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, nam to sporočite ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 196 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja(odpov. riziko + zavar. z asistenco v tuji: 200 Eur

ROK PRIJAVE: 10.06.2023 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje glede na proste kapacitete letala in hotelov. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje.
Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega datuma prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

SEDEŽNI RED po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 20 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
3.130 Eur / nad 20 oseb
3.210 Eur / nad 18 oseb
3.280 Eur / nad 16 oseb
3.340 Eur / nad 13 oseb
3.390 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja, potni list mora imeti vsaj 1 prosto stran za vizum.

NAMIBIJSKI VIZUM je za slovenske državljane potreben. O zahtevanih dokumentih potrebnih za izdelavo vize vas

bomo obvestili naknadno, v kolikor ga bomo za vas urejali mi, sicer vse uredite sami na dunajski ambasadi.

CEPLJENJE za obisk Namibije ni zahtevano. O morebitnih priporočenih cepljenjih in za vse dodatne informacije obiščite spletno strani www.ZdraviNaPot.net oz. stopite v stik z Inštitutom za varovanje zdravja RS.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Namibijski dolar)
Vreme v držabi Namibija
Namibija - ikona za čas
Namibija zastava

Videli boste:

 • Ogled glavnega mesta Windhoek
 • Obisk fantastične puščave Namib
 • Pogled na najvišje sipine na svetu Sossusvlei
 • Obisk Dead Vlei, ki slovi po 'skeletih dreves'
 • Znameniti živi fosil Welwitschia
 • Starodavni petroglifi v kraju Twyfeltontein
 • 'Okameneli gozd', star okrog 260 milijonov let
 • Obisk vasi Himb

1.dan: petek, 29.09.2023:
LJUBLJANA - DUNAJ - WINDHOEK

Popoldanski odhod skupine iz Ljubljane proti dunajskemu letališču, od koder bomo ob 22.05 uri poleteli proti Addis Ababi in po pristanku takoj nadaljevali polet proti Namibiji.

2.dan: sobota, 30.09.2023:
WINDHOEK

Po pristanku ob 13.20 uri in po ureditvi obmejnih formalnosti bomo začeli spoznavati največje mesto v državi, ki leži v lepi dolini na nadmorski višini 1650 m. Tekom ogledov glavnih mestnih znamenitosti, bomo videli ter občutili še vedno prisoten vpliv nemške kulture in jezika, čeprav je uradni jezik angleščina. Nekdanja Kasierstrasse se sedaj imenuje Avenija Neodvisnosti in združuje arhitekturni slog iz nemške kolonialne dobe ter moderno mesto, v centru pa tudi ne bo manjkalo restavracij s tradicionalno nemško hrano in pivom. Namestitev v hotelu, prosto za večerjo in prenočevanje
Slika

3.dan: nedelja, 01.10.2023:
WINDHOEK – SESRIEM

Po zajtrku se bomo usmerili v regijo Khomas, ki nas bo vodila do najstarejše puščave na svetu Namib, kar v jeziku domačinov pomeni praznina. Puščava se razteza ob Atlantiku in je ena izmed najmanj gostoljubnih puščav na svetu ter je skoraj neposeljena, vendar je obenem tudi ena izmed najlepših. Za celotno puščavo so značilni občasni vodotoki, ki s planot Velikega roba tečejo proti oceanu, čeprav ga niti v obdobju poletnih neviht ne dosežejo. Nekateri vodotoki so bili v preteklosti izredno vodnati, tako da zdaj tam lahko občudujemo globoke kanjone. Obiskali bomo 1 km dolg in 30 m širok kanjon Sesriem, ki ga je pred 150.000 leti oblikovala reka Tsauchab. Nato se bomo zapeljali do najvišjih sipin na svetu Sossusvlei, ki so brez dvoma ena izmed najbolj presenetljivih znamenitosti Namibije. Navduševali se bomo nad čudovito barvno paleto puščave, vse od oranžnih in roza ter do intenzivno rdečih odtenkov, ki se jih kar ne bomo mogli nagledati. Namestitev v lodgu za dve zaporedni noči, večerja in prenočevanje.
Slika

4.dan: ponedeljek, 02.10.2023:
SESRIEM

Ta dan bomo vstali zelo zgodaj, saj so prav sončni vzhodi puščave narodnega parka Namib Naukluft navdušujoče lepi s svojo igro sence in svetlobe, ko barvite sipine še intenzivneje pridejo do izraza. V puščavi si bomo privoščili malico, nato pa se odpravili na 4km pohod z namenom, da obiščemo Dead Vlei, kar pomeni izsušena naplavina. Ilovnata naplavina se je oblikovala pred davnimi časi, ko so bile v tem predelu še obilne padavine in je reka Tsauchab večkrat poplavljala in s tem oblikovala plitke bazene, v katerih je višek vode dovoljeval, da tukaj uspavajo posebne vrste akacije. Ko pa se je klima spremenila in je nastopila suša, so drevesa odmrla. Sedaj so ostali le še od močnega sonca popolnoma ožgani skeleti dreves, ki naj bi bili stari do 900 let in so eden izmed najbolj znanih simbolov Namibije. Dan bomo kronali še s prelepim sončnim zahodom in si po večerji privoščili dober počitek v lodgu.

5. dan: torek, 03.10.2023:
SESRIEM – WALVIS BAY - SWAKOPMUND

Po zajtrku bomo še zadnjič obiskali namibijsko puščavo in spoznali znamenito rastlino Welwitschia. Gre za živi fosil, ki so ga poimenovali po Avstrijskem botaniku Freiderichu Welwitschu, ki jo je odkril leta 1859 in jo lahko najdemo le v tej puščavi. Zapustili bomo narodni park Namib Naukluft in se usmerili proti Atlantiku, pri čemer bomo prečkali Kozorogov oziroma južni povratnik, ki povezuje najjužnejše točke na Zemlji, ki jih sončni žarki še osvetlijo pravokotno na zemeljsko površje ter obenem predstavlja in tudi zaznamuje prehod iz zmernega v tropsko podnebje. Pot nas bo vodila ob reki Kuiseb, ki ločuje kamnito pokrajino od sipin in tvori tudi lep kanjon, ki bo vzbudil naše zanimanje. Prispeli bomo do zaliva in istoimenskega mesta Walvis Bay, ki je pomembno pristanišče, saj so naravne razmere omogočile pristanek tudi velikim tovornim ladjam. Zgodovinsko pa je znan ta kraj kot eden izmed pristankov pomorščaka Bartolomea Diaza, ko je tukaj mimo leta 1487 plul proti vzhodu ter bil s tem tudi prvi Evropejec, ki je plul mimo rta Dobre nade. Tukajšnje morje je tudi zelo bogato s planktonom, zato sem velikokrat priplavajo kiti, ki se jih z malce sreče da v oceanu tudi uzreti, sicer pa je to pomembno ribolovno področje, kjer živijo tudi večje kolonije pelikanov in flamingov. Proti večeru bomo prispeli v Swakopmund, nekdanji nemški letoviški kraj iz 19. stoletja, ki je še vedno priljubljen turistični kraj. Tu je več restavracij, kjer si boste lahko privoščili večerjo. Prenočevanje.
Slika

6.dan: sreda, 04.10.2023:
SWAKOPMUND - SANDWICH HARBOUR - SWAKOPMUND

Po zajtrku bomo pot nadaljevali še malo južneje, vse do lagune Sandwich Harbour s prekrasnimi solnimi kotanjami in veličastnimi mokrišči, ki nudijo zavetišče pticam. To je en izmed najbolj edinstvenih in dramatičnih krajev v Namibiji, kjer se nekatere najvišje sipine na svetu spuščajo direktno v hladen Atlantski ocean in tvorijo slikovito laguno, ki nudi dom kar osmim ogroženim vrstam ptic. Popoldne bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno potepanje po simpatičnem mestu oziroma se boste lahko za doplačilo odločili za eno izmed fakultativnih možnosti (panoramski preleti nad Skeleton Coast ali nad namibijsko puščavo, vožnja po puščavi s štirikolesnikom ali deskanje po sipinah). Prosto za večerjo in prenočevanje.
Slika

7. dan: četrtek, 05.10.2023:
SWAKOPMUND - TWYFELFONTEIN

Po zajtrku se bomo usmerili proti severu in se ustavili pri rtu Cape Cross, ki je dobil ime po kamnitem križu, ki so ga tukaj postavili portugalski pomorščaki v 15. stoletju pri raziskovanju zahodne obale Afrike. Še bolj je rt znan po domovanju ene izmed največjih kolonij tjulnjev na svetu, saj se prav tukaj parijo in nato tudi preživijo prvih nekaj mesecev s svojimi mladiči, ki se jih na leto skoti preko 85.000. Naše potovanje se bo nadaljevalo v prelepi regiji Darmaland, preko katere bomo dosegli Twyfelfontein, kjer bomo videli nekaj izmed 2500 starodavnih petroglifov oziroma kamnitih gravur, ki jih je leta 2007 Unesco uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. To področje so naseljevali staroselci že pred 6.000 leti, ukvarjali so se z lovom in nabiralništvom, na tem mestu pa so opravljali različne obrede. V ta namen so v okamnele sipine vklesali ali narisali podobe najrazličnejših živali, ki so jih poznali in lovili, pojavljajo pa se še nekateri obredni simboli šamanov. Ta dan vam ponujamo fakultativni obisk vasi, kjer živijo prebivalci etnične skupine Damara. Skupaj z Bušmani pripadajo eni izmed najstarejših etničnih skupin Namibije, ki so se prvotno ukvarjali z lovom in nabiralništvom ter kasneje z vzrejo govedi in drobnice. Ta vas-muzej je prva tovrstnih v Namibiji in zagotovo vredna obiska. Namestitev v tipičnem kampu, kjer bomo po večerji prenočili.
Slika

8.dan: petek, 06.10.2023:
TWYFELFONTEIN - KHORIXAS

Po zajtrku se bomo zapeljali po slikoviti pokrajini in upali, da bomo že ta dan videli prosto pasoče se divje živali, od največjih Afriških slonov do najmanjših predstavnikov antilop imenovanih Dik Dik. Velike so le dobrih 50 cm, ime pa so dobile po piskajočem oglašanju samičk. Nato bomo obiskali bližnji 'Okameneli gozd', ki ga ocenjujejo na starost okrog 260 milijonov let. Ti okamneli ostanki iglavcev so nekdaj dosegli višino do 40 m in so davni predniki današnjih iglavcev Namibije. Sledila bo vožnja v kraj Khorixas, kjer je glavnina prebivalstva etnične skupine Damara. Sledila bo pot v lodge, kjer se bomo namestili in se pred večerjo lahko še malo sprostili v tamkajšnjem bazenu. Nočitev.

9.dan: sobota, 07.10.2023:
KHORIXAS - KAMANJAB / HIMBE

Po zajtrku bomo začeli še en izjemen dan. Najprej se bomo ustavili pri nenavadnem monolitu Vingerklip, ki se kot veliki prst dviga kar 35 m nad ostalo erodirano pokrajino. Nato bo sledila pot do kraja Kamanjab in z malo sreče bomo lahko uzrli tudi prosto pasoče se žirafe, zebre, leve in puščavske slone. Popoldan bomo obiskali vas Himb, kar bo zagotovo lepo ter nepozabno doživetje, saj bomo izvedeli veliko zanimivosti iz njihovega vsakdana ter imeli možnost narediti lepe fotografije. Predvsem ženske in dekleta bodo pritegnila našo največjo pozornost, saj se tradicionalno vsakodnevno barvajo po celem telesu z zmesjo kravjega masla in v prah zdrobljene rdeče kamnine, ki jim prvenstveno služi kot dobra zaščita pred močnim soncem. Namestitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

10. in 11.dan: nedelja, 08.10. in ponedeljek, 09.10.2023:
ETOSHA NARODNI PARK

Naslednja dva dni bomo namenili spoznavanju lepot narodnega parka Etosha, kar pomeni 'Velika bela kotanja' in premore kar 114 vrst sesalcev, 340 različnih ptičjih vrst ter 110 vrst plazilcev. Park je večji od Slovenije, zato si je potrebno vzeti vsaj dva dni, da ga lahko deloma obiščemo. Poleg savane je tu tudi obsežna slana puščava, ki se v času deževne dobe preoblikuje v veliko jezero, ki pa tudi precej hitro izgine in za seboj pusti številne manjše vodne kotanje. Tja se ob jutrih in večerih pridejo napajati najrazličnejše živali, katere bomo z navdušenjem in fotoaparatom v roki pričakali tudi mi. Največkrat se vidijo antilope, sloni, žirafe, nosorogi in levi, z malo več sreče tudi leopardi, gepardi ter druge živali. Po safarijih bo sledilo prenočevanje v safari kampu blizu parka, oba dneva pa sta na bazi polnega penziona.

12.dan: torek, 10.10.2023:
ETOSHA - WINDHOEK

Po zgodnjem zajtrku se bomo usmerili nazaj proti Windhoeku ter se na tej poti naužili še zadnjih lepot Namibije. Prihod na letališče ter polet proti Addis Ababi ob 14.30 uri in takoj nadaljevanje nočnega poleta proti dunajskemu letališču.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj

Hrvaška Istra z Brioni

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 180€

  2 dni že od 180€
30.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj