Rezervacija za : Mauritius / Constance Belle Mare Plage 5*

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Mauritius / Constance Belle Mare Plage 5*

Podrobnosti potovanja

 • glavno mesto: Porto Louis
 • letališče: Mauritius
 • dolžina leta: pribl. 11 ur
 • časovni zamik: zima: +3, poletje: +2
 • najprimernejši čas za potovanje: maj-november
 • temperatura zraka: povprečna dnevna temperatura  je 23-28°C
 •  temperatura morja: poleti 26-29°C, pozimi 23-25°C
 • uradni jeziki: Angleščina, Francoščina in Kreolščina
 • vizum: slovenskim državljanom vizum ni potreben
 • potni list: veljaven še  najmanj 6 mesecev po zaključenem potovanju
 • cepljenje: ni potrebno, več informacij zdravi na pot.

Otok Mauritius oz. Mavricij, ki leži v Indijskem oceanu pred južno obalo Afrike, je s svojimi čudovitimi plažami prava sanjska destinacija, saj nam čudovite počitnice omogočajo prijetno blago podnebje, čudovito gorovje, s palmami posejane peščene plaže in turkizno morje.
Mauritius je otok tisočerih obrazov, gosti lahko petičnega ljubitelja golfa, zanesenjaškega windsurferja, preprostega popotnika, družine, zaljubljence in tiste, ki iščejo rešitev za svojo poslovno žilico.
Otok je obdan s koralnim grebenom in znotraj grebena nas čakajo prelepe bele peščene plaže, ki jih ponekod popestrijo črne kamnine ter prijetno toplo morje. Mauritius ima  kar 330 km dolgo obalo.  Vse plaže so javne, zato so dostopne vsakomur.

Severna obala: zaradi celoletnega blagega podnebja spada sever med najbolj obiskane regije otoka. Tu je morje pogosto turkizne barve, saj ga gorski hrbet ščiti pred vetrom in dežjem. Severna obala nam nudi tudi obilico vodnih športov: jadranje, surfanje, ribolov, smučanje na vodi,….
Trou aux Biches je javna plaža na severnem delo otoka  in je ena izmed najlepših na Mauritiusu. Leta 2011 je bila s strani World Travel Award nagrajena kot najboljša plaža. Plaže: Grand Bay, La Cuvette,Pereybere, Mont Choisy, Trou aux Biche, Pointe aux Piments.

Vzhodna obala: je ohranila svoj podeželski karakter in prvotni videz. Tu je pokrajina hribovita in poraščena s sladkornim trsom. Na severovzhod otoka, med Grand Baie in Mahebourgom se raztezajo sanjske plaže, še posebej je poznana plaža Belle Mare in plaža na prehodu med malim otočkom – Ile aux Cerfs. Na jugovzhodnem delu otoka, pa je poznana predvsem Blue Bay Beach, ki je primerna za številne vodne športe: potapljanje, snorklanje, ribolov, smučanje na vodi,… Tu se nahaja tudi Marine Park.
Plaže: Poste La Fayette, Belle Mare, Palmar, Trou d’Eau Douce, Ile aux Cerfs, Pointe d’Esny, Blue Bay.

Zahodna obala: je znana po belih plažah, palmah, čudovitih sončnih zahodih in odličnih hotelskih kompleksih. Od tukaj imate prečudovit razgled na nenavadno gorsko verigo ter polja sladkornega trsa. Najbolj poznana plaža je Flic en Flac, ki je hkrati tudi najdaljša plaža na Mauritiusu. Tu je morska laguna primerna predvsem za plavanje in snorklanje, saj je obdana s koralnim grebenom, ki prepričuje močne tokove.  Zelo priljubljena je tudi kajtarska plaža Le Morne na jugozahodnem delu otoka. Plaža je primerna  tako za  ljubitelje vodnih športov kot tudi (ne)športne družinice z otroki. Zaradi svoje lege je polovica plaže vetrovna in polovica plaže skoraj brez vetra, z zadostno senco, drobnim peskom ter plitkim morjem za otroke.
Plaže: Balaclava, Albion, Flic en Flac, Tamarin, The Preneuse, Le Morne.

Južna obala: je idealna  za ljubitelje narave. Sama pokrajina je zelo raznolika in nekoliko bolj razgibana, z bujnimi gozdovi, številnimi belimi peščenimi plažami, mangrovi in črnimi magmatskimi kamninami. Ker so na tem delu v koralnem grebenu razpoke je morje precej valovito in ima močne tokove, zato kopanje na večini plaž ni dovoljeno.
Plaže: Rivière of the Gallets, Saint Felix, Gris-Gris, Bel Ombre, The Cambuse, Pomponette.

Na Mauritiusu vlada tropsko podnebje, kar pomeni, da je od maja do novembra (zimsko obdobje) dokaj suho z najvišjimi temperaturami med 26 in 29 °C, temperatura morja cca. 22 °C. V deževnem obdobju od decembra do aprila (poletno obdobje) so najvišje temperature pri približno 30 °C, temperatura morja cca. 27 °C.
September, oktober in november na splošno priporočajo kot odličen čas za potovanje.
Še ena značilnost podnebja na otoku je, da lahko v večernih urah temperature zelo padejo, zato je priporočljivo imeti s seboj tudi toplejša oblačila.

Vredno ogleda:
• slapov, s katerimi je prekrit otok. Najbolj poznani in vredni ogleda so slapovi Chamarel, Tamarin in Rochester.
• naravni parki in botanični vrtovi: kraljevi botanični vrt Pamplemousses na severu; (posebnost vrta so ogromni lokvanji, ki so tako veliki, da naj bi na njih lahko ležal celo dojenček),  nacionalni park Black River Gorges ter Chamarel, poznan po  znameniti zemlji sedmih barv; ob velikem jezeru v notranjosti otoka se skriva hindujski tempelj (okoli jezera so sprehajalne poti, tu domujejo tudi družine opic); park Casela, kjer poleg ptic in mnogih drugih živali vidimo tudi leve;
• Trou aux Cerfs- ugasli vulkanski krater
• polja čaja in sladkornega trsa, ki se raztezajo po celem otoku. Lahko obiščemo muzej L’aventure du Sucre (tu bomo izvedeli vse o sladkornem trsu, njegovem gojenju ter možnosti predelave. Poleg sladkorja iz trsa pridobivajo tudi rum, najbolj poznan in priljubljen je rum znamke Goodwill) in “čajno cesto”( muzej čaja: tu si lahko ogledamo proizvodnjo in na koncu tudi degustiramo različne čaje ter si jih tudi kupimo za spomin).
• živalski park Vanilla Crocodile Park  (nahaja sena skrajnem jugu otoka. Zelena oaza nudi dom krokodilom, opicam, več kot 100 orjaškim želvam,..

Prehrana: značilnost na otoku je tudi raznolikost v kulinarični ponudbi. Hrana je mešanica indijske, kitajske in evropske kuhinje. Zelo pogosto se na jedilniku najde riba ali piščanec s karijem, omaka iz leče, kitajske riževe testenine, ki so pogosto začinjene s čilijem in česnovo omako. Imajo pa tudi veliko ponudnikov hitre prehrane, ki so še posebej priljubljen je pri domačinih (Kentucky Fried Chicken). Domača lokalna kuhinja nam ponujajo veliko različnih cvrtih jedi, gotovo pa so po vsem otoku daleč najbolj poznane čilijeve kroglice (chilli balls) in samosa. Ponekod ponujajo tudi kreolsko kuhinjo, le-ta je znana po tem, da ribe, meso ali zelenjavo pripravijo v zelenjavno-paradižnikovi omaki. Specialiteta otoka je dimljena mečarica. Seveda pa tudi brez tropskega sadja ne gre, tega v večini pridelujejo sami. Med najbolj pogostimi so ananas, mango in kokosovi orehi. Cena hrane je  načeloma nižje kot pri nas, seveda če ste zadovoljni s hrano, ki jo jedo domačini. Piko na i pa vsem jedem da odlično domače pivo Phoenix.

Šport:
 golf igrišča:
• neodvisno igrišče z 18 luknjami najdemo na Ile aux Cerfs,
• Belle Mare: v sklopu hotela se nahaja igrišče The legend golf in The links  golg igrišče  na vzhodni obali,
• igrišče ob Shandrani hotelu na jugovzhodu,
• Paradis Golf Club in Tamarina golf igrišče na zahodni obali.
Za obisk večine igrišč je potrebno bivanje v enem od izbranih hotelov.

• windsurfing in kiteboarding: ob  gori Le Morne (jugozahodna obala otoka), kjer so  zaradi razpok v koralnem grebenu, ki obdaja otok, pogosti valovi. Tu se nahaja tudi windsurf in kite- center Club Mistral.
• drugi športi: potapljanje, snorklanje, kolesarjenje ali pohodništvo (čez otok vodi zapuščena železnica, ki je sedaj priljubljena pohodniška pot), adrenalinski parki, …

Prevoz po otoku: je precej enostaven, vendar pa se morate privaditi na levo stran vožnje, ki se je ohranila zaradi britanskih kolonij. Ceste so dokaj solidne, vendar pa bodite pripravljeni na dejstvo, da  za 30 km porabite približno 1 uro.
Med letališčem, prestolnico Port Louis in turističnimi obalami na severu, je speljana avtocesta. Najlažji način za prevoz po otoku je najem avtomobila.

Cena od:  1.899 €

ZGORAJ NAVEDENA CENA JE  ZGOLJ INFORMATIVNA. VSE REZERVACIJE SO NA VPRAŠANJE!
V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu in najnižja cena  hotelske namestitve iz zgornje ponudbe ter akcija za zgodnjo prijavo. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza in hotela. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji. Cena ponudbe velja na dan izdelave programa (01.08.2020). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v primeru  sprememb cen letalskih prevoznikov ali hotelov in ob spremembi deviznega tečaja.

 • povratni letalski prevoz iz Ljubljane ali bližnjih letališč,
 • letališke pristojbine na dan izdelave programa,
 • 20 kg  prtljage in 7 kg ročne prtljage na letu,
 • povratni prevoz letališče – hotel - letališče,
 • 7x polpenzion v dvoposteljni prestige sobi,
 • stroške organizacije potovanja.

Doplačilo:

 • Green fee (18 lukenj): cca. 15€

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

OSTALA PONUDBA:

 • za vas lahko rezerviramo tudi sobo višje kategorije proti doplačilu
 • ponudimo vam lahko tudi enodnevne in pol dnevne izlete po otoku

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Mavricijska rupija)

Slika

Lega:

Resort Constance Belle Mare Plage se nahaja na  vzhodnem delu otoka na  predelu Belle Mare. Resort je od letališča oddaljen cca. 59 km. Čez cesto se nahaja nakupovalni center Palm Beach Boutiques s pestro ponudbo različnih trgovinic.
Slika

Plaža:

2 km dolga bela  peščena plaža je obdana s koralnim grebenom in je idealna za plavanje, razne vodne športe in snorklanje.
Slika

Nastanitev:

Resort ima 256 sob, vil in suit. Vse sobe so v toplih tonih ter moderno in udobno opremljene z balkonom ali teraso.  Prestigue sobe (45m²) so prostorne in imajo balkon ali teraso s čudovitim pogledom na Indijski ocean ali bazen, ločeno dnevno sobo s satelitsko TV in postajo za iPod ter dovolj prostora za 2 odrasla in otroka. Sobo je možno povezati tudi z deluxe suitami in tako postane primerna za večje družine. Vse sobe imajo tudi marmorno kopalnico z veliko kadjo in s kabino za prhanje, klimo, mini bar, fen, WiFi, sef, telefon, kuhalnik za kavo/čaj. Na voljo tudi drugi tipi sob.
Slika

Ponudba:

Recepcija, tropski vrt, terasa, 4 zunanji bazeni z ležalniki in senčniki (od tega je en bazen ogrevan v zimskem obdobju), brisače na bazenu, 7 različnih restavracij in 6 barov, kavarna, WiFi, pralnica in čistilnica, varstvo otrok, otroško igrišče, menjalnica, knjižnica, trgovina s spominki, U Spa by Constance…
Slika

Preživljanje prostega časa:

Različni izleti, ribolov, izposoja kanujev, deskanja na vodi, smučanje na vodi, kaitanje, fitnes, otroški klub, vodni športi, tenis igrišče, izposoja koles, namizni tenis, mini golf….
Slika

Golf:

Ljubitelji golfa lahko igrajo golf  na dveh championship golf igriščih Legend in Links  z 18 luknjami
Slika

Opomba:

Pri večerji je obvezna večerna  toaleta (kratke hlače in odprti čevlji niso dovoljeni).
Slika

Priporočilo:

Primerno tudi za družine!

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

Za informacije o izbrani destinaciji nas kontaktirajte na:

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj

Hrvaška Istra z Brioni

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 180€

  2 dni že od 180€
30.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj