Rezervacija za : Maroko

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Maroko

Podrobnosti potovanja

Kraljevina Maroko se je v zadnjem dobrem desetletju zelo odprla turizmu in je trenutno najugodnejša arabska država za obiskovalce, saj je urejena, mirna in varna. Predvsem pa je Maroko prelepa dežela, saj je zaradi dolge zaprtosti ostala avtentična sami sebi, zato nas vsak potovalni dan navdušuje znova in znova. Država je velika kar 447.550 km² in šteje preko 32 mio prebivalcev. Pripada različnim geografskim regijam, od sredozemske do atlantske obalne cone, preko goratega Atlasa v notranjosti do obsežnih saharskih prostranstev, zato se na velikem maroškem krogu menjajo različni tipi pokrajin in vegetacij. Glede na klimatske razmere je idealna za potovanje v malo bolj pozni pomladi ter v zgodnji jeseni, ko se temperature vseh regij najbolj uravnane in prijetne za potovanje.

 • 1.125 Eur / nad 30 oseb
 • 1.195 Eur / nad 20 oseb
 • 1.250 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Benetke - Casablanca - Benetke
 • vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 65 Eur točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
 • kvaliteten avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 9 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • nosači prtljage v hotel / iz hotela
 • napitnine v hotelskih restavracijah
 • maroški turni vodnik, ang. jezik
 • lokalno vodenje / kjer bo zahtevano /
 • vse predvidenih vstopnine po programu
 • slovensko vodenje, licenca GZS/predvidena Urška Ernecl
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 220 Eur
 • transfer Škofja Loka -  letališče Benetke - Šk.Loka, cena bo znana  kasneje glede na število udeležencev
 • izlet s terenskimi vozili na sipine Merzouga:  45 Eur
 • ježa kamel na sipinah Merzouga: 15 Eur
 • napitnin: cca. 35 Eur

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 87 Eur

ROK PRIJAVE do 10.08.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest .
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 300 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev,  po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.195 Eur / nad 20 oseb
 • 1.250 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

VIZA IN CEPLJENJA: niso zahtevana oziroma potrebna.

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Maroški dirham)

Videli boste:

 • Casablanca, Rabat, Fez
 • Puščava Merzouga
 • El Rachidia, Erfoud
 • Ait Behaddou
 • Marakeš, bazar Jaama El Fena
 • Oualidia, El Jadida
Slika

1.dan: torek, 08.10.2019:
ŠK. LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - CASABLANCA

Odhod skupine zjutraj iz Škofje Loke in vožnja preko Ljubljane na beneško letališče, direktni polet ob 11.50 uri, pristanek v Casablanci ob 14.20 uri. To popoldne si bomo ogledali Casablanco, živahno gospodarsko prestolnico kraljevine z vrsto zanimivih mestnih četrti. Enega od postankov bomo naredili na Esplanadi pred mošejo Hasana II., ki je največja mošeja v arabskem svetu, saj lahko naenkrat sprejme k molitvi preko 20.000 vernikov. Mošeja je bila namreč zgrajena šele pred dobrima dvema desetletjema ob slovesnosti 60. obletnice maroškega kralja in je tudi ponos dosežkov maroškega gradbeništva ter umetnosti. Zapeljali se bomo tudi do svetilnika z impozantno lego na robu Atlantskega ocena ter zaokrožili po četrti Anfa, ki je prestižna rezidenčna četrt domače maroške elite, palač članov kraljeve družine, tujih diplomatov in bogatašev s širnega sveta, ki si v Casablanci gradijo svoje sanjske počitniške vile. Ogledali si bomo tudi trg kralja Mahameda V. kjer stojijo pomembne palače državnih ustanov, kot so stara guvernerjeva palača, višje sodišče, centralna pošta in francoska ambasada. To popoldne bomo obiskali tudi malo obalno promenado, kjer si bomo lahko privoščili čaj, kavo ali osvežilen sok iz sveže stisnjenega sadja, prevoz v hotel in večerja.
Slika

2.dan: sreda, 09.10.2019 350 km:
CASABLANCA - RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FEZ

Po zajtrku se bo začelo spoznavanja Maroka, kraljevine s preko 30 mio prebivalcev na površini 447 km², ki se širi od atlantske in sredozemske obale, preko verig Atlasa v neskončno prostranstvo puščavske Sahare. Odpeljali se bomo v Rabat, v »kraljevo belo mesto«, ki se ponaša z vladarsko palačo, pri kateri bomo začeli z ogledi. Potem se bomo zapeljali do imenitnega mavzoleja kralja Mohameda V., ki ga svečano stražijo kraljevi gardisti na konjih. Tukaj bomo občudovali nedokončani Hasanov stolp in se potem spustili do delta izliva reke Reg-Reg ter si ogledali najstarejši del mesta, ki ga predstavlja Kasba Oudaias. Med sprehodom po barvitih ulicah, bomo uživali v lepih fotografskih motivih, si dali narisati tatoo z maroško kano ter si vzeli odmor ob kavi ali čaju ter odličnih maroških sladicah iz mandeljnov in marcipana. Sledila bo vožnja v Meknes, kjer je vse najlepše zgradbe dal postaviti Mulaj Ismail, prvi maroški sultan, znan po svoji krutosti in spogledovanju z veličino francoskega »sončnega kralja«. Oglede bomo pričeli pri mogočnih mestnih vratih, nadaljevali po židovskem predelu, si ogledali zbiralnik vode ter kaščo in vladarjevo konjušnico za 12.000 konjev. Oglede bomo zaključili pri mavzoleju tiranskega Mulaj Ismaila, stopili še do najlepše ohranjenih mestnih vrat Bab El-Mansour ter nato zapustili mesto za rdečim obzidjem in se zapeljali na podeželje, med žitna polja, med nasade starih oljk in agav ter ogromnih nasadov opuncij. Pot nas bo vodila mimo svetega mesta Mulay Idrisa, kjer je vzniknila maroška islamska kraljeva dinastija, do arheološke dediščine Rimljanov, ki so tukaj zapustili mesto Volubilis, največje trgovsko središče vseh svojih kolonij v severni Afriki in tudi sedež ugledne gladiatorske šole. Sledila bo le še vožnja preko valovite žitnice Maroka, mimo enega od velikih akomulacijskih jezer, do mesta Fez, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: četrtek, 10.10.2019 :
FEZ

Ves dan bomo posvetili Fezu, ki ga je že v 9. stoletju ustanovil Mulaj Idris II. Mesto je nato stoletja dolgo ostalo sedež kraljestva ter tudi intelektualno in versko središče države. Izjemna arhitekturna dediščina in barviti ulični prizori vsakodnevnega življenja, ga uvrščajo visoko v seznamu Unescovih znamenitosti. Najprej se bomo ustavili pri kraljevi palači, se poučili o najpomembnejših vladarjih dinastije in tudi o tehniki dekorativnih gradbenih detajlov. Prečkali bomo židovski »mellah« in se potem odpeljali na južno razgledišče nad mestom, ki nudi osupljiv pogled na strehe milijonskega mesta. Potem se bomo podali v stari Fez z labirintom stisnjenih ulic, kjer le po čudežu obdržimo orientacijo. Ta dan bomo vstopili tudi v nekatere delavnice tradicionalnih obrti, kot so keramična delavnica izdelovanja vsakodnevnih uporabnih predmetov iz gline, dekorativno poslikanih s »feško modro barvo«, stara tkalnica, kjer nam bodo pokazali tehniko izdelave maroške svile iz vlaken agave in predvsem staro usnjarno, ki nudi neverjeten pogled na številne bazenčke barvanja usnja, kar je prizor, vreden zapisa v Unescov seznam. Predvsem pa nas bodo prevzele hrupne in stisnjene ulice, kjer je nepopisni vrvež prodajalcev in kupcev, kjer se vse nosi na ramenih ali tovori na mulah in oslih, kjer se trgovci prerivajo s svojimi cizami, kjer prosto gonijo med ljudmi vso živino na prodaj, kjer otroci preživijo svoje otroštvo in kjer se vse življenje od jutra do večera, odvija le na ulici. Sredi vrveža si bomo naredili oddih v tradicionalni restavraciji in uživali v okusih maroške hrane, ki jo pripravijo in postrežejo v lončenih »tadžinih«, V Fezu si bomo ogledali tudi vse pomembne kulturne usedline, kot so mošeja in univerza Kairauuine, medreso El-Attarine, lepo fontano Nejjarine, mavzolej Mulaj Idrisa II, stare hammame, knjigarne, pekarne in še marsikaj. Nazadnje se bomo zapeljali še na severni plato nad mestom, da bomo še enkrat zaobjeli pogled na celoviti Fez ter obiskali še kakšno delavnico, kjer se boste lahko preizkusili v spretnosti barantanja. Po zelo impresivnem doživetju Feza, se bom vrnili v hotel na večerjo in nočitev.
Slika

4.dan: petek, 11.10.2019 490 km:
FEZ - IFRANE - MIDELT- ZIZ - SAHARA - ERFOUD

Po zajtrku se bo začela malo daljša, vendar zelo slikovita vožnja preko pogorja Srednjega Atlasa v saharski del Maroka. Najprej se bomo ustavili sredi gozda ob idiličnem jezeru in potem v kraju Ifrane, ki je z lego 1650 m n.v. ter s klimo »alpskega tipa«, postal zimskošportno središče z vzdevkom »maroški Chamonix«, saj so Francozi dejansko prinesli v te kraje arhitekturni stil francoskih smučarskih središč. Malo naprej se bomo sprehodili skozi gozd maroške cedre in uživali v vonju zraka ter občudovali lepoto orjaških dreves, ki lahko zrastejo tudi preko 50 metrov visoko. Žal v teh gozdovih ne kraljuje več berberski lev, ker je že izumrl, seveda pa tod še živijo berberska plemena, ki se nomadsko naseljujejo ob cesti stare tovorne poti proti puščavski notranjosti. Spremljali nas bodo zeleni pašniki z drobnico in njihovimi pastirju, videli bomo berberske družine pod šotori in ograde njihovih hlevov, po grmovju pa se bo na soncu sušilo oprano perilo, njihova oblačila in preproge. Slikovitih prizorov tega dne bo res veliko tudi v nadaljevanju. Vozili se bomo skozi plantaže jablan, saj so jabolka najbolj razširjen sadež Maroka, zlasti v okolici Midelta. Sledilo bo spuščanje proti puščavskemu svetu vzdolž čudovitih rečnih sotesk, prečkali bomo suhe struge ali wadije, občudovali mizaste planote in enkratne geološke formacije, se zapeljali skozi »predor legionarjev«, se vozili mimo ksarjev in kasb, ter tako dosegli neskončno oazo dateljevih palm v dolini Ziz pri mestu El Rachidia. Pred nami se bodo proti večeru odpirali obronki neskončne Sahare, dosegli bomo mesto Erfoud, hotelska namestitev in večerja ter bolj kratka noč, saj se bomo naslednje jutro, še pod zvezdnim nebom, odpravili na izlet do peščenih sipin Sahare.
Slika

5.dan: sobota, 12.10.2019 380 km:
ERFOUD - MERZOUGA - TODRA - TINEGHIR - DADES - OUARZAZATE

Vsi tisti, ki bomo želeli doživeti čarobnost rojevanja sončnega jutra sredi peščenih sipin, se bomo fakultativno zelo zgodaj odpeljali s terenskimi vozili do peščene sipine Merzouga, kjer nas bodo čakali Berberi s kamelami, da se bomo spravili na njihove grbe. Po polurni ježi bomo na vrhu sipine in tam v tišini počakali na prve sončne žarke, ki bodo rumeno in oranžno in na koncu rdeče obarvali peščeno morje okoli nas. Prav gotovo nepopisno lepo doživetje brezčasnosti puščave. Vrnitev v hotel na zajtrk in po krajšem odmoru nadaljevanje potovanja čez pokrajino številnih palmovih oaz, mimo prelepih ksarov in kasb, ki že stoletja kljubujejo vremenskim neprilikam, čeprav so grajeni le iz blata in slame. Ustavili se bomo pri sistemu vodnjakov, ki so nekoč oskrbovali z vodo prebivalce ksarov, potem pa bomo zavili v kanjon reke Todre, kjer se navpične stene dvigujejo 300 m visoko. V naselju Tineghir, ki deluje tipično arabsko v svojem kaotičnem vrvežu življenja na ulici, bomo obiskali berbersko trgovino s preprogami, nadaljevali bomo po cesti »tisočerih kasb« doline reke Dades in dalje po dolini vrtnic, ki slovi po pridelavi rožnega olja ter tako proti večeru dosegli mesto Ouarzazate, hotelska namestitev in večerja.
Slika

6.dan: nedelja, 13.10.2019 240 km:
OUARZAZATE - AIT BENHADDOU - TIZIN TICHA - MARAKEŠ

Po zajtrku se bomo posvetili ogledu mesta Ourzazate, ki je ob tej stari karavanske poti, najbolj cvetelo v času kalifa El Glaouija. Najlepša stavba tega časa je ogromna trdnjava ali kasba Taourit, ki ni le mogočna zaradi zunanjosti ampak lepa predvsem v notranjosti zaradi bogate arhitekturne figurativnosti in dekorativnih poslikav. Med najlepše prostore te trdnjave sodi ravno harem. Pokrajina okoli tega mesta deluje kot živa filmska scena, kar je privabilo filmarje, ki so dejansko tukaj posneli zgodovinske filme Lawrenc Arabski, Kleoparta, Mumija, Aleksander Veliki, Gladiator in še vrsto drugih. Ustavili se bomo pri filmskih studijih in si ogledali nekaj teh filmskih kulis ter muzejske kamere, s katerimi so posneli te filme. Sledil bo ogled berberske kasbe Ait Benhaddou, ki je eden najlepših primerov berberskega načina gradnje utrjenih mest. Sprehodili se bomo po stisnjenih ulicah med visokimi hišami iz žganega blata, poslikali bomo lepe dekorativne gradbene elemente, pokukali v kakšno od hiš domačinov, si vzeli čas za spominke, za odmor ob čaju ali zavili na »tajin« kosilo. Potem nas bo pot vodila v strma pobočja Visokega Atlasa, saj bomo na gorskem prelazu Tizin TichaA dosegli višino 2260 metrov ter se na drugi strani spustili po slikoviti cesti kačjih rid. Med vožnjo bomo deležni prizorov krasne gorske pokrajine ter kulturnih teras gojenih agav, opuncij, kostanjev, orehov in cvetočih oleandrov. Do večera bomo dosegli Marakeš, hotelska namestitev in večerja.
Slika

7.dan: ponedeljek, 14.10.2019 30 km:
MARAKEŠ

Po zajtrku bo sledilo celodnevno ogledovanja sijajnega mesta, ki nas navdušuje s kulturno dediščino in z živim utripom, na vsakem koraku. Marakeš z vzdevkom »rdeče kraljevo mesto«, je ustanovila vladarska dinastija Almoravides že v davnem 11. stoletju in od takrat dalje, je to trgovsko uspešno mesto. Takoj zjutraj se bomo odpravili v vrtove Majorelle, kjer bomo občudovali bujno cvetje, grmovnice, eksotična drevesa in zlasti neverjetne kakteje z vseh kontinentov sveta. Potem si bomo ogledali palačo Bahio in muzej Al-Said z eksponati nakita, glasbil, preprog ter orožja. Obiskali bomo vrt Menara s paviljonom ob jezeru, ter mošejo Koutoubie s 1000 let starim minaretom. Glavni dogodek pa bo doživljanje vrveža hrupne arabskih medine in naše barantanje ob kupovanju spominkov ter daril. Nato se bomo vrnili v hotel na bolj pozno poldansko kosilo in počitek. Proti večeru se bomo ponovno podali v mesto, da bomo ob zaključku potovanja doživeli nepozabne večerne prizore na trgu Jamaa El-Fena, ko se večer za večerom zbere množica domačinov iz okolice mesta in prišleki iz sosednjih črnskih dežel, da se zabavajo ob nastopih glasbenikov in plesalcev, čarodejev in vračev, prodajalcev rokodelskih umetnij, da si ogledajo predstave nagajivih opic in srhljivi ples kober. Zvoki tega trga se mešajo z vonjem hrane, saj se povsod na prostem v kotlih kuha hrana, zato si bomo lahko na tem trgu privoščili kakšno izvirno večerjo, bolj afriških kot maroških okusov. Po nepozabnem vrvežu večera na tem trgu, se bomo vrnili v hotel na nočitev.
Slika

8.dan: torek,15.10.2019:
MARAKEŠ - ESSAOUIRA

Po zajtrku se bo začelo potovanje proti maroški atlantski obali, skozi zanimivo pokrajino, skrbno kmetijsko obdelano in z nizom berberskih naselij. Oljčni nasadi se bodo menjali z nasadi arganovih dreves, ki ne rastejo nikjer drugje na svetu in dajejo oreščke, ki jih obirajo tako ljudje kakor koze, ki umetelno splezajo ne razvejano krošnjo in kradejo te čudežne oreške, ki so vir izredno zdravega olja za prehrano ali za kozmetiko. Potem bomo dosegli z obzidjem in trdnjavo utrjeno obalno mesto Essaouria, ki je bila nekoč portugalsko kolonialno mesto Mogador, zato je arhitektura tega mesta, vezana na čas Portugalcev. Po rdečih mestih iz puščavske notranjosti Maroka, je Essaouria pravo nasprotje v svoji belini zidov in v intenzivni modrini pobarvanih oken in vrat. Današnja Essaouira je tudi počitniško mesto ob morju, zato se bomo, po končanem ogledu samega mesta, odpravili na sprehod ob obali in tam pričakali očarljiv sončni zahod ob Atlantiku. Namestitev in večerja v hotelu.
Slika

9.dan: sreda, 16.10.2019:
ESSAOUIRA - OUALIDIA - EL JADIDA

Po zajtrku se bomo odpravili v staro ribiško pristanišče, da bomo doživeli jutranji vrvež trenutka, ko se z morja vrnejo ribiči s svojim ulovom ter se začne prodaja. Nato nas bo čakalo potovanje po zanimivi obalni cesti proti severu, do previsnih morskih klifov oziroma do obalnega roba vzorno obdelanih polj in vrtov, ki bodo nanizani vse tja do Oualidie, priljubljenega počitniškega mesta in še vedno živahnega ribiškega kraja. To bo pravo mesto za oddih in priložnostno kosilo. Potem bomo nadaljevali do naslednjega obalnega mesta El Jadida, ki so ga zasnovali Portugalci v davnem letu 1502 pod imenom Mazagan in ga tudi kolektivno zapustili sredi 18. stoletja, ker so se vsi preselili v Brazilijo za boljšimi zaslužki. Izpraznjeno mesto so nato preplavili Maročani, izjemna arhitekturna dediščina pa uvršča to srednjeveško mesto v Unescovo družbo maroških zakladov preteklosti. Med ogledom mesta bomo zavili tudi v »cisterne«, kakor imenujemo podzemni vodni zbiralnik s kolonado, ki izgledajo tako grajsko, da so privabile celo Orsona Wellsa k snemanju prizorov filma Othella. Proti večeru bomo zapustili El Jadido za njenim obzidjem ter se odpeljali v Casablanco, ter tako zaključili veliki krog maroške pravljice. Namestitev v hotelu in večerja.
Slika

10.dan: četrtek, 17.10.2019 230 km:
CASABLANCA - BENETKE - LJUBLJANA - ŠK.LOKA

Po bolj zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali na letališče Mohamed V. ter ob 07.00 uri poleteli proti Benetkam. Po pristanku ob 11.05 uri bo sledil organiziran prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Eksotični Filipini – NOVO

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 2.970€

  15 dni že od 2.970€
01.02.2020 - 15.02.2020
Rok prijave: 10.11.2019

Rezerviraj

Nova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 02.09.2019

Rezerviraj

Paradiž južne Indije

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 2.190€

  13dni že od 2.190€
23.11.2019 - 05.12.2019
Rok prijave: 25.09.2019

Rezerviraj

testArgentina – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.690€

  12 dni že od 3.690€
22.11.2019 - 03.12.2019
Rok prijave: 09.09.2019

Rezerviraj