Rezervacija za : Maroko

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Maroko

Podrobnosti potovanja

Kraljevina Maroko se je v zadnjem dobrem desetletju zelo odprla turizmu in je trenutno najugodnejša arabska država za obiskovalce, saj je urejena, mirna in varna. Predvsem pa je Maroko prelepa dežela, saj je zaradi dolge zaprtosti ostala avtentična sami sebi, zato nas vsak potovalni dan navdušuje znova in znova. Država je velika kar 447.550 km² in šteje preko 32 mio prebivalcev. Pripada različnim geografskim regijam, od sredozemske do atlantske obalne cone, preko goratega Atlasa v notranjosti do obsežnih saharskih prostranstev, zato se na velikem maroškem krogu menjajo različni tipi pokrajin in vegetacij. Glede na klimatske razmere je idealna za potovanje v malo bolj pozni pomladi ter v zgodnji jeseni, ko se temperature vseh regij najbolj uravnane in prijetne za potovanje.

 • 1.170 Eur / nad 30 oseb
 • 1.180 Eur / nad 25 oseb
 • 1.190 Eur / nad 20 oseb
 • 1.230 Eur / nad 15 oseb
 • 1.270 Eur/ nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Benetke - Casablanca / Casablanca - Benetke
 • vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 65 Eur*
  /*točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni, znesek je bil veljaven na dan priprave programa/
 • avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 7 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 •  nosači prtljage v hotel / iz hotela
 •  napitnine v hotelskih restavracijah
 • maroški turni vodnik, ang. jezik
 • lokalno vodenje / kjer bo zahtevano /
 •  vse osnovne predvidene vstopnine po programu
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 •  organizacijski stroški agencije in DDV
 •  strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba: 160 Eur
 • dodatne vstopnine po želji : cca 30 Eur
  /mavzolej Mulaj Ismail, Medresa Bon Anania, Kasbah Taoourirt, cine center, vrtovi Majorelle/
 • napitnine cca 35 Eur
 • avtobusni prevoz Slo - Benetke - Slo:  cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov
  Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.
 • FAKULTATIVNI IZLET/ izlet s terenskimi vozili na sipine Merzouga:  30 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 87 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE do  18.02.2022 oz. do zasedbe prostih mest. Kasnejše prijave možne na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.180 Eur / nad 25 oseb
1.190 Eur / nad 20 oseb
1.230 Eur / nad 15 oseb
1.270 Eur /nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

VIZA IN CEPLJENJA niso zahtevana oziroma potrebna.

POTOVALNI POGOJ trenutno veljavna potrdila PCT

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Maroški dirham)

Videli boste:

 • Casablanca, Rabat, Fez
 • Puščava Merzouga
 • El Rachidia, Erfoud
 • Ait Behaddou
 • Marakeš, bazar Jaama El Fena
 • Oualidia, El Jadida
Slika

1.dan: nedelja, 27.03.2022:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - CASABLANCA

Odhod skupine zjutraj iz Škofje Loke in vožnja preko Ljubljane na beneško letališče, ter direktni polet v Casablanco, kjer bomo pristali v zgodnjih popoldanskih urah. To popoldne si bomo ogledali Casablanco, živahno gospodarsko prestolnico kraljevine z vrsto zanimivih mestnih četrti. Enega od postankov bomo naredili na Esplanadi pred mošejo Hasana II., ki je največja mošeja v arabskem svetu, saj lahko naenkrat sprejme k molitvi preko 20.000 vernikov. Mošeja je bila namreč zgrajena šele pred dobrima dvema desetletjema ob slovesnosti 60. obletnice maroškega kralja in je tudi ponos dosežkov maroškega gradbeništva ter umetnosti. Zapeljali se bomo tudi do svetilnika z impozantno lego na robu Atlantskega ocena ter zaokrožili po četrti Anfa, ki je prestižna rezidenčna četrt domače maroške elite, palač članov kraljeve družine, tujih diplomatov in bogatašev s širnega sveta, ki si v Casablanci gradijo svoje sanjske počitniške vile. Ogledali si bomo tudi trg kralja Mahameda V. kjer stojijo pomembne palače državnih ustanov, kot so stara guvernerjeva palača, višje sodišče, centralna pošta in francoska ambasada. To popoldne si bomo privoščili tudi malo obalno promenado ter odmor ob čaju, kavi ali osvežilnem soku sveže stisnjenega sadja, prevoz v hotel in večerja.
Slika

2.dan: ponedeljek, 28.03..2022 350 km:
CASABLANCA - RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FEZ

Po zajtrku se bo začelo spoznavanja Maroka, kraljevine s preko 30 mio prebivalcev na površini 447 km², ki se širi od atlantske in sredozemske obale, preko verig Atlasa v neskončno prostranstvo puščavske Sahare. Odpeljali se bomo v Rabat, v »kraljevo belo mesto«, ki se ponaša z vladarsko palačo, pri kateri bomo začeli z ogledi. Potem se bomo zapeljali do imenitnega mavzoleja kralja Mohameda V., ki ga svečano stražijo kraljevi gardisti na konjih. Tukaj bomo občudovali nedokončani Hasanov stolp in se potem spustili do delta izliva reke Reg-Reg ter si ogledali najstarejši del mesta, ki ga predstavlja Kasba Oudaias. Med sprehodom po barvitih ulicah, bomo uživali v lepih fotografskih motivih, si dali narisati tatoo z maroško kano ter si vzeli odmor ob kavi ali čaju ter odličnih maroških sladicah iz mandeljnov in marcipana. Sledila bo vožnja v Meknes, kjer je vse najlepše zgradbe dal postaviti Mulaj Ismail, prvi maroški sultan, znan po svoji krutosti in spogledovanju z veličino francoskega »sončnega kralja«. Oglede bomo pričeli pri mogočnih mestnih vratih, nadaljevali po židovskem predelu, si ogledali zbiralnik vode ter kaščo in vladarjevo konjušnico za 12.000 konjev. Oglede bomo zaključili pri mavzoleju tiranskega Mulaj Ismaila, stopili še do najlepše ohranjenih mestnih vrat Bab El-Mansour ter nato zapustili mesto za rdečim obzidjem in se zapeljali na podeželje, med žitna polja, med nasade starih oljk in agav ter ogromnih nasadov opuncij. Pot nas bo vodila mimo svetega mesta Mulay Idrisa, kjer je vzniknila maroška islamska kraljeva dinastija, do arheološke dediščine Rimljanov, ki so tukaj zapustili mesto Volubilis, največje trgovsko središče vseh svojih kolonij v severni Afriki in tudi sedež ugledne gladiatorske šole. Sledila bo le še vožnja preko valovite žitnice Maroka, mimo enega od velikih akomulacijskih jezer, do mesta Fez, hotelska namestitev in večerja.
Slika

03.dan: torek, 29.03.2022:
FEZ

Ves dan bomo posvetili Fezu, ki ga je že v 9. stoletju ustanovil Mulaj Idris II. Mesto je nato stoletja dolgo ostalo sedež kraljestva ter tudi intelektualno in versko središče države. Izjemna arhitekturna dediščina in barviti ulični prizori vsakodnevnega življenja, ga uvrščajo visoko v seznamu Unescovih znamenitosti. Najprej se bomo ustavili pri kraljevi palači, se poučili o najpomembnejših vladarjih dinastije in tudi o tehniki dekorativnih gradbenih detajlov. Prečkali bomo židovski »mellah« in se potem odpeljali na južno razgledišče nad mestom, ki nudi osupljiv pogled na strehe milijonskega mesta. Potem se bomo podali v stari Fez z labirintom stisnjenih ulic, kjer le po čudežu obdržimo orientacijo. Ta dan bomo vstopili tudi v nekatere delavnice tradicionalnih obrti, kot so keramična delavnica izdelovanja vsakodnevnih uporabnih predmetov iz gline, dekorativno poslikanih s »feško modro barvo«, stara tkalnica, kjer nam bodo pokazali tehniko izdelave maroške svile iz vlaken agave in predvsem staro usnjarno, ki nudi neverjeten pogled na številne bazenčke barvanja usnja, kar je prizor, vreden zapisa v Unescov seznam. Predvsem pa nas bodo prevzele hrupne in stisnjene ulice, kjer je nepopisni vrvež prodajalcev in kupcev, kjer se vse nosi na ramenih ali tovori na mulah in oslih, kjer se trgovci prerivajo s svojimi cizami, kjer prosto gonijo med ljudmi vso živino na prodaj, kjer otroci preživijo svoje otroštvo in kjer se vse življenje od jutra do večera, odvija le na ulici. Sredi vrveža si bomo naredili oddih v tradicionalni restavraciji Palais Mnebhi in si naročali po svojem izboru okuse maroške hrane, ki jo pripravijo in postrežejo v lončenih tadžinih. V Fezu si bomo ogledali tudi vse pomembne kulturne usedline, kot so mošeja in univerza Kairauuine, medreso El-Attarine, lepo fontano Nejjarine, mavzolej Mulaj Idrisa II, stare hammame, knjigarne, pekarne in še marsikaj. Nazadnje se bomo zapeljali še na severni plato nad mestom, da bomo še enkrat zaobjeli pogled na celoviti Fez ter obiskali še kakšno delavnico, kjer se boste lahko preizkusili v spretnosti barantanja. Po zelo impresivnem doživetju Feza, se bom vrnili v hotel na večerjo in nočitev.
Slika

4.dan: sreda, 30.03.2022 490 km:
FEZ - IFRANE - MIDELT- ZIZ - SAHARA - ERFOUD

Po zajtrku se bo začela malo daljša, vendar zelo slikovita vožnja preko pogorja Srednjega Atlasa v saharski del Maroka. Najprej se bomo ustavili sredi gozda ob idiličnem jezeru in potem v kraju Ifrane, ki je z lego 1650 m n.v. ter s klimo »alpskega tipa«, postal zimskošportno središče z vzdevkom »maroški Chamonix«, saj so Francozi dejansko prinesli v te kraje arhitekturni stil francoskih smučarskih središč. Malo naprej se bomo sprehodili skozi gozd maroške cedre in uživali v vonju zraka ter občudovali lepoto orjaških dreves, ki lahko zrastejo tudi preko 50 metrov visoko. Žal v teh gozdovih ne kraljuje več berberski lev, ker je že izumrl, seveda pa tod še živijo berberska plemena, ki se nomadsko naseljujejo ob cesti stare tovorne poti proti puščavski notranjosti. Spremljali nas bodo zeleni pašniki z drobnico in njihovimi pastirju, videli bomo berberske družine pod šotori in ograde njihovih hlevov, po grmovju pa se bo na soncu sušilo oprano perilo, njihova oblačila in preproge. Slikovitih prizorov tega dne bo res veliko tudi v nadaljevanju. Vozili se bomo skozi plantaže jablan, saj so jabolka najbolj razširjen sadež Maroka, zlasti v okolici Midelta. Sledilo bo spuščanje proti puščavskemu svetu vzdolž čudovitih rečnih sotesk, prečkali bomo suhe struge ali wadije, občudovali mizaste planote in enkratne geološke formacije, se zapeljali skozi »predor legionarjev«, se vozili mimo ksarjev in kasb, ter tako dosegli neskončno oazo dateljevih palm v dolini Ziz pri mestu El Rachidia. Pred nami se bodo proti večeru odpirali obronki neskončne Sahare, dosegli bomo mesto Erfoud, hotelska namestitev in večerja ter bolj kratka noč, saj se bomo naslednje jutro, še pod zvezdnim nebom, odpravili na izlet do peščenih sipin Sahare.
Slika

5.dan: četrtek, 31.03.2022 380 km:
ERFOUD - MERZOUGA - TODRA - TINEGHIR - DADES - OUARZAZATE

Vsi tisti, ki bomo želeli doživeti čarobnost rojevanja sončnega jutra sredi peščenih sipin, se bomo fakultativno zelo zgodaj odpeljali s terenskimi vozili do peščene sipine Merzouga, kjer nas bodo čakali Berberi s kamelami, da se bomo spravili na njihove grbe. Po polurni ježi bomo na vrhu sipine in tam v tišini počakali na prve sončne žarke, ki bodo rumeno in oranžno in na koncu rdeče obarvali peščeno morje okoli nas. Prav gotovo nepopisno lepo doživetje brezčasnosti puščave. Vrnitev v hotel na zajtrk in po krajšem odmoru nadaljevanje potovanja čez pokrajino številnih palmovih oaz, mimo prelepih ksarov in kasb, ki že stoletja kljubujejo vremenskim neprilikam, čeprav so grajeni le iz blata in slame. Ustavili se bomo pri sistemu vodnjakov, ki so nekoč oskrbovali z vodo prebivalce ksarov, potem pa bomo zavili v kanjon reke Todre, kjer se navpične stene dvigujejo 300 m visoko. V naselju Tineghir, ki deluje tipično arabsko v svojem kaotičnem vrvežu življenja na ulici, bomo obiskali berbersko trgovino s preprogami, nadaljevali bomo po cesti »tisočerih kasb« doline reke Dades in dalje po dolini vrtnic, ki slovi po pridelavi rožnega olja ter tako proti večeru dosegli mesto Ouarzazate, hotelska namestitev in večerja.
Slika

6.dan: petek, 01.04.2022 240 km:
OUARZAZATE - AIT BENHADDOU – MARAKEŠ

Po zajtrku se bomo posvetili ogledu mesta Ourzazate, ki je ob tej stari karavanske poti, najbolj cvetelo v času kalifa El Glaouija. Najlepša stavba tega časa je ogromna trdnjava ali kasba Taourit, ki ni le mogočna zaradi zunanjosti ampak lepa predvsem v notranjosti zaradi bogate arhitekturne figurativnosti in dekorativnih poslikav. Med najlepše prostore te trdnjave sodi ravno harem. Pokrajina okoli tega mesta deluje kot živa filmska scena, kar je privabilo filmarje, ki so dejansko tukaj posneli zgodovinske filme Lawrenc Arabski, Kleoparta, Mumija, Aleksander Veliki, Gladiator in še vrsto drugih. Ustavili se bomo pri filmskih studijih in si ogledali nekaj teh filmskih kulis ter muzejske kamere, s katerimi so posneli te filme. Sledil bo ogled berberske kasbe Ait Benhaddou, ki je eden najlepših primerov berberskega načina gradnje utrjenih mest. Sprehodili se bomo po stisnjenih ulicah med visokimi hišami iz žganega blata, poslikali bomo lepe dekorativne gradbene elemente, pokukali v kakšno od hiš domačinov, si vzeli čas za spominke in za odmor ob čaju. Med potjo bomo imeli organizirano »tajin« kosilo. Potem nas bo pot vodila v strma pobočja Visokega Atlasa, saj bomo na gorskem prelazu Tizin TichaA dosegli višino 2260 metrov ter se na drugi strani spustili po slikoviti cesti kačjih rid. Med vožnjo bomo deležni prizorov krasne gorske pokrajine ter kulturnih teras gojenih agav, opuncij, kostanjev, orehov in cvetočih oleandrov. Pozno popoldne bomo dosegli Marakeš, se hotelsko namestili ter se nato odpravili na doživetje nepozabnih prizorov na trgu Jamaa El-Fena, ko se večer za večerom zbere množica domačinov iz mestne okolice in prišleki iz sosednjih črnskih dežel, da se zabavajo ob nastopih glasbenikov in plesalcev, čarodejev in vračev, prodajalcev rokodelskih umetnij, da si ogledajo predstave nagajivih opic in srhljivi ples kober. Zvoki tega trga se mešajo z vonjem hrane, saj se povsod na prostem v kotlih kuha hrana, zato si bomo lahko na tem trgu privoščili kakšno izvirno večerjo že bolj afriških kot maroških okusov.
Slika

7.dan : sobota, 02.04.2022 260 km:
MARAKEŠ

Po zajtrku bo sledilo celodnevno ogledovanja sijajnega mesta, ki nas navdušuje s kulturno dediščino in z živim utripom, na vsakem koraku. Marakeš z vzdevkom »rdeče kraljevo mesto«, je ustanovila vladarska dinastija Almoravides že v davnem 11. stoletju in od takrat dalje, je to trgovsko uspešno mesto. Najprej se bomo odpravili v vrtove Majorelle, kjer bomo občudovali bujno cvetje, grmovnice, eksotična drevesa in zlasti kakteje z vseh kontinentov sveta. Potem si bomo ogledali palačo Bahio in muzej Al-Said z eksponati nakita, glasbil, preprog ter orožja. Obiskali bomo vrt Menara s paviljonom ob jezeru ter mošejo Koutoubie s 1000 let starim minaretom. Glavni dogodek pa bo doživljanje vrveža hrupne arabske medine in naše barantanje ob kupovanju spominkov ter daril, saj bo tukaj zadnja priložnost za naše tovrstne podvige. Po poznem popoldanskem kosilu, bomo zapustili enkraten Marakeš ter odpotovali nazaj proti Casablanki, namestitev in nočitev v letališkem hotelu.
Slika

08.dan : nedelja, 03.04.2022:
CASABLANCA - BENETKE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Že bolj zgodaj zjutraj se bomo zapeljali na letališče Casablanka ter poleteli na beneško letališče, kjer bomo pristali sredi dopoldneva. Sledil bo organiziran prevoz v Slovenijo.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj